(Gülnihal Kızımın Anısına!)
Tazeyken çekip dalından aldınız
Vefasızlar gülümü kopardınız!
Dost kıramadım karşıma saldınız
Vefasızlar gülümü kopardınız!
Elazığ Hazar Şiir Akşamları’ nın konuğu olarak güzel ve şirin ilimiz Elazığ’da misafir edildik. Öncelikle şunu belirteyim ki: şiir Elazığ’da vatan bulmuş, Elazığlıların gönlünde-kalbinde yer etmiş. Böylesine bir güzelliği görüp takdir etmemek olmaz. Emeklerini, yüreklerini alkışladığımı ifade etmek isterim.
Yunus Emre adına 20. si düzenlenen Hazar Şiir Akşamları, Elazığlı şairlerin başlattığı bir program olmuş, şimdilerde bu güzel program el ve gönül birlikteliği ile devam ettiriliyor. Elazığ Valiliği, Belediye Başkanlığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, TSO Başkanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş destek olmaya başlamışlar. Elazığ şiiri kucaklamış, şiiri markalaştırmış, kendilerini şiir camiasın da kabul ettirmişler.
“Yunus Emre ve Aşk” konulu bu yılki programa katılım oldukça yoğundu. Orada pek çok şair dostu görmek bize zevk verdi. Doyumsuz bir tad aldık şiir adına. Elazığ Valisi Sayın Muammer Erol’un, Belediye Başkanı M. Süleyman Salmanoğlu’nun, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl’ün programları baştan sona takip edip destek vermesi şiir adına gurur verici bir tabloydu.
Bodrum kültür-sanat festivalindeydik
2. Uluslararası Pedasa Kültür ve Sanat Festivaline katılmak üzere Bodrum'a gittik. Kültür Sanat adına Bodrum'a bu ikinci gidişimizdi. Uzun bir yolculuktan sonra 30 Nisan sabahı Bodrum'a ulaştım. Asıl amacımız kültür sanat programında Yozgat'ı temsil etmekle birlikte ikinci gayemizde şair-yazar dostlarımızla buluşmaktı.
Bodrum öğretmen evinde dinlendindikten sonra Tokat ekibiyle birlikte kalacağımız otele (Flora Otel) geçtik. Tokat'tan Ahmet Divriklioğlu, Remzi Zengin ve Selahattin Güler'le Arkadaş olmuştuk. Kısa zamanda otelin lobisi gelen konuklarla dolmaya başladı. Tanıdığımız dostların yanı sıra tanımadığımız ancak isimlerini bildiğimiz şair-yazar dostlarımızda birer ikişer gelmeye başlamışlardı.
Ankara'dan Mehmet Nuri Parmaksız (İLESAM Başkanı) , İsmet Bora Binatli, İmdat Gümüş, Pakize Altan, Şakir Susuz, İsa Karatepe: İstanbuldan, Yurdagül Özer, Baki Çetin, Mücella Pakdemir: Adana'dan Bakir Yıldırım, Mansur Ekmekçi, Halise Tekbaş: İzmir'den Ziya Öğütcan, Halit Bilen, Eyüp Göksu, Varol İnce Saraç, Isparta'dan Melahat Ecevit, Fatma Uçarlar, Zeki Çelik: Mersin'den Abidin Güneyli, Antalya'dan Nuray Dolunay, Halil Karacan, Arslan Bayır, Necati Uçar, Kütahya'dan Aydın Enginer, Aydın'dan Şükrü Öksüz, Ergün Gül, Mehmet Orhan, Abdülkadir Güler, Bursa'dan Süreyya Kaya, Nurten Gürçağlar, Şaziye Çelikler, Sivas'tan Kemal Işık, Sakarya'dan Muammer Kılıç, Osman Erdoğmuş.
Yollarımı kar bürümüş,
Gurbet ele tez varasın.
Dosttan haber almaz isen,
Varılmadık yol olasın.
Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'nde yıllar önce çeşitli vesilelerle bulunmuş olanlar yıllar sonra bir araya geldi. Şair ve yazarların da yer aldığı programda renkli görüntüler oluştu.
