Ahmet Bektaş Şiirleri - Şair Ahmet Bektaş

Ahmet Bektaş

Böyle Düşündürdü Zerdüşt

Çok kısa yazacağım, daha fazlası için; “Böyle Dedi/Buyurdu Zerdüşt” okunabilir! Nietzsche, “Böyle Buyurdu Zerdüşt” kitabında, “Zamanındaki kulaklara göre ağız olmadığını kendisinin daha sonraki kuşaklar tarafından anlaşılacağını” bilir! Öyle de olmuştur!
Üç Zerdüşt!
1. Zerdüşt (Mahabat) : MÖ 3000
2. Zerdüşt (Haşeng) : MÖ 2040

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Birkaç Konuyu Açmak İstedim

"Kader hükmettiği zaman hoş tut nefsini! " Katre-i Matem

Kader: "İnsan" içerikli "Adem" adlı ruhsal yazılımın soyut boyutta ismi "Hak" ve somut olarak da ismi "Hay" ile işlemesi olarak kısaca tanımlanabilir.
Genişletince; soyutta "Kalu Bela" olayındaki ruhlara "Ben sizin Rabbiniz değil miyim? " şeklinde sembolik soruya verilen cevabın soyut yansıması "Kader" ve somut yansıması "Kaza". Toparlarsak; kader insanın soyut, ruhsal boyutta yaptığı tercihtir. Bu tercihin Dünya boyutunda somutlaşması ise "Kaza" olarak bilinir. Demek ki soyutta tercih edilen, somutta karşımıza çıkıyor. İnsanın soyut boyuttaki özgür tercihi, somut Dünya boyutunda kaza oluyor. Soyut boyutta zamanın olmaması somut boyutta zaman ve mekanın sınırları insanı aldatıyor. Aslında her iki boyutta olanlar eş zamanlı... Somut esfel boyut, (sefil Dünya) somut boyutta olaylar zaman şeridinde akıyormuş gibi algılanır.

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Bir Numara

İnsanlık tarihi boyunca aranan “Bir numara” bulunabilmiş midir? “Bir numara” kaç tanedir? İnsanlar neden “Bir numara” arayışında? Bu sorulara cevap arayalım!

İnsanlık tarihinde her dönemde “Bir numara” aranmış! Bu arayış talebine çoğunlukla “Yanlış numara” arzıyla cevap verilmiş! “La ilahe illallah” (İlah değil Allah var!) derken; “Boşuna ‘Bir Numara’ aramayın; Allah, bunların dışında, tek ve her şeyin gayri! ” deniyor aslında! Yani “Bir numara” arayan, pek çok “Bir numara” adayıyla karşılaşacaktır! Bu da savaşlara ve ayrışmaya neden olacaktır! İlk dönemlerde bu “Bir numara” talebini karşılamak için “İnsan ilahlar” türemiş, türetilmiş! Sonraları bu kanıksanınca da “Yarı insan yarı ilah” formatı arza sunulmuş! Bu dahi kanıksanınca ilahlar göğe postalanmış ve yerde aracılar, ilk dönemlerde putlar ile sonraları direk aracılar ile “Bir numara” talebi karşılanmaya çalışılmış! İnsanlık gelişince de “La ilahe illallah” (İlah değil Allah var) hakikati açığa çıkmış! Yani “Bir numara” arayan, birden çok numara, ilahlar ile karşılaşacaktır!

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Bir Şeytan Edinmek

Bireysel yansımalar, toplumsal alanda gözlenebilir! Bu gözlem bireysel olur! Aynı şeyi gözleyenlerin farklı açıklamalar yapması bu yüzdendir! Yazımı, tamamen bireyin iç alemine dair yazıyorum! Hariçte bunu nerede gözlerseniz o dahi sizin bireysel gözleminiz olacak! Bu gözlemleri “İyi-kötü” göreceliliğinden bağımsız yapalım ki durum anlaşılsın! “İyisi-kötüsü” kişiye kalsın, biz durumu anlayalım!

