Seyfi Karaca Şiirleri - Şair Seyfi Karaca

Seyfi Karaca

Muttalip muella muhittin necmi nazif necla nurten nefise yok ve yoklar artik…!
Bünyamin yok burhanettin yok burcak yok beyza yok selin yok suna yok tacettin yok veli yok dervis yok derya yok defne yok cemil yok cemile cavidan yok ..
Kacak kayip zangur zungur haram ziyan zevale zül, kuraklasan kesatta yikilan cöken cürüyen köhnede azap veranesi hic bir sartlanmisligini hicbir tepkisel durusa ölcüp tartip sorup sorgulamaksizin kabuklanip sekil ve bicim alan dipsiz tavansiz dönüsü yitirdigi tüm degerleri yerine giyip kusanip örtülüp gömülen..kapi yok esik yok kök yok akran sohbet sorumluluk yok yok söz yok samimiyet yok güven yok yok toplum yok ve daima kusku kaygi gerilim bunalim siddet üstüne siddet artiran arz –talep cinneti besleyip doyurmaya kendinden gecip dünyasindan feragatiyla..
Ekrem yok emine yok mine yok elif yok esat yok ezgi yok elmas yok sükrü yok sami yok süleyman yok sultan yok …
Sündüz de yok salami de yok giyasettin de yok möhübe de yok nurettin de yok nuri de yok nazmiye de yok …
Kendileri olmadiklari gibi etrafina iliskin tanidik bildiklige onur ahlak bilinc hukuk saygi sevgi vicdan akil fikir sadakat konu komsu agac orman dag ova herseyiyle herkes..

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Ne sanmissa sanmis
Gidecekti halbuki dasmlasi damlasina yagmurlara yagip bosalan bulutlar
Gökten topraga topraktan göge serilip hasir olmaktan bedel
Süzülen sagnaksa birgün
Birgüne birgün sekerpinarlari doyumsuz sofralara mesken oldugunun
Azar azar dökülüp azalacakti vadedeki tanelerinden kum saati

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Bol keseden atilmis
Yirtik agizli bankomatik hesabina seslenip soluyan
Doymak bilmez hortumlarin tecelli ettigi insansizlik seviyesini
Tek ayak üstü ceki düzenli sandalyalarina oturtmalik sallantilardayiz rast gele
Küresel sürüm fiyata tahammülü sifir
Eksigini sürekli kovulmus yasamlara tamamlayan gökkusaklarinin altindan gecerek

