"Delirmemek için yazanlar delirdiğinde de yazmaya devam edecek.Ne içten bir deliliğin bilgeliğidir bu.Kendimizle tanışma hâli.! "
NiLüFeR AkSu
.
..
...
“İyimser bir gökyüzü altında,dünyanın bizimle ağlamasıdır keder. ~ Keder yücedir,dedim.Bencil değildir.Kimseyi incitmez.Başka acıları öğretir bize.Ana rahmimizin soluğudur.Hayâl hanemizin beşiğidir.Dilimizin gülüdür,yaprağıdır.Varoluşumuzun ince bilgisidir. Sevginin ilk hecesidir.İnsanın insana inanmasıdır Tanrının bizimle kendini sevmesidir.Keder sonsuz bir çocuktur.Dünyanın bütün aşklarını canımıza işleyen o gözyaşı avazıdır.En kusursuz saygıdır.Yalnız insanın değil,kedilerin,köpeklerin cümle hayvanın gözlerindeki o büyük merhamettir.Keder erdemdir.Ayrılığın akşam sefasıdır.Avuçlarımızda açan bahçelerdir.Bizi dünyanın kalbine götüren sulardır.Komşu camlardan camlardan yalnızlığımıza vuran ışıktır, gölgedir.Keder,sokak lambalarının kalbimizi büyüttüğü hayâl zamanlardır.Ay gölü dağlardır. Kalabalığın sessiz harfidir. ~ Seni severken aldığım hazdır keder.Beni sevdiğin kâküllerdir.Tutunduğum gelecektir.İnsanın en soylu güzelliğidir.Bizi mutsuzlukla ne kadar korkuturlarsa korkutsunlar, yaşama gücüdür keder.”
“Akla ne işle uğraşacağını,gönül öğretir.Gönül gelişmezse,akıl kötülüklerle uğraşır.Onun için düsturumuz;bilim artı gönüldür.”
~Oktay Sinanoğlu
“Kalbi eğitmeden,aklı eğitmek eğitim değildir.Vicdan olmadan,bilgi sahibi olmak tehlikelidir.”
~Aristoteles
“Tatlı bir yalan söylersen 10 kişi seni alkışlar,acı bir gerçek söylersen 8 kişi sana saldırır ama iki kişi sorgulamaya başlar. O iki kişiye selâm olsun.!”
“Gölge ruhumuzun öteki yüzü,bilinçli zihnin karanlık kardeşidir.O,bilinçli benliğimize kabul etmek istemediğimiz her şeydir.İçimizde bastırılmış,inkâr edilmiş ya da kullanılmayan tüm özellikler eğilimlerdir. ~ Gölgenize ne kadar az bakarsanız,o kadar güçlenir.Sonunda bir tehlikeye,kaldırılamaz bir ağırlığa , ruhunuzun içinde bir tehdide dönüşür. ~ Eğer birey,diyor Jung ‘kendi gölgesiyle hesaplaşmayı öğrenirse dünya için gerçek bir şey yapmış olur.’ Dahası o birey gerçek birlikteliğe,kendini bilmeye ve yaratıcılığa doğru adım atmış büyümüştür. ~ Kendini bilmeye,yetişkinliğe,ışığa yapılan yolculuğun rehberidir,gölge.”
…paylaşımınıza katılmamak mümkün değil,kendi adıma Korhan Bey.
Teşekkür ederim,..
Abdülhak Şinasi Hisar ‘ın çokça kıymetli bir sözü
“Kalbinde biraz zekâ olmayanlar hiç çekilmiyor ve zekâsında biraz kalp olmayanlar hiç sevilmiyor.”
“…keder ve sevinç
keder,sevincin bir adım ötesinde
saye gibi peşinde
~
her şey iç içe
her şey yeksan
her şey zıt
ve her şey ‘Birlik,
İçtenliğinizin sesine,teşekkürlerimi bıraktım bende..Sayın,Umut
“İyimser bir gökyüzü altında,dünyanın bizimle ağlamasıdır keder.
