Emine hanım kızınız (kızımız) için çok üzüldüm. Bir yerde sizi yanlış buluyorum ne demek hastanenin suçu. Hastane vesile olabilir ancak. Bu sizin için bir imtihandı siz bunu inkar etmiş oluyorsunuz.
Duymayan ve konuşmayan bir anne ile tanıştım düşünsenize çocuğunuzun sesinden mahrumsunuz ağladığını duymuyorsunuz buna rağmen o tüm şefkatiyle bebeğini kucağına basıyor.. O annenin merhameti sarsın dünyayı..
altı +1 li lı masanın beş üyesi bir üyesinin genel başkanına baskı yapmaktaymış ki baş örtüsü sorunu anayasal düzenlemesine evet de evet de de ayağınla verdiğin pası pasları gol yapmakta mahir messi gibi Erdoğan da gol yaparıkene hiç olmazsa o attığın golde bizimde altılı olarak emeğimiz var diyebilelim diyesilermiş ne diyim aklın yolu bir kurtarın nihalimi
Cadilar bayrami, Christmas bayrami, Noel baba (Santa clous) derken, cocuklar ister istemez etkileniyor. Dun aksam kizim babacigim biz Christmas kutlayabilirmiyiz dedim. Kutlayabilirsin tabi. Neticede hz isanin dogum gunu oldugu soyleniyor ve biz hz isaya inaniyoruz. Ve onu cok seviyoruz. Ama biz musluman gibi kutlayabirlir. Hiristiyan gibi degil Nasil kutlayalim diye sordum. Ya iste noel agaci alalim, hediyeler getirsin noel baba. Falan dedi.
Ben de, bunlar hiristiyan adetleri, ama sen mesela pasta alalim. Iyiki dogdun hz isa diyelim. Ve namaz kilip dua edelim. Hristiyan arkadaslarina hz isa adina hediye verelim birdahaki sene. Emin ol hz isa daha cok sevinir. Hem gercekten noel baba diye birinin var olduguna inaniyormusun, diye sordum. Hayir yok dedi. Dedim hiristiyanlarda biliyor olmadigini. Ama oyle bir gelenek. Peki bizim neden noel babamiz yok dedi. Ben de, var olmaz olurmu. Bizde hizir A.s var. Ve hem hizir aleyhisselam insanlara her an gelip gorunur. Bazen yardim eder. Bazen ihtiyar insan kiliginda yardim ister, edersin. Ve o senin icin bir test olmus olur. Yardim ettiginde imtihanj, testi kazanmis olursun. Sana dua etmistir. Bir bakmissin islerin acilmis. Hayatin duzene girmis. Bir suru guzel seyler sena geliyor bulursun. O yuzden atalamirimiz, herkesi hizir bil demis. Cunku soylenene göre herkes hayatinda en az bir kere hz hizir ile jarsilasacak. Ama cok azi onu taniyabilecek yada o kendini tanitacak. O yuzden her ihtiyac sahibine senden her yardim isteyene yardim etmelisin. Sonra bir kac sirli hikaye anlattik hanimla basimizdan gecen. Ve birkacda internetten bulduk yasanmis olaylardan...Mesela sehirler arasi otobus giderken bir ihtiyar adam yolda el kaldiriyor. Sofor duruyor. Adam diyor cocugum cok hasta. Bes dakika beklermisin getireyim. Adam da. Tamam diyor. Beklemeye koyuluyor. Sonra 5 dakika oluyor 10, 15, 20 derken yolcular soylenmeye basliyor. Bakiyorlar soforden bir ses cikmiyor. Yanina gidip bir bakiyorlar. Sofor olmus. Kalp krizindenmidi artik nedendir. Orada anliyorlarki aslinda o ihtiyar adam eceli gelen soforun seyir halinde vefat edip felakete sebep olmamasi icin hizir tarafindan durdurulmus olabilir. Cocuklara dedim, bakin cocuklar, bizim dinimiz o kadar Yüce o kadar mantikli o kadar gercekli, onu bildigin surece hicbir diger din seni acmaz. Tatmin etmez. Ayni cam ve elma gibi. Elmasi anlayan bir insani kimse camla kandirip elinden alamaz. O yuzden dinimizi iyi ogrenmemiz lazim. Diger dinleri de ogrenebilirsinjz. Sonucta kendi dininizin nekadar harika oldugunu gosterecek. Ama once kendi dinimizi iyi ogrenmemiz lazim. Gecenlerde cocuklarin bir kilisede diye cocuklarla birlikte piyano konserleri vardi. Cektigimiz vidyolari gondermedim yakjnlarima. Cunku hakkimda fitneye, dedikoduya sebep olur diye.
