istikbalde muhtemkel olacak işlerden haber veren ilmin adıdır buna göre sembolik şekiller ve harflerin ebced sayı karşılıkları üzerinde yapılan yorumlar bu sahayla meşgul olan kimselerin başvurdukları yollardan biridir ebced ile cifr yöntemleri arasındaki en önemli fark ebced gerçekleşmiş olanın cifr ise gerçekleşmesi muhtemel olanın ilmidir.
Bu ilme vakıf olmak herkesin harcı değildir neden?
' KUR'AN'DA GİZLENEN TARİHLER' isimli kitabın yazarı Serkan Tekin kardeşimiz, Ebced hesabını kullanarak; 2003 yılında Usame Bin Laden'in öldürüleceğini, 2004 yılında Pakistan ve Hindistan'ın savaşacağını, 2004 yılında Mısır ve Suriye Devlet başkanlarının öldürüleceğini, 2005 yılında Mehdi'nin çıkacağını, 2006 yılında Mehd^'nin İstanbul'a geleceğini, yazmıştı. Ama bunların hiç biri gerçekleşmedi. . Demek ki, Ebced ilmide, cifir ilmide o kadar basit ve herkesin anlayabileceği bir ilim dalı değilmiş!
Ebced hesabı eskiden ilim kabul edilen dallardan biridir, bazı alimler temkinli yaklaşmış, bazıları kabul etmişlerdir. Ancak; bu ilme vakıf olmak herkesin harcı değildir. Bir çok islami ilimleri ve hadis ilmini çok iyi bilmeyi gerektirir.
efendim evveli ahir ebced hesabı mühim tarihlerin gizlenip saklanması akılda rahat tutlması kayıtlara fiyakalı geçirilebilmesi temennasıylen bir mübarek zat tarafından bulunmuş idir yoksam öyle su-i zannedildiği gibi fal bakmak veyahudda arap misyonerliği yapmak değil idir.bu arap düşmanlığı nedendir bilinmesi sorulması bulunması gerekli idir.kimbilir trafoların içinde neler gizlidir... şüpheylen...
Arapça alfabedeki her harfin sayısal bir değeri vardır. Yani Arapçada her harf bir rakama tekabül eder. Bundan istifade edilerek çeşitli hesaplamalar yapılır. İşte yapılan bu hesaba 'ebced hesabı' ya da 'hisab-ı cümel' denir.
Kuran’da ebced, alfabe düzeninin her bir harfinin bir rakama tekabül etmesi özelliğinden faydalanan Müslümanlar, bunu çeşitli sahalarda kullanmışlardır. Cifr ilmi de bu yöntemlerden birisidir.
Cifr; İstikbalde muhtemel olacak işlerden haber veren ilmin adıdır. Buna göre sembolik şekiller ve harflerin ebced sayı karşılıkları üzerinde yapılan yorumlar, bu sahayla meşgul olan kimselerin başvurdukları yollardan biridir. Ebced ile cifr yöntemleri arasındaki en önemli fark: Ebced gerçekleşmiş olanın, cifr ise gerçekleşmesi muhtemel olanın ilmidi
Ebced hesabı eskiden ilimn kabul edilen dallardan biridri. Ebced hesabı adı verilen bir işlemde her harfin bir sayı değeri vardır ve bu değerlerden istifadeyle bir çok konuda pek çok işlemler yapılmıştır.
Arabça Eski Sâmi alfabesindeki harf sırasının sayı değerine göre tertiplenmesinden meydana gelen birinci kelime. Bu tertip İbrâni ve Süryâni Alfabesindeki harfleri içine alır. İbâredeki kelimelerin sırası ve harflerin rakam değerleri şu suretle gösterilmektedir. (Ebced) , (Hevvez) ,(Hutti) ,(Kelemen) ,(Sa'fes) ,(Kareşet) ,(Sehaz) ,(Dazig) Bu sekiz kelime bütün huruf-u hecâ denen yirmi sekiz harfi içine almış ve sıra ile eliften gayn harfine kadar, birden bine kadar her harfte aşağıdaki sıra ile gösterildiği gibi değerler verilmiştir. Elif: 1, Bâ: 2, Cim: 3, Dal: 4, He: 5, Vav: 6, Ze: 7, Ha: 8, Tı: 9, Yâ: 10, Kef: 20, Lâm: 30, Mim: 40, Nun: 50, Sin: 60, Ayn: 70, Fe: 80, Sad: 90, Kaf: 100 Rı: 200, Şın: 300, Te: 400, Se: 500 Hı: 600, Zel: 700, Dad: 800, Zı: 900, Gayn: 1000 Şimdiki Arabcada alfabe bu sırayı tutmuyorsa da harflerin rakam gibi kullanıldığı zaman, yine eski sıraya uymak için Ebced sırasını da devam ettirmişlerdir. Hem birbirine benzeyen harfler bu sırada dizilmiştir. Eskiden İslâmlarda matematik ve fizikte bu harflerin rakam yerine kullanıldıklarını biliyoruz.
