bir körpenin peçeli yüzü kadar saklı bir hüzünle, dikine dikine gidiyorum yüreğimin ve çağın çöplük kalbine tahammül harcım değil…, gel gör ki, hale bakar mısın dediğim şu hale isyana ve ayaklanmaya hazırlıklaraysa dermansızım…, ama işte düşüyor umutvar bir gül yaprağı daha ılık bir mevsime akisler çizerek...,
mecbur muyum dalgın olmaya uzaklara ve bu kadar hatırlamaya seni ya hû; uzat yanağıma şifacı ellerinin helal kazançlı tuzunu hekimim ki, aksın gözlerimin öfkesi taş bağrıma…,
kadim zamanlar ertesi dünyada, kimse ağlayamazken artık ölülerine dahi, beni her andığında de ki, gözyaşı koleksiyoncusu adıma,
ki yaralılar daima çabuk kanar masallara bilirsin…, yalnızca ehline âyân sohbetimizin efsunlu kodlarını çözme peşindeyken, destursuzca turkuaz halılar seriyorum yollarına, kabuk bağlamış yol ayrımlarında, ah;
EFSUN koruyucu özelligi olan bir cesit kutsal güctür.dünyada bir kisi tarafindan yapilir.etkisi ise her türlü zehirli olan canli yaratiklardan korur.mesela yilan,akrep,örümcek,ari,kene gibi benzeri yaratiklarin sokmalarindan kesinlikle zarar görmezsiniz.sokma olduktuktan sonra zehir kendiliginden geri cikar.inanmasi zor ama gercek.bu güc haci macit adinda bir kisiye aittir.gecmiste ugur dündarin programinda ugur dündari zehirli bir yaratiga sokturup eliyle zehiri disariya alan kisi haci macittir.bu kisi DÖRTYOL da yasamaktadir.ben ve ailem efsunluyuz.babami defalarca akrek sokmustur ve bisey olmamistir.görmeden inanmazsiniz.görürsenizde efsunlanmak istersiniz.bu kisiye ulasmak cok kolaydir.dörtyolda kime sorsaniz YILANCI HACI MACIT kim diye gösterirler.cogunuz gülüp gecceksiniz ama belki inanip bu allahin mucizesinden faydalanmak isteyenler olur.amac para kazanmak degildir.reklam amacli algilamayin lütfen.ben almanyadan yaziyorum.
büyü,büyülemek gibi anlamları var ama koruyucu büyü bildiğim kadarıyla...her şeyden önce efsun benim şimdiye kadar kimle tanıştıysam ismimi tam anlamıyla yansıttığımı söyledi bana ve buna ben de inanıyorum...
efsun benim adım=) efsun'un anlamı büyü demek ama büyülerden ayıran tek özelliği koruyucu büyü olması! ! İsmimi daha bılmeden ınsanlar anlasılmayan bı etkım oldugunu soluyolar ısmımı ogrendıkten sora korkuolar benden :) Ama ben ısmımden cok memnunum...
ben efsuna aşığım efsun isminde bi kıza büyülenmiş gibiyim onu görmeyeli nerdeyse 2 yıl oldu ama ona olan aşkım hiç bitmedi bitmeycekde onun ismini her duyduğumda içim titriyor onunla karşı karşıya gelsek bayılırım heralde işte efsun bana bunları çağrıştırıyor belki biraz saçma yazdım ama anlayın işte onun adını duymam bile yetiyor
EFSUN BABA MUSKA MERKEZİ...Hizmetinizdedir... Memleketimizde,insanımızın dini duygularının ne derece güçlü olduğunu bilen ve kerameti kendinde gören bazı cübbeli,sakallı,sarıklı,eli tesbihli,ayağı takunyalı,insan görüntüsüne bürünmüş şeytanların ruhlarımıza huzur,kadın ve kızlarımıza çocuk ve hayırlı bi koca,evlerimize bereket,bolluk,lotodan,totodan büyük para,koca dayağına karşı muska,yatağını ıslatan bebelere çiş freni,vs.vs.vs......gibi bi takım HAYATİ! ! ! ihtiyaçları yerine getirmek için çooooook cüziiiiiii bi ücret karşılığında,Allah adına hayır işlediklerini de söylemek suretiyle yaptıkları yardıma EFSUN denir.....miş.! ! ! ! =0( =0(
hayatımda bildiğim en güzel isim kendi ismimide severim ama efsun dendiğinde bakmakda harika olurdu belkide *bir zamanda* *bi yerde* *bi şekilde* bakıyorumdur effffsuuuuuuuuuuuuuun! ! ! ! dendiğinde
EFSUN
Efsun, füsûn olarak da kullanılır. Farsça'dan dilimize geçmiş olup, büyü ve sihir anlamındadır. Sihirbazların okudukları kelimelere olduğu gibi, hileye ve manasız şeye de denir.
