Doğru çözümleme yapıldığında din ile bilimin zıt yönlerde değil ortak paydada buluştuğunu görebiliriz.Net..Bunu başardığımız zaman özellikle İslam Coğrafyası selamete erecektir..
Bence bu terim son derece mantıktan ve de bilimden uzak olmuş. Niye mi, çünkü bilim tektir, yani ister ateist, ister deist, ister agnostik, ister humanist, ister Müslüman, ister Hristiyan, ister Yahudi kısacası hangi inançtan olursa olsun, bilim din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan tüm insanlığın yolunu aydınlatan ortak değeridir. Yani bilimsel gerçekler, bir inancın veya inançsızlığın arkasına saklanarak perdelenemez. En azından kendilerinin gerçekten bilim adamı olduğunun farkında olanlar için..
Mevlana Celaleddin-İ Rumi Hz.’ne (ks) felsefecilerden bir grup geldi. Soru sormak istediler. Mevlana Celaleddin-i Rumi (ks) bunları Şems-i Tebrizi Hz.’ne (ks) havale etti. Bunun üzerine onun yanına gittiler. Şems-i Tebrizi mescidde talebelere bir kerpiçle nasıl teyemmüm yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler 3 soru sormak istediklerini belirtirler. Şems-i Tebrizi Hz.; -Sorun, buyurdu. içlerinden birini başkan seçtiler. Hepsinin adına o soracaktı, sormaya başladı: -Allah var dersiniz ama görünmez göster de inanalım. Şems-i Tebrizi: -Öbürünü sor, buyurdu. Felsefeci; -Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz sonrada ateşle ona azab edilecek dersiniz, hiç ateş ateşe azab edermi? dedi. Şems Hz.: -Öbürünüde sor, buyurdu. Felsefeci; -Ahirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezasını çekecek diyorsunuz. Bırakın insalar canları ne istiyorsa yapsınlar karışmayın! dedi. Bunun üzerine Şems-i Tebrizi Hz.elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu. Soru soran adam, derhal o beldenin kadısına giderek davacı oldu. “Ben soru sormaya geldim, o başıma vurdu” dedi. Şems-i Tebrizi Hz.kadıya; “Ben sadece cevap verdim” buyurdu. Kadı bu işi açıklamasını istedi. Şems-i Tebrizi Hz. şöyle anlattı: -Bana Allah c.c gösterde inanayım dedi. Şimdi o başının ağrısını bana göstersinde inanayım. -Ağrıyor ama gösteremem, dedi felsefeci. -işte şanı yüce Allah c.c. vardır ama görünmez, buyurdu Şems-i Tebrizi. -Yine bana şeytana ateşle nasıl azab edileceğini sordu. Ben buna toprakla vurdum, toprak başını acıttı. Halbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı, buyurdu. -Yine bana ’bırakın herkesin canı ne istiyorsa onu yapsın’ dedi. Bundan dolayı bir şikayet hakkı olamaz, benim canım onun başına kerpici vurmak istiyordu, vurdum. Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyasa küçük bir mesele için hak aranırsa, baki olan ahiret hayatında niçin aranmasın? buyurdu. Felsefeci, bu güzel cevap karşısında mahcup duruma düşüp, söz söyleyemez hale düşer.
Ateistlerin en belirgin özellikleri: Allah'ın var olduğunu inkar etmeleri ve bu inkarı yaparkende Allah varsa neden göremiyoruz demeleridir.
Bu mantığa göre dünyanın en akıllı insanının (diyelim ki Einstein'ın) bir operasyonla beynini açtık, içinde beyin var et parçası olarak, ama akıl yok, düşünce yok, GÖREMİYORUZ. O zaman Einstein'ın akılsız olduğuna hükmetmemiz mi gerekecek. Buna cahil cühela bile güler...
o yazdıkalrının çoğu bilim adamı değil, artis, aktör, siyasetçi, devlet adamı, sporcu, kareteci vs. vs. Ateist ünlüler denseydi hadi bir nebze tamam, kaldı ki bu yazdıklarının da tamamı ateist bile değil, aralarında ateizm diye bir olgunun varlığından haberi olmayanlar da var koyu katolikler, hırıstiyanlar, museviler de var. İsteyen tek tek araştırsın.