Arap alfabesinde harflere karşılık gelen sayılarla tarih düşme. Şiirlerin altına,çeşme başlarına,camiilere ve bir çok yere tarih düşülebilir. Bir sanattır. Örneğin; şair bir şiiri yazar,bu şiirde çocuğunun doğumundan duydugu sevinci anlatır.Altına bir tarih yazmaz da tarih düşer mısralara
arap alfebesindeki her harfin sayısal bir değeri vardır bundan faydalanılarak çeşitli hesaplamalar yapılır işte yapılan bu hesaba ebced hesabı veya hisab-cümel denir ebced hesabından faydalanan müslümanlar bunu çeşitli sahalarda kullanmışlardır cifr ilmi de bunlardan biridir ebced ile cifr arasındaki en inemli fark ise ebced gerçekleşmiş olanın cifr ise gerçekleşmesi muhtemel olanın ilmidir
Ebced hesabini bilmek hayatin bi sirrini cözmek demek ve kaderini birazcik hafifletmek mümkündür ve ne mutlu bana sizde mutlu olmak isterseniz su kitabi alin okuyun fazla sir vermem: Linda Goodman Star Signs türkcesi var mi bilemem.... hem kendinizi tanirsiniz hemde kaderinizi....:D amacim karanlikta kalan insanlari aydinlatmak....
GİZEMLİ BİR OLAYMI.; Ebcet hesabı ile eskiden birçok bilinmeyen gizli, sırlı olayların açıga çıkması mümkün olabiliyormuş, Örnegin birgün TV. de bile seyrettim. Zamının Osmanlı Padişahlarımızdan 4.Murat bile birgün ebcet hesabı yapanları yasakladığı bir dönemde. Kayıkla tebdili kıyat ile gece gezerken kayıkta birinin ebcet hesabıyla ugraştığını duyar. ve sen bilmiyormusun padişahın yasakladığını ebcet'i diye sorar. Kendisinin padişah olduğunu söylediginde. Şimdi kurtulmak istiyorsan eger, Sergile bakalım şu marifetinide benim Saray'a hangi kapıdan gireceğimi ebcetin ile bil bakalım bilemessen kellen gider diyor. O kişide hemen oracıkta yapıyor ebcet hesaplamasını ve bir kağıda yazıyor ve veriyor. padişahım yalnız bir ricam olacak bu kağıdı sarayınızın içine girdikten sonra açın lütfen. eger dedigim doğru çıkmassa benim yerim belli gelin kellemi alın diyor. Padişah da bu kişiyi yalan çıkarmak için kaleye yaklaştığı zaman askerlerine emir vererek derhal kale duvarlarının bir bölümünü yıkın ve bir kapı açın kaleye yeni açılan kapıdan girecegim der. askerlerde uzun saatler süren bir ugraştan sonra kale kapısını açarlar, ve padişah yeni açılan kale kapısından içeri girer ve kendi kendine derki. Ey bire cahil ebcet çi gitti kellen. Sen kendini akıllı zannediyorsun fakat bak işte ben yeni bir kapı açtırıp kaleye öyle girdim sen ise bana hangi kapıdan girecegimi yazmıştın bu kağıda bakalım hangi kapıyı işaret edip yazmışsın der kendi kendine ve kapalı kağıdı büyük bir heyecanla açar. ve gözlerine inanamaz. Şaşkınlık içerisinde bu nasıl olur bu nasıl olur diye kendi kendine konuşmaya başlar. Çevresindekiler de merakla padişahın bu haline bakarlar ve sorarlar Padişahım hayrola ne yazmış o garip EBCET çi dediklerinde. Padişah aynen yazılanları okur. Padişahım yaptığım hesaplamalarım üzerine Kalenizin Güney Cephesinden açtırmış oldugunuz yeni kapınız hayırlı ugurlu olsun. Diye yazıyormuş. Yani burda büyük bir sır var. Sır acaba ebcettemi. Hesaplayandamı, Yoksa bu ebcet hesabını yapan kişinin büyük bir Veli bir kul olma ihtimalinin olmasımı. işte ben sizlere şimdi diyorumki bu ebcet hesabı günümüzde hala varmı. bu işin erbabları mevcutmu. malum şimdi herkes doktor oluyor. herkes hoca oluyor. ama bu işin gerçek manada erbabları az bulunuyor. varmı bana yardımcı olurmusunu. bilgileriniz ile. Talebe olmak istiyorum. Aynı zamanda bu konudaki bilgileriniz ile beni biraz olsun aydınlatırmısınız lütfen. Saygılarımla. Muammer EKER. YAŞ. 43. Telefon. 0544 - 251 31 64 İSTANBUL - ŞİŞLİ.