Büyücülük yapana efsunkâr denilmiştir. Aynı zamanda büyülü de demektir. Namık Kemâl bir şiirinde, 'Ne efsunkâr imişsin âh ey didar-ı hürriyet/Esir-i aşkın olduk gerçi kurtulduk esâretten' demekle bu anlamı dile getirmiştir.
Efsûn (büyü) , eskiden beri insanları meşgul etmiş bir olaydır. Gerçeklerden habersiz olan insanlık, doğaüstü güçlerle, doğanın etkilenebileceği inancına kapılmıştır. Bu da, en küçük bir tabiat bilgisinden mahrum bulunulduğu çağlarda ve zamanlarda kendini göstermiştir. Meselâ, toprağa dökülen suyun yağmur yağdıracağına inanılmış, yılanın kötülüğünden kurtulmak için onun karşıtı ve yiyicisi olan leylekten etkileme yoluna gidilmiştir.
Efsûn, eskiden beri Babilliler, Keldânîler, Süryaniler ve Mısırlılar arasında yaygın olarak görülmüş ve bunlardan meşhur sihirbazlar çıkmıştır. Bugün de geri kalmış, ilkel topluluk lar arasında efsûn, önemli bir yer tutmaktadır. Avustralya yerlileri, herşeyden çok sihirden ve büyücülerden korkarlar. Hastalarına doktor yerine sihirbazları çağırırlar, eğer çağırmazlarsa ve hasta da ölürse büyücünün öldürdüğünü sanırlar. Bunlar, gök gürültüsü, şimşek, yağmur, fırtına gibi tabii olayları hep sihirbazlara malederler. Afrika'nın yerlileri de efsûnculara büyük saygı duyarlar. İspanyollar, Amerika'yı aldıklarında orada sihirbazlığın yaygın olduğunu görmüşlerdir. Eski Mısır'daki yazılar, burada da sihirin varlığını ve tesirini ispat etmektedir. Sihirbazlıkta en ileri giden millet Keldânîlerdi. Onları tevhid akîdesine davet etmek için Hazreti İbrahim (a.s) gönderilmişti.
Kur'ân-ı Kerîm'de. Bâbil'de Hârut ve Mârut'un insanlara sihir ilmini öğrettikleri Allah (c.c.) tarafından bildirilmekte (Bakara, 2/102) ve Hz. Musa (a.s.) 'ın elindeki asânın yılan olduğu haber verilmektedir (Tâhâ, 20/20) .
Efsûnu su kısımlara ayırıp değerlendirmek mümkündür.
1- Keldânîlerin sihri: Bunlar yıldızlara taparlar, kâinatı idare edenlerin yıldızlar olduğunu, hayır ve şerrin onlardan geldiğini söylerlerdi.
2- Ruhu güçlü olanların kuruntuları ile ortaya konan büyü. Bunlara göre insan ruhu tasfiye ile güç icad etme, öldürme, diriltme, bünyede değişiklik yapmâ derecesine ulaşır. Hipnotizma, manyetizmâ ve fâkirizm gibi. Sihrin en aldatıcı ve tehlikeli bölümü budur.
