Kültür Sanat Edebiyat Şiir

mısır piramitleri sizce ne demek, mısır piramitleri size neyi çağrıştırıyor?

mısır piramitleri terimi Ebubekir Korucu tarafından tarihinde eklendi

  • Gülizar Karar
    Gülizar Karar

    üçgenleri,gizemi,bilinmeyeni,keşfedilmeyi

  • Ozan Ekin
    Ozan Ekin

    insan egosunun bi yapiya yansimasi.

  • Sezgin Yeşiltaş
    Sezgin Yeşiltaş

    Mısır piramitleri, aztek hunileri, pers çokgenleri, hint deltoitleri, ecevit mavisi, zeki müren kirpiği gibi uzar gider.

  • Pınar Akçağlar
    Pınar Akçağlar

    mısır piramitlerinin içine yılda sadece iki kere güneş doğmaktadır. Biri firavunun doğduğu, biride taha çıktığı gün.. ne matematik varmış adamlarda...

  • Halime Kara
    Halime Kara

    ya kardeşim bunlar o kadar büyük ama google earth de görükmüyoo ;))
    sinir oldum..

  • Nilay Aytek
    Nilay Aytek

    soyumuz Mısır'a kadar gidiomuş.Kim bilir belki miras neyim olarak bana kalır :)

  • Sezgin Yeşiltaş
    Sezgin Yeşiltaş

    Uzaylılar uzun süre dünyadaki neslini yalnız bırakmamıştır. Bunlardan çöl ikliminde yaşamayı tercih edenlere olmadık yardımlarda bulunmuştur. En sonunda da bilim ve bilimin sihir gibi kullanılmasına dair incelikleri anlatıp gitmiştir.

    O yüzden Arap yarım adasında ve Mısır'da bu tür olaylar çok yaygındır.

    Zaten Kutsal kitaplardan da anlaşılacağı üzere Nuh tufan'ından sonra tanrı kulları ile birebir diyaloga girmeyi bırakmış, yani bırakmak istemiştir. Yine de Babil'in kulesi hikayesinde ve Hz. Musa'yla konuşması ile başarılı olamamıştır.

    Kısaca; piramitler daha uzaylılar diyalogu koparmadan önceki dönemde uçan daireler tarafından kolayca yapılmıştır.

    Eic Vön Danieken'den başkası da bu teorime inanmaz görünse de bence de fazla fantastik oldu :)

  • Enes Hancıoğlu
    Enes Hancıoğlu

    Mısır Piramitlerinde olağanüstü olan hiçbirşey yoktur.O devasa taşlar kızaklar üzerinde ve rampalar kurularak altlarına yağ'lar sürülerek taşınmışlardır.Yapımına en alttan başlanılıp nasıl planlandıysa ona göre rampa kurulmuş yapılan her bir kat sonunda arkada kalan rampalar silinerek bugünkü muhteşem şekillerini almışlardır.Yapısıyla ilgili Arkeoloji bunları bilimsel bir veri olarak sunmaktadır.Diğer özellikleri Mısır medeniyetinin astronomi fizik ve tıp bilimlerindeki gelişmişlikleriyle ilgilidir.

  • Murat Turk
    Murat Turk

    bence piramitler olağanüstü bi yapıt olup nası inşa edildiğine dair hiç bir fikrim olmamasıdır açıkçası çok merak ediyorum.

  • Sezgin Yeşiltaş
    Sezgin Yeşiltaş

    Demekki her türlü teknoloji keşfedilmiş, akıllı uygarlıklar altın çağlarını yaşamış. Sonra birden tarih bir yerinden güm etmiş kopmuş.

    Derken Tanrı yeniden bir matrix kurmuş. Hurra yeni baştan alem teknoloji, altın çağı, uzay çağı uğraş dur. Sıkıcı iş biraz aslında ooof of. Eskiden böylemiydi..

  • Mıne Sahıner
    Mıne Sahıner

    mısır piramitleri deyince aklıma artık sago geliye sanki bir mucize.......

  • Bilhan Erden
    Bilhan Erden

    kadınların hala sünnet edildiği diyarlar...

  • Melike Toros
    Melike Toros

    Piramitlerin sırrı

    * Pramitlerin her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir. Bu taşlar temin etmek için en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği bilinmemektedir.

    * Pramit kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir.(Doğdugu ve tahta tahta çıktığı günler)

    * Mumyalarda radyoaktif madde bulunuyor. Bu yüzden mumyaları ilk kez bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

    * Pramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.
    * Kirletilmiş suyu, birkaç gün pramit'in içine bırakırsanız suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

    * Pramit'in içerisinde süt birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

    * Bitkiler pramit'in içinde daha hızlı büyürler.

    * Pramit'in içine bırakılmış su 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.

    * Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku yapmadan pramit içinde mumyalaşır.

    * Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir pramit'in içinde daha cabuk iyileşme eğilimi gösterir.

    *Pramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur araştırmacıların çoğu ya içinde kayboldu ya da aynı yerde birkaç tur attılar. Ancak içlerini göremediler.