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Kirilma Noktasi diye bir yer yokken, ardi arkasi kesilmedik udsuz ihtiyatsiz yogunluga kilitlenip haddinden fazlasiyla üstüne cöreklenilmis bindirime baskin verip varolandan daha cok kiskac, zül ve disiplin kusatmak, amansiz ve acimasiz bir cürümenin akla hesaba sigmaz cözülme ve yikim halidir.
Eridikce sekeri tükenen sakiz gibi lastikleserek, uzatip sündürdükce her cignemi dili yorup damagi tükürük yutkunan cehre caliminin, eninde sonunda yüzü gözü düsüp usanmis yorulmus cöpü cekip cikarincaya kadar agiz lal, kisi muglak, lehce lisansa kime ne söyledigini kendi bile okuyup anlamayan ezik bozuk laga lugaya dönüsür.
Samimiyeti en aza düsük seviye ile sanki cok samimiymis gibi kenardan kuytudan ilisip kavillesen IKI UCU ayni kopukluga PERCINLEYIP kaynatmaya kalkismak, hic de akla mantiga uygun vicdan muhasebesinden hesap görmeyecektir. Degeri sifira silinmis itibarsizlikla degersiz kildigi ici bosalmisliga oraya ait olmayan kalip kisilik veya programlanmis yüksek karakterlilik ayarciligi yapmak, tam da üst yukardaki cümlelerin tanimlamaya calistigi bozuklugun hicbir tutar dali olmayan cözülüs ve darmadagin olus halidir.
Yok yere ve yaptigindan cok yikarak körükledigi gayreti saglam ve daim verimliligi hic bitmeyen bir sonuca baglayip sabitlemek icin, elde olmayan zamanlardan hiz kazanip elde avucta olmayan mekanlara dikilip dondurulmus binalar sorutturarak ve elde avucta dahilde ve haricte olmayan insanla diri, dinc, zinde, huzurda, saglikta, umutta, sevgide, hukukta,saygida, ahlakta,idrakta, iradede, algida, samimiyette, özgürlükte, özgünlükte yahut ÖZGÜVENDE yasadigi hayatiyla icli-disliligin yasam düzenini tutturmak; hicbir mertebe seviyesinde hicbir konumda ve hicbir sartta ne olasidir ne de hic mi hic mümkün..!
ÖLDÜRÜP BOGARCASINA Disiplin…kuyusuna derinlestikce kaynagi tükenmeyen verimliligi kazanacaginin acimasiz cullanan saplantisiyla güttügü garete kendisini birlikte gömdügü insanlik intiharidir. Bütünlügü bozulan yasamsal dokuyu birdaha hic bulasamayacak sekilde birbirinden ilgin organlariyla tarifsiz tanimsizliklarin sogulmus erimis cürümüsü halini alir. Birbirini ayni yogunlugun kilitleyen daralmisliginda iten, üzen, sarsan, engelleyen, cekistiren, örseleyen fakat ayni zamanda baska caresi olmamanin kalabaligina tikanip kalmisligiyla biriktikce iflas, iltihap, dert,endise, kaygi, kusku, sorun,bunalim, birikir; eninde sonunda da icinde birikerek agirlasan ve kendi icinde biriktirdiginin mahkumu olan, ( degistirmeye irsadesi olmayan basibozukluga disiplin ve esir olmus hayatinin ) kemirtilerin cürüttügüne teslim ve terkolur.
Almanya tam da dünya ölcekli günümüz küreselciliginin derin kuyusuna dalinilarak denenmis sinanmis ve üstünde her yollu tüm bilimselliklerin test edilip beklenilen VERIMLILIGI elde edildigine inanilan toplumsal Lokomotifidir. Olmayan zamandan hiz aldikca, olan insanligi olmaz görünmeze kaybedip silen süpürenliligiyle ortaya iniltili cikan catlaklardan ancak kaderine söverek UYUSMA TESLLISINi kendi kendini avutup idare etmeye kuruyup kuraklasmis kalabaliklarin,üstüne binildikce ic kanamali dertlenmelerinin daha cok kilitleyen ve daha cok bunaltan DISIPLIN cikmazina sinen, soguyan, pörsüyen, disa vurumsuz sizintisi gibi yigilip kalmakta.

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Herkesin herkeste hayatinin kalan yarisi vardir
Bu yüzden cezbeder yarin dünden
Mum süzülür durur ciraya gerdek gecesi ilk gün gibi
Hergün gelin damat olunur en güzel giysileriyle kuslar kazlar ceylanlar
Trenler gibi hergün bir dolu dünya gardan
Kavusup ayrilmalar arasi dur duraksiz akrep yelkovan

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Avci toplayiciydi dünyayi nasil bulduysa öylece
Buldugundan yiyen topladigindan nevalesini nafakasini gideren
Kimseye munus muhtac degildi ne su ne toprak ne orman ne dag ne insan
Kimsenin egip büktügü cereyana pervane degildi rüzgar
Sonra degis tokus oldu önce mal
Sonra para

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Sondan basa dogru Ceffreriy…
Ve bastan sona ve tekrar tekrar dünyanin
Soyunu sopunu belleyip malina mülküne el kol diz dirsek tuzak ve kapan
Kafasinin keyfi nasil diliyorsa kanun kitap kural akil vicdan ahlak usul
Ve insanlik minsanlik bilip tanimadan
Nasil yazilirsa öyle okunmayan her cesit dönüse carki cevrik geometrik

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Dizik dikey ambara yüklü takvim tahsisinin
Yayilmis sinyal kanallarini deftere düren

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Hitleri altetmek icin Hitlerden daha cirkin ve kötü olmalari gerekiyordu
Daha zalim
Daha felaket
Daha vahset
Daha dehset
Daha makina