~
Keder yücedir,dedim.Bencil değildir.Kimseyi incitmez.Başka acıları öğretir bize.Ana rahmimizin soluğudur.Hayâl hanemizin beşiğidir.Dilimizin gülüdür,yaprağıdır.Varoluşumuzun ince bilgisidir.
Sevginin ilk hecesidir.İnsanın insana inanmasıdır
Tanrının bizimle kendini sevmesidir.Keder sonsuz bir çocuktur.Dünyanın bütün aşklarını canımıza işleyen o gözyaşı avazıdır.En kusursuz saygıdır.Yalnız insanın değil,kedilerin,köpeklerin cümle hayvanın gözlerindeki o büyük merhamettir.Keder erdemdir.Ayrılığın akşam sefasıdır.Avuçlarımızda açan bahçelerdir.Bizi dünyanın kalbine götüren sulardır.Komşu camlardan camlardan yalnızlığımıza vuran ışıktır,
gölgedir.Keder,sokak lambalarının kalbimizi büyüttüğü hayâl zamanlardır.Ay gölü dağlardır.
Kalabalığın sessiz harfidir.
~
Seni severken aldığım hazdır keder.Beni sevdiğin kâküllerdir.Tutunduğum gelecektir.İnsanın en soylu güzelliğidir.Bizi mutsuzlukla ne kadar korkuturlarsa korkutsunlar,
yaşama gücüdür keder.”
~Şükrü Erbaş /ÇırpınıpİçindeDöndüğümDünya
“Akla ne işle uğraşacağını,gönül öğretir.Gönül gelişmezse,akıl kötülüklerle uğraşır.Onun için düsturumuz;bilim artı gönüldür.”
~Oktay Sinanoğlu
“Kalbi eğitmeden,aklı eğitmek eğitim değildir.Vicdan olmadan,bilgi sahibi olmak tehlikelidir.”
~Aristoteles
“Tatlı bir yalan söylersen 10 kişi seni alkışlar,acı bir gerçek söylersen 8 kişi sana saldırır ama iki kişi sorgulamaya başlar.
O iki kişiye selâm olsun.!”
~Bertrand Russell
“Küçük meselelerde aklını dinle,büyük meselelerde yüreğini.”
~Freud
“Ruhun zekâsı;aklı kılavuzudur,kalbi de sesi.”
~nilüfer aksu
“Ruhun zekâsı;aklı kılavuzudur,kalbi de sesi.”
“İnsanı çözersin çözersin çözersin;içinden çocuk çıkar.”
~Sezai Karakoç
“Kendimizi,kendimize unutturanlar hatırlatandır da bir nevi.Hatırlamak,ilerlemektir.”
~nilüfer aksu / HatırlaAmaHiçbirZamanUnutmaÇocuk
“…gün olur onuru güzel çocuk
acı da yakışır insanın yüreğine.”
~Şükrü Erbaş
“…şimdi hangi kitaplardan öğreneceksiniz onu,
gelmiyorsa bazı şeyler çocukluktan geçerek.”
~Behçet Necatigil
“Vicdandan yoksun bir akıla itibar edilmez.! Salt akıl menfaat içerir.”
~nilüfer aksu / İnkârınEşiğineDöşeğiniSeripUyuma
“Gölge ruhumuzun öteki yüzü,bilinçli zihnin karanlık kardeşidir.O,bilinçli benliğimize kabul etmek istemediğimiz her şeydir.İçimizde bastırılmış,inkâr edilmiş ya da kullanılmayan tüm özellikler eğilimlerdir.
~
Gölgenize ne kadar az bakarsanız,o kadar güçlenir.Sonunda bir tehlikeye,kaldırılamaz bir ağırlığa , ruhunuzun içinde bir tehdide dönüşür.
~
Eğer birey,diyor Jung ‘kendi gölgesiyle hesaplaşmayı öğrenirse dünya için gerçek bir şey yapmış olur.’
Dahası o birey gerçek birlikteliğe,kendini bilmeye ve yaratıcılığa doğru adım atmış büyümüştür.
~
Kendini bilmeye,yetişkinliğe,ışığa yapılan yolculuğun rehberidir,gölge.”
~Ursula Kleguin