Ateizm başlı başına bi seçimdir.Sonuçta herkes özgürdür.Ancak insanların bilimle dini düşman olarak görmesini asla anlayamadım.Ben Tanrı'ya inanıyorum müslümanım.Ayrıca bazı insanlar hristiyanların Allah'a 'Tanrı' dediklerini savunurlar.Hristiyanlar tanrı değil God der bi kere.ben tanrı diyorum çünkü tanrı türkçe allah arapçadır. önemli olan onun adını nasıl söylediğin değil içinde olan ona karşı inancındır.TANRI ya kesinlikle ALLAH demeyi savunan arkadaşlarım, siz ne kadar inançlısınız? ? ?
Yeryüzünde yüzlerce millet, onbinlerce bilim adamı var bunların ancak %3 ü 5 i atesittir. Bunca hristiyan,musevi ve müslüman bilim adamları neden ateist olmamış acaba.
bazı kendini bilmezler demişki bilimle tanrı inancı bir olmaz bu kadar gerilik var mı yav biz sadece aklımızın alacağı kadar olayları bilioruz allah bizi topraktan yaratmış nasıl yaratmış ne yapmış die birşey bilmioruz bi etrafına bakın allahın yokluğunu bir yaratıcının yokluğunu varsayabilecek birşey var mı? bakıpta (haşa) allah yoktur diyebileceğimiz her hareket edenin bir hareket ettireni vardır peki boşlukta hareket eden dünyanın hareket ettireni nedir sen kendini güvende hissederken seni ve bizi sonsuz bir boşlukta yüzdüren yok mudur vardır ve şüphesiz allahtır. dur ve bak parmaklarına her insanın farklı bir imza atılmış parmak uçlarına evrendeki herşey uyumlu ve düzenli sence bunlar bir tesadüften ötürü mü bunları görüpte ateist olmak hiçte akıl karı olcak iş değil bence hele bu bir bilim adamı ise hahaa mercimek kadar aklı olsa şaşarım....
soyut dediğiniz kavramın ne/nasıl olduğundan haberiniz var mı... soyut nedir? soyut/ mana herşeyden önce VARdır..... öyleyse BİLimin konusudur. mesela SOyut matematikte sanal/imaginer sayılar vardır... bilimin içindedir. Bilgin, dar kalıplarda düşünmez.. çünkü o Düşünür: düşünmek soyuttur. soyut nedir? en başa dön............. ve bilim, Tanrı inancıyla örtüşmez evet.. Tanrı BİLinciyle örtüşür. Tanrı vardır diyorsak, bi kere inandığımızdan değil............ bi BİLdiğimiz var....
bilimsel düşünce tarzı soyut kavramların peşine talırsa nasıl bilimsel olacak nasıl evrensel olacak.............yani şimdi bilime inanan bir insan,insanların topraktan ve ruhtan varolduguna,ölümden sonra hiç kimsenin görmedigi ve göremeyecegi ve hatta ispatlanması namümkün bir yere gidilecegini savunuyorsa zaten bilimden naşlasın abicim..................bilimsellikle tanrı inancını aynı kareye sokmak bile abestir.....................çünkü bu ikisi taban tabana birbirine zıt kavramlarla yola çıkmıştır........birisi dünyanın nasıl varoldugunuaçıklamaya calısırken digeri,hop hop altın top diyorsa buna sadece gülüp geçilir yaw..................normal insanlar tamamda bir bilim insanının inanması hatadır yaw........................
'Bildiğimiz şeyler arttıkça, bilmediğimiz şeylerin ne kadar çok olduğunu daha iyi anlarız.Çünkü onların çevresi büyüdükçe, bilinmeyenle olan teması da çoğalır. Paskal.
19 Yüzyılın büyük ingiliz ressamlarından William Holman Hunt, ın bir bahçeyi tasvir eden bir tablosu Londra kralıyet akedemisinde sergileniyordu.Hunt ın 'Kainatın işığı' adını verdiği bu tabloda geceleyin elinde fenerle bahçede duran filozof kılıklı bir adam görülüyordu.Adam serbest kalan eliyle bir kapıya vuruyor ve içeriden bir cevap bekler gibi görünüyordu.Tabloyu tetkik eden bir sanat eleştirmeni Hunt a dönerek: 'Güzel bir tablo doğrusu,ama manasını bir türlü kavrayamadım' dedi 'Adamın vurduğu kapı hiç açılmayacakmı? Ona tokmak takmasını unutmuşsunuz da...' Hunt gülümsedi 'Adam alelade bir kapıya vurmuyorki...' dedi. 'Bu kapı, insan kalbini temsil ediyor. Ancak içeriden açılabildiği için dişında tokmağa ihtiyaç yoktur'. Ateist te tokmak mı........?
