BAKARA 231: Sakın Allah’ın ayetlerini alay konusu yapmayın.Allah’ın üzerinizdeki nimetini ve öğütler vererek indirdiği kitap ve hikmeti unutmayın.Düşünün,hem Allah’tan korkun ve bilin ki;Allah her şeyi bilendir.
*DUA:Bizleri indirdiğin kitap ve hikmeti kıyamete dek unutmayanlardan ve senden yardımınla hakkınca korkanlardan eyle Ya Alim!AMİN.
BAKARA 225: Allah sizi yeminlerinizdeki boş şeyle de sorumlu tutmaz.Fakat kalplerinizin kazandığı yeminlerle sorumlu tutar,Allah ;çok bağışlayan,şefkatli davranandır.
*DUA: Bizleri kıyametedek bağışladığın ve şefkat eyledinin kullarından eyle Ya Basir!AMİN.
BAKARA 217: Sizden her kim dininden döner ve kafir olarak ölürse, artık onların bütün amelleri dünyada ve ahirette boşa gitmiştir.Artık onlar ateş ehlidirler, hep orada ebedi kalırlar.
*DUA:Bizleri kıyamete dek ateş azabından koru Ya Semi!AMİN.
BAKARA 214: Yoksa siz, sizden önce geçenlerin halleri başınıza gelmeden cennete girebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Onlara öyle yoksulluklar, sıkıntılar gelip çattı öyle sarsıldılar ki, hatta peygamber ve beraberinde iman edenler:’’Ne zaman Allah’ın yardımı?’’derlerdi.İşte Allah’ın yardımı yakın.
*DUA:Bizlere kıyamete dek yardım eyle şüphesiz sen mü’minlerin yardımcısısın Ya Muiz!AMİN.
BAKARA 211.AYET: İsrail oğullarına sor;biz onlara ne kadar açık ayet vermiştik.Fakat Allah’ın nimetini kendilerine geldikten sonra her kim değiştirirse,şüphe yok ki Allah’ın cezası çok şiddetlidir.
*DUA:Bizleri kıyamete dek senin nimetlerini bize geldikten sonra değiştirmeyen kullarından eyle Ya Rafi!AMİN.
BAKARA 243,244:
Şüphesiz Allah, insanlara karşı lütufkardır.Fakat insanların birçoğu şükretmiyorlar.
O halde Allah yolunda çarpışın.
*DUA:bizleri kıyamete dek Lütuf ve ikramlarına karşılık yardımınla çok şükreden kullarından eyle Ya Mukit!AMİN.
BAKARA 242:
İşte akıllarınız ersin diye Allah size ayetlerini açıklıyor.
*DUA :Bizleri kıyamete dek ayetlerini okuyan ve akıllarını erdirdiğin kullarından eyle Ya Kebir!AMİN.
BAKARA 238:
Eğer bir korku halindeyseniz yürüyerek veya binekte iken namaz kılın.
*DUA:Bizleri kıyamete dek namaz kılanlardan eyle Ya Habir!AMİN.
BAKARA 231:
Sakın Allah’ın ayetlerini alay konusu yapmayın.Allah’ın üzerinizdeki nimetini ve öğütler vererek indirdiği kitap ve hikmeti unutmayın.Düşünün,hem Allah’tan korkun ve bilin ki;Allah her şeyi bilendir.
*DUA:Bizleri indirdiğin kitap ve hikmeti kıyamete dek unutmayanlardan ve senden yardımınla hakkınca korkanlardan eyle Ya Alim!AMİN.
BAKARA 225:
Allah sizi yeminlerinizdeki boş şeyle de sorumlu tutmaz.Fakat kalplerinizin kazandığı yeminlerle sorumlu tutar,Allah ;çok bağışlayan,şefkatli davranandır.
*DUA: Bizleri kıyametedek bağışladığın ve şefkat eyledinin kullarından eyle Ya Basir!AMİN.
BAKARA 222:
Şüphesiz Allah çok tevbe edenleri de sever,çok temizlenenleri de.
*DUA:Bizleri kıyamete dek tevbe edenlerden ve tevbesi kabul olan kullarından eyle Ya Tevvab!AMİN.
BAKARA 219:
Yine sana soruyorlar:’’Neyi infak edecekler?’’De ki:İhtiyaçtan fazlasını.Allah böyle açıklıyor size ayetlerini ki ;düşünesiniz.
*DUA:Bizleri kıyamete dek sadaka veren kullarından eyle ya Muzil!AMİN.
BAKARA 217:
Sizden her kim dininden döner ve kafir olarak ölürse, artık onların bütün amelleri dünyada ve ahirette boşa gitmiştir.Artık onlar ateş ehlidirler, hep orada ebedi kalırlar.
*DUA:Bizleri kıyamete dek ateş azabından koru Ya Semi!AMİN.
BAKARA 214:
Yoksa siz, sizden önce geçenlerin halleri başınıza gelmeden cennete girebileceğinizi mi sanıyorsunuz?
Onlara öyle yoksulluklar, sıkıntılar gelip çattı öyle sarsıldılar ki, hatta peygamber ve beraberinde iman edenler:’’Ne zaman Allah’ın yardımı?’’derlerdi.İşte Allah’ın yardımı yakın.
*DUA:Bizlere kıyamete dek yardım eyle şüphesiz sen mü’minlerin yardımcısısın Ya Muiz!AMİN.
BAKARA 211.AYET:
İsrail oğullarına sor;biz onlara ne kadar açık ayet vermiştik.Fakat Allah’ın nimetini kendilerine geldikten sonra her kim değiştirirse,şüphe yok ki Allah’ın cezası çok şiddetlidir.
*DUA:Bizleri kıyamete dek senin nimetlerini bize geldikten sonra değiştirmeyen kullarından eyle Ya Rafi!AMİN.