yanında tuzlu fıstıkla anılmadığında ya işbilmezliğe ya da parasızlığın had safhasına yorulan içki. Yemek üzerine içildiğinde şişkinlik yapar. Tercihen aç karna içilmelidir. Susadığınızda içerseniz gerçek tadına varmanız daha mümkün.
En güzeli onu eski 45'likler eşliğinde içmektir. Sanat müziği eşliğinde içenler 'RAKI'ya saygısızlık etmiş olurlar bunu da unutmasınlar. Tüm anasonların gazabı onlar üstünde olacaktır.
bira malt ve ekstratlı madelerden uretilmiş bir aperatif tir icki sayılmas pera pilzenerden başkasını tanımam pera pilzenerin keyfi ban başka denemeden bilemesiniz saygılarımla...........................
Bira; su, tahıl (daha sıklıkla arpa, bazen buğday ya da çavdar) ve şerbetçiotu karışımı bir içecektir. Bira, düşük alkollü bir içkidir. Alkol oranı 'spéciales'lerin büyük bölümünde 5 ve 7 derece, 'LUXE'lerde 4 ve 5 derece, yemekte tercih edilen 'LIGHT' biralarda 3.5 dereceden daha azdır. Yüksek teknoloji sayesinde üretilen alkolsüz biralarda ise bu oran 1.2 dereceye kadar düşer (örneğin ihracat ağırlıklı üretilen Efes Alkolsüz) . Buna rağmen esmer biralardaki alkol oranı 12-13 dereceyi bulabilmektedir. Tüm Avrupa'da Çekoslovakya'nın PİLSEN şehrinden adını alan, genelde tüm sarı biralara adını veren 'PİLS'ler revaçtadır.
Bira insanoğlunun ürettiği en eski içeceklerden biridir. Arkeolojik araştırmalar sonucu bulunan SÜMER tabletlerine göre bira ilk defa M.Ö. 6000 civarında MEZOPOTAMYA`da üretilmiştir. M.Ö. 2800 civarında ESKİ MISIR`da ilk üretim tesisleri oluşturulduğu zannedilmektedir. Günlük hayatta ve dinsel törenlerde bol miktarda tüketilen bira aynı zamanda III.Ramses döneminde balla karıştılıp ilaç niyetine de kullanılmıştır. ORTAÇAĞ`dan bu yana özellikle Kuzey Avrupa biranın ana yurdu haline gelmiştir. 14.yy öncesinde bira genelde evde yapılıp tüketilen bir içki iken, 14.yy itibariyle BİRAHANELERin ortaya çıkmasıyla biranın kalitesi daha da yükselmiş ve daha çok tüketilen bir içki haline gelmiştir.
Kaynak: 1) Das deutsche Bierportal, 2) Wikipedia, die freie (özgür) Enzyklopädie
bazen geğiriyorum ben :)
80'lerden mahkemelik olmuş bir Efes Pilsen reklamı:
"Bira Ferdi Tayfur'u dinlerken neşelenebilmektir."
bira içerken turşu ve salam yemiştim. o rakıyla oluyor değil mi? :D
Mariachi Black...
'Bira bu kapağın altındadır' şişeyi ters çevirirsek 'Bira bu kapağın üstündedir' :))
Hiç içemem...
Rakıyada asla hayır demem :)))
bira içmeyi bazen seviyorum ve arada içerim
Miller Genuine Draft
kısa adı Miller
limonlusuna yok demem üstünede başka yok derim :)
Sıvı ekmek...
bardakda soğuk olmalı
böbrekleri mükemmel çalıştırıyor...
ben hic sevmem icmem. Almanlar sise sise bira tuketiyor. Sudan cok bira iciliyor.
yanında tuzlu fıstıkla anılmadığında ya işbilmezliğe ya da parasızlığın had safhasına yorulan içki. Yemek üzerine içildiğinde şişkinlik yapar. Tercihen aç karna içilmelidir. Susadığınızda içerseniz gerçek tadına varmanız daha mümkün.