ateist bilim adamı demek saçmalık demekten başka birsey degildir bence İnsanın Allah'a inanmaması için kör sagır dilsiz dahasıda aklını kaybetmiş olması lazım onun için bu saçmalıga bilim demek hele hele bu salak insanlara bilim adamı demek enteresan ve bi o kadarda yanlış bir hadisedir
zaten var olan bir şeyi kendisinin yarattığını sanan kişiler... zaten var olanı kendisinin açığa çıkarttığını başı sıkıntıya girince veya ecel kapıyı çalınca anlayan kişiler de denebilir.
bilim şüphe etmeyi gerektirir. şüphe ile iman aynı yerde yaşayamaz. bilimadamı bilime bakarken inancı varsa bile onu göz ardı etmelidir. eğer bilimde şüphe olmasaydı bugünlere gelemezdik. hala dünyanın bir öküzün boynuzunda durduğunu, dümdüz olduğunu düşünürdük..diyorum..diyorum..ama kitap nasıl başlıyor? 'Oku'
sanırım her şey tanımlanamaz. bu gergin belirsizlikte bir o yana bir bu yana yalpalayacaksın inancın zayıfsa..akıl ve gönül..ben anlayamadım ya siz?
Doğru çözümleme yapıldığında din ile bilimin zıt yönlerde değil ortak paydada buluştuğunu görebiliriz.Net..Bunu başardığımız zaman özellikle İslam Coğrafyası selamete erecektir..
Bence bu terim son derece mantıktan ve de bilimden uzak olmuş. Niye mi, çünkü bilim tektir, yani ister ateist, ister deist, ister agnostik, ister humanist, ister Müslüman, ister Hristiyan, ister Yahudi kısacası hangi inançtan olursa olsun, bilim din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan tüm insanlığın yolunu aydınlatan ortak değeridir. Yani bilimsel gerçekler, bir inancın veya inançsızlığın arkasına saklanarak perdelenemez. En azından kendilerinin gerçekten bilim adamı olduğunun farkında olanlar için..
Mevlana Celaleddin-İ Rumi Hz.’ne (ks) felsefecilerden bir grup geldi. Soru sormak istediler. Mevlana Celaleddin-i Rumi (ks) bunları Şems-i Tebrizi Hz.’ne (ks) havale etti. Bunun üzerine onun yanına gittiler. Şems-i Tebrizi mescidde talebelere bir kerpiçle nasıl teyemmüm yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler 3 soru sormak istediklerini belirtirler. Şems-i Tebrizi Hz.;
-Sorun, buyurdu. içlerinden birini başkan seçtiler. Hepsinin adına o soracaktı, sormaya başladı:
-Allah var dersiniz ama görünmez göster de inanalım. Şems-i Tebrizi:
-Öbürünü sor, buyurdu. Felsefeci;
-Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz sonrada ateşle ona azab edilecek dersiniz, hiç ateş ateşe azab edermi? dedi. Şems Hz.:
-Öbürünüde sor, buyurdu. Felsefeci;
-Ahirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezasını çekecek diyorsunuz. Bırakın insalar canları ne istiyorsa yapsınlar karışmayın! dedi. Bunun üzerine Şems-i Tebrizi Hz.elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu.
Soru soran adam, derhal o beldenin kadısına giderek davacı oldu.
“Ben soru sormaya geldim, o başıma vurdu” dedi.
Şems-i Tebrizi Hz.kadıya;
“Ben sadece cevap verdim” buyurdu.
Kadı bu işi açıklamasını istedi. Şems-i Tebrizi Hz. şöyle anlattı:
-Bana Allah c.c gösterde inanayım dedi. Şimdi o başının ağrısını bana göstersinde inanayım.
-Ağrıyor ama gösteremem, dedi felsefeci.
-işte şanı yüce Allah c.c. vardır ama görünmez, buyurdu Şems-i Tebrizi.
-Yine bana şeytana ateşle nasıl azab edileceğini sordu. Ben buna toprakla vurdum, toprak başını acıttı. Halbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı, buyurdu.
-Yine bana ’bırakın herkesin canı ne istiyorsa onu yapsın’ dedi. Bundan dolayı bir şikayet hakkı olamaz, benim canım onun başına kerpici vurmak istiyordu, vurdum. Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyasa küçük bir mesele için hak aranırsa, baki olan ahiret hayatında niçin aranmasın? buyurdu.
Felsefeci, bu güzel cevap karşısında mahcup duruma düşüp, söz söyleyemez hale düşer.
Bilim adamlarinin %99.999u :)
Ateistlerin en belirgin özellikleri:
Allah'ın var olduğunu inkar etmeleri ve bu inkarı yaparkende Allah varsa neden göremiyoruz demeleridir.
