Kura'an-ı Kerim'de Hucurat sresi 13 ncü ayette; “Ey insanlar! Muhakkak ki biz, sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve sizi millet millet, kabile kabile yaptık ki, tanışıp kaynaşasınız. Allah katında en şerefliniz Ondan en çok korkanınızdır.” buyurulmaktadır.
Allah için ırk üstünlük ölçüsü değildir. Hiç bir ırk diğerine üstün değildir, üstünlük iyi ameller işlemektedir.
Evet, Kuran’ın hükmüne göre müminler kardeştir. Bu kardeşliğe ihanet eden PKK gibi örgütlerin yanında yer almayan kürtler bizim kardeşimizdir.
Kur'an-ı Kerim'de bir çok yerde, 'Hala düşünmeyecekmisini? ' 'Akletmeyecekmisiniz? ' 'Nede az düşünürsünüz' gibi ayetler hep biz insanların dünyadan ibret almadığımızın bir kanıtıdır.
Kur'an-ı Kerim'de bir çok yerde, 'Hala düşünmeyecekmisini? ' 'Akletmeyecekmisiniz? ' 'Nede az düşünürsünüz' gibi ayetler hep biz insanların dünyadan ibret almadığımızın bir kanıtıdır.
merfee_23, ' nusret orhan abii ne yapayım sölesene sende herkes gibi bırak diyeceksindir ama ben sevdim 5 ay oldu nerdeyse ama o seviyor mu beni tam bilmiyorum çünkü eşimi oğlumuda seviyorum diyor söle bi doğru düzgün akıl veren olsun yhaa! ! ! '
diye yazmışsın, taa 26.01.2009 tarihinde ama ben ancak gördüm :) . Gerçi erken görsem ne yazar, ben uzman değilim ama bu iş hala devam ediyor mu bilmiyorum, ama hem eşini sevdiğini söyleyip hemde seni sevdiğini söylüyorsa, kusura bakma ama yalncı birisidir. Senin ona karşı zaafını değerlendiren biri olma ihtimali yüksek. Allah sana doğru olanı kolaylaştırsın, ne diyeyim.
Tek olumlu yönü, bizdeki gibi sınıflar arasında uçurumların olmaması, insanların eğitim, sağlık, gelecek kaygısı gibi bazı sorunların NİSPETEN çözülmüş olması.
Komünizmin ne olduğunu, sibiryaya sürülene sor, Sovyetlere bağlı iken onların güdümünde yaşayan Türki cumhuriyetlerindeki halka sor... Orada doktor, hemşire, avukat oldukları halde buraya gelip, 50 dolara kendini pazarlayana sor.
Burası Türkiye, Depremde enkaz altında kalan ölülerin ziynet eşyalarını çalan da benim insanım, 20 bin insanımın canını alan depremin olduğu günün gecesinde, Bodrum'da, Marmaris'te ve benzeri yerlerde hiç bir şey olmamış gibi eğlenceye devam eden de benim insanım, Selde sular altında kalan evlerden eşyaları çalan, benim insanım, Millet teravide, bayram tatilinde diye evleri soyan da benim insanım, Trafik kazasında, kaza yapan yaralıyı sedyede taşıyorum numarası ile cep telefonu ve cüzdanını çalıp kaçan benim insanım, Bir plastik top dağıtılıyor diye birbiirini ve çocukları ezerek üç kuruşluk topu almaya çalışanda benim insanım. Eeee dedik ya burası Türkiye.
Burası Türkiye, Hayali ihracatçılara, hırsızlara, karapara babalarına, çalana, çırpana, devleti ve milleti dolandıranlara, hortumculara, arkasında dayısı, hamisi olduktan sonra, burada kötü hiç bir şey olmaz.
Burası Türkiye olur böyle vakalar dedirten, başka ülkelerde olsa olay yaratan normalde şaşılması gereken ama Türkiye'de olduğu için normal görülen, kanıksanmış garip olaylar karşısında söylenen söz.
