Sonsuz Belirsiz Potansiyel Ve Belirli Algı
Sonsuz potansiyel, belirsizliği gerektiriyor! “Hiçlik” olarak düşünülen boyutsuz ve sınırsız potansiyel, ana kaynak! Belirli olan veya belirsizlikten çekilen, belirleyenin sınırına girmiş oluyor! Sonsuz ve sınırsız potansiyel, belirlendiğinde veya belirlenen kadar birinci boyuta çekiliyor!
Hiçlikte, sınırsız potansiyelde, boyutsuz olan her şeyin kaynağının “Boyutsuz” olduğu söylenebilir! “O”
Birinci boyutun, hiçlikten çekilen ve hiçliğe en geniş çekim haliyle eşit olması; özdeş olamayacağı düşünülebilir! “Ben”
Telepati
Bireysel olarak, beyinden beyine; evrensel olarak da bireyden evrene bir iletişim var!
Evreni okuyan aslında kendini bilendir! Kendini okuyan evreni de okuyabilir! Bu yeteneğin kişide gelişmesi telepatiyi geliştirir! Geleceğin iletişimi telepatiyle olacak! Telepatinin verimli ve kesintisizliği ise samimiyetle olur! Size bir sır veriyim ben insanların sakladıkları pek çok şeyi kendi ağızlarından dinleyebildim. Bu bir yetenek olduğu kadar güven meselesi!
Tanrı Alanı
İnanmayanların hep bir bahanesi olur ama kendini "İnançlı" sayanların, inandıkları şeylere sarılıp kalmalarının bahaneleri daha çoktur! Bahaneli sonuçta, inanmamak ve inanmak; kişiyi bloke etmesi açısından aynı işi görür! Aslen insan, neye inanacağına bizzat kendisi karar verir! Yani kişinin bir şeye inanıp inanmaması tamamen özel alana girer ve bu alana ben “Tanrı alanı” diyorum.
“Higgs Bozonu”, “Tanrı parçacığı” olarak da dillendirilen bu parçacığın alanına henüz girilmedi! Bu parçacığı ölçüp, gösteremedikleri fakat var olduğuna dair teorik delilleri olduğu için adına “Tanrı parçacığı” dendi!
Tahammül
TDK Güncel Türkçe Sözlük Tahammül:1. isim Nesnenin, güçlü, zorlayıcı dış etkenlere karşı koyabilmesi, dayanması.
İnsan kendi izafi algısında tercihini özgürce yaşamak ister! Kimsenin kendi tercihine müdahale etmesini istemez! Bunu isteyenin de doğal olarak başkasının tercihine (kendi tercihine uymuyor ise) tahammül etmemesi gerekir!
Tipleme
İki tipe sıkça rastlıyorum; birileri dinsel söylemlerle sıkça din savunması yapıyorlar ama içi boş bir taraftarlıkla bunu yapıyorlar, bildikleri de yok; zaten bilmek de istemiyorlar! Birileri de ezbere din karşıtlığı yapıyorlar, onlarında bildikleri yok; bilmek de istemiyorlar! Karşılıklı kör dövüşü yapıyorlar!
Din karşıtı olanların saçma sapan ezik din taraftarlığı yapması da görünüyor sanırım kendince Allah'ı kandırıyor! Allah'a mesaj veriyor güya din karşıtı olmasının imanına bir zarar vermediğini kendince öyle ifade ediyor! Din bezirganları ise bazı modern takılmaya çalışıyorlar, başkalarında ayıpladıkları şeyleri kendilerine hak görebiliyorlar! Bu tiplerden zaten bir hayır gelmiyor topluma ama çok sorun çıkarıyorlar!
Tırnak(“…”)
Başka bir kaynaktan alınan söz ya da bilgi, tırnak içinde ifade edilir!
Özel olarak vurgulanacak bir kelime veya cümle de tırnak içinde yazılır!
Özetle bir yazıda yazar, bir söz ya da cümleyi tırnak içinde yazıyor ise o söz veya içerik yazarın kendinden değildir içeriğinden bahsetmek için tırnak içinde ifade eder!
Temiz Bilgi
Edebiyat Defteri'nde Nuh.tu.fani'nin anlamlı sorusuna cevabım.
Temiz bilgi var mıdır dünyada,önyargısız saf gerçeklerin yazıldığı bir damla metin?
Teoloji
Teoloji: İlahiyat, Yunanca “Theos”, “Tanrı” kökeninden; tanrıbilim. Güncelde, din bilimleri!
Dini, bir bilim olarak ele almak, incelemek ile dini benimsemek ya da savunmak konusunu birbirinden ayıracak kadar bilmekte fayda var!
Tanımlar üzerinde takılmadan ve çok fazla iddialı olmadan “Din” ve ona temel olan “Tanrı” konusunu irdelemek, “Din bilimi” kapsamında herkes için mümkün!
“Din” ve “Tanrı” konusunun, insanlığın bilinç ve aklının gelişimiyle paralel olarak geliştiğini söylemek mümkün! Eski dönemlerde önemsenen ve insanların ihtiyacı olan şeylerin başında gelen güç, kudret gibi özellikleri temsil eden, “İlah” ve “İlahlık” konusu! İlk dönemlerde bu güç ve kudrete sahip olan insanlara “İnsan ilah” denilmiş, kabul görmüş! İnsan ilahların, ölmesi ya da hastalanması diğer insanların kabulünü azaltıyor, bunu aşmak veya ikna için “Yarı insan, yarı ilah” sunumu getirilmiş; daha sonraları İlahlar göğe çıkıyor ve yerde onları temsil eden “Put” ya da benzeri somut şeyler kullanılıyor. Aracılar ise yine insan! Bu alandaki aracılık, diğer insanlar ile “İlah” arasındaki bilgi ve emir alışverişi! Aracıların “Güven” konusu önem kazanıyor ve devamında aktarılan bilgilerin zaman içerisinde değişmesi konusu var!
Tercih Oyunları
Boyutsuz olan hiçlikte tercihler potansiyel olarak var!
Hiçlikten tercih edildiğinde, 1.Boyuta; projesi yani yazılımı yapıldığında, 2. Boyutta; Gözleme sunulduğunda ya da gözlemlenebildiğinde, 3. Boyutta!
Ters Tepki
Bir temel fıkrasıyla konuyu açmak isterim.
Temel, askerde denizaltı gemisinde denizci imiş! Komutan teftiş ederken sormuş; “Torpido mermisi, deniz altı gemisinden çıkarken o delikten gemiye neden su dolmaz; bu sistem nasıl işler? ”
Temel, kendince bir mantık kurar ve şöyle cevaplar; “Komutanım, mesela siz küvette osurunca kıçınıza su kaçmıyor değil mi? İşte sistem öyle işliyor!
Tabancanın çalışma prensibini bilirsiniz! Hesap, namludan çıkan merminin hedefe doğru yol almasıdır! Beklentinin tersine oluşan ters tepki ise silahın geri tepip kullanıcıyı vurmasıdır!
Bu şaire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!