Küfür etmeninde bir adabı ve uslubu vardır. Ben çok sinirliyim diyerek ağzına geleni dışarı döken kişi. An gelir döktüklerini yalamak durumunda kalır... :) Küfür etmek bir içten boşalım yoludur. Rahatlamak gayretidir. Bunu abartmamak ve alışkanlık haline getirmemek gerekir kanaatindeyim... :)))
en iyi önce basarsın küfürü sonra gider döversenin kökten temızlık geri dönüşüm kutusuna gönderirsin canın sıkıldıkça ordan kutudan yanu geri dönüştürürsün sonra yine küfür edersin sonra döversin yanu dövemiyecek gibi biri ise de karşındaki ki erkeklığın onda bilmem kaçı kaçmaktir felsefesinin tam aksıne kahramanca dalarsun dayağını yersun oturursun... ne bilim işte böle bişi sayın muhterem cenabetler :)
Üstün Dökmen'in bir kitabında; -bir üst basamağa çıkmak diye bir kavram vardı... Karşındaki ne kadar alt basamaklara inerse insin, özgüvenin zekan ve esprigücün varsa herzaman kavga etmeden işi üst basamakta bir yere bağlayabilirsin anlamında... Küfür etmek dendiğinde de yaşayan kişiden direk dinlediğim şu hikaye gelir hep aklıma... :)) Olayın kahramanı son derece sakin, dolduraşa gelmeyecek kadar akl-ı selim, küfürle alçalmayacağını bilecek kadar özgüveni sağlam ve de iri yarı bir diş hekimi.... Trafikte bir taksi ile çarpma noktasına gelirler..Taksi şöförü aracından inip ana avrat bizimkine doğru gelir.. Devamı kahramanızın ağzından...; - Baktım taksici anneme saygılarını sunarak...! ..? .. :)) bana doğru geliyor..Adam minnacık yercücesi bişey.. Arabadan insem elimde kalacak akşam akşam al başına belayı.. Camı açtım.. Benim de ona küfredeceğim sanan taksiciye dedim ki; -bana bağırma kardeşim.. Madem meselen benle değil annemle.. ADRESİNİ VERİYİM GİT... :))) taksicinin gerisin geriye bir gidişi vardı velaahavle ile... :)) görülmeye değerdi.. diye anlatmıştı.. :)))))))))
küfür etmek bir kültürdür aslında eskilerin ince dokunaklı argoları vardır mesela yontulmamış derler ki ağırdır bu kereste manasına gelir semersiz derler eşek manasında.. en ağırı bunun gibi nice zeka ürünü küfürler.. zamane gençleri aştı olayı ve onun fevkinde söylenecek daha ağır bir şey olmayan küfürleri ezberledik ezbeletildik belkide.. asabi bir toplum oluverdik fikri savunma yerine küfredip döküverdik içimizi orjinal küfürlerimiz var bizim.. hem kişiye sövmezmiş eski insanlar insan nihayetinde mübarek addederlermiş. olaylara söverler imiş miş mişde miş miş... zararlı.. ağzı bozmamak gerek. zira ağız mübarek addedilir ahir ömrü kurtaracak 'kelime-i şahadet' o ağızdan dökülüverir.. amaca götüren her araç zannedildiği gibi meşru değildir maalesef..
sesleri eşliğinde millet dudak okuma yeteneğini geliştiriyo.hayır sanki kimse küfür etmiyo da,televizyonda sadece bilicez,duyucaz o küfürleri.çok nezih bir toplum olduk ya.ve devam etmekteyiz bu temizliğe.küfür etmemek mi temizler? yoksa küfürleri edip üstlerine bip bantları çekmek mi?
şimdilerde bir akım var.arkadaşına adam küfrederek hitab ediyo. sanki iltifat etmiş gibi gülüyo arkadaşı da. abondane oluyorum.bakıyorum yahu adam anana küfretti.sen güldün eyvallah ağa dedin.cevaben de babana diye cümle kurdun.