Bu mantığa göre dünyanın en akıllı insanının (diyelim ki Einstein'ın)
bir operasyonla beynini açtık, içinde beyin var et parçası olarak,
ama akıl yok, düşünce yok, GÖREMİYORUZ.
O zaman Einstein'ın akılsız olduğuna hükmetmemiz mi gerekecek.
Buna cahil cühela bile güler...
Lavekürdi,
o yazdıkalrının çoğu bilim adamı değil, artis, aktör, siyasetçi, devlet adamı, sporcu, kareteci vs. vs.
Ateist ünlüler denseydi hadi bir nebze tamam, kaldı ki bu yazdıklarının da tamamı ateist bile değil, aralarında ateizm diye bir olgunun varlığından haberi olmayanlar da var koyu katolikler, hırıstiyanlar, museviler de var.
İsteyen tek tek araştırsın.
Ateizm başlı başına bi seçimdir.Sonuçta herkes özgürdür.Ancak insanların bilimle dini düşman olarak görmesini asla anlayamadım.Ben Tanrı'ya inanıyorum müslümanım.Ayrıca bazı insanlar hristiyanların Allah'a 'Tanrı' dediklerini savunurlar.Hristiyanlar tanrı değil God der bi kere.ben tanrı diyorum çünkü tanrı türkçe allah arapçadır. önemli olan onun adını nasıl söylediğin değil içinde olan ona karşı inancındır.TANRI ya kesinlikle ALLAH demeyi savunan arkadaşlarım, siz ne kadar inançlısınız? ? ?
Ayrıca ateist bilimadamı diye sunulan listedekilerden kaçı gerçekten atesittir ki.
Yeryüzünde yüzlerce millet, onbinlerce bilim adamı var bunların ancak %3 ü 5 i atesittir.
Bunca hristiyan,musevi ve müslüman bilim adamları neden ateist olmamış acaba.
işte ateizmin bilime dayalı olduu burdan belli bütün bilim adamları bilimle ilgilenlerin çoğu ateist
bazı kendini bilmezler demişki bilimle tanrı inancı bir olmaz bu kadar gerilik var mı yav biz sadece aklımızın alacağı kadar olayları bilioruz allah bizi topraktan yaratmış nasıl yaratmış ne yapmış die birşey bilmioruz bi etrafına bakın allahın yokluğunu bir yaratıcının yokluğunu varsayabilecek birşey var mı? bakıpta (haşa) allah yoktur diyebileceğimiz her hareket edenin bir hareket ettireni vardır peki boşlukta hareket eden dünyanın hareket ettireni nedir sen kendini güvende hissederken seni ve bizi sonsuz bir boşlukta yüzdüren yok mudur vardır ve şüphesiz allahtır. dur ve bak parmaklarına her insanın farklı bir imza atılmış parmak uçlarına evrendeki herşey uyumlu ve düzenli sence bunlar bir tesadüften ötürü mü bunları görüpte ateist olmak hiçte akıl karı olcak iş değil bence hele bu bir bilim adamı ise hahaa mercimek kadar aklı olsa şaşarım....
günah mı değilmi demeden rahatça çalışmasını yapabilecek insan.
şüphesiz ki kitap sahifeleri
bir değer ifade eder..
fakat.. merkebin sırtındaki kitap sahifeleri
o merkep için
ne ifade eder!
çok çalışmaktan kafayı yiyen akıl hastaları ya da belirli çevrelere yalakalık için dinini satan............... kişiler
....'nın icad ettiği tek bir şey söyleyin... :) hakikaten şu an aklıma gelmiyor.
soyut dediğiniz kavramın ne/nasıl olduğundan haberiniz var mı... soyut nedir? soyut/ mana herşeyden önce VARdır..... öyleyse BİLimin konusudur. mesela SOyut matematikte sanal/imaginer sayılar vardır... bilimin içindedir. Bilgin, dar kalıplarda düşünmez.. çünkü o Düşünür: düşünmek soyuttur. soyut nedir? en başa dön............. ve bilim, Tanrı inancıyla örtüşmez evet.. Tanrı BİLinciyle örtüşür. Tanrı vardır diyorsak, bi kere inandığımızdan değil............ bi BİLdiğimiz var....
