Ters nakil
Birbirini tutmayan kol bacak kafa hayal ve düs
Toplu sekilde azadolup sikayette birlesik dosya ve davalik
Iskelet böyle,
Sorulup vinlamayan son arzuyla
Insandan cikmis hortlamis a sanki carsisina düstügü araziye dogru
Farkında bile değilsen
Farkındaysan yani virgülden ve noktadan
Toprağın aktındaki diriler
Üstündeki ölülerden kendi aralarında habersiz
fısıldayan kara ve kuru dallar gibi
Toprağın üstündeki bozuk sağır kör uzak dilsiz yani tepeden tırnağa viranlara hoyrat hayretler içinden
Büyüme hacmi gelisme sirri nedir neresidir denildiginde, Soguk Savas Yillari diye siyasi terminolojiye gecen Dogu- Bati bloklasmasi döneminde dahi HONKONG, LÜBNAN, SINGAPUR , AVUSTURALYA veya AVUSTURYA ISVICRE gibi tampon bölgelerin her türlü alis veris geciserlerine transferik ederek ve finans rampasi olarak kendilerine göre durumdan istifade edip avantaj sagladigi; serbest rekabetci temelini soygun sömürüye dayandiran piyasa piyasa kosullariyla devra düzen oldugu müddetce bütün oyunlar HOLLIWOOD, bütün taklitlerse YORO-AMERIKA`dan rol calma girisimciligidir.
Bu yüzden derler ki herseyin anatomisini – hatta Kapitalizm`ìn bile – anida fotokopisini cekip kendine benzeten JAPONYA`nin resmi dini yoktur. Kocca bir yalan ..! Cünkü hicbirseye inanmayan aslinda her inanmaktan imbiklenip demlenmis kendine göre uygunlugun FAYDA temeli üzerinde cikarimlarini karistirarak herseye inananmaktadir. Bu yüzden de Budizm, Doga Cok Tanriciligi, Taoizm gibilerle icli disli olan Japonya`nin bilim teknolojiyi kendilerine sagladigi FAYDA dolayisiyla her yeri tusunamiler tufanlar kasirgalar depremlerlerle sarsilip calkalanan oynakligin üzerinde tutunabilmenin yolunu DISARIYA ACILARAK saglayip dengelemenin aklina fikrine inanirlar. Yani icerdeki afetler oynakligina tutunabilmeyi disardan kazanacaklari MADIYATLA ancak tedarik ve temin edebileceklerine tapinip inanmaktadirlar . Yani Japonya`nin resmi dini, Yoro-Amerika`lardan klonlanip kopyalanmis roldür. Yani Serbest Piyasaci Neo Liberal Emperyal`ciliktir.
Burayi böylece gören eski Sovyet Sosyalist RUSYA ve CIN`de artik hic bir arabulucu tamponcuya gerek luzulu ve ihtiyac duymaksizin her türlü HOLLIWOOD siyasi ayak oyunlariyla acimasiz hukuksuz haksiz kiran kirana yayilmaci isgalci soygun sömürü baglaminda bütün Serbest PIYASACI Rekabetciligin yol yöntemlerini eksiksiz noksansiz her yerde uygulayan YURO-AMERIKA`yi taklit etmekteler. Yani aslinda yeryüzünde herkesin gercek anlamda resmi dini, herkesi kendine kul köle yapan KAPITALIST Serbest Rekabetci Piyasa Pazarcilik Süper marka ve marketcciligidir.
Alisagittigi bagimliliklar salginina yerlestikce yaygin hale degisip dönüsen; ve degisip dönüstükce ugradigi bütün kesintisiz degisen dönüsümleri birebir UYUSARAK kabul etmekten baska hicbir sansi secenegi bulunmayan TOPLUMSAL BOZGUN tarifelisi enkaz ve yikim ünitesiydi Türkiye öncelikli küresel-yerel bütün cikarortaklarinin ilgi ve odagindaki BOP ESBASKANLIGI.
