Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Ata Kızı
Ata Kızı

Sevemedim bir türlü, yaprağın ağacı terketmesini... Ata Kızı

  • Kendinizi bir dörtlükle ifade edebilir misiniz?25.09.2023 - 23:33

    Çok değil birkaç hafta önce ne enteresan hasta tavırlar gözlerimizin önüne serildi de biz yine edebimizden sustuk. Allah işte o hep doğrunun yanındadır. Dil yanılıp doğruyu söyler! El yanılıp yanlış tuşa basar.

  • Kendinizi bir dörtlükle ifade edebilir misiniz?25.09.2023 - 13:16

    Kördüğümler ise fikirlerde sabitlendi çözümlemek kadar insanı çözmek de zorlaştı!

    Aslı Birer

  • Kendinizi bir dörtlükle ifade edebilir misiniz?25.09.2023 - 13:08

    Sırlar denge unsurlarına bütüncül bakmadan çözülmeye kalkışınca kördüğümlere dönüştü…
    Aslı Birer

  • Kendinizi bir dörtlükle ifade edebilir misiniz?25.09.2023 - 01:22

    Felsefe düşünce etkinliği, filozof ise dine inanan ya da inanmayan özgür akla sahiptir. Ve filozofların neredeyse %80 den fazlasının dine ve Allah’a inancı vardır. Felsefeyi dinsizlik aracı olarak görmektense dini anlamak için aklın aracı olarak kullanıldığı düşüncesi mantıklı olur. Kuranda birçok ayette aklın önemine vurgu yapılmıştır neden felsefe ile din uyuşmasın felsefenin de aklı kullanma etkinliği olduğu düşünülürse? filozof araştıran düşünen ve bilgileri reddetmeden üzerinde araştırmalar yapan kişiyse sabit bir saplantıyla kainata bakıldığında ve yaşamsal döngüyü göre bile dinin ve tanrının varlığını nasıl inkar edebilir ki? İnanmakta zorlansa bile araştırmaları ışığında sağlam kanıtlarla kesinlik kazandırması gerekmez mi? Madem bilimsel konuşuyor diğerlerine gülüyorsalar hangi bilim adamı kesin kanıtlar olmadan bu kadar keskin ve kesin konuşur?

    Safsatalarla geçirilen zaman ziyandır. Zamanım çok değerli! Yazdığım üç satırı yazamayan birileriyle de uğraşmam! Sustum ise naif kişiliğinden dolayıdır. İki kitap çıkaran kendisini alim zannediyor.

  • Kendinizi bir dörtlükle ifade edebilir misiniz?24.09.2023 - 13:08

    Ben dinsiz değilim ama aklıma uymayan şeyleri de kimse bana din diye dikte edemeyeceği gibi dinsizliği de aynı şekilde dikte edemez! Yanlış bilinenleri biri çıkar çürütür! Doğru bilenleri de yanlış olduğunu… ne geçmişte ne de bugün de kimsenin kimseyi doğru olduğuna inandığı şey için suçlamaya hakkı da yoktur.
    Felsefe dini reddetmez sadece din olmadığını kanıtlamaya çalışan birkaç filozof vardır. Onlar da kesin kanıtlar sunamamıştır. Bu olgunun bir gerçeği var ve o gerçek geçmişteki tüm yargıları silecek. “Dinin asıl amacı hükmetmek değil! Adaleti sağlamaktır! Tarihten günümüze kadar uzanan yanlış ve adaletsiz çıkar gözeten taraflı birkaç yobazın öne çıkarak dini kullanmasıyla saptırılmış olması var olmadığını kanıtlamaz. Dinler aynı zamanda ahlak ve etik yaşamayı da öğreten toplumsal normları (yazılı) hayata geçiren kurallardır.
    İnsanlar bu kurallara riayet etmek ve çağa uyarlamak yerine ya tamamen hurafelere ya da dinsizliğe inanmayı yeğlemiş.

    Herkesin gittiği yoldan gitmek zorunda değilim.
    Bu yüzden matematik hocasından hiçbir zaman geçemedim.
    Sırf onların gösterdiği yoldan gitmediğim için. Birilerinin inançlarını felsefe diye söylemiyorsam bu benim bilimsel konuşmadığımı göstermez!

  • Kendinizi bir dörtlükle ifade edebilir misiniz?24.09.2023 - 12:16

    İlk madde sürü insanı ( bunun için dini reddetmek gerekmiyor)
    Dini gerektiği gibi yaşamak gerekiyor. Din düşünen ve önce kendi çıkarını bilen insanı emreder. Bunun tam tersini din diye yıllardır yutturanları reddettim ben. …

    ?si=OxGPPVdkdpD4BxQa

  • Kendinizi bir dörtlükle ifade edebilir misiniz?24.09.2023 - 10:13

    Günaydın okuyan kişi :)
    Güne tavsiye;
    Hocadan, çok kullanılmış:)

    Dünya dengede olduğu sürece var olur. Her şey gibi değer de böyledir. Verilen değer, alınan değer ile eşit olmalıdır. Bu bir havuza benzer; verdiğimiz değer daha fazla ise! Kendi değerimizi eksiltir! Yani; havuzdaki su gereğinden fazla eksilir.
    Sonuç mu? (Azar azar biten su!) farkında olmadan Yok ettiğimiz öz saygımız.

    Aslı Birer

  • Kendinizi bir dörtlükle ifade edebilir misiniz?23.09.2023 - 22:22

    Nihayete erse şu nihavent besteler
    sitare
    geceye yansa teker teker mum gibi notaları, denize vurur gibi vursa ya gözlerime ay! Ay, vururken kararan mavilerin üzerine çalmasa karası bendeki denizlere olmaz mı?
    Aslı Birer
    ?si=PfZNHwZ6qqhhZ_bg

  • Kendinizi bir dörtlükle ifade edebilir misiniz?23.09.2023 - 21:32

    Git gide ırıyorsun gözlerimden, gönlümden, hatta sözlerimden. Neden böyle saatler koşmakta karanlığa? Güneşe meftun gölgeler nasıl da mahsunlaşıyor gecenin renginde kaybolan gözlerinden.

    ?si=pQUvSFxhDZpC7-7q

  • Kendinizi bir dörtlükle ifade edebilir misiniz?23.09.2023 - 12:28

    Gülmek isteyen seyretsin:))) böylesini de görmemiştim:)))
    ?si=5Y3oo6F1eUJeAwna