Rize-çayelili bir fırıncı tanıdığım vardı benim yaşlıydı ama çok küfür ederdi üstelikte hacıydı yani ama eğlenceli biriydi sordular bir gün sen neden küfür ediyorsun bu kadar? -uşağım pizim zamanumuzda dabanca var idi kizduğumuzda çeker fururduk adami e şimdi dilimuz var söveyiruk ne var ha bunda? demişti... :)
iletişim aracı (birbirlerini tanımayan iki insan maç seyrederken ”bu..nelerden adam olmaz” şeklinde başlayan sohbetlerle gelişen dostluklar-aynı ikili, bir müddet sonra birbirlerinin annelerinede küfür ederler-)
yaratıcılık (sunturlu ve gün görmemiş küfürleri yaratmak,buralardan öte)
dillerin rengi (en ufak bir şaşırmada dahi hasstir denilmesi)
M.ö 1800 yıllara dayanır. ilk küfür Mezapotamyada Taş devri yaşanırken duyulmuştur.. 'Yaba daba soharuumm haaa' cümlesi tarihimizde duyulan ama ne yazık ki kaydedilmemiş ilk küfürdür. İnsanlarımız geliştikçe, yeni yeni küfür üretmekte de geç kalmamışlardır. Özellikle de Osmanlı imparatorluğunun o üstün zekasının sayesinde öylesine ilginç küfürler elde edilmiştir ki, diğer Avrupa ülkeleri bu yaratıcı zihin ürünü olan küfürleri parayla Müslümanlardan satın almışlardır.
Adabı:
Küfür etmenin hiçbir adabı yoktur. küfür edenlere küfürbaz, edilenlere ise biyerine girdi shli kaz denir. :))) Küfür etmek milletlerce tamamen terbiyesizlik, ahlaksızlık, şerefsizlik, haysiyetsizlik olarak algılandığı gibi bnm gibilerin gözünde olduu gibi tamamiyle duygusal ;) olarak da anlaşılabilir. (Deep Note: Tabi ben insan olmadıımdan kaale alındıımı sanmııyorum)
Geleneği:
Özellikle Kızılırmak kıyısını içine alan bölgelerde 'küfür etme festivali' düzenlenir her sene bahar aylarının birinde. Bu festivalde kadınlara belden aşşaa, ne tesadüftür ki erkeklere de belden aşşaaa küfürler edilir. yaş sınırı 31dir. Ayrıca Ukraynada her sene 3 kez 'küfür yarışması' yapılır. En şaşalı küfürleri eden kibar olma dersleri almaya hak kazanır.Bu yarışmanın sloganlarından biri de 'Kabaysan gel' dir.
Umarım aydınlanmışsınızdır derin bilgilerimle saygılar, yazımın devamı gelebilir gelmeyedebilir:P
ehueheu hyr sölicem sıralayacam butun hepsini de böle bi ukeelalıq böle bi kendini bilmezliq içerisinde siliyolar bütün yazılarımı, emeğimin karşılığını alamıyorum ona üzülüyoms yoqsamaa çoktan döşemiştim şimdi bu terimi:P
Aslında küfür etmek eylemine psikolojik açıdan bakmak lazım. Acaip raatlıyosun, bi kaşık(yemeh gaşuu ama) pasiflora içmiş gibi oluyon. Sanki bundan sonra yeryüzüne deymeden yaşayacakmışsın gibi. Küfür etmek o yüzden benim gibi hastalıklı beyinlere ii gelen bi eylem çeşididir. Ama kendine küfretmicen hep karşındakine hep karşındakine.. Sanat bu işte:P
Kadınlar(ana avrat bacı) ve kadın organları kullanılmadan edilirse memnun oluruz..
Küfür; düşünmekten ve sorgulamaktan aciz olan basit insanların iç dünyalarının dışa yansımasıdır.
..................- küfür değil, kesinlikle bir durum tespitidir.' :))))
Halimi görsen,'Allah belamı versin nasıl üzdüm bu kadar seni' diye kendine küfredersin.
çareşizlik kadar samimiyet göstergesi de olabilen evrensel kelime kümeleri...
Küfür etmeninde bir adabı ve uslubu vardır. Ben çok sinirliyim diyerek ağzına geleni dışarı döken kişi. An gelir döktüklerini yalamak durumunda kalır... :)
Küfür etmek bir içten boşalım yoludur. Rahatlamak gayretidir. Bunu abartmamak ve alışkanlık haline getirmemek gerekir kanaatindeyim... :)))
en iyi önce basarsın küfürü sonra gider döversenin kökten temızlık geri dönüşüm kutusuna gönderirsin canın sıkıldıkça ordan kutudan yanu geri dönüştürürsün sonra yine küfür edersin sonra döversin yanu dövemiyecek gibi biri ise de karşındaki ki erkeklığın onda bilmem kaçı kaçmaktir felsefesinin tam aksıne kahramanca dalarsun dayağını yersun oturursun...
ne bilim işte böle bişi sayın muhterem cenabetler :)
kuşkusuz, çoğu insanın (özellikle hatun kişilerin) yadırgadığı, saygısızlık olarak gördüğü bir davranış..
