Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Erdem Ülkün
Erdem Ülkün

Ne mutlu insanım diyene.

  • osmanlı24.03.2023 - 16:15

    Osmanlı özellikle 15. yüzyıldan sonra Türk devleti olma niteliğini tümüyle yitirmekle kalmamış, Türklüğe açıkça hakaret eder, söver duruma gelmiştir. Bu durumda Enderun mektepleri, harem ve devşirme uygulamaları son derece etkin rol oynamıştır. Devşirmelerin ele geçirdiği devlet, sistemli bir Türk düşmanlığı yapmıştır.Osmanlı,1453 seneside imparatorluk olunca Türklük vasfını kaybetmiştir,zira çok halklı imparatorluklarda etnik kökene bakılmaz.Yani bir padişah Türk,Bulgar,vs olması bir anlam taşımaz.



  • islamiyet24.03.2023 - 16:09

    İSLAMİYET"DEKİ EN BÜYÜK HARAMLARDAN
    SAYILAN ZİNA HAÇLI AB"İN UYUM YASASI ÇERÇEVESİNDE SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR (hER HALDE 2005 OLMALI)
    BU HOCA DAHİL NE dİYANETTEN ,NE DE DİĞER HOCALARDA HİÇ SES ÇIMIYOR.ERDOĞAN YANLŞ YAPTIK DEMİŞTİ.


  • adalet24.03.2023 - 15:29

    Bir kişi, Savaş devam ederken kendisine ait kömür ocağını savaş halindeki düşmanına satar mı ? satar. Bunun cezası her yerde idamdır. Bu şahıs ,K.Savaşı devam ederken 1920.Kendisine ait Ereğli"deki kömür ocağının %10 hissesini İtalyan Terin Şirketine satan CHP mv.Celalettin Arif Bey Yargılanır,yaptığı ticaret işi olduğuna karar verilir. hem de Atatürk"ün Meclisinde. ve de cephelerde kan gövdeyi götürürken.

  • para24.03.2023 - 15:26


    İngilizlereFerit paşa

    ingilizler ve ferit paşa hükümetinin müştereken yapmış olduktan harekât maatteessüf cümlenizin malûmudur.
    ki ,paraya ihtiyaç vardır.
    Lâkin istiklâlini muhafazaya azmetmiş olan bir millet, kanının son damsını akıtmağa hazırlanmış bir millet son habbesini vermek fedakârlığında da bulunacaktır. Şüphesiz bu parayı Maliye Nazırı Beyefendi lâzım gelen kanunarla isteyecektir. M,Kemal.Atatürk.
    Beklenen para İstanbul hükümetinden ve padişhtan gelecektir.





  • tarihten sayfalar24.03.2023 - 14:31

    Hiç bir şair özel konumundan ve oturduğu özel sandalyesinden olaylara olup bitenlere bakmamıştır.Bakamaz da,Evet tarihe bakarsanız anlarsınız! ama gerçekler,belgeler ve olgular,olduğu gibi açıklanırsa...(Ece Ayhan)

    tarihte olup bitenleri ve bitmeyenleri anlamak için resmi tarih bilgisi yetmez,onun karşısında başka bir dil,kurgu içeren alternatif tarih bilgisi ve bilinci gerekir.

  • tarihten sayfalar24.03.2023 - 14:31

    Hiç bir şair özel konumundan ve oturduğu özel sandalyesinden olaylara olup bitenlere bakmamıştır.Bakamaz da,Evet tarihe bakarsanız anlarsınız! ama gerçekler,belgeler ve olgular,olduğu gibi açıklanırsa...(Ece Ayhan)

    tarihte olup bitenleri ve bitmeyenleri anlamak için resmi tarih bilgisi yetmez,onun karşısında başka bir dil,kurgu içeren alternatif tarih bilgisi ve bilinci gerekir.

  • tarihten sayfalar24.03.2023 - 14:29

    Kafileyi durdurdum.Subayları bir kenara topladım.İçinde bulunduğumuz vaziyeti bilesiniz.Bundan başka subay olarak da yerinizi bilmelisiniz.Yadi düvel düşmanımızdır.Padişah düşmanımızdır.Bana bakın dedi.Kimse işitmesin millet düşmanımızdır.İsmet İnönü,Ulus Gzt,17 Mayıs 1968.

