Kültür Sanat Edebiyat Şiir

domuz sizce ne demek, domuz size neyi çağrıştırıyor?

domuz terimi Cem Nizamoglu tarafından tarihinde eklendi

  • Limonî Erz
    Limonî Erz

    sars, kuş derken şimdi domuz gribi...
    yaratıcılık devam ediyor...
    bilim adamlarını virüs üretimi konusunda kutluyorum...

  • King Predator
    King Predator

    Bakın, bundan 10 gün kadar önce Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Orhan Altuntaş; bana göre 'gündeme bomba gibi düşmesi gereken' lâflar etti...
    Dedi ki;
    'Türkiye'de kırmızı et tüketiminde ciddi olmayan bir artış olmasına rağmen, son 10 yıl içinde mezbahanelerde kesilen kırmızı et miktarı düştü! .. Peki, aradaki bu açık nereden ve nasıl kapatılıyor? .. Elbette domuz eti ve başka hayvan etlerinden! ! ! '
    Bunlar, müthiş sözler! ..
    Adam, resmen ve alenen soruyor işte:
    'Mezbahanelerde kesilen kırmızı et miktarı düşerken, tüketilen et miktarı az da olsa artarken, aradaki açık nasıl kapatılıyor? '
    Cevabını da veriyor:
    'Domuz etiyle! ! ! '
    Dikkat edin; 'sarı çizmeli Mehmet Ağa' söylemiyor bunu, 'Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı' söylüyor! ..
    Dahasını da söylüyor:
    'Büyük mağazalar ve süpermarketler tarafından zaman zaman ETTE promosyon kampanyaları düzenlenir! .. Türkiye'nin en büyük ve en ünlü mağazalarının düzenledikleri bu kampanyalarda; SUCUK, SALAM, SOSİS ve hatta KIYMA'nın kilosu 5-6 MİLYON'a satılır! ..
    Bunları, bu fiyata satmak mümkün değil! ..
    Çünkü;
    Bir inek veya dana etinin kilosu, mezbahaneden 8 milyon liraya çıkıyor! .. Vergisiydi, ulaşım maliyetiydi, kâr payıydı derken; bir kasabın, etin kilosunu 11 milyon liradan aşağı satması mümkün değil! ..
    Peki, nasıl oluyor da;
    11 milyon liralık bir et, büyük ve ünlü mağazalarda promosyona sokulup; sucuk, sosis, salam ve hatta kıyma olarak 5-6 milyona satılıyor? ..
    Hiçbir mağaza veya hipermarket böyle bir kampanyaya dayanamaz zarar eder! .. Zaten, kendilerine sorduğumuzda da, mantıklı cevap veremiyorlar! '
    Evet, nasıl oluyor da '11 milyon lira'dan satılması gereken et, 'promosyon'a sokulup, '5-6 milyon'a satılıyor? ..
    Ne yani;
    'Garibanlar da et yesin! ' diye mi? ..
    Yoksa, işin içinde 'hınzır oğlu hınzırlık' mı var? ..
    Cevap, yine Orhan Altuntaş'tan:
    'Bu kampanyaların arkasında, sağlıklı bir inek veya dana etinin olması mümkün değil! .. Türkiye'de; maalesef domuz eti üretimi devam ediyor ve bu etler, bir şekilde milletin sofrasına gönderilip, yediriliyor! ..
    İstabul'da, Terkos Gölü kenarında 5 bin damızlık domuz çiftlikleri var! .. Bunlar; bir şekilde yemek fabrikalarına, otellere, ünlü mağazalara ve hipermarketlere sucuk, sosis, salam ve hatta kıyma olarak satılıyor! '

  • King Predator
    King Predator

    domuz etinin tadı insan etine çok benzermiş..bizzat insan eti yiyen bir vicdansızsın sözleriymiş bunlar...

  • Zilan
    Zilan

    Döndüm dolaştım, soluğu yine bu entry' de aldım..

    Domuz etini ballandıra ballandıra anlatıp, insanların inanç duygularını tahribata uğratmaya çalışanlar, en basiti, bulundukları yanlış vehimleri azda olsa bu videoda seyredebilirler..



    *soru işaretinden sonraki boşluğu kapatın, ve kusmuk poşetlerinizi hazırlayın...

    *Kutsal kitabımızda bir şey haram ediliyorsa, Cenab-ı Mevlamın vardır bir bildiği...

