Mustafa Çelebi Çetinkaya Şiirleri - Şair ...

bir temmuz aralığından bir eylül kirişlemesine dek
Mustafa Çelebi Çetinkaya

Artık ağlamıyordu, ağlayamıyordu Yunus Başçavuş. Kalbi kas katı kesilmişti sanki. Kollarında son nefesini veren bu kaçıncı askerdi, saymak istemiyordu. Gözlerinden yaş değil intikam yemini akıyordu.
Tüfeğini az evvel ruhunu teslim eden askerin yanına bırakıp cebinden bir sigara çıkardı. Telsiz anonslarına aldırış etmeden çakmağını aramaya devam etti. Kendini kaybetmiş gibiydi adeta. On erbaş, bir uzman çavuş bir de kendisi on iki kişi çıkmışlardı akşam ezanıyla yola. Sabah olmak üzereydi ve ekim ayının sert ayazı vardı Bingöl’ün dağlarında. Etrafında on bir şehit yatıyordu, defalarca takviye kuvvet istemesine rağmen beklenen takviye güçleri gelmemişti. İki koldan saldırıya uğramışlardı.
Hala çakmağını aramaya devam ediyordu, bulamayınca yanı başında uzanan şehit askerin ceplerini yoklamaya başladı, bir mektup buldu daha açılmamıştı bile. Trabzonlu Aliydi bu hatırlamıştı. Mektubu o gün gelmişti ve mektubunu açıp okumaya bile fırsat bulamamış olmalıydı göreve çıktıklarından dolayı. Bulduğu çakmakla sigarasını yaktı, mektubu açtı, telsizde anonslar susmadan devam ediyordu hala.
“ Alim, Yiğidim, Sevdiğim!
Sana kaç vakittir mektup yazmadığım için bana sitem ediyordun. Haklısın da. Sana yapacağım sürprizi bozmak istememiştim.
Alim! Biz çok iyiyiz, şükür, dert etme olur mu? Dualarımız seninle. Bak sana bir tane resim gönderiyorum. O çirkin ördek yavrusu oğlumuz Ali. Yirmi gün erken doğum yaptım. Babama çocuğumuz erkek olursa adı Yunus olsun demişsin bizde şimdilik Yunus dedik ama yine de sen bilirsin. Alim…….! ”

Devamını Oku
Mustafa Çelebi Çetinkaya

Suvari umutlar...
ve sulh akınına çıkmış deli bir gönül
var olma telaşının en son deminde,
ki yitirip özveriden gayrı olan tüm serveti
yüreğimde efsunlu bir sevda
ve gözlerimde Ömer’in adaleti.

Devamını Oku
Mustafa Çelebi Çetinkaya

Manasını kaybeden yılların arasında,
Günlerle savaşmaktan yoruldum düştüm,
Nefsine köle olmuş kulların arasında,
Sevdam ile zindana vuruldum düştüm! ...

Felek ile oyunda her zaman ebe kaldım,

Devamını Oku
Mustafa Çelebi Çetinkaya

Lise çağlarımızdı ekmek arası simit yerdik
ve nerde hain kız varsa varıp onu severdik.
Yasaktı sigara içmek
duvardan atlardık yanda ki okulun kızlarına hava atmak için
Ve bazen düşerdik...

Devamını Oku
Mustafa Çelebi Çetinkaya

An oldu
Ölüm geldi
Git dedim…

An oldu
Zulüm geldi

Devamını Oku
Mustafa Çelebi Çetinkaya

yasak meyve ile başladı sınav
insanlık alemi gaflet içinde
nefs denen halimiz şeytana bir av
insanlık alemi zahmet içinde

Habil ile Kabil kavgaya durdu,

Devamını Oku
Mustafa Çelebi Çetinkaya

yürüyorum, ellerime karanlık bulaştı,
kaldırımlara vuruyorum gölgemi,
okyanus diplerinin yoğun sessizliğine,
hayallerim konserve edilmiş sanki,
can sıkıntılarım tap taze.
usanıyorum mayınlı dostluklardan,

Devamını Oku
Mustafa Çelebi Çetinkaya




Zulmetmekmiş şimdi asıl saltanat
Sevgi, saygı iş görmüyor kaldır at
Hakikate nefes almak kabahat

Devamını Oku
Mustafa Çelebi Çetinkaya

Düşünceler firarda özlemler asi
Kumar gibi hayat altı bilen yok
Devreder umutlar geçer hevesi
Kumar gibi hayat altı bilen yok


Devamını Oku