Çekim
Evrensel sistemde çekim, her alanda görülüyor! Atom çekirdeklerinin etrafındaki elektronlardan tutun, güneş sistemi ve galaksilere kadar aynı kural işler!
Kütlesi büyük olan diğerlerini çekim gücü ile etrafında dolandırır! Bu zincirleme çekim (Cazibe, Gravitasyon) etkisi ile evren dengede işler!
Kütle çekimin denge halini muhafaza ettiği durumlarda, Güneş sistemi gibi düzenlilik gözlemlenir! Çekimin aşırı olduğu durumlarda, madde ve ışık yutulur ve bir kara delik oluşur! Su burgacı, girdap gibi! Kara delik tarafından yutulan madde ve ışık kritik noktaya geldiğinde kusulur, patlar ve etrafa saçılır! Bu Doyum noktasında patlama da denge içindir, kara deliğin de evreni yutmasına izin yoktur!
İnkar
Anlamlar üzerinde biraz gezinelim!
“İnkar” dendiğinde neden hemen “Din inkarı” akla gelir? Oysa inkar, her alanda mümkün ya da geçerli… Bildik din taraftarları inkarın özellikle din alanında kullanılmasına bayılırlar çünkü “Din inkarını” da “Tanrı inkarı” gibi göstermek işlerine gelir! Oysa kendileri de başka dinlere “Batıl” der ve inkar ederler! Uzatmayım, anlaşıldı…
Dost acısıdır yüklendiği,
Narin omuzlarına...
Doldurmuş beyaz gülleri,
Kocaman sepetine...
Nice fakiri doyurur da,
Sevgili Kul
Sevgililik karşılıklı bir eylem ise hem sevgili hem kul olmak mümkün olmaz! Ya kul olunur ya sevgili... Tercihe bakar, kimi kulluğu kimi sevgililiği tercih eder. Bireysel algı ve açılıma göreceli bir durum var! Zaten korku varsa "Sevgili"lik söz konusu olmaz, kulluk vardır orada. Sevgililerde karşılıklı naz vardır, korku yoktur; sevgililer birbirlerine kul olmazlar ama hatır sayarlar. Bu tasavvufta "Naz" makamıdır.
Güncel Türkçe Sözlük; Sevgili:1. isim Sevilen ve âşık olunan kimse, yavuklu, dost, yâr, canan
“Vav” Dan “Elif”E Seyir
Vav gelip vav gidersen vay haline!
Vavlayıp, durma!
Ezilip bükülme!
“İnsan” olmak istersen;
Üçüncü Boyutun Şifresi
Boyutları anlamak için geometri kullanılabilir; geometri, mutlak manada boyutları anlamaya yetmez ama akla kapı açar! Üçüncü boyuttan, hiçliği, 2. Ve 1. Boyutu, anlamak o kadar kolay olmaz! İzafiyet, görecelilik aşılmak zorunda! Üçüncü boyutta, algılara izafi bir alan var ve bu alanın sınırlarını izafiyet belirliyor! Önce-sonra; büyük-küçük; az-çok; iyi-kötü; aydınlık-karanlık gibi daha pek çok izafi sınır var!
Mesela, “Az-çok” göreceliliğini kaldıralım; bir de bin de “Bir” olsun! Sayılamayacak kadar çok sanılan “Zerre”, bir tane ve artmaz eksilmez! Artmıyor ve eksilmiyor ise zaten “Tek” olmalıdır! Maddenin temel taşı olan “Zerre” bir tane ise atom altı parçaların en temeli “Zerre”, tek olmalı! Zerre ile evrenin aynı olduğunu düşünelim! “Az-çok; büyük-küçük” izafiyeti kalkınca “Tek” var! Akıl karışıyor değil mi? Çokluk aleminde, tek olanın yansıması aklı şaşırtıyor! Başını bir yere vuranın çift görmesi gibi düşünelim! Tek olan, göreceli olarak 3. Boyutta çoğalıyor!
Talia
Bir nefes mola vermekti belki maksadın.
Kızıl güle habersiz bulaştırdığın
Tül kanatlarında ebruli sevda, sır.
Tarih Tekerrürden İbaret Midir
Evrende tesadüf olmamakla beraber tekrar da yoktur!
Evrensel işleyişin algılanması soyut olarak tasarlanan bilgilerin somutlaşmasıyla olur! Yani algılanan her şey soyut olarak potansiyelde var olmalıdır! Somut gözlem için; açığa çıkması ise somutlaşması, algılanabilirliğiyle orantılı olur! Soyut algılamalar ise somut ispatlı olmadığından inanç mertebesinde olur! Soyut ispat ise kişinin soyut algılamasına görecelidir!
Tatlılardan Ne Alırdınız
Uzun yazılar pek okunmaz, kısa yazılar da tam anlaşılmaz! Sloganlarla da yol alınmaz! Demem o ki "Oku" manasında bilgi sahibi olmaya çalışmak gerek!
Bakınız, öğrenmek şöyle bir şey; öğrenmek bilgileri ezber etmek veya çok bilgiye ulaşmış olmak değildir! Ulaşılan bilgilerin içselleştirilmesidir! Yani bir bilgi içinizdeki bir soruyu cevaplıyor ise öğrenmişsiniz demektir o konuyu! İlgi bilgi çeker bilgi de bilinç oluşturur! Öğrenmek ise bilinç oluşumudur! İşte bilgi savaşlarının hedefi algı oluşturmaktır! Herkes kendi algısını oluşturacak bilgileri yaymaya çalışır! Burada bireyin kendi açısından yapacağı şey; bu yayılmaya çalışılan bilgilerden oluşturduğu algısını korumak ya da başkalarının onun algısına bilgi ile müdahalesine karşı kendi bilgi ulaşım ve değerlendirmesini yapmak!
Bu bilgi savaşlarıyla yapılan algı savaşı günümüzde zirveye çıkmış durumda. Egemen olanların, insanların merak ettikleri ya da kendilerini bilgisiz hissettikleri alanlarda pek çok bilgi oluşturup bu boşluğu doldurmak ve tabi ki ilgi uyanmış bilgiler içerisine kendi algılatmak istediklerini yerleştirmek! İnsanlar arasında merak ve ilgi çeken konular içerisine kendi kutsal ya da etik ya da popülist ya da ticari algılarını yerleştirmek! Yani uyanık olanların, kendi menfaatleri ve istekleri doğrultusunda insanlar arasında algı oluşturmak! Bilgiyi kontrol etmek ilk adım elbet! Karşı bilgileri de bir şekilde yok etmek yayılmasına mani olmak! Görünen bu!
Vuslat (Altınçağ Öğretileri)
“Evrensel eşit insan”a doğru giderken!
Yoldaşım, seni her şeyden fazla seviyorum; kendim kadar seviyorum!
Bu şaire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!