bilimsel düşünce tarzı soyut kavramların peşine talırsa nasıl bilimsel olacak nasıl evrensel olacak.............yani şimdi bilime inanan bir insan,insanların topraktan ve ruhtan varolduguna,ölümden sonra hiç kimsenin görmedigi ve göremeyecegi ve hatta ispatlanması namümkün bir yere gidilecegini savunuyorsa zaten bilimden naşlasın abicim..................bilimsellikle tanrı inancını aynı kareye sokmak bile abestir.....................çünkü bu ikisi taban tabana birbirine zıt kavramlarla yola çıkmıştır........birisi dünyanın nasıl varoldugunuaçıklamaya calısırken digeri,hop hop altın top diyorsa buna sadece gülüp geçilir yaw..................normal insanlar tamamda bir bilim insanının inanması hatadır yaw........................
bilim adamı.. nasıl böyle bir önyargıyla madde ötesini... ve yaratıcı olabilecek bir kavramı yok diye kestirip atabilir...
bize anlatılan dinsel bigilere göre tanrının olmadığını çağrıştıran görüşün tek sözcükle anlatımı ateizm e inanan kişiler olsa gerek.
Yaratılmış olduğunu ve neden yaratıldığını bile farkedememişse, 'Bilim Adamı' değil de 'Kitap Yüklenmiş Kişi' demek daha uygun olabilir bu kişilere..
bazı terimler acaba niye bir varmış bir yokmuşçuluk oynamaya tabii tutuluyor..
görünce
aklıma felsefe kitaplarında ki o tuhaf adamlar geldi
adamalr düşünmekten kafayı yemiş yaa
'Bildiğimiz şeyler arttıkça, bilmediğimiz şeylerin ne kadar çok olduğunu daha iyi anlarız.Çünkü onların çevresi büyüdükçe, bilinmeyenle olan
teması da çoğalır.
Paskal.
Ateist anlamaz anlaması.....?
teist savar bilim adamları.....ileriyi görmek için dürbüne ihtiyaç duymayan bilim adamları......mistik masalları okumayı reddeden bilim adamları.....
sinek savarları da bu bilim adamlarının bulduğunu söylememe gerek yok tabee...........- ;)) .Pp
19 Yüzyılın büyük ingiliz ressamlarından William Holman Hunt, ın bir
bahçeyi tasvir eden bir tablosu Londra kralıyet akedemisinde sergileniyordu.Hunt ın 'Kainatın işığı' adını verdiği bu tabloda geceleyin elinde fenerle bahçede duran filozof kılıklı bir adam görülüyordu.Adam
serbest kalan eliyle bir kapıya vuruyor ve içeriden bir cevap bekler gibi
görünüyordu.Tabloyu tetkik eden bir sanat eleştirmeni Hunt a dönerek:
'Güzel bir tablo doğrusu,ama manasını bir türlü kavrayamadım' dedi
'Adamın vurduğu kapı hiç açılmayacakmı? Ona tokmak takmasını
unutmuşsunuz da...'
Hunt gülümsedi 'Adam alelade bir kapıya vurmuyorki...' dedi.
'Bu kapı, insan kalbini temsil ediyor. Ancak içeriden açılabildiği için
dişında tokmağa ihtiyaç yoktur'.
Ateist te tokmak mı........?
bilim adamı ateist olacak ki.....buldugu bişey sonrası Allah büyük... kader kısmet diyen bilim adamı mı olur.şüpheci olacak......
ateist bilim adamı demek saçmalık demekten başka birsey degildir bence İnsanın Allah'a inanmaması için kör sagır dilsiz dahasıda aklını kaybetmiş olması lazım onun için bu saçmalıga bilim demek hele hele bu salak insanlara bilim adamı demek enteresan ve bi o kadarda yanlış bir hadisedir
zaten var olan bir şeyi kendisinin yarattığını sanan kişiler...
zaten var olanı kendisinin açığa çıkarttığını başı sıkıntıya girince veya ecel kapıyı çalınca anlayan kişiler de denebilir.
benim. ve çok yakında çok ii bi projem var ama bakalım parasal olarak sık boğaz oluyom.
bilim şüphe etmeyi gerektirir. şüphe ile iman aynı yerde yaşayamaz. bilimadamı bilime bakarken inancı varsa bile onu göz ardı etmelidir. eğer bilimde şüphe olmasaydı bugünlere gelemezdik. hala dünyanın bir öküzün boynuzunda durduğunu, dümdüz olduğunu düşünürdük..diyorum..diyorum..ama kitap nasıl başlıyor? 'Oku'
sanırım her şey tanımlanamaz. bu gergin belirsizlikte bir o yana bir bu yana yalpalayacaksın inancın zayıfsa..akıl ve gönül..ben anlayamadım ya siz?