Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Mine Kul
Mine Kul

"Uçurumlar var diyorum, insanla insan arasında, kendiyle kendi arasında..."

  • Başucu Şarkıları27.12.2018 - 13:55

  • OSHO18.12.2018 - 13:57

    Kalbin yolu güzeldir ama tehlikelidir. Zihnin yolu sıradandır ama güvenlidir. Erkek en güvenli ve en kestirme yaşam tarzını seçmiştir. Kadın duyguların, hislerin, ruh hallerinin en güzel ama en sarp, en tehlikeli yolunu seçmiştir. Ve bugüne kadar dünya erkekler tarafından yönetildiği için kadınlar muazzam şekilde azap çekmiştir. O, erkeğin yaratmış olduğu topluma uyamamıştır çünkü toplum mantığa ve nedenlere uygun olarak yaratılmıştır. Kadın kalpten bir dünya ister. Erkek tarafından yaratılan toplumda ise kalbe yer yoktur.
    Ben kadınların gerçekten bir kadın olmasını isterdim çünkü bu büyük oranda kendilerine bağlıdır. Kadın erkekten çok daha önemlidir. Çünkü o rahminde hem erkeği hem kadını taşır. O kıza ve oğlana, her ikisine de annelik eder; her ikisini de besler. Eğer o zehirliyse, o zaman sütü zehirlidir, o zaman çocukları yetiştirme tarzı zehirlidir.
    Erkekle yarışıyorsun ve yarışmana gerek yok; sen zaten üstünsün. Şiir yazmaya gerek yok, şiir sensin. Sevgin senin müziğindir. Sevgilinle birlikte çarpan kalbin senin dansındır!

    Osho

  • Kendi Kendime Dedim ki18.12.2018 - 08:33

    "Tadı yok sensiz geçen, ne baharın ne yazın
    Kalmadı tesellisi ne şarkının ne sazın..."

  • Füruğ Ferruhzade17.12.2018 - 22:45

    " orada, gece boyunca
    kara dallardan aşağıya
    keder dökülüyordu
    kendinden kopup
    seni çağıran birinin üzerine
    hava, enkaz gibi çöküyordu."

    Füruğ Ferruhzad

  • Başucu Şarkıları10.12.2018 - 13:12

    Merdiven boşluğunun akustiğide bir harikaymış :)

  • Şems i Tebrizi07.12.2018 - 07:53

    Bir gül kadar güzel ol; ama dikeni kadar zalim olma.
    Birine öyle bir söz söyle ki, ya yaşat ya da öldür; ama asla yaralı bırakma!

    Şems-i Tebrizi

  • Başucu Şarkıları06.12.2018 - 17:42

  • Başucu Şarkıları22.11.2018 - 15:45

  • Başucu Şarkıları15.11.2018 - 15:28

    3. Ablamdan sevgilerle şekerim ^_-

  • Başucu Şarkıları15.11.2018 - 08:05

    Nice zamandır bir arabesk dinleyip ruhumu zehirlemeyi düşünüyordum :))
    Rahmetlinin bu şarkısı düştü aklıma mekanı cennet olsun...