şayet, sinirlendiğinde eline geçen herşeyi kırıp döken, muhatabına fiziksel şiddet uygulayan kişileri -bir nebze de olsa- sakinleştiriyorsa, küfür edilmesinden yanayım ;)
yukarısı bıyık, aşağısı sakal sendromuna hoşşş geldiniz ;)
Üstün Dökmen'in bir kitabında;
-bir üst basamağa çıkmak diye bir kavram vardı... Karşındaki ne kadar alt basamaklara inerse insin, özgüvenin zekan ve esprigücün varsa herzaman kavga etmeden işi üst basamakta bir yere bağlayabilirsin anlamında...
Küfür etmek dendiğinde de yaşayan kişiden direk dinlediğim şu hikaye gelir hep aklıma... :))
Olayın kahramanı son derece sakin, dolduraşa gelmeyecek kadar akl-ı selim, küfürle alçalmayacağını bilecek kadar özgüveni sağlam ve de iri yarı bir diş hekimi....
Trafikte bir taksi ile çarpma noktasına gelirler..Taksi şöförü aracından inip ana avrat bizimkine doğru gelir..
Devamı kahramanızın ağzından...;
- Baktım taksici anneme saygılarını sunarak...! ..? .. :)) bana doğru geliyor..Adam minnacık yercücesi bişey.. Arabadan insem elimde kalacak akşam akşam al başına belayı.. Camı açtım.. Benim de ona küfredeceğim sanan taksiciye dedim ki;
-bana bağırma kardeşim.. Madem meselen benle değil annemle.. ADRESİNİ VERİYİM GİT... :)))
taksicinin gerisin geriye bir gidişi vardı velaahavle ile... :)) görülmeye değerdi..
diye anlatmıştı.. :)))))))))
Maça gidip deşarj olamayanlar, antolojiye gelip nedire dadanıyorlar...
küfür etmek bir kültürdür aslında
eskilerin ince
dokunaklı argoları vardır
mesela yontulmamış derler
ki ağırdır bu kereste manasına gelir
semersiz derler
eşek manasında..
en ağırı bunun gibi nice zeka ürünü küfürler..
zamane gençleri aştı olayı ve onun fevkinde söylenecek daha ağır bir şey olmayan küfürleri ezberledik
ezbeletildik belkide..
asabi bir toplum oluverdik fikri savunma yerine küfredip döküverdik içimizi
orjinal küfürlerimiz var bizim..
hem kişiye sövmezmiş eski insanlar
insan nihayetinde mübarek addederlermiş. olaylara söverler imiş miş mişde miş miş...
zararlı..
ağzı bozmamak gerek.
zira ağız mübarek addedilir
ahir ömrü kurtaracak 'kelime-i şahadet' o ağızdan dökülüverir..
amaca götüren her araç
zannedildiği gibi meşru değildir maalesef..
filmde adam küfrediyo
biiipppp
sesleri eşliğinde millet dudak okuma yeteneğini geliştiriyo.hayır sanki kimse küfür etmiyo da,televizyonda sadece bilicez,duyucaz o küfürleri.çok nezih bir toplum olduk ya.ve devam etmekteyiz bu temizliğe.küfür etmemek mi temizler? yoksa küfürleri edip üstlerine bip bantları çekmek mi?
şimdilerde bir akım var.arkadaşına adam küfrederek hitab ediyo. sanki iltifat etmiş gibi gülüyo arkadaşı da. abondane oluyorum.bakıyorum yahu adam anana küfretti.sen güldün eyvallah ağa dedin.cevaben de babana diye cümle kurdun.
sonu nerde bu durağın? hatta sona lüzum yok.
mümkünse midem geri iade etmek istedi bu dünyayı!
Rize-çayelili bir fırıncı tanıdığım vardı benim
yaşlıydı
ama çok küfür ederdi
üstelikte hacıydı yani ama eğlenceli biriydi
sordular bir gün sen neden küfür ediyorsun bu kadar?
-uşağım pizim zamanumuzda dabanca var idi
kizduğumuzda çeker fururduk adami
e şimdi dilimuz var söveyiruk
ne var ha bunda?
demişti... :)
İnsanların seviyesini belirginleştiren unsurlardan biri.
Düzgün nitelikli kişilerin aktivitesi değil.
