KÖYÜMÜZ SARIKAVAK HAKKINDA Coğrafik olarak Orta Toroslar üzerinde kurulmuş, eski bir yerleşim yeridir. Rakım 750m. İle 900 m. arasında değişmektedir. Enlem’de37° 6'42.86'K, Boylam’da 34°41'9.54'E ‘dır. Kuzeyinde; Çamlıyayla, Güneyinde; Sarıkoyak Köyü, Doğusunda; Giden Köyü, Batısında ise Boztepe-Kisecik Köyü gibi yerleşim yerleri vardır. Mersin ili, Çamlıyayla kazasına bağlı olan köyümüzün Belçınar (kırıntı) , Körmenlik, Giden, Sarıkoyak, Kisecik, Beylice (Manaz) köyleri ile sınır komşuluğu vardır. Mersin ‘e 65 km. Tarsus’a 40 km. ve Çamlıyayla’ya 17 km. uzaklıktadır. Adını, Aşağıköyde pınar çevresindeki kavak ağaçlarından almıştır. Köy halkı bazı Yörüklerin yerleşik düzene geçmesiyle; bazıları da Maraş tarafından, Antalya tarafından, Karadeniz tarafından gelerek yerleşmeleriyle meydana gelmiştir. Nufusu 1200 cıvarındadır. Yaz dönemi yaylacı guruplarla nüfus artmakta ve biraz daha hareketlenmektedir. Eski tarihlerden beri göçerlerin ve Çamlıyayla çevre köylerinin Mersin – Tarsus ile ilişkisinde geçiş yeri olmuştur. Ekonomisi; Arazisi dağlık ve taşlı olmasına rağmen büyük çabalarla her türlü tahıl ekimi yapılabilmektedir. Her çeşit meyve yetişebilmektedir. Son senelerde yaz dönemi sebze yetiştiriciliği ve zeytin tarımı öne çıkmıştır. Kış döneminde bahçe budama işi yapılmaktadır. Aynı zamanda orman köyü olması nedeni ile orman işçiliği yapılmaktadır. Bazı aileler de küçük ve büyük baş ve kümes hayvanı yetiştiriciliği yapmaktadır. YILDIRIM ARSLAN
KÖYÜMÜZ SARIKAVAK HAKKINDA
Coğrafik olarak Orta Toroslar üzerinde kurulmuş, eski bir yerleşim yeridir. Rakım 750m. İle 900 m. arasında değişmektedir. Enlem’de37° 6'42.86'K, Boylam’da 34°41'9.54'E ‘dır. Kuzeyinde; Çamlıyayla, Güneyinde; Sarıkoyak Köyü, Doğusunda; Giden Köyü, Batısında ise Boztepe-Kisecik Köyü gibi yerleşim yerleri vardır.
Mersin ili, Çamlıyayla kazasına bağlı olan köyümüzün Belçınar (kırıntı) , Körmenlik, Giden, Sarıkoyak, Kisecik, Beylice (Manaz) köyleri ile sınır komşuluğu vardır. Mersin ‘e 65 km. Tarsus’a 40 km. ve Çamlıyayla’ya 17 km. uzaklıktadır.
Adını, Aşağıköyde pınar çevresindeki kavak ağaçlarından almıştır. Köy halkı bazı Yörüklerin yerleşik düzene geçmesiyle; bazıları da Maraş tarafından, Antalya tarafından, Karadeniz tarafından gelerek yerleşmeleriyle meydana gelmiştir.
Nufusu 1200 cıvarındadır. Yaz dönemi yaylacı guruplarla nüfus artmakta ve biraz daha hareketlenmektedir. Eski tarihlerden beri göçerlerin ve Çamlıyayla çevre köylerinin Mersin – Tarsus ile ilişkisinde geçiş yeri olmuştur.
Ekonomisi; Arazisi dağlık ve taşlı olmasına rağmen büyük çabalarla her türlü tahıl ekimi yapılabilmektedir. Her çeşit meyve yetişebilmektedir. Son senelerde yaz dönemi sebze yetiştiriciliği ve zeytin tarımı öne çıkmıştır. Kış döneminde bahçe budama işi yapılmaktadır. Aynı zamanda orman köyü olması nedeni ile orman işçiliği yapılmaktadır. Bazı aileler de küçük ve büyük baş ve kümes hayvanı yetiştiriciliği yapmaktadır.
YILDIRIM ARSLAN