Akdağmadenini Sevenler Derneği’nin (AKSEV) davetlisi olarak Akdağmadeni ilçesine giden Yozgatlı Şair, yazar ve aşıklar burada gerçekleştirdikleri güzel ve anlamlı bir programla Akdağmadenli dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar. Programa bir zamanlar ilçede görev yapmış ama çeşitli vesilelerle ilçeden ayrılmış olan vatandaşlar da katıldı.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir, araştırmacı, şair- yazar Hakkı Yurtlu, Sorgun Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci- Araştırmacı -Yazar Durali Doğan, Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci- Şair -Yazar Ahmet Sargın, Akdağ Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Birol Taştan, İcra Müdürü Serdar Özçelik ile birlikte çok sayı da davetli grubu katılarak şairlerin Akdağ buluşmasına alkışlarıyla destek oldular.
Yine efkarlıyım dostlar bu gece
Onun için ağlamak istiyorum.
Ayrılık dilimde olur bir hece,
Onun için ağlamak istiyorum.
Canavarlar çıkmış işte yollara,
Şiir, bir insanın duygu selidir,
Yağmuru görmeyen bilemez hocam.
Şiir, muhabbetin kutlu yoludur,
Gönlü dar olanlar gidemez hocam.
Ağzı olan konuşuyor her sözü,
Hatay Serinyol’da şiir programı vardı. Şiir programını Yozgat Şairler Yazarlar Derneği’nin Hatay Temsilcisi öğretmen arkadaşımız Şair-Yazar Fatma Çetin Kabadayı düzenledi.Serinyol Şiir Dinletisi’ne; şair Mahmut Çetin Zorba, Çetin Kalkan, Nejla Karataş, Selamet Bağcı, Eşref Azgın Türkeri, Hatice Elveren Peköz, Şehamettin Kuzucular, Yiğit Dörtyol Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Atım ve Adana Edebiyat Galerisi Editörü Hasan Gök katıldı. Şairlerin yanı sıra çok sayıda şiir sever de salonda yerlerini alarak şairlere destek oldular.
Programın organizatörü ve Yozgat Şairler Yazarlar Derneği’nin Hatay Temsilcisi eğitimci hikâye ve roman yazarı Fatma Çetin Kabadayı açış konuşmasında; “Serinyol Kültür faaliyetlerinin önde gelen ve sanatçıya destek veren bir beldemizdir. Dostlarımızı yazar arkadaşlarımızı, okuyucularımızla sizleri buluşturma babında böyle bir organizasyon düzenledik. İstedik ki, arı kovanından biraz bal çalalım” dedi ve şiir dinletisinin açılışını yaptı.
Serinyol Kaplan Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen şiir dinletisine, Serinyol halkı ve şiir severler yoğun ilgi gösterdiler. Fon müziği eşliğinde okunan şiirlere konuklar alkışlarla karşılık verip duygusal anlar yaşadılar. Serinyol şiir dinletisine katılan şairler ilgiden duydukları memnuniyete teşekkür ederken, seyirci konuklarda şairlerle kucaklaşıp tebriklerini sundular.
Bu güzel şiir dinletisi haberini bizlerle paylaşan Eğitimci - Yazar Fatma Çetin Kabadayı ve şair yazar dostumuz kardeşimiz, Eşref Azgın Türkeri’ne teşekkür ediyor, Yozgat’tan selam ve saygılarımızı yolluyoruz.
Hikaye ve roman yazarı, Eğitimci Şair- Yazar Fatma Çetin Kabadayı ile yaptığımız röportajı paylaşıyoruz.
.......................................................................
A.SARGIN: Sayın F:Ç.Kabadayı, sizi hikaye ve romanlarınızla biliyoruz. Türk Edebiyatında adını duyurabilmek için mücadele veren bir eğitimci olarak okurlarımıza kendinizi tanıtır mısınız?
F.Ç.KABADAYI: Sizinle tanışmama vesile olan İleri Gazetesine ve size çok teşekkür etmek istiyorum. Ahmet Hocam, ben Kayseri ili Yeşilhisar ilçesi doğumluyum. 1974 yılında memur bir babanın beş çocuğundan ikincisi olarak dünyaya gelmişim. İyi ki de gelmişim, çünkü yaşamayı, insanları, çocukları ve doğayı çok seviyorum. Bizim zamanımızda ilköğretim yoktu. O yüzden ilkokulu okuduk biz. Ardından İmam Hatip Lisesi’nin ortaokulunu ve Cami Kebir Kur’an Kursunu bitirdim.
Güzelliğin destan olmuş dillere,
Seni Seviyorum, canımın içi.
Benim sevdiğimsin bırakmam ellere,
Seni Seviyorum, Canımın içi.
Sevda ateşini gönlümde yaktın,
merhaba ahmet sargın hocam dokunmayın ağlarım şiiriniz hakkında görüşmek istiyorum lütfen bana ulaşın [email protected] yada facebook mahmut eren