İSLAMDA IRKÇILIĞIN YERİ YOKTUR
Kura'an-ı Kerim'de Hucurat sresi 13 ncü ayette;
“Ey insanlar! Muhakkak ki biz, sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve sizi millet millet, kabile kabile yaptık ki, tanışıp kaynaşasınız. Allah katında en şerefliniz Ondan en çok korkanınızdır.”
buyurulmaktadır.
Allah için ırk üstünlük ölçüsü değildir.
Hiç bir ırk diğerine üstün değildir, üstünlük iyi ameller işlemektedir.
Evet, Kuran’ın hükmüne göre müminler kardeştir.
Bu kardeşliğe ihanet eden PKK gibi örgütlerin yanında yer almayan
kürtler bizim kardeşimizdir.
Kur'an-ı Kerim'de bir çok yerde,
'Hala düşünmeyecekmisini? '
'Akletmeyecekmisiniz? '
'Nede az düşünürsünüz'
gibi ayetler hep biz insanların dünyadan ibret almadığımızın bir kanıtıdır.
Kur'an-ı Kerim'de bir çok yerde,
'Hala düşünmeyecekmisini? '
'Akletmeyecekmisiniz? '
'Nede az düşünürsünüz'
gibi ayetler hep biz insanların dünyadan ibret almadığımızın bir kanıtıdır.
merfee_23,
' nusret orhan abii ne yapayım sölesene sende herkes gibi bırak diyeceksindir ama ben sevdim 5 ay oldu nerdeyse ama o seviyor mu beni tam bilmiyorum çünkü eşimi oğlumuda seviyorum diyor söle bi doğru düzgün akıl veren olsun yhaa! ! ! '
diye yazmışsın, taa 26.01.2009 tarihinde ama ben ancak gördüm :)
.
Gerçi erken görsem ne yazar,
ben uzman değilim ama bu iş hala devam ediyor mu bilmiyorum,
ama hem eşini sevdiğini söyleyip hemde seni sevdiğini söylüyorsa,
kusura bakma ama yalncı birisidir.
Senin ona karşı zaafını değerlendiren biri olma ihtimali yüksek.
Allah sana doğru olanı kolaylaştırsın, ne diyeyim.
Tek olumlu yönü, bizdeki gibi sınıflar arasında uçurumların olmaması,
insanların eğitim, sağlık, gelecek kaygısı gibi bazı sorunların NİSPETEN çözülmüş olması.
Komünizmin ne olduğunu,
sibiryaya sürülene sor,
Sovyetlere bağlı iken onların güdümünde yaşayan Türki cumhuriyetlerindeki halka sor...
Orada doktor, hemşire, avukat oldukları halde buraya gelip,
50 dolara kendini pazarlayana sor.
Burası Türkiye,
Depremde enkaz altında kalan ölülerin ziynet eşyalarını çalan da benim insanım,
20 bin insanımın canını alan depremin olduğu günün gecesinde, Bodrum'da, Marmaris'te ve benzeri yerlerde hiç bir şey olmamış gibi eğlenceye devam eden de benim insanım,
Selde sular altında kalan evlerden eşyaları çalan, benim insanım,
Millet teravide, bayram tatilinde diye evleri soyan da benim insanım,
Trafik kazasında, kaza yapan yaralıyı sedyede taşıyorum numarası ile cep telefonu ve cüzdanını çalıp kaçan benim insanım,
Bir plastik top dağıtılıyor diye birbiirini ve çocukları ezerek üç kuruşluk topu almaya çalışanda benim insanım.
Eeee dedik ya burası Türkiye.
Burası Türkiye,
Hayali ihracatçılara, hırsızlara, karapara babalarına, çalana, çırpana, devleti ve milleti dolandıranlara, hortumculara,
arkasında dayısı, hamisi olduktan sonra,
burada kötü hiç bir şey olmaz.
Burası Türkiye olur böyle vakalar dedirten,
başka ülkelerde olsa olay yaratan normalde şaşılması gereken ama Türkiye'de olduğu için normal görülen, kanıksanmış garip olaylar karşısında söylenen söz.
küçük cezve,
30 yaşında taraftarlıktan emekliye ayrılmış.
Neyse ki doğru yolun CİM BOM olduğunu öğrendikten sonra..