Kültür Sanat Edebiyat Şiir

  • oruç13.09.2007 - 12:54

    Ey iman edenler sizden önceki ümmetlere farz kılındığı gibi sizede oruç farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.

    Ha bir de oruç denince aklıma Nesiminin bu mısraları geliyor. :)

    'Gel gel beru ki savm(oruç) u salat(namaz) ın kazası vardır
    Sensiz geçen ömr ü hayatın kazası yoktur.'

  • 12 eylül12.09.2007 - 10:05

    Kenan Evren'in yedi dalda oskar adayı gösterildiği, üç dalda oskar aldığı büyük baş yapıtı. Dünyanın yedi harikasından biri. 12 Eylül 1980 darbesini, yahudileri katleden nazi almanyasını, filistinlileri katleden israiloğlularını, ırağı işgal eden amerikan ordusunu, cezayiri sömürgesi altına alan fransızları, Mısır'ı işgal eden ingilizleri, Çeçenleri kırmaya çalışan rusları, Vietnam karşısında hezimete uğrayanları, Kızılderilileri topraklarından süren yankileri LANETLE ANIYORUM! Ki onlar ateşin başına oturup insanların yakarak zevk alan insan görünümlü yaratıklardır.

  • HİPOKRAT11.09.2007 - 11:21

    Zatürree ve çocuklardaki epilepsi hastalıklarının belirtilerini ilk kez o tanımlamıştır. Düşünce ve duyguların kalpten değil, beyinden kaynaklandığı da onun tarafından ileri sürülmüştür.

    İşte ansiklopediler buna benzer şeyler söylerler ama hipokrat denince benim aklıma direkt hipokrat yemini geliyor. Hani şu hipokrat tarafından değil de hopokratın öğrencisi tarafından yazılan yemin. Nedir ne değildir bilmem ama herhalde şöyle bi şeydir.

    1 Muayenehanemde bana şu kadar bedel ödeyen hastamla çalıştığım devlet hastanesindeki hastama aynı ilgiyi göstereceğim.

    2 Hastalarıma aynı tedaviyi sağlayacak ilaçlardan sırf mümessille anlaştığım için pahalı olanını reçete etmeyeceğim.

    3 Hiç bir hastamı muayene etmeden reçete yazıp başımdan savmayacağım.

    4 Hastalara hasta gözüyle bakacağım, altın yumurtlayan tavuk olarak bakmayacağım

    5 Hastalarımın güzelliği veya yakışıklılığıyla ilgilenmeyeceğim.

    Hipokrat yemini böyle bir yemin herhaldeki bizim hekimler bu yemine bir türlü sadık kalamıyorlar. :)

  • istanbul05.09.2007 - 09:58

    Ben İstanbulum İstanbul Benim

  • Sağır kalbler05.09.2007 - 09:56

    Bakara 7 Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir ve gözlerinin üzerinde de bir perde vardır; dehşet verici bir azap beklemektedir onları. Şüphesiz Allah Doğru Söyler.

  • tuana05.09.2007 - 09:50

    Çocuğuna değişik isim koyma derdinde olan yeni yetme evlilerin şimdilerde gözde ismi: 'tuana'... Cennete düşen ilk damla anlamına geldiğini kim söylüyor, hangi kaynaktan alınıyor hiç bilmiyorum...

  • ölüm05.09.2007 - 09:44

    'Ölüm Ölüm
    gündelik sözlerimiz arasında
    geçecek kadar kaba.'

    İsmet Özel

  • Kays04.09.2007 - 16:40

    Kays, Mecnun'un gerçek ismi. Gerçek adı unutlmuş bir aşık. Kendinden geçmiş bir aşık. Kendini kendinden geçtiğinde bulan bilge aşık. Ve Nusret Özcan'ın o harika kitabı Leyla ile Mecnun'dan Kays a dair bir kaç satır:

    'Ve hocası ağzını arıyor Kays'ın ve belkide inkar edeceğini, geçiştireceğini zannederek soruyor. '- Tahsili ve dersleri boşlamış gibisin Kays... Cevap veriyor Kays; Şimdi başka bir ders ve tahsil mevsimi hocam. Kitaplardan öğrenemeyeceğim dersler tahsil ediyorum Leyla'dan... '

  • çile04.09.2007 - 16:30

    Necip Fazıl'ın ünlü şiir kitabının ismi, bir arkadaşımın bu kitaba atıfla söyledikleri 'çocukken Çile'yi hiç elimizden düşürmezdik'