HZ.MUHAMMED(SAV): Ben cennete baktım ve cennet ehlinin çoğunun fakirler olduğunu gördüm.Cehenneme de baktım cehennem ehlinin de çoğunun kadınlar olarak gördüm.(3241)
HZ.MUHAMMED(SAV): Sizden biriniz öldüğü zaman,ona sabah akşam gideceği yer gösterilir.Şayet o kimse cennet ehlinden iste cennet ehlinin gideceği yer,cehennem ehlinden ise cehennem ehlinin gideceği yer gösterilir.(3240)
HZ.MUHAMMED(SAV): Sizden biriniz namaz kıldığı yerde abdestini bozmadıkça oturursa melekler ona’’Allah’ım onu bağışla,Allah’ım ona merhamet et’’diye dua ederler.(3229)
HZ.MUHAMMED(SAV): Gecenin melekleri ile gündüzün melekleri sizlere birbirinin peşi sıra gelirler.Sabah ve ikindi namazlarında bir araya gelirler.Sonra sizinle beraber geceleyen gecenin melekleri semaya yükselir.Rableri meleklere o;her şeyi en iyi bilen olduğu halde: -Kullarımı nasıl bıraktınız diye sorar melekler der ki: -Onları namaz kılar bir halde terk ettik ve yanlarında namaz kılarken vardık.(3223)
HZ.MUHAMMED(SAV): Cibril indi ve bana imam oldu,ben onunla birlikte namaz kıldım,sonra onunla namaz kıldım,sonra onunla namaz kıldım,sonra onunla namaz kıldım,sonra onunla namaz kıldım.(3221)
HZ.MUHAMMED(SAV): Cuma günü olunca mescidin kapılarından her bir kapıda melekler bulunur.Onlar mescide ilk gelenleri sırasıyla yazarlar.İmam minbere oturunca sahifeleri dürerler ve hutbeyi dinlerler.(3211)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Namazı serinliğe bırakın,çünkü sıcağın şiddeti cehennemin nefes almasındadır.(3259)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Muhakkak ki sıcaklığın şiddeti cehennemin nefes almasındandır.(3258)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Cennette bir ağaç vardır ki, bir süvari onun gölgesinde yüz sene yürüse onun gölgesini kesip bitiremez.(3251)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Cennette bir kamçının yeri,dünyadan ve içindekilerden daha hayırlıdır.(3250)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Ben cennete baktım ve cennet ehlinin çoğunun fakirler olduğunu gördüm.Cehenneme de baktım cehennem ehlinin de çoğunun kadınlar olarak gördüm.(3241)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Sizden biriniz öldüğü zaman,ona sabah akşam gideceği yer gösterilir.Şayet o kimse cennet ehlinden iste cennet ehlinin gideceği yer,cehennem ehlinden ise cehennem ehlinin gideceği yer gösterilir.(3240)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Sizden biriniz namaz kıldığı yerde abdestini bozmadıkça oturursa melekler ona’’Allah’ım onu bağışla,Allah’ım ona merhamet et’’diye dua ederler.(3229)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Gecenin melekleri ile gündüzün melekleri sizlere birbirinin peşi sıra gelirler.Sabah ve ikindi namazlarında bir araya gelirler.Sonra sizinle beraber geceleyen gecenin melekleri semaya yükselir.Rableri meleklere o;her şeyi en iyi bilen olduğu halde:
-Kullarımı nasıl bıraktınız diye sorar melekler der ki:
-Onları namaz kılar bir halde terk ettik ve yanlarında namaz kılarken vardık.(3223)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Cibril indi ve bana imam oldu,ben onunla birlikte namaz kıldım,sonra onunla namaz kıldım,sonra onunla namaz kıldım,sonra onunla namaz kıldım,sonra onunla namaz kıldım.(3221)
HZ.MUHAMMED(SAV):
Cuma günü olunca mescidin kapılarından her bir kapıda melekler bulunur.Onlar mescide ilk gelenleri sırasıyla yazarlar.İmam minbere oturunca sahifeleri dürerler ve hutbeyi dinlerler.(3211)