En güzeli onu eski 45'likler eşliğinde içmektir. Sanat müziği eşliğinde içenler 'RAKI'ya saygısızlık etmiş olurlar bunu da unutmasınlar. Tüm anasonların gazabı onlar üstünde olacaktır.
bence iğrenç bişeyyyy
kokusu iğrençççççççç
ders çalışırken süper gidiyo hele bir de ertesi gün sınav varsa daha bir içilesi oluyor ama o sınavdan geçen ender insanlardan olunca sarhoş olunuyor
bütün içkilerden sonra genelde üzerine cila olarak içilen içkidir soğuk köpüklü ve arjantin bardağında olması tercihimdir
bira malt ve ekstratlı madelerden uretilmiş bir aperatif tir icki sayılmas
pera pilzenerden başkasını tanımam pera pilzenerin keyfi ban başka
denemeden bilemesiniz saygılarımla...........................
Bira; su, tahıl (daha sıklıkla arpa, bazen buğday ya da çavdar) ve şerbetçiotu karışımı bir içecektir.
Bira, düşük alkollü bir içkidir. Alkol oranı 'spéciales'lerin büyük bölümünde 5 ve 7 derece, 'LUXE'lerde 4 ve 5 derece, yemekte tercih edilen 'LIGHT' biralarda 3.5 dereceden daha azdır. Yüksek teknoloji sayesinde üretilen alkolsüz biralarda ise bu oran 1.2 dereceye kadar düşer (örneğin ihracat ağırlıklı üretilen Efes Alkolsüz) . Buna rağmen esmer biralardaki alkol oranı 12-13 dereceyi bulabilmektedir.
Tüm Avrupa'da Çekoslovakya'nın PİLSEN şehrinden adını alan, genelde tüm sarı biralara adını veren 'PİLS'ler revaçtadır.
Bira insanoğlunun ürettiği en eski içeceklerden biridir. Arkeolojik araştırmalar sonucu bulunan SÜMER tabletlerine göre bira ilk defa M.Ö. 6000 civarında MEZOPOTAMYA`da üretilmiştir. M.Ö. 2800 civarında ESKİ MISIR`da ilk üretim tesisleri oluşturulduğu zannedilmektedir. Günlük hayatta ve dinsel törenlerde bol miktarda tüketilen bira aynı zamanda III.Ramses döneminde balla karıştılıp ilaç niyetine de kullanılmıştır.
ORTAÇAĞ`dan bu yana özellikle Kuzey Avrupa biranın ana yurdu haline gelmiştir. 14.yy öncesinde bira genelde evde yapılıp tüketilen bir içki iken, 14.yy itibariyle BİRAHANELERin ortaya çıkmasıyla biranın kalitesi daha da yükselmiş ve daha çok tüketilen bir içki haline gelmiştir.
Kaynak: 1) Das deutsche Bierportal, 2) Wikipedia, die freie (özgür) Enzyklopädie
Frankfurt, 20.03.2007
Ahmet Yilmaz
Hafif çakırkeyif olmak için ideal. Dinlendirici olarak içilmesi gereken bir içki çeşiti.
fazla içmeyin göbek yapar :)
ilk akla gelen efes.................................
efes ten baskası yalan..................
Troy Pilsener…
Şimdiki adı:Tuborg.
Bol-bol,insana küçük tuvaletini getirtir. ;)
arpa suyu.... tuzlu fıstıkla veya patetes cipsiyle iyi gidiyor ama....
su :))
Mayalanmış arpa içkisi.
'bī bere' eski latincede içmek anlamında. 'biberon' kelimeside aynı kökenden..
anti böbrek taşı...
bir a
çok manasız
doktor tafsiyesi üzerine günde 2 fiçi içmem gereken arpa suyu(alkolsüz)
içmeyurum içmeyeceğum töbe ettum :)
bnzk: en çok böbrek hastası karadenızden çıkar...nasıl bizim sular kıreçliymiş anlamadim....