Mafya. medya, borsa, holding, tarikat…en basta Pekaka ve Fethulmetal Cia –Mossad merkezli etnik ve mezhepsel kiralik katilerinin temel tasiyici ajan-piyon esasasiparis edilerek öngörülen SOSYAL BOZGUNUN hic bitmeyen catismaci ve gerilim artirici enek ve denekleri kilindi. Üretmeksizin, kesintisiz Yuro-Dolar bagimliligiyla ahlakini, inancini, duygusunu, fikrini, düsüncesini, egitimini, onurunu, sevgisini, fedakarligini, sefkatini, hukukunu, dilini, edebiyatini, müzigini, sözünü, sohbetini, sorumlulugunu, aklini, vicdanini, iradesini, idrakini, cevresini, aidiyetini, topragini, yurdunu ve yuvasini heran paraya dönüstürülebilir alim-satimlik pazar piyasasi evraki olarak birbirini her türlü sahsi cikar ugruna eze üze yarisip kizisan, anlik saniyelik günübirliklige harcayip tüketmenin cürüyüslerini kokusmus yozlasmis kisiliksizlik tabiatina karakter edindirildi.
Ve BASKANLIK; adeta degisimi hic durmak bilmeyen sürekli toplumsal dönüsümler cenderesinde sanki Cumhuru olmayan ESBASKANLIK`tan kendine göre uygun icap ittifak veya firsatlar kollayip hükümranligina hükümranlik artiran cogalmisliga ve bile bile kalaballiklastirilmis SOSYAL DEPDEBELERE uyarlanmis ve ayarlanmis özellikte EMPERYAL ( bizzat kurguya seckin ve tabi olanlarin kendilerinin ifadesiyle ) karakter siparisli bir projeydi.
Bu ugurda kiran kirana devreye sokulan özel kurulumu hizmete tabi mafya, medya, borsa, banka, holding, tarikat, tefeci, araci, vurguncu, soyguncu, hain, ajan, piyon vesair, topla siyaset merkezli SOSYAL CÖKÜSÜ adim adim Türklük, Atatürk ve TÜRKIYE CUMHURiYETi yagma ve yikimlarina ilerleten ilimden, onurdan, akildan, sevgiden, saygidan, ormandan, bagdan, denizden egitimden, ulasimdan, duygudan, duyarliliktan, sorgulamadan, sorumluluktan, topraktan, dayanismadan, paylasimdan, ahlaktan,kültürden, sanattan, ilgisi ve iletisimi sogulup buzullasmis ayrisma ve catismalarin güdümlü kölesi ve TÜKETiM KULU halini alip gide gide, sanki sokaktaki birbirini en kücük cikar ve menfaat ugruna icinde her türlü kini nefreti kiskirtmayi pesin yargiyi yalani dümeni sahtekarligi barindirmanin densiz dengesizligiyle bogup öldüren kavga, gürültü, kabalik, saygisizlik,itibarsizlik, güvensizlik, gecimsizlik, inancsizlik, tahammülsüzlük, egitimsizlik, hosgörüsüzlük, sogukluk, yalnizlik ve yabancililik bilenip besleyen, AZGIN ve SAPKIN insan numunesi yetistiriciligi kendi kol kundak kucak ve kafalarindan dogup HORTLAMIYORMUS gibi, almis yükünü giden bu BASIBOZUK bu günlerde suclayacak kalip ve kilif aramatadir ayni günü makinali tabanca otamatik sarjör ve pompali tüfekli ` Zaferle Kutlayan` BASKANLIK sistematigi.