  • Zilan
    Zilan

    Bu melânet ve pis hayvanın yazdığım entry'ler arasına girmesini bile istemezdim..., ama bu hayvanın ilginç bir özelliği var..

    Bu hayvanın etini yiyen ve özenenler, zamanla bu hayvanın özelliklerini taşımaya başlıyorlar...(...ilginç..)

    En açık göstergelerinden bir taneside, iğrenç bir şekilde ter kokusu yapar...(..mış..) ....afiyet olsun...yeyin gari...

  • Memet Sever
    Memet Sever

    1 milyon domuz
    evet ülkemizde yılda bir milyon domuz yetişiyor
    buna rağmen hala domuz eti ital ediyoruz
    paranın kulu olmuş bazı pislik adamlar bu etleri bilerek müslüman halka satmaktadırlar
    özellikle ucuz sucuk salam ve sosislerde kullanıyorlar
    lütfen dikkat edelim zira allah bize neyi haram etmişse bizim faydamızadır
    güvenilir markaları tercih edelim
    çünkü büyük işletmeler markasının bu işe karışmasından korkarlar
    ve maliyeti bile olamayacak kadar ucuz fiyatlarda ürünleri almayın
    çünkü domuz eti çok ucuz
    yakınlarınızıda uyarın

  • King Predator
    King Predator

    'DOMUZ ETİNİN ZARARLARI':
    (Dinimizin yasakladığı husulardan birisİ de domuz etidir.Bu yasaklamanın pek çok hikmeti vardır.Biz burada sadece bir kaçına işaret edeceğiz.)
    ' YILDA 3 BİN TON DOMUZ YAĞININ KULLANILDIĞI ÜLKEMİZİN, TEMİZ İNSANLARININ DİKKATİNE'
    1) ZEHİRLİ MADDELER:
    Domuz eti çok yağlıdır.Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer.Kandaki fazla miktarda yağ atardamarların sertleşmesine,tansiyon yükselmesine ve kalp enfatüsüne sebep olur.Ayrıca domuz yağı içerisinde 'sutoksin'denilen zehirli maddeler mevcuttur.Vücuda giren bu maddelerin dışarı atılması için lenf bezlerinin çok çalışması gerekir.burum lenf düğümlerinin(nbademcik gibi) iltihaplanması ve şişmesine neden olur.Bu duruma DOMUZ HASTALIĞI da denilen 'skrofuloz a neden olur.
    2) FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT
    Domuz etinde bulunan anormal miktarda kükürt kıkırdak kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanmalara yol açar.Kireçlenme ve bel fıtığına yol açar.
    3) AŞIRI BÜYÜME
    Domuzda büyüme hormonu çok fazladır.Domuz etiyle alınan bu anormal miktarda ki büyüme hormonu vücüdun düzensiz büyümesine neden olur.Ellerin ayakların yada kafanın anormal şekilde büyümesine yol açar.
    4) DERİ HASTALIĞI
    Domuz eti ve yağı kullanan kişinin derisinde 'imidazol' denilen maddeler kaşıntıya yol açar.Egzama dermati, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar.
    5) TRİNŞİN
    Domuz etiyle insanlara geçen bu hastalık domuzlarda ağır bir hastaık yapmamasına rağmen insanlarda öldürücüdür.Bu hastalıkğın tek kaynağı domuzlardır.
    6) SİROZ
    Ottowa Üniversitesi araştırmacıları domuz eti tüketimi ile karaciğer iltihaplanması olan siroz arasında orantılı bir artış tespit ettiler.Araştırmayı yapan Dr. Amin Nanji ve Dr.Samuel French domuz eti ile alkol tüketildiği zaman riskin dahada arttığını belirtiyor.İsviçre, Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerde kişi başı kişi başı ortalama domuz eti tüketimi ile sirozdan ölenlerin oranları doğru orantılıdır.
    7) KANSER
    Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanseri gibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır.Ayrıca taşıdığı aşırı büyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.
    8) OBEZİTE
    Yapılan araştırmalarda vücudun metabolizmasının dengesizliği ile oluşan bir tür hastalık olan obeziteye yakalanma riskinin domuz eti kullanımı ile doğru orantılı olduğu belirtilmekte.İşte bu nedenle özellikle hristiyan ülkelerde obezite çok yaygındır.
    9) HAYA DUYGUSUNU AZALTMASI
    Yapılan araştırmalardadomuz etinin barındırdığı bir tür maddenin insanlardaki kıskanma ve haya duygusunu azalttığı kanıtlanmıştır.Bu durum toplum içinde fuhuşun ve ahlaksızlığın artmasına cinsel sapkınlıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.Özellikle ülkemiz için önemli olan Türk aile yapısı bu nedenle bir tehdit altındadır.Çünkü eşini kıskanmayan tek varlık domuzdur.Yani bir domuz aynı zamanlarda birçok domuzla birliklte olur.