İçten geçirerek, dıştan söyleyerek yapılan bir rahatlama yöntemi.
hey burda küfürlü yazmak yasak değil mi? ama millet çene yarıştırıyo haaa
küfür edersen, bir de bakmışsın elinde kalmış! ....şekilde görüldüğü gibi...bknz..şaşkınlık ve sinirlilik....Pp
cıks cıks cıks....küfür etmemek lazım...gülmek lazım....bknz..zuhahaha......muhahahaha
? ! ! ! ! ! ? .... demenin farklı bir yolu.
bazen çok gerekli...
bazıları hakedıyooo ama
nedir bölümüne yazı yazan bazı arkadaşların en sevdiği şey nedir?
işaret sıfatı (adi ayhan)
iletişim aracı (birbirlerini tanımayan iki insan maç seyrederken ”bu..nelerden adam olmaz” şeklinde başlayan sohbetlerle gelişen dostluklar-aynı ikili, bir müddet sonra birbirlerinin annelerinede küfür ederler-)
yaratıcılık (sunturlu ve gün görmemiş küfürleri yaratmak,buralardan öte)
dillerin rengi (en ufak bir şaşırmada dahi hasstir denilmesi)
küfür etmek, bir ülkenin aynası!
Küfür arapçadan dilimize giren bir kelimedir ve anlamı KAFİR olma durumudur.
Sövme ile eş anlamlı tutuyoruz aslında değildir.
bilimsel küfür: 'nie bu kadar küçüksünüz lan siz? ! nappiim ben sizi büyütmek için ha? ? ? böşsrgkszfa kromozomları sizi! ! '
Küfür Etmenin Adabı, Geleneği, Tarihi
Tarihi:
M.ö 1800 yıllara dayanır. ilk küfür Mezapotamyada Taş devri yaşanırken duyulmuştur.. 'Yaba daba soharuumm haaa' cümlesi tarihimizde duyulan ama ne yazık ki kaydedilmemiş ilk küfürdür. İnsanlarımız geliştikçe, yeni yeni küfür üretmekte de geç kalmamışlardır. Özellikle de Osmanlı imparatorluğunun o üstün zekasının sayesinde öylesine ilginç küfürler elde edilmiştir ki, diğer Avrupa ülkeleri bu yaratıcı zihin ürünü olan küfürleri parayla Müslümanlardan satın almışlardır.
Adabı:
Küfür etmenin hiçbir adabı yoktur. küfür edenlere küfürbaz, edilenlere ise biyerine girdi shli kaz denir. :))) Küfür etmek milletlerce tamamen terbiyesizlik, ahlaksızlık, şerefsizlik, haysiyetsizlik olarak algılandığı gibi bnm gibilerin gözünde olduu gibi tamamiyle duygusal ;) olarak da anlaşılabilir. (Deep Note: Tabi ben insan olmadıımdan kaale alındıımı sanmııyorum)
Geleneği:
Özellikle Kızılırmak kıyısını içine alan bölgelerde 'küfür etme festivali' düzenlenir her sene bahar aylarının birinde. Bu festivalde kadınlara belden aşşaa, ne tesadüftür ki erkeklere de belden aşşaaa küfürler edilir. yaş sınırı 31dir. Ayrıca Ukraynada her sene 3 kez 'küfür yarışması' yapılır. En şaşalı küfürleri eden kibar olma dersleri almaya hak kazanır.Bu yarışmanın sloganlarından biri de 'Kabaysan gel' dir.
Umarım aydınlanmışsınızdır derin bilgilerimle saygılar, yazımın devamı gelebilir gelmeyedebilir:P
ehueheu hyr sölicem sıralayacam butun hepsini de böle bi ukeelalıq böle bi kendini bilmezliq içerisinde siliyolar bütün yazılarımı, emeğimin karşılığını alamıyorum ona üzülüyoms yoqsamaa çoktan döşemiştim şimdi bu terimi:P
Aslında küfür etmek eylemine psikolojik açıdan bakmak lazım. Acaip raatlıyosun, bi kaşık(yemeh gaşuu ama) pasiflora içmiş gibi oluyon. Sanki bundan sonra yeryüzüne deymeden yaşayacakmışsın gibi. Küfür etmek o yüzden benim gibi hastalıklı beyinlere ii gelen bi eylem çeşididir. Ama kendine küfretmicen hep karşındakine hep karşındakine.. Sanat bu işte:P
Küfür etme sanatı da mı var? :/ :))
sisssst.))) ne ay1p.....)))))
Maalesef türk erkeklerinin en çok s1g1nd1g1 sey..)))))