3- Yerdeki ruhlardan yardım alanların sihri. Bu da muska yapmak ve cinlerden yardim almak gibi güçlere dayanır. İspritizma ve üfürükçülük gibi.
4- Göz boyamak şeklinde yapılan büyü. Hokkabazlık ve el çabukluğu ve benzeri davranışlar bu kabildendir. Bu, tıpkı vapurda giderken sahili hareket ediyor gibi görmeye benzer ki, bizde buna gözbağcılık denilir.
Sihir ve sihirbazcılık haramdır. İslâm bilginleri, birinci ve ikinci gurub sihre inananların küfründe ittifak etmişlerdir. Kur'ân-ı Kerîm'de ifade edildiği gibi büyü, Yahudiler arasında da yaygın idi. Hz. Süleyman (a.s.) 'ın büyücü olduğunu, hükümdarlığı büyü ile elde ettiğini, hayvanlara ve cinlere bununla hükmettiğini söylerler ve inanırlardı. Kur'ân-ı Kerim'de Hz. Süleyman bir Peygamber olarak tanıtılınca, 'Muhammed, Süleyman'ı peygamber sanıyor, halbuki o bir büyücüdür' dediler. Bunun üzerine Bakara, 2/ 102 âyeti nâzil oldu.
Efsûnun (sihrin) bütün mâhiyeti, hayali gerçek zannettirecek bir yön ile, insanın ruhu üzerinde bir etki meydana getirmekten ibaret olduğu halde, bunun bir kısmı da bazı gerçeklerle karışıktır. Özetle, her sihrin gerçek tesirden büsbütün uzak olduğu iddia edilmemeli, sihrin aslı yoktur diye aldanılmamalı, sihirbazlardan sakınılmalıdır. Gerçek etki ne sihirde, ne onu yapanda, ne tabiatta, ne ruhta, ne gökte, ne yerde, ne şeytanda ve ne de melektedir. Hakîkî müessir herşeye gücü yeten Allah (c.c.) 'dır. Zarar ve fayda ancak O'nun izniyle meydana gelir. O halde her şeyden önce yüce Allah'tan korkulmalı ve O'nun korumasına sığınılmalıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Muavvizeteyn * denilen Felâk ve Nâs sûrelerini bu amaçla hem okumuş hem de okunmalarını bizlere tebliğ etmiştir.
heyyy ben EFSUN...efsun'un gerçek anlamı:sihir,büyü,üfürük,gözbağcılık,sihirbazların tuzağı,hile ile yapılan kötü işler,islamiyetçe men edilmiş ve büyük günahlardan sayılmıştır. ama ben ismimden çooook memnunum :)
bir körpenin peçeli yüzü kadar saklı bir hüzünle,
dikine dikine gidiyorum yüreğimin
ve çağın çöplük kalbine tahammül harcım değil…,
gel gör ki,
hale bakar mısın dediğim şu hale isyana ve
ayaklanmaya hazırlıklaraysa
dermansızım…,
ama işte düşüyor umutvar bir gül yaprağı daha
ılık bir mevsime akisler çizerek...,
mecbur muyum dalgın olmaya uzaklara
ve bu kadar hatırlamaya seni ya hû;
uzat yanağıma şifacı ellerinin
helal kazançlı tuzunu hekimim ki,
aksın gözlerimin öfkesi
taş bağrıma…,
kadim zamanlar ertesi dünyada,
kimse ağlayamazken artık ölülerine dahi,
beni her andığında de ki,
gözyaşı koleksiyoncusu
adıma,
ki yaralılar daima çabuk kanar masallara bilirsin…,
yalnızca ehline âyân sohbetimizin
efsunlu kodlarını çözme peşindeyken,
destursuzca turkuaz halılar seriyorum yollarına,
kabuk bağlamış yol ayrımlarında,
ah;
efsun sihir büyü demek çok kötü bir şey bence
2 Şubat ta yeni albümü çıkan rock şarkıcısı.
albümün adı sessiz olmalıyım
hem şarkılar hem de özellikle sözler harika
o kişiye nasıl ulasabilirim acaba cok aradım ama bulamadım
büyü.
