Mürsel Münevveroğlu Şiirleri - Şair Mürs ...

0

TAKİPÇİ

Mürsel Münevveroğlu

Önce farkında olmadan tüllenen, çocukluk yaşımızda oldukça kibirlenen, gençlik yaşamımızda romantik rollere bürünen, yaş kemâle erdikçe ilâhi aşkın basamaklarında sürüklenen.. Ve kullandıkça bir türlü bitip tükenmeyen, beni bana getirip kaybolduğum düşler arasından sıyırıp çıkaran.. HAYALLERİM!..

Hayallerim!..

(Şarkı sözü)

Devamını Oku
Mürsel Münevveroğlu

Siz de hiç düşündünüz mü? Mademki, çok farklı ve birbirlerine zıt bir çok farklı bileşenlerden oluşan bir kimlik ile bu dünyada belli bir süreliğine varız; o halde biz neyiz, biz neredeyiz, biz kimiz, biz nereden gelip doludizgin nereye gidiyoruz? Varlığımızın kaynağı nedir? Emrimize sunulan; cümle mahlukat ile üç boyuta ilave olarak bir dördüncü boyut zamanın çevrelediği mekanda görevimiz nedir?. Bu dört boyuta ilave olarak, akıl ve gönül ile ortaklaşa kavradığımız sonsuzluk ve o sonsuzluğun sahibini anlamak ve O’nun ile hemhal olmak, O’nun bizlere sunduğu bazı sırlarını anlamak…
Kısaca biraz zihin eksersizi yapmaya ne dersiniz.

“OL.. DEDİ, OLDU.

ŞİİR NO: 87 01-01-2020

Devamını Oku
Mürsel Münevveroğlu



ÖLDÜ DİYORLAR

Şu insanoğlu, yaratılışı gereği, garip ve bir o kadar da mechûl bir varlık. Doğduğunda bilgi ve tecrübesi sıfır iken, “DOĞDU” diye seviniyorlar. Biraz büyüyüp, akil baliğ olunca, karışıkta olsa bir şeyler öğrenmeye başladığı, “yalpalama ve bocalama devresine” girince, “ERGEN” diyorlar. İşi biraz daha ilerletip, bilgi, deney ve tecrübeleri artıp da, maceralar yaşamaya başlayınca; bu sefer de adına, “DELİ” diyorlar. Meyvenin olgunlaşması gibi, nefsi de olgunlaşıp teraakki ettikçe, bu seferde, “VELİ” diyorlar. Dünyanın, “hem sanal, hem de hayal” olduğunu anlayıp da, insanın dünyadan elini eteğini çekip, “yaratılış sırrı” gereği, Ahiret odaklı yaşamaya başlayınca da; bu seferde o kişiyi görmez ve bilmezden gelip, ona “ÖLDÜ” diyorlar.
Yani kısaca insanın yaşadığı her devresine bir kulp takıp, bir şekilde dümenlerini döndürüyorlar. Siz de bu devrelere inanıp, yaftalama yapanlardan mısınız? Yoksa karşı duranlardan mı?

Devamını Oku
Mürsel Münevveroğlu

Yemeklerin tadı lezzeti ve virüs düşmanı en doğal ilaç, Antibiyotik, kalsiyum kaynağı.. v.s. Acaba, soğanın marifetlerinin hepsi bu kadar mı?..
Ne dersiniz?.. Siz de, “SOĞAN” sever misiniz? Ya!
“Soğanın sırrı” nedir, bilir misiniz?.. Şayet; merak ediyorsanız, buyurun soğanı biraz daha yakından tanıyalım... Sözde çok iyi bildiğimiz, tanıdığımız ve bazan çiğ, bazan da pişmiş olarak yediğimiz soğan…
Hani şu, hepimizin yakından bildiği, fakirin ise ekmeğinin katığı olan “ACI SOĞAN!..” ile insanın dünyevi ve uhrevi yaşamı arasındaki gizli ilişkisi nedir?..

S O Ğ A N V E İ N S A N !!!

Devamını Oku
Mürsel Münevveroğlu

Öyle bir AŞK’a düçarım,
İçim yanar, dışım yanar;
Ben, AŞKIMI DERT EDİNDİM,
Kalbim yanar, gönlüm yanar…

Ağzımdan çıkan alevle,

Devamını Oku
Mürsel Münevveroğlu


ŞİİR NO: 02 *** 21-EKİM-2008

Hızlı giderken.. silinir, "YOL ÇİZGİLERİ.."
YAVAŞLAYINCA.. görünür, çizgi renkleri.
Olmasaydı, bilinmezdi; gidilen yollar...

Devamını Oku
Mürsel Münevveroğlu

Günümüzün en büyük sorunu, "ZAMAN"dır. Çünkü, bazan zamanı geçiremez sıkıntı yaşarız ve onun daha hızlı geçmesi için, çeşitli hilelere ve bahanelere başvurarak kendimizi kandırırız. Bazan da, çok çabuk geçtiğini ve düşündüğümüz şeylerin geç yapılmasında, hep zamanın hızlı geçtiğini ileri sürerek yine kendimizi kandırırız. Bu iki zıt tezadı, bir arada yaşar ve bu işe de şaşar kalırız! ..
ZAMANI KULLANMAKTA EN ÇOK YAPTIĞIMIZ HATALARIN BİRİSİ DE, SEVDİKLERİMİZE YETERİNCE ZAMAN AYIRAMAMIZDAN DOLAYI; BİR ÇOK ÇETREFİLLİ SORUNLA KARŞILAŞIR, BİR ÇOK PROBLEMİN OLUŞMASINA ZAMİN HAZIRLARIZ.
Bize çok sınırlı olarak verilen ve bir o kadar da çok hızlı tükenen.. bu zamanımıza biraz daha önem verip, onu biraz daha dikkatli ve verimli kullanmaya ne dersiniz? ..

Z A M A N A Y I R

Devamını Oku