  • tarihten sayfalar24.03.2023 - 14:24

    Osmanoğulları zorla, Türk milletinin hakimiyet ve saltanatına el koymuşlardı,şimdi de Türk milleti bu mütevacizlerin haddini bildirerek,hakimiyet ve saltanatı eline almış bulunuyor.
    Nutuk S690-691 denirken,
    Diğer yandan yok sayılan veya inkar edilen şeylerle övünülüyor.Örneğin:Türklerin tarih boyunca kurdukları en büyük devletin Osmanlı Devleti olduğu söyleniyor.Ve de genç nesillerin kafalarında çelişkili düşünceler oluşuyo

  • tarihten sayfalar24.03.2023 - 14:23

    MISSOURİ REZALETİ ! 1946 PTT Missouri için seri bir hatıra pulu bastırmış, Tekel ise piyasaya Missouri adında bir sigara çıkartmıştı. Gazeteler bütün sayfalarını Missouri'nin ziyaretine ayırmıştı. Gemi Dolmabahçeye yanaşacağı için Karaköyden Beşiktaş'a kadar bütün evler aynı renge boyandı. Taksim alanında ampullerden kocaman bir Missouri maketi yapılmış, geceleri ışıl ışıl yanmaktaydı. Ayrıca camilerin minarelerine İngilizce "Well Come Missouri" yazan mahyalar asıldı. Tramvaylar, otbüsler, taksiler gelen emirle yıkanıp teTürkiye'deki bütün genelevler taranarak en güzel kadınlar İstanbul genelevine taşındı. mizlendi. Gazetelerde taksiciler, dolmuşçular röportajlar veriyor, dost Amerikan askerlerine bedava hizmet edeceklerini, hiç birinden para almayacaklarını söylüyorlardı. Türkiye'deki bütün genelevler taranarak en güzel kadınlar İstanbul genelevine taşındı. Ayrıca İstanbul genelevi en seçkin doktorların başkanlığında inceden inceye gözden geçirildi. Bütün kadınların temiz ve güzel elbiseler giyinmesi sağlandı. Missouri zırhlısı gidene kadar Türk erkeklerinin içeriye alınmaması emri verildi. Esnaflar zabıtalar tarafından tek tek tembih edilerek para vermek istemeyen Amerikan askerlerinin zorlanmaması istendi. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü Amerikan askerlerine yardımcı olmaları ve ihtiyaçlarını karşılamaları konusunda bütün polis ve bekçilere kurs verdi. Amerikan askerlerine kolaylık gösterilecek, kesinlikle kötü davranılmayacaktı. İstanbul'un hem valisi hem de belediye başkanı olan Lütfü Kırdar, Taksim Belediye Salonu'nda Amerikan Başkanı'nın özel temsilcisi ve gemi komutanları onuruna büyük bir ziyafet düzenlemek için çalışmalar yapıyordu. Ankara'dan gelen bir emirle konukların Dolmabahçe Sarayı'nda ağırlanması daha daha uygun görülerek hazırlıklar saraya kaydırıldı. 5 Nisan 1946 Cuma sabahı Missouri Zırhlısı Dolmabahçe önünde demirledi. On binlerce İstanbullu ünlü zırhlıyı ve Amerikan askerlerini görebilmek için Dolmabahçe önüne gelmişti. 1946 senesinde tek parti CHP hükümeti ülkeyi ABD"ye bağımlı hale getirdi



  • tarihten sayfalar24.03.2023 - 14:19

    Avrupa’da[ hiçbir güç, 1789 Fransız Burjuva devriminin ruhunu ve ideallerini canlandıramaz. Maastricht anlaşması 1789 burjuva ihtilalinin artık öldüğünü gösteren tarihi bir dönemeçtir.(1992) Artık Avrupa’da ulusallığa dönüş olamaz.Yapılan dünya çapında sermayenin devrimidir.