Arap alfabesindeki her harf, bir sayısal değere karşılık gelir. Bundan yararlanılarak çeşitli hesaplamalar yapılır. Yapılan bu hesaba ^^ebced hesabı^^ ya da ^^hisab-ı cümel^^ denir
En polemiksiz kullanılışı önemli tarihlerin unutulmaması için yazılan mısraların, hem o olayın nasıl olduğunu hem de hangi tarihte olduğunu kendi içerisinde barındırarak anlatılması Kanuni'nin Mohaç Savaşı ile ilgili yazılmış bir mısra vardı.. harfler ebced hesabıyla Savaşın olduğu tarihi anlam savaşın nasıl olduğunu anlatıyordu..
ilginç. gerçekten hiçbirşeyin tesadüf olmadığını bir kez daha anlatıyor.mesela kuranı kerimdeki hadid suresinin hadid kelimesi ebced hesabına göre 26 ya denk geliyormuş.hadid demir demek ve demirin atom numarası (ne numarası olduğunu çok ıyı hatırlamıyorum) da 26 imiş.. bu ve bunun gibi özellikle kuranı kerimde geçen birkaç şeyi görünce duyunca bu alemin hala birçok sırrı barındırdığını bir kez daha anladım...
gelecek ile ilgili analiz
istikbalde muhtemkel olacak işlerden haber veren ilmin adıdır buna göre sembolik şekiller ve harflerin ebced sayı karşılıkları üzerinde yapılan yorumlar bu sahayla meşgul olan kimselerin başvurdukları yollardan biridir ebced ile cifr yöntemleri arasındaki en önemli fark ebced gerçekleşmiş olanın cifr ise gerçekleşmesi muhtemel olanın ilmidir.
Bu ilme vakıf olmak herkesin harcı değildir neden?
' KUR'AN'DA GİZLENEN TARİHLER' isimli kitabın yazarı Serkan Tekin kardeşimiz,
Ebced hesabını kullanarak;
2003 yılında Usame Bin Laden'in öldürüleceğini,
2004 yılında Pakistan ve Hindistan'ın savaşacağını,
2004 yılında Mısır ve Suriye Devlet başkanlarının öldürüleceğini,
2005 yılında Mehdi'nin çıkacağını,
2006 yılında Mehd^'nin İstanbul'a geleceğini,
yazmıştı.
Ama bunların hiç biri gerçekleşmedi.
.
Demek ki, Ebced ilmide, cifir ilmide o kadar basit ve herkesin anlayabileceği bir ilim dalı değilmiş!
Ebced hesabı eskiden ilim kabul edilen dallardan biridir, bazı alimler temkinli yaklaşmış,
bazıları kabul etmişlerdir.
Ancak; bu ilme vakıf olmak herkesin harcı değildir. Bir çok islami ilimleri ve hadis ilmini çok iyi bilmeyi gerektirir.
bir hesaplama şekli ama bizden farklı okunuşlar olduğu için tam bir uyum olması mümkün değil. yada bunun ayrı bir yöntemi vardir bilemem.
efendim evveli ahir ebced hesabı mühim tarihlerin gizlenip saklanması akılda rahat tutlması kayıtlara fiyakalı geçirilebilmesi temennasıylen bir mübarek zat tarafından bulunmuş idir yoksam öyle su-i zannedildiği gibi fal bakmak veyahudda arap misyonerliği yapmak değil idir.bu arap düşmanlığı nedendir bilinmesi sorulması bulunması gerekli idir.kimbilir trafoların içinde neler gizlidir...
şüpheylen...
Arapça alfabedeki her harfin sayısal bir değeri vardır. Yani Arapçada her harf bir rakama tekabül eder. Bundan istifade edilerek çeşitli hesaplamalar yapılır. İşte yapılan bu hesaba 'ebced hesabı' ya da 'hisab-ı cümel' denir.
ebced sisteminin iki amacı vardır.arap dili ve kültürünü yayamak ve fala bakmak.başka hiçbir faydası ve anlamı yoktur bence.
Cifir hesabı.