    *Pramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.

  • Tolga Coşar
    Tolga Coşar

    yeni araştımaların sonucu olarak pirmitlerin yapımın da kullanılan taşlar km relerce mesafeden taşınmamış,piramitlerin bulunduğu yerlerde bir çeşit 'Kerpiç' gibi mapılmışlarmış.

  • F
    F

    piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler)

    mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

    piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

    kirletilmiş suyu, birkaç gün piramit'in içine bıirakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

    piramit'in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

    bitkiler piramit'in içinde daha hızlı büyürler.

    piramit'in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.

    çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden piramit içinde mumyalaşır.

    kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

    piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.

    piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur.

  • F
    F

    20 tonluk taşlardan inşa edildiği ve bu taşların geleceği mekanların yüzlerce km uzakta olduğu için nasıl getirildiğinin hala bilinemediği, piramitlere yılda sadece iki kez güneş girdiği bu günlerin ait olduğu şahsın doğumu ve tahta çıktığı günler olduğu, mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan bilim adamlarının kanserden öldüğü, içlerinde birtakım kimyasal olaylar geçekleştiği, hala tüm odalarına ulaşılamadığı, yazın serin kışın ise sıcak oldukları söylenir..

  • F
    F

    Piramidin calişkan işçilerinin olağanüstü bir çabayla günde 10 parça üst üste koyduklarinı kabul edersek, piramitteki 2.5 milyon tasin 250.000 gün, yani 664 yılda ancak oluşması gerektiğini görürüz....
    Oysa piramid 20-30 yılda tamamlanmştır!

  • İsgalci Güzel
    İsgalci Güzel

    bilet alma maratonunu gecebilir ve size at sinegi gibi yapisan saticilardan kurtulabilirseniz,gördügünüzde unutamayacaginiz bir güzellik..

  • Bora Bozkurt
    Bora Bozkurt

    Haklarında sonsuz senaryo üretilen Firavun mezarları. İlki Zoser (Djoser) , sonuncusu Ahmose I için yapılmıştır. Fakat en ünlüleri Giza'daki Keops, Kefren ve Mikerinos üçlüsüdür. Firavun Kufu'ya ait olan ve Mısır Piramitlerinin en büyüğü olan Keops aynı zamanda Dünya'nın Yedi Harikası'nın hala ayakta olan tek üyesidir. Bu piramitte kullanılan taşların ortalama ağırlığı 2.5 tondur ve yaklaşık 2.3 milyon adet bloktan oluşmaktadır. Kısacası 'adamlar yapmış abi' atasözümüzün kaynağı bu yapılardır.

  • Ebubekir Korucu
    Ebubekir Korucu

    PİRAMİTLERİN SIRRI

    Mısır'daki piramitlerin yapımı ile ilgili, iki olasılık sunuluyor: Uzaylıların yardımıyla yapıldığı veya rüzgârın yardımıyla bu kayaların yerinden oynatılabileceği, böylece piramitlerin inşa edilebileceği düşünülüyor.

    Sevgili ziyaretçiler, yer çekimi diye bir olgu var. Dünyanın gravitasyonu. Ve yukarıya attığınız herşey, aşağıya düşmek mecburiyetindedir.

    Nereye kadar?

    Bir nesneyi, dünyanın çekim alanının dışına ulaştırdığınız noktaya kadar. Ulaştırabilirseniz, artık dünyaya düşmek diye bir olgu söz konusu olmaz.

    Peki ne demek istiyoruz?

    Şunu demek istiyoruz. Yer çekimi kuvveti bir kuvvettir, bir manyetik alan sistemidir. Bu kuvveti, gravitasyonu, negatif etkiyle yok edebilirsiniz. Uzayda tatbik edilen bir olgu; ama bizim dünya insanları henüz bunu bilmiyor. Aslında zor bir şey değil. Yani yeryüzünün çekim kuvvetini, karşı güçle yok etmek.

    Yok ettiğiniz zaman ne oluyor?

    Yok ettiğiniz zaman, o nesnenin ağırlığı sıfır oluyor ya da sıfıra istediğiniz kadar yaklaştırıyorsunuz. Sıfırdan öteye de geçirebiliyorsunuz. Yani negatif ağırlığa ulaşabiliyorsunuz. Eski Mısırlılar da bunu biliyorlardı.

    Sevgili ziyaretçiler, Tutan Khamon'un mezarını açanların ard arda ölmesi, birtakım âlimleri inceleme yapmaya götürdü. İncelediler, acaba bu ölen insanlar neden ölüyor diye.

    Ne çıktı biliyor musunuz?

    Radyasyon.

    Yani bundan bilmem kaç bin sene evvel, eski Mısırlılar atomu biliyorlardı. Onlardan da daha binlerce sene evvel dünya, atom harplerine şahit oldu. Yirmi bin sene evvel, havada uçan uçaklardan bahsediliyor. Bizim dünya insanları, onları Tanrı zannediyorlarmış o zaman. Hollandalı Erich von Däniken'in yaptığı araştırmaları, şöyle bir okursanız eğer, göreceksiniz ki; Popouluh denilen o efsaneleri yazan ressamlar, havada uçan tanrıların arabalarından bahsediyor.