Devamını Oku
Seyfi Karaca

Aliskanliklari üzerine kisilik ve tabiat olusturup gelistirir insan. Bir kerecikten ne cikar veya ilk bir kerecikle adim gidim olumlu olumsuz tüm egilim ve eylemleriyle gerek hic duyarlilik gösteriminde ihmale biraktigi herseyi hayatindan uzaklastiran tembelliligin özürlü kisitli sorumsuz dar gergin mutsuzluklarina saplanip kalarak; gerekse tam tersi hayatin bütün olup bitenlerini kendi öz yasam dünyasindan bilip sayan ilgi itibar ve hassasiyetlilikle yaklasip gören akla mantiga fikre duyguya düsünceye hizmet ederek kendine özgün insana dönüsür.
Bu yüzden eger, ne kendinden ne de kendi disinda tüm cevreleyip etraflanan dünya civarindan toplanip gelen hayatinda hicbir olumlu gelisim olusum dönüsüm huzur ve sakinligince sayginlik güvenlik mutlanmaya dair hicbir müjdeli haber alamayan; bunun yanisira sürekli hilesi yalani yanlisi coklarla yorulmus sarsilmis aldatilmis yipratilmis örselenmis soyulmus afyonlanmis sömürülmüs ezilmisligin her türlüsünü cürüdükce cöken; cöktükce coraklasip cöllesen; uzaklasmis sogulmuslugun bezgin ve bikkinligini yozlasip kokusaarak; hic olmadigi kadar yapay ve yapmacikligin hatali ürün halini alir gider insanlik.
Eger özgürlügüyle özgünlesen aksi hal ve gidislerde degilse….
Basibozuklugun böylesi kendi basina bela olanlari dayatilmis donatimiyla sürüklecip ceken ceviren vahim haliyle, karsi koyamadigi kapilip gitmisligin ucu bucagi devamli derinlesen tekrarlarinda bogulan gerilen bunalan soygun vurgun taciz ve tecavüzlerini günden güne alisip kendne kisilesmis tabiati edinir. Yikim orani kör ve kötürümlestigi nesnellikler kadar tecavüzlere ugratildigi zorbaligi veya zorlamalari hicbir duyarlilik gösteren tepkisel itiraza akli fikri gücü cesareti hali vakti eylem ve egilimi yetmeyen icsellestirmis sindirmisligiyle ayni olup, zorunlu tüketim tutsakliginin kisirdöngülerinde tüm ilgisi itibari iliskisi ve iletisimi delik desik olmuslugun siddet sarmaliyla ve catisma kültürüyle kendini kabuklastiran sakliktan öngörülmüs kalip ve yer edinir.
Algisi en az aliskanliklari kadar kof kirli karanlik karisik soyut sekilsel bagimliliklarla mikroplasmis imligi ve isiligi belirsizliklerin muhtaci ve muhatabi olan, yalnizlastigi tüm yabancilasmalari kendi varligini bile tasiyip tahammül etmekte zorlandigi tarifsizlige acinin ezikligin zulümün ölümün her cesit kösebucaklarini en sapkin dehset veren dürtülerinden bglanip kendi yoksunluguna bagimli kilinan, yasam boyu kusatildigina rehin kalici uyustucu ve uyuzlastiricilarla sakinlik dengesi bulmaya dpinip debelenen, depdelirgin cinnet gecirimlerinin disa vurum halidir, hayatinda hicbir yasama sevinci olmayan; ve daha ilk attigi adimlarla ilk alistirildigi dünya hayatindan kovulmuslugunu yudumlandirip yedirtilen ice sinik, hiclige dönük, hazmettirilmelerin kendi basina yük ve kalabalik asilsiz itibarsiz insan nesli. Bu bakimdan ölüm zulüm kin savas catisma yozlasma kokusma cürüme rüsvet sehvet dehset yalan talan hile dümen sevgisizlik sorumsuzluk ahlaksizlik hukuksuzluk güvensizlik bozgun bogulmus bunalmisligindan öte hayat tanimayan; ve kul kuyrukcusu oldugu bagimli güdümlülükleri izleyip takip etmekten baska hal caresi olup bulunmayan, hicbir insani gelismislige erisememis kul kuyrukculugunu yapilandigi bütün carpikligin ihtiyacina göre kaliplanip sekillenerek hiclik dünyasinda yalnizlasip yabancilasmisligini ancak biri bir taraf digeri diger öbür bu taraflasarak bin cesit ipsiz sapsiz ayrismalarin yenilen yahut kazanan sevindirigine dakkalik anlik cildirmisligi veya kesintisiz kabusu örülüp örenlesirler.
