Yavuz Bayram Çalışkan Şiirleri - Şair Ya ...

Yavuz Bayram Çalışkan

Nice aşkları yitirdim bir dudak bükümü anlarda,
Örsünün üzerine bıraktım tüm hayatımı,
Al balyozunu indir canıma,
Atmasın bedenler, yatsın soğuk taş odalarda,
Ben aşkın acısını çekerken, nerelerdeydin ölüm?
Meçhul kalabilmen ve meçhule götürmen var ya zamanları,

Devamını Oku
Yavuz Bayram Çalışkan

Hayat, güzel yaşam, mutlu olmak, değil mi istenenler, dön bak geriye neyi nasıl yaşadık, uzun uzun anlatırız olanları, bahaneleri, ahları, vahları, vicdan azaplarını, suçluluk duygularını, size yaşamınızı veren yürekleri unutmayın bayramlarda en çok onları hatırlayın, Anne ve baba ile dünyaya geldik, en çok saygıyı onlar hak ederler. Gözlerine gülümseyin, ellerini öpün, sevgi dolu sözleri akıtın yüreklerine, ilgi gösterin ve en önemlisi anlayış gösterin yaradılışın temellerine, kucaklayın gönülden, yaşamayan anne ve babaları dualarla anın, bu dünyada ölümünde bir gerçek olduğunu anlayın ve sıra geldikçe acıların yaşanacağını bilin. Eşinizi sevdiğinizi söyleyin bu size acı mı veriyor bu kadar mı zor? Düşünün ve karar verin. Bir ilişkide neler yaşadınız, neler yaşattınız, hangi duyguyu hissettiremediğinizin farkına varın, kendinizi ailenize verin, anlık girdaplarda kaybolmayın, olanlara tek başınıza anlam vermeye kalkmayın en büyük yanılgı budur. Sorun odaklı yaşamayın, sorunlarınızla yüzleşin, konuşun, tek başınıza üzülmeyin, ağlamayın, kararları yalnız almayın, gücü aile gücü olarak kullanın, aile içinde insan seçmeyin yani az yada çok sevmeyin, ayrıştırmayın, özelleştirmeyin fark yaratmayın. Beni anlamıyor diye yakınmayın, kişilerin içini okuyamıyorsanız, kendinizi ifade ediniz. Eşinizi yada çocuğunuzu suçlamadan, yargılamadan önce konuşun, duygu ve isteklerinizi anlatın onları da dinleyin isteğinizde ısrarcı olmayın. Mutluluk için yürüyün, olumsuz hükümlerle gözyaşı dökmeyin. İçinizde asla öfke ve kızgınlığı, birde kırgınlığı büyütmeyin, hayat sizi hasta eder.

Karşınızdaki kişinin size acımasını bekleyerek aşamayın, hasta olmadan hasta gibi davranmayın. Hastalığınızı sık sık anlatmayın. Size haksızlık yapıldığını düşünmeden önce olumsuz düşünceleri beyninizden silin. Hatalarınızdan dolayı kendinizden özür dileyin hiç ertelemeden bunu yapın. Affedin kendinizi ve kurtulun yanlışlardan ve aklınıza getirmeyin olumsuz düşünceleri.

Şunu asla yapmayın. Anı keyifsizleştiren gelecek endişesi içinde kaybolmadan, yada geçmişin acı ve üzüntüsü ile keşkeleri tesbih gibi çekerek nefes almaya çalışmayın. Kendinizi boğmaya çalışmayın. Yorgun ve mutsuz insan profilinden çıkın bakın, ruhunuza acı vermeyin, olayları çok anlamayın hayat bitiyor bakın ey insanlar, ömür gidiyor yaşanacak yıllara koşun gülümseyin hayata, aldığın nefesin değerini bil. Pozitif düşün pozitif yaşa, içindeki gerçekle buluş, durarak yaşama, yürü yeşil ormanlarda oksijen depola, gez, bak ve gör güzellikleri. Kalan yaşam süremizde sevinç ve coşkuyu içimize dolduralım. Yollara sevgiyle çıkalım. Güneşin ışığını içimizde yaşatalım. Gözleriniz hep sevgiyle parlasın. Biz insanlar çok harikayız, yaşam bizim hakkımız, dolu dolu yaşayın ve sevgiyle kalın.