Bana zaman zaman soruyorlar, ecnebi memlekette cocuklarim ecnebilesir, din degistirir diye korkuyormusun. Benim cevabim; kalpler Allahin elinde, iman Allahin elinde... Allah diledigine iman nasip eder. Oyle olmasaydi hz nuh aleyhisselam oz ogluna iman ettirirdi. Benim elimden sadece dua etmek, nasihat etmek ve herseyden en onemlisi ornek teskil etmek... Cok sukur diyer dinler benim dinimiz degerini daha iyi anlamama yardim etmekten baska birsey yapmiyor. Ama once o dini, O, Allahi, peygamberimizi s.a.v I ve hadislerini, anlamak lazim. Herseyden en onemlisi Allahtan ilim, irfan dilenmek lazim. Benim anladigim bu isin en buyuk tilsimi, once inanacaksin, sonrada Allaha rabbim acaba neden bunu boyle buyurdun. Bunun hikmeti kalbime duyur diye niyazda bulunacaksin. Işte ozaman rabbimin dilegi haric, hic birşey senin imanini alamaz.
eyt de çıktı
şimdiki maduriyet yurt dışına kaçmak isteyen fetöcülere pasaport verilmiyor olması sanırsam
neden birileri buranın sahibiymiş gibi davranıyor
buna kimin ihtiyacı olabilir ki
yani bir ev sahibine
Eyvallah
Bosverin bunlari EYT cikti.
THE KİNGDOM OF THE WINDS sen de burda dur
Çok haklısın Şule.
Emine hanım kızınız (kızımız) için çok üzüldüm. Bir yerde sizi yanlış buluyorum ne demek hastanenin suçu. Hastane vesile olabilir ancak. Bu sizin için bir imtihandı siz bunu inkar etmiş oluyorsunuz.
Duymayan ve konuşmayan bir anne ile tanıştım düşünsenize çocuğunuzun sesinden mahrumsunuz ağladığını duymuyorsunuz buna rağmen o tüm şefkatiyle bebeğini kucağına basıyor..
O annenin merhameti sarsın dünyayı..
Burada yazmakla elinize hiç birşey geçmiyor.
Düşenin dostu yok diyeni getirin buray görsün ne kadar boş yaptığını :)
O ysa ki sadece düşmüştüm evet belki şimdi kalktım ama geçmiyor izi
sağol Maria :(
On yıl önce yürürken düşmüş dizimi yaralamaıştım on yıl oldu izini taşıyorum
bana iftira atmayınız belgesel sevmiyor diye
sakın sakın sakın
çarparım
yaaaaaa bi şey sorucam paçoz paçoz diyorum da paçoz bile olabilirmiş gibi sanki
paçozluk bile bir erdemdir aslında yaaaaa
paçozun paylaşılamama serüveni diye yeni bir belgesel daha çıktı
onu da kaçırma derim
biz izledik
tekrar olmasın şimdi
belgeseli seviyoruz
şimdi allah için
elimizde çiğdem torbaları
ben belgesel yerine altılı masayı izliyorum
tavsiye ederim aynı şey
Ben hep belgesel izlerim
altı +1 li lı masanın beş üyesi
bir üyesinin genel başkanına baskı yapmaktaymış ki
baş örtüsü sorunu anayasal düzenlemesine evet de
evet de de ayağınla verdiğin pası pasları gol yapmakta mahir messi gibi Erdoğan da gol yaparıkene
hiç olmazsa o attığın golde bizimde altılı olarak emeğimiz var diyebilelim diyesilermiş
ne diyim aklın yolu bir
kurtarın nihalimi
bana bir masal anlat kürsü, içinde mutluluktan zehirlenmiş prensesler ve onları kusturup kurtarmaya çalışan presler olsun......
Cadilar bayrami, Christmas bayrami, Noel baba (Santa clous) derken, cocuklar ister istemez etkileniyor. Dun aksam kizim babacigim biz Christmas kutlayabilirmiyiz dedim. Kutlayabilirsin tabi. Neticede hz isanin dogum gunu oldugu soyleniyor ve biz hz isaya inaniyoruz. Ve onu cok seviyoruz. Ama biz musluman gibi kutlayabirlir. Hiristiyan gibi degil
Nasil kutlayalim diye sordum.
Ya iste noel agaci alalim, hediyeler getirsin noel baba. Falan dedi.