  • King Predator
    King Predator

    Domuz etinde insana zararlı parazitlerin bulunduğunu, bu eti yemenin damar sertliği, karaciğer kalp yetmezliğine zemin hazırladığını ifade eden Başkanlık, domuz etinin cinsiyet hayatını düzenleyen hormonlar üzerinde olumsuz etki yaptığını da bildirdi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı, domuz etinin cinsiyet hayatını düzenleyen hormonlar üzerinde olumsuz etki yaptığını belirtti.

    Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Diyanet' takviminde domuz etinin niçin haram kılındığını insan sağlığına ilişkin bazı verilere dayanarak anlattı.
    İslam dininin insanları maddi-manevi bir çok zarar ve kötülükten korumak için kurallar koyduğunu ifade eden Başkanlık, 'zararlı, kötü ve pis şeylerin' yasaklandığını, 'temiz ve faydalı olanların' ise helal kılındığını belirtti.
    Diyanet, İslamiyet'in beslenme konusunda da bazı temel prensipler belirlediğini, bu prensipler gereğince domuz etinin yasaklandığını kaydetti.
    İslam bilginlerice domuz etinin yasaklanışıyla ilgili olarak çeşitli gerekçeler ileri sürüldüğüne işaret eden Diyanet, şu bilgilere yer verdi:
    'İslam bilginlerince domuzun, laşe, fare ve kendi pisliği dahil bir çok şeyi yemesi sebebiyle etinde insan sağlığına zararlı parazitler bulunduğu, domuz eti yiyenlerde trişinöz, domuz şeridi, yılancığı, domuz vebası, salmonallazlar gibi tehli bir çok hastalığın oluştuğu çok yağlı olan domuz etinin cinsiyet hayatını düzenleyen hormonlar üzerinde olumsuz etkiler yaptığı, bol miktarda kollestrol ihtiva ettiği, damar sertliği, karaciğer ve kalp yetmezliklerine zemin hazırladığı ifade edilmektedir.'

    Domuz etinin Müslümanlara haram kılınmasının gerekçelerini sadece bunlara bağlamanın doğru olmayacağını ifade eden Başkanlık, bu gerekçeler ortadan kaldırılsa da İslam'da domuz eti hükmünün değişmeyeceğini bildirdi. Başkanlık, 'Çünkü yüce Allah'ın emir ve yasaklarında bilebildiğimiz ve bilemediğimiz bir çok sebep ve hikmet mevcuttur. Biz yüce Allah'ın emir ve yasaklarını yalnızca onun emri ve yasağı olduğu için yerine getiririz' ifadelerini kullandı.

  • King Predator
    King Predator

    Domuz eti yenmesinin sağlığa zararlı pek çok yönü bulunmaktadır. Bu zararlar geçmiş dönemlerde olduğu gibi, alınan her türlü tedbire rağmen günümüzde de söz konusudur. Herşeyden evvel domuz, her ne kadar çiftliklerde, bakımlı ortamlarda yetiştirilirse yetiştirilsin, kendi pisliğini yiyen bir hayvandır. Gerek pislikle beslenmesi gerekse biyolojik yapısı nedeniyle domuzun bünyesi diğer hayvanlara oranla çok fazla miktarlarda antikor üretir. Yine domuzun vücudunda diğer hayvanlara ve insana oranla çok yüksek dozda büyüme hormonu üretilir. Doğal olarak bu yüksek dozdaki antikorlar ve büyüme hormonu, dolaşım yoluyla domuzun kas dokusuna da geçerek birikir. Bunun yanı sıra domuz eti çok yüksek oranlarda kolesterol ve lipid içerir. Bunların sonucunda tüm bu aşırı düzeydeki antikorlar, hormonlar, kolesterol ve lipidlerle yüklü olan domuz etinin insan sağlığı açısından önemli bir tehdit olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

    Bugün domuz etinin yoğun olarak tüketildiği ABD, Almanya gibi ülkelerin nüfuslarının önemli bir bölümünü oluşturan normalin çok ötesinde şişman kimselerin varlığı, artık alışılmış bir durum olmuştur. Domuz etine dayalı bir beslenme sonucunda, aşırı büyüme hormonuna maruz kalan insan bünyesi, önce çok fazla kilo toplamakta, sonra da vücut deformasyona -şekil bozukluklarına- uğramaktadır.

