Filiz10
1
Hazine harabede saklı;
Çölde vaha, kaktüste su…
Kartal pençesinde Dünya!
Eşit
Türk Dil Kurumu; Büyük Türkçe sözlük
eşit
sf. 1. Yapı, değer, boyut, nicelik ve nitelik bakımından birbirinden ne artık ne eksik olmayan (iki veya daha çok şey) 2. Aynı haklardan yararlanan, aynı düzeyde olan (kimse) : “Herkes... kanun önünde eşittir.” -Anayasa.
Rol
Size ismi "Diriant" olan "Altınçağ"ı müjdeliyorum! Ben içsel tespitlerimi yazıyorum. Sade ve katışıksız!
Allah'ın yeni devrandaki "Kuran" eksenli dönemi evrensel bir dönem. Bu dönemde "İnsan"; tek bir insan, bir insanlık kadar değerli. Ve dahi bir tek insan, tüm insanlıkla aynı kaynaktan Allah'tan ruh almıştır. Ruh tektir. Ve Allah'ın bilgisi ruhta saklı. Bu nedenle "Yaratılanı seviyorum, yaratandan ötürü! "
Toplumsal Mücadele
“Sen çalış ben yiyeyim” Sait Nursi
Toplumsal mücadelenin en temel nedeni menfaattir; sen çalış ben yiyeyim / biz yiyelim!
Seni Seviyorum
Sen, sen olmasan da
Seni seviyorum ben.
Nerede olursan ol
Hiç doğmamışta olsan,
Sınıfta Kalanlar
Telaş etmeyiniz! Evrensel gerçekler bir bir açığa çıkıyor. Doğru olan kalıcı diğerleri silinecek!
İlkler ya idam edilir, ya çarmıha gerilir, ya da susturulmaya çalışılır! Öğretileri egemenler belirler! Toplumun genel eğilimi yönünde olanlar geçici olarak maddi ve manevi menfaat sağlar. Menfaatleşenler, sonra lanetleşir! Sonrakiler ilkleri doğrular!
Zat Ruh Beden Sefil Boyut
Dikkat! Bu yaklaşım felsefidir…
Şöyle anlamaya çalışalım. Bir mühendis bir bina yapmayı planlıyor! Bu mühendisi çok kudretli biri olarak düşünelim. Planladığını anında inşa ediyor, çizgi film gibi. Bu palanı da doğaçlama yapıyor! Doğaçlama yaparken de araçlar kullanıyor! Mesela emrindeki elemana soruyor, "Nasıl yapalım bu binayı? " Ve onun tercihini aldıktan sonra (zamanı aradan kaldırmayı unutmayın anlarken) kullandığı her komplike ruhsal yapılara (Bu tercihi sorulan insanın kendisi) tercih soruyor! Her tercih sorduğu eleman bir “Ben” olarak tercih belirtiyor ve hepsinin tercihini de yapıyor! Milyarlarca bina yapıyor!
Zihinsel Fuhuş
"Fikrin ne fahişesi oldum, ne zamparası!
Bir vicdanın, bilemem, kaçtır hava parası? " Necip Fazıl Kısakürek
Bazı ruhçular ve bazı materyalistler aynı mantıktan beslenir! Bazıları ruhu sömürür, bazıları da maddeyi, bedeni...
Olmuyor
Hayaller / gerçekler,
Doğrular/ yanlışlar
Öylesine karışmış çözülmüyor...
Nokta, Çember, Kara Delik
Her şey bir noktadan başladı…
Noktalar evreninde yaşıyoruz. Aslında noktalar yok, tek nokta var! Görecelilik olduğundan öyle zannedilir! Şöyle ki Jüpiter’i bir nokta düşünün. Jüpiter’i oluşturan sayısız mikro düzeydeki noktaların da Jüpiter ile aynı yansımayı verdiğini! Jüpiter’in dahi Güneş Sisteminde bir nokta olduğunu; Güneş Sistemine ayna olduğunu. Güneş sistemi kendi galaksisine ayna bu böyle büyür gider. Geri doğru da küçülür gider. Atomlara dek… Bakın bura çok önemli sayısız noktalar var zannı izafiyetten oldu. Aslında bir nokta var ve evrendeki tüm yansıma o noktayı gösteriyor ya da o noktadan yansıyor. Bu nedenle hadiste “Zerre küllün aynasıdır” denilmiş.
Bu şaire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!