Devamını Oku
Yavuz Bayram Çalışkan

Mecburi vazgeçişler vardır hayatta, ummadığın anda, beklemediğin ve de yakıştıramadığın kayıplar, hüzün penceresinden soluk aldığın andır yaşanan.
İnsanlar acı ve üzüntü süzgecinden geçerken hayal kırıklığı gibi kırılıverir aynalar, huzur vermeyen bir hayata devam başlar.
Cesaret kırılır, gözyaşları dökülür, denizler kabarır, dalgalar acımasız döver sahilini, isyanlar uyanır kızarmış gözlerin sabahında.
Kendini aşka ve sevgiye bırakan insan, hasret ve özlemlerle dolu günlere yürürken adımlarını atamaz, isteksiz ve umarsız günlerin kıskacında yaşar. Hayaller ve umutlar havai fişek ışıkları gibi parlayıp sönmüştür. İnancın filizleri bedene sarmaşık gibi sarılmışsa yaşamın devam enerjisi tükenmeyecektir.
Öfke kabardıkça kaygı yelkenleri kulakları sağır eden fırtınalarla mücadele edecektir.
İnancınıza sevgiyle sahip çıkın ve sensizliği sessiz gecelere bırakın, elinizde kalanların değerine bakın, nefes almak ne güzel zenginliktir bunu unutmayın, hüzün penceresinden soğuk ayazlar gelse de.

Devamını Oku
Yavuz Bayram Çalışkan

Saçlarında dolaşır dudaklarım,
Alev buğusu düşer akşamlara,
Meltemlerin fısıltısında adını söylerim,
Koyamam yastığa başımı,
Gözlerinde gelir aklıma.
Ah be sevgili, ilk nefesini çekerim,

Devamını Oku
Yavuz Bayram Çalışkan

İpe çekildi düşlerim, bahar yaza ermeden,
Ağıtla geçiyor kışlarım, dallar yaprak vermeden,
Karlandı sarı saçlarım, Gül’üm toprak olmadan,
Ömür çamura saplandı, yaşam sona varmadan.

Kader, önümde taşlarım, kırık kalbim durmadan,

Devamını Oku
Yavuz Bayram Çalışkan

Ay ışığında şarkımız,
Aşk bulaşmış fısıltılar,
İzlerinde yürüyorum,
Sular sahilinde dans ederken,
Hangi dağlara battı güneş,
Dans edelim sevgili,

Devamını Oku
Yavuz Bayram Çalışkan

Aklında olmak,
Aklında kalmak,
İz bırakma arzusu,
Okunup unutulmak değil,
Yaşanmışı denize yazmak değil,
Geçici mevsimler, hiç değil,

Devamını Oku
Yavuz Bayram Çalışkan

Ah düşlerim ah, coşkum,
Karanlıkları keyiflendiren gizem,
Hangi yöne dönsem, sen,
Soluğum, nefesim,
Can yoldaşım, uykudaşım,
Yolların uzağında tek yürek,

Devamını Oku
Yavuz Bayram Çalışkan

Yar bildiğim bahara koşmakta yüreğim,
Yudum yudum akmak istiyorum,
Gönüllere umut veren bahara.
Beni bekleyen umutlara ve gönüllere,
Yeşil dallarda çiçek olmak istiyorum.
Cemreyle el ele özgürlüğe,

Devamını Oku
Yavuz Bayram Çalışkan

Bir bayram sabahı gözlerim dolu,
Bağrım yanık ağlıyorum satırlara,
İçimdeki burukluğun yolu,
Sensiz aşkımla bir bayram sabahında,
Yalnızım olduğum gibi, sensizim olacağı gibi,
Karanlığım bir bayram sabahında,

Devamını Oku