EFSUN koruyucu özelligi olan bir cesit kutsal güctür.dünyada bir kisi tarafindan yapilir.etkisi ise her türlü zehirli olan canli yaratiklardan korur.mesela yilan,akrep,örümcek,ari,kene gibi benzeri yaratiklarin sokmalarindan kesinlikle zarar görmezsiniz.sokma olduktuktan sonra zehir kendiliginden geri cikar.inanmasi zor ama gercek.bu güc haci macit adinda bir kisiye aittir.gecmiste ugur dündarin programinda ugur dündari zehirli bir yaratiga sokturup eliyle zehiri disariya alan kisi haci macittir.bu kisi DÖRTYOL da yasamaktadir.ben ve ailem efsunluyuz.babami defalarca akrek sokmustur ve bisey olmamistir.görmeden inanmazsiniz.görürsenizde efsunlanmak istersiniz.bu kisiye ulasmak cok kolaydir.dörtyolda kime sorsaniz YILANCI HACI MACIT kim diye gösterirler.cogunuz gülüp gecceksiniz ama belki inanip bu allahin mucizesinden faydalanmak isteyenler olur.amac para kazanmak degildir.reklam amacli algilamayin lütfen.ben almanyadan yaziyorum.
sen köprüleri attıran sözcük..
o köprüleri yeniden kurduk. yıkabilir misin?
- hayır.
gerek duymuyorsun çünkü
köprüden geçen yok diye!
Efsun 2004 yılında gülay boyalar ve özer dönerkaya tarafından kurulan rock grubudur.
ilk albümlerinin adı 'duy sesimi'dir. Rüya adlı şarkıları çok beğenilmiş, uzun zaman hayal kahvesindeki canlı performansları dikkat çekicidir.
büyü,büyülemek gibi anlamları var ama koruyucu büyü bildiğim kadarıyla...her şeyden önce efsun benim şimdiye kadar kimle tanıştıysam ismimi tam anlamıyla yansıttığımı söyledi bana ve buna ben de inanıyorum...
efsun benim adım=) efsun'un anlamı büyü demek ama büyülerden ayıran tek özelliği koruyucu büyü olması! !
İsmimi daha bılmeden ınsanlar anlasılmayan bı etkım oldugunu soluyolar ısmımı ogrendıkten sora korkuolar benden :) Ama ben ısmımden cok memnunum...
efsun demek buyu sıhır anlamına gelır edebıyatta sıkca gecen bır kelımedır benım adımda efsun bırıyle tanıstıgımda ısmımı soyledıgımde ısmımle uyustugumu soylerler ARAMIZDA BUYULEYICI GUZELLIGE SAHIBIMMIS AMA BEN BIRTEK KISIYI BUYULEDIM SINANI YANI BIZ EFSUNLANDIK
ben efsuna aşığım efsun isminde bi kıza büyülenmiş gibiyim onu görmeyeli nerdeyse 2 yıl oldu ama ona olan aşkım hiç bitmedi bitmeycekde onun ismini her duyduğumda içim titriyor onunla karşı karşıya gelsek bayılırım heralde işte efsun bana bunları çağrıştırıyor belki biraz saçma yazdım ama anlayın işte onun adını duymam bile yetiyor
efsun hayatımın askı karımın ismi kızımın ismi ama suan ikimizde efdsunlandık
efsun nedir
buyu
düş hayal büyü rüya
rüya gizem düş hayel büyü
EFSUN BABA MUSKA MERKEZİ...Hizmetinizdedir...