    Bunların dışında, domuz etindeki sağlığa zararlı maddelerden biri de “trişin” parazitidir. İnsan vücuduna girdiğinde doğrudan kalp kaslarına yerleşerek ölümcül tehlike oluşturan trişin parazitine domuz etinde sıklıkla rastlanmaktadır. Günümüz teknolojisiyle trişinli domuzları teknik olarak tespit etmek mümkünse de önceki asırlarda böyle bir yöntem bilinmiyordu. Bu nedenle, domuz eti yiyen herkes için trişin parazitini kapma ve ölümle karşı karşıya kalma riski vardı.

    Görüldüğü gibi tüm bu sebepler, Rabbimiz'in domuz etini yasaklanmasının hikmetlerinden bir kısmıdır. Ayrıca Rabbimiz'in bu emri, her koşulda sağlığa zararlı etkilerini sürdüren, denetimsiz üretiminde ise ölümcül bile olabilen domuz etinin yenmesine karşı tam bir korumadır.

    20. yüzyıla kadar domuz etinin insan sağlığını doğrudan tehdit eden zararları olduğundan haberdar olmak mümkün değildi. Bugünkü tıbbi cihazlarla, biyolojik testlerle somut biçimde ortaya konmuş bu zarara karşı, daha kimsenin mikrop, bakteri, trişin, hormon, antikor gibi kavramlardan haberi olmadığı 14. yüzyılda indirilen Kuran'da kesin önlem alınması da, Kuran'ın üstün ilim sahibi Rabbimiz'in vahyi olduğunu gösteren mucizelerdendir. Bugün de domuz üretiminde alınan her türlü önlem ve denetime rağmen, domuz etinin fizyolojik olarak insan vücuduna uygun bir besin türü olmadığı, insan sağlığına kesin zararı olan bir et çeşidi olduğu gerçeği değişmemiştir.

  • King Predator
    King Predator

    BOLUDA YENİ BİR DOMUZ ÇİFTLİĞİ DAHA!
    İsrailli komandoların eğitim üssü olarak gündeme gelen Bolu, bu defa da yaban domuzu işleme tesislerinin kurulmak istenmesi ile çalkalanıyor.
    Bolu’nun Mengen İlçesi Gökçesu Köyü’ne yıllık 12 bin yaban domuzu işleme kapasitesine sahip tesis kuruluyor. Ancak tesisin işlemek için bölgede bu kadar yaban domuzu bulması mümkün değil. Bu da akıllara, acaba bölgede yeni domuz üretme çiftlikleri mi kurulacak, yoksa bölge domuz avı turizmine mi açılacak sorusunu getiriyor.

    Dünya Bankası’na gönderilen 24 proje arasında son sıralarda yer almasına rağmen kabul edilen domuz işleme tesisine, Bolu İl Genel Meclisi’nden de onay çıktı.
    Önümüzdeki günlerde Köprübaşı barajını beslemekte olan Büyüksu Deresi kenarında yapımına başlanacak olan tesis, tartışmaları da beraberinde getirdi.
    Bolu’da bulunan yaban domuzu popülâsyonu ortalama 11 bin adet civarında. Yaban hayatının korunması açısından yıllık avlanmasına izin verilen yaban domuzu sayısı yaklaşık 1000–1500 civarında. Tesisin 10 bin yaban domuzu açığını nasıl kapatacağı ise, sır gibi saklanıyor.
    MİLLİ GAZETE

  • Erkan Orhan
    Erkan Orhan

    kastamonu // araç......razan çeşmesi......büryan kebap (kuyu kebap)

    avcılar tarafından vurulan yaban domuz etinden yapılan büryan kebap yemiştim......tadı halâ damağımda......- ;)) ..Pp

    itina ile tavsiye ederim.....(günahı boynuma :Pp)

  • Bay Grey
    Bay Grey

    Amma prim yaptı bugün melanet hayvan...