Ve bu kutlayisin `benim adamim kazandiysa ben de kazanmisim demektir ` kupkuru gürültücülügü tüm hayatini korkuya endiseye issizlige beka sorununa kaptirip teslim ettigi algisiz ilgisiz tepkisiz tavirsiz kararsiz sorgusuz iradesiz VAKIT ÖLDÜRMEKLE kendini ailesini topragini özünü itibarini her türlü kayitsizliga ve karamsarliga avunup, cekilerek uzaklastigi bütün INSANI DEGERLERiNE siddeti, nefreti, sehveti, bencilligi, ihaneti, ahlaksizligi, külürsüzlügü, yozlasmayi, mutsuzlugu, umutsuzlugu, caresizligi, saldirganligi, aciyi, acidan gecinmeyi, acimasizligi, hainligi, cirkefligi, cikar ve menfaat düskünlügünü herseyin ugruna koyup herkesten ve her bir degerden cok önemseyen TOPLUMSAL CÖKÜSÜN; Pekaka, Mehepe, Fethulmetal, Akepe, Cehepe, Hedepe, Yepege, Banka, Borsa, Meda, Mafya, Müzzik, Spor gerek teknik akademisyen gerek önyargili tarikat uzman hepsinin niyet ve maksat BiRLiGiYLE, elinde pompali silah belleginde devleti her türlü kücük düsürmeye dönük `benim taraf kazandiysa ben de kazandim demektir`naralari arasindan her cesit azgin kizgin ve sapkinliga cirit attirtan, bastan sona BOP bülteninde elbirligiyle yagmalayip yiktiklari Türklük, sevgili Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti`nden baska birsey degildi. Bu durum tarihe `bana cumhur baskani degil sadece BASKAN diyeceksiniz `..diyerek TEMMUZ ONSEKiZ `e ap agir tahribatli not düstü.
“ Bir güzelin aşığıyım erenler
Onun için taşa tutar el beni” .. diyor, çalıyor, ünlüyor, söylüyorduysa bir bildiği anladığı gördüğü düşündüğü sorduğu yorduğu akıl fikir ettiği ve sorguladığı sorumluluk bilincine ve insanlık vicdanına toplamdan çıkardığı özü itibarı ilmi itfanı kalıcılığı ve tembihi vardı, kültür tarihimizin gelmiş geçmiş çınarlarından biri olan PİR SULTAN’ ımızın.
Aslından aldığını nesline firesiz kayıpsız teslim etmeye lafın sözün sırrındaki devamında:
“Gündüz hayalinde gece düşünde
Kumdan kuma savuruyor yel beni” …demesi de bu can yarasının elenmiş süzülmüş bilgelik hikmetindendi.
Hayat, değer ve zenginliklerinin tam karşılığı olmayanı sosyo monolog popilasyonlaşmalarla ilgiye itibara ve kalaya almıyor çünkü. Ne denli değerli olduğunun veya sıralayıp saymakla bitmez zenginliklerin öznesi olduğunun farkına varmayanaysa böylesi üreme çoğalma artma hücrelerinde kendiliğinden ve sonsuza kadar yaren yoldaşlık edip diyar mesken olmuyor ne hayat; ne de insanlık.
Hic bir akil fikir gayret caba arayis sorumluluk ve irade müdahalesi yahut etkin katilimciligi olmaksizin, kendi bildigine yuvarlanmaya terkedilen hayatin sanki hic kimsesi gibi kayitsiz uzak aciz yenik, sinmis sogulmus oyuk ve kenarlarda yutkunarak gücten imkandan ilgiden yoksun ordan bir yerden gelip gececek olan her yasam kimiltisina yatmis cekilmis pusularda pür tetik hayduta haramiye kalbi ve kafayi sardiran odaklarda ve kavsak noktalarinda sinek avlarken, sucu sabikasi kabarik ve isledigi her faili besbelililigin ani lekesi ve kiri hic birseyle temizlenemez intihar birikintileriyle cartayi ceker, kendi kuyusuna pusu kurdugu zehir zindan diplerinde ölür gider insanlik .