Memleketimizde,insanımızın dini duygularının ne derece güçlü olduğunu bilen ve kerameti kendinde gören bazı cübbeli,sakallı,sarıklı,eli tesbihli,ayağı takunyalı,insan görüntüsüne bürünmüş şeytanların ruhlarımıza huzur,kadın ve kızlarımıza çocuk ve hayırlı bi koca,evlerimize bereket,bolluk,lotodan,totodan büyük para,koca dayağına karşı muska,yatağını ıslatan bebelere çiş freni,vs.vs.vs......gibi bi takım HAYATİ! ! ! ihtiyaçları yerine getirmek için çooooook cüziiiiiii bi ücret karşılığında,Allah adına hayır işlediklerini de söylemek suretiyle yaptıkları yardıma EFSUN denir.....miş.! ! ! ! =0( =0(
efsun bana büyüyü çağrıştırıyor zaten adımda bu olduğundan çok severim ben bu kelimeyii
arkadaslar slm ben efsun evet haklısınız cok gusel bır ısım am basen acaıp gelıo ılk defa duyuldugu ıcındır belkı heheh tahn you annejimm: :)
hayatımda bildiğim en güzel isim kendi ismimide severim ama efsun dendiğinde bakmakda harika olurdu belkide *bir zamanda* *bi yerde* *bi şekilde* bakıyorumdur
effffsuuuuuuuuuuuuuun! ! ! ! dendiğinde
EFSUN
Efsun, füsûn olarak da kullanılır. Farsça'dan dilimize geçmiş olup, büyü ve sihir anlamındadır. Sihirbazların okudukları kelimelere olduğu gibi, hileye ve manasız şeye de denir.
Büyücülük yapana efsunkâr denilmiştir. Aynı zamanda büyülü de demektir. Namık Kemâl bir şiirinde, 'Ne efsunkâr imişsin âh ey didar-ı hürriyet/Esir-i aşkın olduk gerçi kurtulduk esâretten' demekle bu anlamı dile getirmiştir.
Efsûn (büyü) , eskiden beri insanları meşgul etmiş bir olaydır. Gerçeklerden habersiz olan insanlık, doğaüstü güçlerle, doğanın etkilenebileceği inancına kapılmıştır. Bu da, en küçük bir tabiat bilgisinden mahrum bulunulduğu çağlarda ve zamanlarda kendini göstermiştir. Meselâ, toprağa dökülen suyun yağmur yağdıracağına inanılmış, yılanın kötülüğünden kurtulmak için onun karşıtı ve yiyicisi olan leylekten etkileme yoluna gidilmiştir.
Efsûn, eskiden beri Babilliler, Keldânîler, Süryaniler ve Mısırlılar arasında yaygın olarak görülmüş ve bunlardan meşhur sihirbazlar çıkmıştır. Bugün de geri kalmış, ilkel topluluk lar arasında efsûn, önemli bir yer tutmaktadır. Avustralya yerlileri, herşeyden çok sihirden ve büyücülerden korkarlar. Hastalarına doktor yerine sihirbazları çağırırlar, eğer çağırmazlarsa ve hasta da ölürse büyücünün öldürdüğünü sanırlar. Bunlar, gök gürültüsü, şimşek, yağmur, fırtına gibi tabii olayları hep sihirbazlara malederler. Afrika'nın yerlileri de efsûnculara büyük saygı duyarlar. İspanyollar, Amerika'yı aldıklarında orada sihirbazlığın yaygın olduğunu görmüşlerdir. Eski Mısır'daki yazılar, burada da sihirin varlığını ve tesirini ispat etmektedir. Sihirbazlıkta en ileri giden millet Keldânîlerdi. Onları tevhid akîdesine davet etmek için Hazreti İbrahim (a.s) gönderilmişti.
Kur'ân-ı Kerîm'de. Bâbil'de Hârut ve Mârut'un insanlara sihir ilmini öğrettikleri Allah (c.c.) tarafından bildirilmekte (Bakara, 2/102) ve Hz. Musa (a.s.) 'ın elindeki asânın yılan olduğu haber verilmektedir (Tâhâ, 20/20) .