  • Erkan Orhan
    Erkan Orhan

    henüz(!) inandırıcı değil....

    mevcut iktidar tarafından, bizim olduğumuz yerde bu olmaz mantığı (!) ile çok sayıda 'domuz üretme çiftliği '(-ki çoğu turizme yönelik -) yok edilmeye başlanmıştır...

    bin bir entrika ile, çağdışı uygulamalar yapılmaya başlanmış....gebe hayvanlar, yavru hayvanlar zorla kestirilmiş, görevli veterinerler tarafından izin verilmediği için kesilen bu zavallı hayvanlar çürümeye terkedilmiştir...:((

    yazarın merakı:....bütün kuşları öptük de, sıra hacı leyleğin yavrusuna mı geldi? ? ? ..yahuuu! ! ! ....bu ne şiddet bu celâl? ? ?

  • Suna Sarılale
    Suna Sarılale

    gebe domuzlar, bebe domuzlar kesildi evlat! ....'.günah' dediler, 'olmaz' dediler 'bizim olduğumuz yerde'......beyhude ağlama evlat! ...onları geri getiremezsin....:S......'entry'miz...? ? ? ? ? ? olur...n'oluyoruzzzzz? ? ?

  • Manyak
    Manyak

    çok parası olan domuz gibi yerya ondan :))

  • Esin Esmezama
    Esin Esmezama

    tarafımca kendisine layık görülen sıfat.hayvana hakaret...üzgünüm

  • Melike Toros
    Melike Toros

    Buyrun, benim. ;)

  • Düşünmüyorum Yine De Varım
    Düşünmüyorum Yine De Varım

    Haç’a ve domuza karşı cihad şuuru ile bin yıl dünya hakimiyetini elinde tutan şanlı bir ceddin torunları olarak, her zerresi şehit kanları ile satın alınmış bu topraklarda, domuz çiftliklerinden bahsetmekten utanç duyuyorum. Ancak, suratlarımıza bir şamar etkisi yapabilir ümidi ile gerçekleri yazmayı bir vazife addediyorum.

    Bu çiftliklerin sahiplerinin ve çalışanlarının çoğu ne yazık ki kendisini müslüman olarak kabul etmektedir.

    Bu çiftliklerde yılda 1 milyonun üzerinde (yanlış duymadınız) domuz, kesimhanelere gitmektedir. Kesimhanelere gelince,bir çoğu sucuk,salam, sosis imalat hanelerinin bünyesinde bulunmakta bir kısmı kaçak kesimhanelerde, çok azı da Belediyelerin kontrolunda olan kesimhanelerde kesiliyor. İstanbul’da Sütlüce Belediyesinin kesim hanesi en meşhurlarındandır.

    Kesimhanelerde kesilen domuzlar daha sonra nerelere gidiyor? Etler ve yağlar sucuk, salam, sosis fabrikalarına,otellere, tatil köylerine, büyük, küçük marketlere, büfelere, iç yağları sabun fabrikalarına, ilaç fabrikalarına, kozmetik imalatına, bazı margarincilere; kıllar fırça imalatçılarına; işkembe, bağırsak, ciğer gibi sakadatları kozmetik ve ilaç sanayiine, göz ve bazı iç organları hastahanelere; bazı artıklar yem sanayiine; deriler dericilere dağıtılmaktadır.

    İşte böyle yılda 1 milyondan fazla kesimi yapılan domuzun her eczası hayatımızın çeşitli kademesinde farkına varmadan, bilgimizin dışında karşımıza çıkabilecek durumdadır. Ve bunu kontrol edecek, müslüman halka bildierecek hiçbir resmi ve sivil merci bulunmamaktadır. Sucuk, salam, sosis ürünlerinde etiketlerinde kullanılan katkı ve yardımcı maddelerin hangi hayvan cinsine ait olduğu yazılması kanuni bir zorunluluk olmasına rağmen, etiketleride bu bilgileri bulmak mümkün olmamakta. Hatta sosisler etiketsiz bile satılabilmektedir.

    Sosis, salam, sucuk imalathanelerine gelince; bunu kontrol etmek hemen hemen hiç mümkün değildir. Çünkü bunu aleni yapan çok az firma var. Çoğu bu işi bile bile ve gizli yapıyor.

  • Ahmet
    Ahmet

    Tamam sağlığa zararlıdır ama neden nefret edilen bir hayvandır sorusunu kendi kendime sormamma sebep olan hayvan

  • İmpiger
    İmpiger

    Kendi pisliğini yemede tavukla sürekli bir yarış içinde olan detone sesli hayvan.

  • Zeynep Yılmaz
    Zeynep Yılmaz

    kendi pisligini yemesi zaten ne pis oldugunu ortaya koyuyo ki zamaninda namaz kilmayan bi bi_namazdan meydana geldigini dusunursek dahada mide bulandirici.