HZ.MUHAMMED(SAV): Müslüman müslümanın kardeşidir.Ona zulmetmez,onu tehlikede yalnız bırakmaz.Kim kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür.Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa ,Allah da o sebeple onu kıyamet gününün sıkıntısından kurtarır.Kim bir müslümanı örterse ,Allah da onu kıyamet günü örter.(3350)
HZ.MUHAMMED(SAV): Nefsim yed i kudretinde olan zata yemin ederim ki iman etmedikçe cennete giremezsiniz,birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız.Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz şeyi haber vereyim mi?Aranızda selamı yaygınlaştırın.(3335)
HZ.MUHAMMED(SAV): Ey Fatıma Allah’tan kork, Allah’a olan fazlarını eda et ailenin işlerini yap.Yatağına girince otuzüç kere Sübhanellah,otuzüç kere elhamdülillah,otuzüç kere Allahuekber de.Böylece hepsi yüz yapar.Bu senin için hizmetçiden daha hayırlıdır.(3301)
HZ.MUHAMMED(SAV): Kulların sabaha erdiği günde iki melek semadan iner ve bunlardan biri şöyle der:’’Ey İlahımız!İnfak edene halef(devam)ver.’’Diğeri de şöyle dua eder:’’Ey ilahımız!Cimriye de telef ver.(3255)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Müslüman müslümanın kardeşidir.Ona zulmetmez,onu tehlikede yalnız bırakmaz.Kim kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür.Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa ,Allah da o sebeple onu kıyamet gününün sıkıntısından kurtarır.Kim bir müslümanı örterse ,Allah da onu kıyamet günü örter.(3350)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Amellerin en faziletlisi Allah için sevmek,Allah için buğzetmektir.(3344)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Dostunu severken ölçülü sev,günün birinde düşmanın olabilir.Düşmanına da buğzunu ölçülü yap ,günün birinde dostun olabilir.(3340)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Nefsim yed i kudretinde olan zata yemin ederim ki iman etmedikçe cennete giremezsiniz,birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız.Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz şeyi haber vereyim mi?Aranızda selamı yaygınlaştırın.(3335)
HZ.MUHAMMED(SAV):
İnsanların kendisi için ayağa kalkmalarından hoşlanan kimse ateşteki yerini hazırlasın.(3320)
HZ. MUHAMMED(SAV):
Erkeklere benden sonra kadınlardan daha zararlı fitne bırakmadım.(3308)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Ey Fatıma Allah’tan kork, Allah’a olan fazlarını eda et ailenin işlerini yap.Yatağına girince otuzüç kere Sübhanellah,otuzüç kere elhamdülillah,otuzüç kere Allahuekber de.Böylece hepsi yüz yapar.Bu senin için hizmetçiden daha hayırlıdır.(3301)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Kim rızkının Allah tarafından genişletilmesini,ecelinin uzatılmasını isterse Sıla i Rahim yapsın.(3289)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Sadakanın en hayırlısı zenginlik halinde verilendir.Nafakasını vermek zorunda olduklarından başla.(3276)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Kulların sabaha erdiği günde iki melek semadan iner ve bunlardan biri şöyle der:’’Ey İlahımız!İnfak edene halef(devam)ver.’’Diğeri de şöyle dua eder:’’Ey ilahımız!Cimriye de telef ver.(3255)