Efsûnu su kısımlara ayırıp değerlendirmek mümkündür.
1- Keldânîlerin sihri: Bunlar yıldızlara taparlar, kâinatı idare edenlerin yıldızlar olduğunu, hayır ve şerrin onlardan geldiğini söylerlerdi.
2- Ruhu güçlü olanların kuruntuları ile ortaya konan büyü. Bunlara göre insan ruhu tasfiye ile güç icad etme, öldürme, diriltme, bünyede değişiklik yapmâ derecesine ulaşır. Hipnotizma, manyetizmâ ve fâkirizm gibi. Sihrin en aldatıcı ve tehlikeli bölümü budur.
3- Yerdeki ruhlardan yardım alanların sihri. Bu da muska yapmak ve cinlerden yardim almak gibi güçlere dayanır. İspritizma ve üfürükçülük gibi.
4- Göz boyamak şeklinde yapılan büyü. Hokkabazlık ve el çabukluğu ve benzeri davranışlar bu kabildendir. Bu, tıpkı vapurda giderken sahili hareket ediyor gibi görmeye benzer ki, bizde buna gözbağcılık denilir.
Sihir ve sihirbazcılık haramdır. İslâm bilginleri, birinci ve ikinci gurub sihre inananların küfründe ittifak etmişlerdir. Kur'ân-ı Kerîm'de ifade edildiği gibi büyü, Yahudiler arasında da yaygın idi. Hz. Süleyman (a.s.) 'ın büyücü olduğunu, hükümdarlığı büyü ile elde ettiğini, hayvanlara ve cinlere bununla hükmettiğini söylerler ve inanırlardı. Kur'ân-ı Kerim'de Hz. Süleyman bir Peygamber olarak tanıtılınca, 'Muhammed, Süleyman'ı peygamber sanıyor, halbuki o bir büyücüdür' dediler. Bunun üzerine Bakara, 2/ 102 âyeti nâzil oldu.
Efsûnun (sihrin) bütün mâhiyeti, hayali gerçek zannettirecek bir yön ile, insanın ruhu üzerinde bir etki meydana getirmekten ibaret olduğu halde, bunun bir kısmı da bazı gerçeklerle karışıktır. Özetle, her sihrin gerçek tesirden büsbütün uzak olduğu iddia edilmemeli, sihrin aslı yoktur diye aldanılmamalı, sihirbazlardan sakınılmalıdır. Gerçek etki ne sihirde, ne onu yapanda, ne tabiatta, ne ruhta, ne gökte, ne yerde, ne şeytanda ve ne de melektedir. Hakîkî müessir herşeye gücü yeten Allah (c.c.) 'dır. Zarar ve fayda ancak O'nun izniyle meydana gelir. O halde her şeyden önce yüce Allah'tan korkulmalı ve O'nun korumasına sığınılmalıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Muavvizeteyn * denilen Felâk ve Nâs sûrelerini bu amaçla hem okumuş hem de okunmalarını bizlere tebliğ etmiştir.
Hasan Fehmi KUMANLIOĞLU
heyyy ben EFSUN...efsun'un gerçek anlamı:sihir,büyü,üfürük,gözbağcılık,sihirbazların tuzağı,hile ile yapılan kötü işler,islamiyetçe men edilmiş ve büyük günahlardan sayılmıştır. ama ben ismimden çooook memnunum :)
Merhaba ben EFSUN
merhaba ben Efsun...Efsun evrendeki en güzel isim.anlamıda çok güzel ve gizemli.anlamı kara büyü ve sihir miş.tüm adaşlarıma selamlar...Efsun Aydoğdu.
efsun hayatımda duyduğum en güzel isim bence bu konuyu açan çok haklı ona katılıyorum kızım olursa adını efsun koyarım kesinlikle
BÜYÜ
Büyü filmi de vardı bu arada.
e bu kadar...