Ben de, bunlar hiristiyan adetleri, ama sen mesela pasta alalim. Iyiki dogdun hz isa diyelim. Ve namaz kilip dua edelim. Hristiyan arkadaslarina hz isa adina hediye verelim birdahaki sene. Emin ol hz isa daha cok sevinir. Hem gercekten noel baba diye birinin var olduguna inaniyormusun, diye sordum. Hayir yok dedi. Dedim hiristiyanlarda biliyor olmadigini. Ama oyle bir gelenek.
Peki bizim neden noel babamiz yok dedi.
Ben de, var olmaz olurmu. Bizde hizir A.s var. Ve hem hizir aleyhisselam insanlara her an gelip gorunur. Bazen yardim eder. Bazen ihtiyar insan kiliginda yardim ister, edersin. Ve o senin icin bir test olmus olur. Yardim ettiginde imtihanj, testi kazanmis olursun. Sana dua etmistir. Bir bakmissin islerin acilmis. Hayatin duzene girmis. Bir suru guzel seyler sena geliyor bulursun. O yuzden atalamirimiz, herkesi hizir bil demis. Cunku soylenene göre herkes hayatinda en az bir kere hz hizir ile jarsilasacak. Ama cok azi onu taniyabilecek yada o kendini tanitacak. O yuzden her ihtiyac sahibine senden her yardim isteyene yardim etmelisin.
Sonra bir kac sirli hikaye anlattik hanimla basimizdan gecen. Ve birkacda internetten bulduk yasanmis olaylardan...Mesela sehirler arasi otobus giderken bir ihtiyar adam yolda el kaldiriyor. Sofor duruyor. Adam diyor cocugum cok hasta. Bes dakika beklermisin getireyim. Adam da. Tamam diyor. Beklemeye koyuluyor. Sonra 5 dakika oluyor 10, 15, 20 derken yolcular soylenmeye basliyor. Bakiyorlar soforden bir ses cikmiyor. Yanina gidip bir bakiyorlar. Sofor olmus. Kalp krizindenmidi artik nedendir. Orada anliyorlarki aslinda o ihtiyar adam eceli gelen soforun seyir halinde vefat edip felakete sebep olmamasi icin hizir tarafindan durdurulmus olabilir.
Cocuklara dedim, bakin cocuklar, bizim dinimiz o kadar Yüce o kadar mantikli o kadar gercekli, onu bildigin surece hicbir diger din seni acmaz. Tatmin etmez. Ayni cam ve elma gibi. Elmasi anlayan bir insani kimse camla kandirip elinden alamaz. O yuzden dinimizi iyi ogrenmemiz lazim. Diger dinleri de ogrenebilirsinjz. Sonucta kendi dininizin nekadar harika oldugunu gosterecek. Ama once kendi dinimizi iyi ogrenmemiz lazim.
Gecenlerde cocuklarin bir kilisede diye cocuklarla birlikte piyano konserleri vardi. Cektigimiz vidyolari gondermedim yakjnlarima. Cunku hakkimda fitneye, dedikoduya sebep olur diye.
Bana zaman zaman soruyorlar, ecnebi memlekette cocuklarim ecnebilesir, din degistirir diye korkuyormusun.
Benim cevabim; kalpler Allahin elinde, iman Allahin elinde... Allah diledigine iman nasip eder. Oyle olmasaydi hz nuh aleyhisselam oz ogluna iman ettirirdi. Benim elimden sadece dua etmek, nasihat etmek ve herseyden en onemlisi ornek teskil etmek...
Cok sukur diyer dinler benim dinimiz degerini daha iyi anlamama yardim etmekten baska birsey yapmiyor. Ama once o dini, O, Allahi, peygamberimizi s.a.v I ve hadislerini, anlamak lazim. Herseyden en onemlisi Allahtan ilim, irfan dilenmek lazim.
Benim anladigim bu isin en buyuk tilsimi, once inanacaksin, sonrada Allaha rabbim acaba neden bunu boyle buyurdun. Bunun hikmeti kalbime duyur diye niyazda bulunacaksin. Işte ozaman rabbimin dilegi haric, hic birşey senin imanini alamaz.
BENİ YİTİRME
Buralardan gitme isteği çık aklımdan
Cebimde misket
yüzümde sakal var büyümeyi beceremedim
Cebimde misket
yüzümde sakal var büyümeyi beceremedim
Beni kimse benim için aramaz :)
İzledim dayının aramasını bekliyorum
Bulutları aşsam da kendimi aşamam Maria
Harika yaa
keşke kendimi aşıp dinleyebilsydim
Maria şarkı nasıldı anlatsana ha :)
DİNLEMEDİM