Bir kovboy filminin kompozisyon giris bölümünde,(Charles Branson-Claudia Cardinale bas röl oyuncusu bana ölümün sarkisini cal ) sinemada hayal gücününü zorlayarak teknik kurgu arac alet imkan ve cekim zenginligine devir degistirip cag atlattigi, yetmisli yillarin Woodstok cayir cimen Cicek Cocuklari aksesuarina Altmissekiz REVULUZE Genc Kusak Hareketi`yle birlikte sanatin Idealist, Romantik, Naturalist, Sezgici, Hayalperest, Icedönüm veya Disavurum gibi akimdan akima herbirini alabildigine genis zaman-mekan kavrami icerisinde hic bir engelle karsilamaksizin uygulayip prova eden atölye calismasinin kaydini yaparken, senaryo geregi günesin kavurdugu kizgin cöl corak demiryolu kenarindaki tren istasyonundan baska hic bir yasam belirtisi olmayan yanik gölgenin dibinde soygun vaktine kadar kimbilir hangi vakit gelecegi bilinmez seferle birlikte gelecek olan hasimlarini beklerken, kimbiir kacinci mapusluk kackini tüm yasam amac ve heveslerini her an yikilip devrilmek üzere avareligin sersefiline kapatip kilitlemis haydutlardan biri, tepeden tirnaga silahlanmis pisikopat bozuklugunu ikide bir yüzünü kapattigi sapkasinin aciginda kalan burnuna konan sinegi, usuuulca yan kabindan cekip cikardigi silahinin namlu deligini sinegin girecegi sekilde dik tutup, ortada tur vizirdaklari dönen sinege fotörünün altinda uyuyormus numarasi cekerken girmesini saatlerce sessizlik icinde hareketsiz kimiltisiz pusuda bekedikten sonra, vaziyet dengini bulur bulmaz parmagini sinegin icinde oldugu namlunun agzina tikar; ve kinini yenmis öfkesini bosaltmis carki bozuk cehresi cirkin gülümseyisli bosluga ve anlamsizliga sinek avlanmakla cesitlilik kazandirdiginin zibilini atar gümbürtüsünü bosaltir.….
Bombay`da Delhi`de Rio`da, Sao Paulo´da, Kapstadt`ta, Pretoria`da,Marakkes`te, Nairobi`de Kahire`de, Adis Ababa`da, Manila`da, Hanou`da,Phnom Penh`de,Bogata`da, Sanghay`da, Kartum`da, Nijer`de, Abuja`da, La Paz`da, Lima`da, Tunis`de, Algier`de, Bounes Aires`de Pekin`de, Meksiko`da, Maputo`da yahut Istanbul`da…
Bu yüzden toplumsal hayatin iflas kavsaklari birinde bir miktar eksik, digerinden üc asagi bes yukarisinadan belki ceyrekleme nebze miktarinca fazlaca, kamu iktisadi ilimler ulasim iletisim paylasim ekonomik siyasi kültürel hak hukuk inanc ulasim iletisim bellek yol birikim kazanim alanlarini bir avuc azinligin lüks tüketimli keyfiyetine her türlü soygunu sömürüyü ahlaksizligi sevgisizligi hic bir udu ihtiyati olmayan güvensizlik acizlik zavallilik yoksulluk sefillik karnesiyle dayatip donatip kiskirtarak, kanunsuz yolsuz her kiskactan cevrelenmis limitsiz kusatmalara esir aldigi irdesiz yetkisizligi, zaafiyetlerine teslim korkularla hurafelerle karanliklara basina buyrukluga mezun ederken, kamusal alanda sosyal düzende toplumsal vicdanda her adim