`Terbiyesini Vermek ` diye gegenis yelpazeli bir kavramin altini üstüne getirip; seklini kalibini, suretini ifritini,ubbusunu gubbusunu buyuranin emir-komutuna göre sökerek tüyünü tiftigini attirmak bu olsa gerektir ki, Alman Lokomotifli ve Ingiliz sag-sol cilingirli her sürgüye kilit uyduran Yuro-Amerikan karma karisimliligin yalnizca escinsellere ve trafik radarlarina uyusum ve yakalanmama dekor düzenleyiciligini en genis kapsamli demokrasi ve insan haklarina kücülten AHMAK AVUTMA algi ve iradesinin tek boyut DEVLET KRAL TANRISI ve INSANLIK SIRKET PATRONU noktasina indirgediginin, perde arkasinda sagliktan güvenlige hayatin herseyiyle sinirsiz sorgusuz yagmaya, talana, tecavüze, hileye, zorbaya, zulüme, dayatmaya, dislamaya, hakarete, nefrete, asagilamaya, vurguna, soyguna, sömürüye paylasimsiz ve kendi sahsi cikar öncelikli bencilliginden baska hicbir denge düzen tanimayan; tezgaha konulmuslari kendine memur ve muhatap secen hal ve durumlari kurtarir ve kotarir. Orada malina canina üsüstükleri toplumun hakki ve huzuru degildir hicbir yorulan güdülen niyetin gayret ve cabasi.Soyup sömürdükleri bütün toplumsal hayatin tüm degerlerini ve yasam hakkini kendilerine en üst düzeyde erisilmez ulasilmaz sorgusuz sualsizlikleriyle özellestiren sülüklesmekten baska üstlerinde tasidiklari yapi bozukluklarinda ne tarifleri vardir, ne cürümleri, ne caplari, ne sicilleri, ne onurlari, ne ilgileri, ne itibarlari, ne umurlari, ne de anlam ve degerlilikleri. Azdikca ezen üzen mahluklasan ve doyumsuzlasan, semirip sömürmekten aci verici dünyayi icine yigip depoladiklari imparatoryal arenalari gibi ne kadar ölüm, kan, gözyasi, korku, cile, sürgün, ören, veran insan caresizliklerini esir ve karsi konulmaz itaatlilikle kusatir bogar bunaltirlarsa, hep baskasinda olmayana fark atip nispet yapip ragbet eden bütün keyif ve sapkinlik zevkini, kendilerine mutluluk kaynagi edinirler. Kurduklari MOBESE ve CEP TELEFONU sinyallesme tutsakligiyla herkesi heryerden izleyip takip eden yasamin en zirve tepe noktalarina hakim olmak; onlarin zevkten dört köse oldugu kazanilmis bir cildirisin pisikopatca nara atislaridir. Bunda ne kadar düne göre yarinin rekolte ve rekor kirimina asiri boyut kazandirdiklari, onlarin aklini yitirip gününü dolduran ve bosaltan cinnetli vahsetli cereyan akimli enerji kaynagidir. Onlarin derdi insanlarin kurulan radarlara yakalandiginda kendini iyilesen deneyimi kazanmasini saglamak degil, pesine düstükleri INSAN AVCILIGINI her vakit ensesinde olduklarinin baski ve korku aracidir. Radarlar söküldügünde hic kimsenin tutsak arsivleyen tuzaga yakalanip kutulanmadigina sevinmek degil, tam tersi eli ne kadar kurduklari sistematik karargaha bos dönerse, o kadar kizgin köpürüp sinirlesme krizine girerler..Hal böyle olunca…

Devamını Oku