HZ.MUHAMMED(SAV): Kulların sabaha erdiği günde iki melek semadan iner ve bunlardan biri şöyle der:’’Ey İlahımız!İnfak edene halef(devam)ver.’’Diğeri de şöyle dua eder:’’Ey ilahımız!Cimriye de telef ver.(3255)
HZ.MUHAMMED(SAV): İşittiği şeyin verdiği ezaya aziz ve celil olan Allah’tan daha sabırlı kimse yoktur.Çünkü O’na şirk koşulur,evlatlar nispet edilir.O yine de onlara afiyet ve rızık vermeye devam eder.(3243)
HZ.MUHAMMED(SAV): Allah Teala Hazretleri şöyle demiştir:Ben kimin sevdiğini almışsam ve o da sevabını umarak sabretmişse ,ona cennet dışında bir mükafat vermeye razı olmam.(3235)
HZ.MUHAMMED(SAV): Sizden kimse ,ramazanı bir veya iki gün önceden oruç tutarak karşılamasın.Eğer bir kimse ,önceden oruç tutmakta idiyse ,orucunu tutsun.(3175)
HZ.MUHAMMED(SAV): Ameller Allah Teala Hazretlerine pazartesi ve Perşembe günleri arz edilir.Ben, amelinin oruçlu olduğum halde arz edilmesini severim.(3162)
HZ.MUHAMMED(SAV): Ademoğlunun her ameli katlanır.Cenab ı Hakkın bu husustaki sünneti şudur:Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyüz misline kadar çıkar.Allah Teala hazretleri (Bir Hadisi Kudside)Şöyle buyurmuştur:’’Oruç bu kaideden hariçtir.Çünkü o sırf benim içindir. Bende onu(dilediğim gibi)mükafatlandıracağım.Kulum benim için şehvetini,yiyeceğini terk etti.’’ ‘’Oruçlu için iki sevinç vardır:Biri orucu açtığı diğeri de Rabb’ine kavuştuğu zamanki sevincidir.Oruçlunun ağzından çıkan koku(Haluf)Allah indinde misk kokusundan daha hoştur.’’(3107)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Kulların sabaha erdiği günde iki melek semadan iner ve bunlardan biri şöyle der:’’Ey İlahımız!İnfak edene halef(devam)ver.’’Diğeri de şöyle dua eder:’’Ey ilahımız!Cimriye de telef ver.(3255)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Sadaka Rabb’in öfkesini söndürür ve kötü ölümü bertaraf eder.(3254)
HZ.MUHAMMED(SAV):
İşittiği şeyin verdiği ezaya aziz ve celil olan Allah’tan daha sabırlı kimse yoktur.Çünkü O’na şirk koşulur,evlatlar nispet edilir.O yine de onlara afiyet ve rızık vermeye devam eder.(3243)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Allah Teala Hazretleri şöyle demiştir:Ben kimin sevdiğini almışsam ve o da sevabını umarak sabretmişse ,ona cennet dışında bir mükafat vermeye razı olmam.(3235)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Makbul sabır ,musibetle karşılaştığın ilk andadır.(3232)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Kim yalanı ve onunla ameli terk etmezse bilsin ki onun yiyip içmesini bırakmasına Allah’ın ihtiyacı yoktur.(3199)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Sizden kimse ,ramazanı bir veya iki gün önceden oruç tutarak karşılamasın.Eğer bir kimse ,önceden oruç tutmakta idiyse ,orucunu tutsun.(3175)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Ameller Allah Teala Hazretlerine pazartesi ve Perşembe günleri arz edilir.Ben, amelinin oruçlu olduğum halde arz edilmesini severim.(3162)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Ademoğlunun her ameli katlanır.Cenab ı Hakkın bu husustaki sünneti şudur:Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyüz misline kadar çıkar.Allah Teala hazretleri (Bir Hadisi Kudside)Şöyle buyurmuştur:’’Oruç bu kaideden hariçtir.Çünkü o sırf benim içindir. Bende onu(dilediğim gibi)mükafatlandıracağım.Kulum benim için şehvetini,yiyeceğini terk etti.’’
‘’Oruçlu için iki sevinç vardır:Biri orucu açtığı diğeri de Rabb’ine kavuştuğu zamanki sevincidir.Oruçlunun ağzından çıkan koku(Haluf)Allah indinde misk kokusundan daha hoştur.’’(3107)