ötesi yagma yikimlarin yönetip güttügü daha büyügünü sirtlayip getiren felaketlere kurucu tanrilarin cikar keyfiyetini ve ganimet buyrugunu dayatan, otobüsler trenler tramvayla tiklim tiklim hayatini ardinda biraktigi ölüp döngülerin kac göcünde saplanmis kalmis; ve dünyada kendine saygin özgür güvenli saglikli huzurlu mutluluk kirintisi bulamamislarla dolup tasan koyulmus sürgünlügün ilgi itibar ve kayit disinda kalanlari, kendilerine bicilen hir gür kavga nizah döküntülerinin kesit ve karelerini ülesir paylasir. Bu yüzden de birinde az digerinde cok, yeryüzü insan nüfusunun hic abartisiz dörtte üc bucugunu icine alan ve saygin özgür güvenli mutlu hayan disinda birakan her cografyada AYRICALIKLI AZINLIKLI SITELERi; ve kenara itilmis kakilmis SEFiL SLAMLARI vardir. Bombay, Sao Paulo, Sidney, Meksiko, Rio, Kahire veya Istanbul gibileriyse, arka mahallelerinde ara sokaklarinda asit siyanür demeden MARKA modalarinin tipki teller tahtalar üzerinde onlarca kat beton bloklari yapar örerken ölüm ruhu ve yüzü görünmezlerine hayatini kaybeden tabutlarda yarini her durumda kaybedilmislige SiNEK AVLAYARAK; kendi zehir zikkimleri yetmiyormus bibi dünyanin atigini cöpnü derdini belasini satin alir.
Kimi zangoç
Kimi imamın kayıkçısı
Kimi her yala ve yaşa hitaben tek celselik boşanmalarda iliklerine kadar birleşmiş kopmuş foto model
Kimi başlamadan biten salon
Kimi kupa kızına katalogtan iskambil kozu soyut sızı ve yapay pişti
Morga gider yol göstergelerine mütaakip travmalı izlerden param parça ayrılıkları ve yalnızlığı yutan
Her çatlakta bir kırık kafa
Bir külüstür fani
Ve bir serbest alışverişli hurda beden
Akıl fikir vicdan onur ahlak ve kişilik değerleri dengesinde değilse eğer
Şiddetli kavgalaşmayı konuşarak boşalmalar ve boşanmalar kısacağı kaçınılmazdı zati
Şansını çok zorlama dilersen
Sadece cagrildigi günün igreti anisina görünüp kaybolanlar, ait olmadiklari yüzeyselligin derin kökleri ve saglam topraklari olmayan balkon sefasi veya forslu loca seyircileri gibidirler. Dokunani süsleyeni sürahicisi olmadigi zaman yagmursuz rüzgarsiz bahtsiz günsüz günessiz kalirlar ve bu sonsuz bitisin cok gürültülü ayak sesleri, kendi kendini cigneyip ezdikce sahipsizligin sokaginda düsüp dökülüp kalan sarkik yikik virane tabeasi gibidir.
Bu yüzden ; Söze itibara Türklüge Türkiye Cumhuriyetine dün yarin ve daima ask ve sevgiyle..
Nicelerce selam olsun ; onur, gurur, sevgi, saygi, özgürlük, emek, paylasim, cesaret, dayanisma, hak, hukuk,, kültür, vicda, özveri, mertlik, dürüstlük, liyakat, üretim, inanc, akil,irade, ahlak, özgüven, fikir, toprakli bütün yüce INSANLIK degerleriyle ATATÜRKLESEREK; gecmisi gelecege tasiyacak olan ilgiye, namisa, yakinliga, gerceklige, dogruluga, emanate , düne, bugüne, yarina ve Türkiye seygilisi COCUK kalplilige..!