Hani iskambil oynayanlara, “Şeytanınız bol olsun! ” derler! Şans oyunlarında talihi, “Şeytan” üzerinden düşünürler! Yapılan iş, şeytani bir iş olarak kabul edilmiş ise o işte başarı da “Şeytan” üzerinden kabul görecek! Yani şeytanı bol olan kazanacak! Burada “Kazanmak” olumlu, bu masada “Meleği bol olan” kaybeder!

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Biri Bizi Gözetliyor

Algılanmayan “Yok” hükmünde!
Algılamayı gözlem olarak düşünelim!
Quantum fizikte; gözlem, gözleneni etkiliyor, durumunu belirliyor!

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Bilincin Batılı Olmaz

Bilincin batılı olmaz! İnsan “Batıl” olduğunu bildiği şeyi barındırmaz! Ya batılı, “Hak” sanıyordur, bu da zaten “Bilinç” olarak değerlendirilmez, “Zan” olarak değerlendirilir! “Zandan kaçının” denir! Ya da inandığı şeyleri irdelemiyordur! “İnanç” kapsamında kalmıştır!

"İnancın batılı olur mu? " İnanç ile bilinç konusunda; biri var ise diğeri yoktur! Eskiler inanca, "Taklidi iman", "Bilinç" haline de "Tahkiki iman" demişler! Ben, ikisini bu şekilde ayırmam ama “İnanç” ve “Bilinç” olarak ayırıyorum. İkisi aynı durumda olmaz! İkisinden biri vardır ortada! Bir şey, ya hakikidir ya taklittir! “Batıl inanç” ile “Batıl olmayan inanç” ikisi de "İnanç" kapsamındadır! Bilinç olsa zaten “İnanç” olmaz, “Bilinç” olur! Eskilerden; " Perde-i gaip açılsa imanım ziyadeleşmez! " sözü meşhurdur! Yani inanç, tamamen bilinç olmuş; perde açılsa dahi artmıyor çünkü inanç olarak kalan yok, hepsi bilinç olmuş. Eğreti inanç kapsamında bir şey kalmamış.

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Bensiz Biz Kimin İçin Biz

“Ben” konusu yeterince anlaşılıyor mu? Ben anlayışındaki yanılgıların sebebi ne? Bu sorulara cevap aramak için önce sözlüğe baktım!

Güncel Türkçe Sözlük

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Ben Boyutu

3. boyuttaki insan, Quantum sıçramayla 2. Boyuta ve sonrası 1. Boyuta geçtiğinde; "Ben" birinci boyut, orada “Ben” hizmet istiyor! 3. Boyut, bildiğimiz madde boyutu, 2. Boyut, mana, ruhsal boyut 1. Boyut, “Ben” boyutu; şimdi 1. "Ben” boyutuna hizmet eden bir evren modelini düşünelim; “Ben” boyutu, aynı zamanda “İlah” boyutu. Yani "La ilahe illallah" (İlah değil Allah) diyerek kaçınılan boyut! Bu boyutun “İlah” iddiası “Ben” üzerinden olacaktır! “Ben” boyutunun “İlah” iddiası ve bunun üzerinden başa sardığı belalar bilinen çıkar ve egemenlik kavgalarıdır! Bu egemenlik ve çıkar kavgaları için de “İlah” menşei üzerinden kavgalar, “Seçilmiş olmak” iddiaları, “İlah vaadi olan topraklar” ve “Verimli, stratejik yerlerin fethinin övülmesi! ” olarak yansır!

“İlahlar kurban ister! ” mi?

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Bebek Değilsin

Yayılmış ortalığa keskin bir koku, burun direğini kırıyor!
Nerede, gürültücü sevimli afacan? Hiç sesi de çıkmıyor!
Kıyıda-köşede, bir tenhada, acaba nerede saklanıyor?
Belli, altına doldurdu “Sıçtı Cafer, bez getir! ”

Devamını Oku
Ahmet Bektaş

Ben Ene Ego

“Ben” dendiğinde ne anlayacağız?

“Ben” O’n dan üflenendir! Yani onun esmasını gösterendir.
“Her şey O’ndan” diyen biri, hangi akla hizmet “Ben” i kötülemeye kalkar?

Devamını Oku