Kuran’da ebced, alfabe düzeninin her bir harfinin bir rakama tekabül etmesi özelliğinden faydalanan Müslümanlar, bunu çeşitli sahalarda kullanmışlardır. Cifr ilmi de bu yöntemlerden birisidir.
Cifr; İstikbalde muhtemel olacak işlerden haber veren ilmin adıdır. Buna göre sembolik şekiller ve harflerin ebced sayı karşılıkları üzerinde yapılan yorumlar, bu sahayla meşgul olan kimselerin başvurdukları yollardan biridir. Ebced ile cifr yöntemleri arasındaki en önemli fark: Ebced gerçekleşmiş olanın, cifr ise gerçekleşmesi muhtemel olanın ilmidi
(Alıntı)
Ebced hesabı eskiden ilimn kabul edilen dallardan biridri.
Ebced hesabı adı verilen bir işlemde
her harfin bir sayı değeri vardır ve bu değerlerden istifadeyle bir çok konuda pek çok işlemler yapılmıştır.
Arabça Eski Sâmi alfabesindeki harf sırasının sayı değerine göre tertiplenmesinden meydana gelen birinci kelime. Bu tertip İbrâni ve Süryâni Alfabesindeki harfleri içine alır. İbâredeki kelimelerin sırası ve harflerin rakam değerleri şu suretle gösterilmektedir. (Ebced) , (Hevvez) ,(Hutti) ,(Kelemen) ,(Sa'fes) ,(Kareşet) ,(Sehaz) ,(Dazig) Bu sekiz kelime bütün huruf-u hecâ denen yirmi sekiz harfi içine almış ve sıra ile eliften gayn harfine kadar, birden bine kadar her harfte aşağıdaki sıra ile gösterildiği gibi değerler verilmiştir. Elif: 1, Bâ: 2, Cim: 3, Dal: 4, He: 5, Vav: 6, Ze: 7, Ha: 8, Tı: 9, Yâ: 10, Kef: 20, Lâm: 30, Mim: 40, Nun: 50, Sin: 60, Ayn: 70, Fe: 80, Sad: 90, Kaf: 100 Rı: 200, Şın: 300, Te: 400, Se: 500 Hı: 600, Zel: 700, Dad: 800, Zı: 900, Gayn: 1000 Şimdiki Arabcada alfabe bu sırayı tutmuyorsa da harflerin rakam gibi kullanıldığı zaman, yine eski sıraya uymak için Ebced sırasını da devam ettirmişlerdir. Hem birbirine benzeyen harfler bu sırada dizilmiştir. Eskiden İslâmlarda matematik ve fizikte bu harflerin rakam yerine kullanıldıklarını biliyoruz.
Kaynak:Osmanlıca Lügat
Arap alfabesinde harflere karşılık gelen sayılarla tarih düşme.
Şiirlerin altına,çeşme başlarına,camiilere ve bir çok yere tarih düşülebilir.
Bir sanattır.
Örneğin; şair bir şiiri yazar,bu şiirde çocuğunun doğumundan duydugu sevinci anlatır.Altına bir tarih yazmaz da tarih düşer mısralara
arap alfebesindeki her harfin sayısal bir değeri vardır bundan faydalanılarak çeşitli hesaplamalar yapılır işte yapılan bu hesaba ebced hesabı veya hisab-cümel denir ebced hesabından faydalanan müslümanlar bunu çeşitli sahalarda kullanmışlardır cifr ilmi de bunlardan biridir ebced ile cifr arasındaki en inemli fark ise ebced gerçekleşmiş olanın cifr ise gerçekleşmesi muhtemel olanın ilmidir
bilsem size sormazdım bende merak edıyorum detaylarıyla ogrenmek istıyorum
erol ve yusuf ebced anlamları nasıl
zahide isminin ebced degeri nedir
Ebced hesabini bilmek hayatin bi sirrini cözmek demek ve kaderini birazcik hafifletmek mümkündür ve ne mutlu bana sizde mutlu olmak isterseniz su kitabi alin okuyun fazla sir vermem:
Linda Goodman
Star Signs
türkcesi var mi bilemem....
hem kendinizi tanirsiniz hemde kaderinizi....:D
amacim karanlikta kalan insanlari aydinlatmak....