Nisan / 19
Bodrum diyorum… bildigin ettigin belki gittigin belki gidemedigin belki gördügün belki göremedigin belki SANDRELLA yahut POLYANA tipi seksen devirde kirk alem gezip dolasan süslü püslü rüya alamlerine ancak ucundan kiyisindan bakinarak zügürtlenen KATALOG kapakli zilzurnak HOLLIWOOD havadislik HOLLIDAYSSSSSS…
Bodrum diyorum BODRUM; dünden kalma KORSAN yagmaciliga rüzgar acmis firtina koparmis yelken üfürmüs ve hic akil nizam ahlak vicdan toprak bagindan ilgisi alakasi dengi düzeni ve dengesi olmadik azginlik doyumsuzluk istahlari köpürtüp kabartmis KACAK YAPILASMALARA sinip sönmüslügün dörtbiryanini KIBRiTCI KIZ veya HERi POTER oglan hokus pokusculuguyla ambarlayip ambalajlayan vurguncu-soyguncu ÖRTBAS`in hemen altindaki eski HALIKARNAS, simdiki Bodrum…alistik bildik üzere her yagmur sonrasi evleri caddeleri sokaklari binalari patlayip püsküren LAGIM pisligi icinde bogup, önüne katarak sürükledigi dinmek durmak bilmeyen yönünü kontrolünü kaybetmis AKINTIYA KAPILMISLIGA yokus düz bayir demeden dükkanlari, dolaplari, tezgahlari, arabalari, otobüsleri, kahvleri, lokantalari, kasaplari, kuaförleri, marketleri ve süpermarkatleri zilli veya zilsiz kamerali veya kamerasiz kornali yahut kornasiz hic farketmeksizin icinde barindirdigi bütün KORSAN KESMEKESLIGIYLE birlikte ölümü üzerine kendini ypilandirmis insanini ettigi ve isledigi bütün sabikaliligiyla – külüstür ve sacma sapik bir ceset gibi- disa tükürdü. Bodrum, birkacgün evveli yurdun cogu yerinde sagnaga sel kapilan CARPIK YAPILASMA TALANCILIGINA rehin ve tutsak kalip, sürüklendigi bogulmuslukta kendini defini dürülmüs agir hasarli TABUT halinde seyretmekte baska hicbir hal caresi olmayan cinayete -vurgun soygun talan haydut harami ve yagmaciliga kurban gitmenin -hortumu vansi heryeri hertarfindan sökülüp patlyan- amansiz afet ve akibetini yasadi.
Ayni günlerde kurgusu ve kurulumu bastansona Yuro-amerikan ve Israil tipi cinnet cinayet katilligiyle senaryoya sürümlenmis; daha düny hickimse duymmisken CNENE amerikan ve El CEZIRA ARAP-AMERIKAN uydu usak antenleri, KASIKCI ADNAN`in Hitckok pisikopat filmlerini aratmayacak kadar ser-serik adam dograma ve parcalama bavulculugunu coktaaaaaan anons edip sabika sicil sahibini ele veren balta gibiydi.
Yine ayni günlerde `dünyanin en büyük hava limani ` istanbullasmasini bütün cevre iklim insan ve diger canli cansiz varliklarin hayati pahasi hice sayilarak zivtlenip betonlanan cevrim carkinin üstündeki ne ucak, ne cihaz, ne tertip, ne tertibat hicbiri YERLI MALI olmadigi bagli ve bagimliligin BORC BATAGINI, en cok övüp üfürüp ucuranlar arasinda ve basinda sabika oldukca sicili kabarik `hergün bakaradan bir makara bulup cakiyorum millete memlekete ` kafa ve kalp yapili dellal tavernaciligi listebasilik yapiyordu.
Daha sonra Türkiye odakli ve hic hiz kesmeden Cia-Mossad özel müdürü ve memuru CEFFERI..`fisinizi kesmenin zamani geldi pusulasindan ` YEPEGE kiralik katilligine am dayanak ve destkle silah savas ambarciligi tehditleri topukluyordu.
Arjantin`de mikrofonu bozuk bulan MANYAKLIKTAN, aleti yer carpip karsisina diktigi adam nezdinde bütün dünyayi külüstür bir HODAK gibi mikrofonsuzluga sabitleyip alasagi ederek heykellestiriyordu.




Bu şaire henüz hiç kimse yorum yapmadı. İlk yorum yapan sen ol!