    Sevgili ziyaretçiler, bir mağarada bulunan resimle bu zamanın tekniğine göre yapılan bir resim ve havada uçabilecek modelde bir hava gemisi görüyorsunuz bir kişilik.

    Rüzgâr nasıl kullanılmış olabilir, yelkenle mi? O kayaları kaldırabilmek için hangi büyüklükte bir yelkene ihtiyacınız var biliyor musunuz? Rüzgâr vasıtasıyla o kayaları yerinden kaldırabilmek öyle kolay bir olay değil, o mümkün görünmüyor. Onlar masal; ama uzaylılardan bir şeyler öğrenmek deyince, bunu doğru kabul edebiliriz veya eski Mısır'ın teknolojisini göz önüne getirirseniz, oraya ulaştırılması imkânsız görülen o devasa, muntazam şekilde kesilmiş kayaların oraya rahat rahat kaldırabileceğini görürsünüz.

    Yapılan iş basit, maddenin içindeki yer çekimi kuvvetine, karşı kuvveti oluşturmak Yani maddenin ağırlığını, pozitif ağırlığını, sıfıra yaklaştırmak.

    Ne demek istiyoruz?

    Olay çok basit sevgili kardeşlerimiz.

    Madde adını verdiğiniz sistem, elektronlardan ve karşıt elektronlardan oluşur. Karşıt elektronların ağırlığı negatiftir. Elektronların ağırlığı pozitiftir.

    Bir hidrojen atomu, 3676 tane karşıt elektronla 3676 tane elektrondan oluşur. Bu saydığımız elektron ve karşıt elektronların 3675 elektronuyla, 3676 tane karşıt elektronu bir proton oluşturur merkezde. 3676. elektronsa çevrede döner. Bu bir hidrojen atomudur.

    Elektronların ağırlığı, karşıt elektronların ağırlığının iki katıdır. Karşıt elektronların ağırlığı ise hem elektron ağırlığının yarısı kadardır hem de negatiftir. Yani 80kg'lık bir insan düşündüğünüz zaman, eğer bunu sadece elektronlar olarak tartabilseydiniz 160 kg tartacaktınız. Ama karşıt elektronları (-) 80kg olarak, 160 kg'ın yarısını yok ettiği cihetle, o kişiyi 80 kg olarak tartıyorsunuz. Şimdi karşıt elektronların ağırlığını arttırdığını düşünün. Eşit oldukları zaman, ağırlık sıfır olmuştur. (-) elektronların ağırlıkları toplamıyla (+) elektronların ağırlıkları toplamı, birbirini götürmüştür. Kütle sıfır olmuştur.

    İşte kütlesi sıfır olan böyle bir nesne, saniyede 300.000 km hızla hareket etmek mecburiyetindedir. Bunun adı fotondur. Bütün fotonlarda elektron ağırlıklarıyla karşıt elektron ağırlıkları birbirine eşittir ve her gamma fotonu bir elektronla bir karşıt elektrondan oluşur. Ağrılıkları eşit, aynı devir sayısına sahip. Olay bu kadar basit. Şimdi karşıt elektronların ağrılığını, daha öteye götürdüğünüzü düşünelim. Pozitif ağırlığı aştınız, o zaman negatif ağırlık fazla olduğu için maddenin kütle ağırlığı adım adım azalır. Karşıt elektronların ağırlığını arttırıcı metodu kullandığınızda maddenin ağırlığı azalır, azalır, azalır ve o koca kayalar parmağınızın ucuyla oynatabileceğiniz bir hüviyet alır. İşte bu kadar basit.

    Tatbikatı mı?

    Daha zamanı gelmedi. Ama ne olacağını biliyoruz. Nasıl yapılacağını biliyoruz. Öyleyse piramitleri yapma yöntemini uzaylılardan almışlarsa uzaylıların önerdikleri, tatbik ettikleri yöntem budur.

    kaynak:http://64.185.226.168/webs/mutlulugunsirri/index.html

  • Zeynel Celik
    Zeynel Celik

    Mısır unundan yapılmış, piramit şeklinde dizayn edilmiş ve özellikle Kahire pazarlarında satılmakta olan, tadı simide benzeyen yiyecek. Ayrıca, normal undan, patates unundan, galeta unundan yapılmış olan çeşitleri de bulunmaktadır. Özellikle, mısır unundan yapılmış olan piramitler, Mısır Cola'yla mükemmel bir uyum sağlarlar midede. Mısır Cola, ABD Emperyalizm'ini protesto için, Kahire'de üretilmekte olan ve mısırdan yapılan bir içecektir. Artık Kahire'liler diyor ki, 'ya ayni ya habibi el mısıri colayi'. Bu da, Türkçe'ye kaba bir şekilde şöyle çevrilebilir: 'bizimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mısır cola'.