fatma
GİZEMLİ BİR OLAYMI.; Ebcet hesabı ile eskiden birçok bilinmeyen gizli, sırlı olayların açıga çıkması mümkün olabiliyormuş, Örnegin birgün TV. de bile seyrettim. Zamının Osmanlı Padişahlarımızdan 4.Murat bile birgün ebcet hesabı yapanları yasakladığı bir dönemde. Kayıkla tebdili kıyat ile gece gezerken kayıkta birinin ebcet hesabıyla ugraştığını duyar. ve sen bilmiyormusun padişahın yasakladığını ebcet'i diye sorar. Kendisinin padişah olduğunu söylediginde. Şimdi kurtulmak istiyorsan eger, Sergile bakalım şu marifetinide benim Saray'a hangi kapıdan gireceğimi ebcetin ile bil bakalım bilemessen kellen gider diyor. O kişide hemen oracıkta yapıyor ebcet hesaplamasını ve bir kağıda yazıyor ve veriyor. padişahım yalnız bir ricam olacak bu kağıdı sarayınızın içine girdikten sonra açın lütfen. eger dedigim doğru çıkmassa benim yerim belli gelin kellemi alın diyor. Padişah da bu kişiyi yalan çıkarmak için kaleye yaklaştığı zaman askerlerine emir vererek derhal kale duvarlarının bir bölümünü yıkın ve bir kapı açın kaleye yeni açılan kapıdan girecegim der. askerlerde uzun saatler süren bir ugraştan sonra kale kapısını açarlar, ve padişah yeni açılan kale kapısından içeri girer ve kendi kendine derki. Ey bire cahil ebcet çi gitti kellen. Sen kendini akıllı zannediyorsun fakat bak işte ben yeni bir kapı açtırıp kaleye öyle girdim sen ise bana hangi kapıdan girecegimi yazmıştın bu kağıda bakalım hangi kapıyı işaret edip yazmışsın der kendi kendine ve kapalı kağıdı büyük bir heyecanla açar. ve gözlerine inanamaz. Şaşkınlık içerisinde bu nasıl olur bu nasıl olur diye kendi kendine konuşmaya başlar. Çevresindekiler de merakla padişahın bu haline bakarlar ve sorarlar Padişahım hayrola ne yazmış o garip EBCET çi dediklerinde. Padişah aynen yazılanları okur. Padişahım yaptığım hesaplamalarım üzerine Kalenizin Güney Cephesinden açtırmış oldugunuz yeni kapınız hayırlı ugurlu olsun. Diye yazıyormuş. Yani burda büyük bir sır var. Sır acaba ebcettemi. Hesaplayandamı, Yoksa bu ebcet hesabını yapan kişinin büyük bir Veli bir kul olma ihtimalinin olmasımı. işte ben sizlere şimdi diyorumki bu ebcet hesabı günümüzde hala varmı. bu işin erbabları mevcutmu. malum şimdi herkes doktor oluyor. herkes hoca oluyor. ama bu işin gerçek manada erbabları az bulunuyor. varmı bana yardımcı olurmusunu. bilgileriniz ile. Talebe olmak istiyorum. Aynı zamanda bu konudaki bilgileriniz ile beni biraz olsun aydınlatırmısınız lütfen. Saygılarımla. Muammer EKER. YAŞ. 43. Telefon. 0544 - 251 31 64 İSTANBUL - ŞİŞLİ.
sifre olabilir
Arap alfabesindeki her harf, bir sayısal değere karşılık gelir. Bundan yararlanılarak çeşitli hesaplamalar yapılır. Yapılan bu hesaba ^^ebced hesabı^^ ya da ^^hisab-ı cümel^^ denir
Harflerin rakam değerleridir.
İsmail Yakıt
buldum
Engürüs’ü münhezim kıldı Süleymân-ı zamân
(H. 932/M. 1525) (Nazmi)
osmanlıca yazılışında
harflerin ebced hesabı
932 ye tekâbül ediyor..
En polemiksiz kullanılışı
önemli tarihlerin unutulmaması için yazılan mısraların,
hem o olayın nasıl olduğunu
hem de hangi tarihte olduğunu
kendi içerisinde barındırarak anlatılması
Kanuni'nin Mohaç Savaşı ile ilgili yazılmış
bir mısra vardı..
harfler ebced hesabıyla Savaşın olduğu tarihi
anlam savaşın nasıl olduğunu anlatıyordu..
isimlerin anlamı
fal
ilginç. gerçekten hiçbirşeyin tesadüf olmadığını bir kez daha anlatıyor.mesela kuranı kerimdeki hadid suresinin hadid kelimesi ebced hesabına göre 26 ya denk geliyormuş.hadid demir demek ve demirin atom numarası (ne numarası olduğunu çok ıyı hatırlamıyorum) da 26 imiş.. bu ve bunun gibi özellikle kuranı kerimde geçen birkaç şeyi görünce duyunca bu alemin hala birçok sırrı barındırdığını bir kez daha anladım...
ebced kelimelmelerin sayı karşılığıdır
ebced rakamlara yüklenen anlamlardır