Bireyi diğer kişilerden ayıran ve tanınmasını sağlayan özelliklerin ortaya çıkarılmasında babalık davalarında, suçluluk durumlarında, miras paylaşımında...vb konularda araştırma ve otopsi yapan kurum. Adli tıp ilmi ülkemizde ilk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde 2. Sultan Mahmut tarafından 1839 yılında Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin eğitim programı içinde Tıbbi Kanuni (Adli Tıp) ismi altında yer almıştır. Bu dersin ilk hocası Avusturyalı Dr. C.A. Bernard olmuş ve ilk otopsi 1841 yılında bu hoca tarafından yapılmıştır. 1917 yılında, Adli Tıp örgütü Sağlık İşleri Genel Müdürlüğünden ayrılarak Adalet Bakanlığına bağlanmıştır ve 225 sayıl kanunla Adli Tıp Müessesi ve Meclisi kurularak bu tarihte Adli Tıp hocası olan Dr. Vasfi Bey Morg Müdürlüğüne getirilmiş ve bir süre sonra da Adli Tıp Müessesi Müdürlüğüne ek görevle atanmıştır
bu dersin finaline çalıştığım gece elektrikler kesildi ve dersiin konuları hayli ilgi çekici olduğıu için bütün gece kabuslar olarak uykumda beni buldu...sınavı geçtim ama korkunç bir gece yaşadım
Geceleri yatmadan önce 15 dk kitap okursak eğer ömrümüzce kaç tane kitap okuyacağımızı üşenmeden hesaplamıştı profösörümüz.. O gün bugün her gece kitap okumaya çalışırım... Tıptaki en ilginç konuları barındırır.. Dikkatin dağılmasına imkan yok...
Adli tıp ilmi M.Ö. 18. yüzyılda Hammurrabi Kanunlarında yer almasına rağmen, ülkemizde, ancak Osmanlı İmparatorluğu döneminde 2. Sultan Mahmut tarafından 1839 yılında Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin eğitim proğramı içinde Tıbbi Kanuni (Adli Tıp) ismi altında yer almıştır. Bu dersin ilk hocası Avusturyalı Dr. C. A. Bernard olmuş ve ilk otopsi 1841 yılında bu hoca tarafından yapılmıştır. 1857 yılında, Sultan Abdülmecit sivil halkın sağlık işlerinini ayırarak Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane nezaretine bağlı Umuru Tıbbiyye-i Mülkiye'ye vemiştir. Bu kuruluş içinde bir de Adli Komisyon bulunuyordu. 1879 yılında, İstanbulda Polis Müdürlüğüne bağlı Zabıta Tababeti Adliye Şubesi kurulmuş ve başına da Adli Tıp hocası Ali Rüştü Paşa getirilmiştir. 1908 yılında, Umuru Tıbbiyye-i Mülkiye ve Sıhhıyeyi Umumiye içinde ilk defa bir Morg İdaresi kurulmuş ve başına Ali Rüştü Paşa ek görevle getirilmiştir. 1917 yılında, Adli Tıp örgütü Sağlık İşleri Genel Müdürlüğünden ayrılarak Adalet Bakanlığına bağlanmıştır ve 225 sayılı kanunla Adli Tıp Müessesi ve Meclisi kurularak bu tarihte Adli Tıp hocası olan Dr. Vasfi Bey Morg Müdürlüğüne getirilmiş ve bir süre sonra da Adli Tıp Müessesi Müdürlüğüne ek görevle atanmıştır. İş hacmi artan ve yetersiz kalan Adli Tıp Müessesesi 1926 yılında 813 sayılı Adli Tıp Müessesi Kanunu'nun kabulüyle Reislik haline getirilimiştir. Zaman içinde 813 sayılı yasa da ihtiyacı karşılamadığından 1953 yılında 6119 sayılı kanun kabul edilerek teşkilat daha da genişletilmiş ve bu sırada Grafoloji ve Balistik konularını araştıran Fizik Şubesi kurulmuştur. 1973 yılında Prof. Dr. Şemsi Gök tarafından Adli Tıp Müessesesi ve Adli Tıp Enstitüsü binalarının inşaatına başlanmıştır. 20 Nisan 1982 tarihinde kabul edilen ve 1 Mayıs 1982 tarihinde yürürlüğe giren 2659 sayılı Adli Tıp Kurumu Kanunu ile Kurum yapısında önemli gelişmeler olmuştur. 25 Ekim 1982 tarihinde Kurumun halen hizmet verdiği binasının açılışı gerçekleştirilmiştir.
ÇOK İLGİMİ ÇEKEN BİR TIP DALI.BU İŞTE ÇALIŞIYOR OLMAYI BU KONUDA EĞİTİM ALMAYI ÇOK İSTERDİM.AMA GEÇTİ ARTIK
Bireyi diğer kişilerden ayıran ve tanınmasını sağlayan özelliklerin ortaya çıkarılmasında babalık davalarında, suçluluk durumlarında, miras paylaşımında...vb konularda araştırma ve otopsi yapan kurum.
Adli tıp ilmi ülkemizde ilk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde 2. Sultan Mahmut tarafından 1839 yılında Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin eğitim programı içinde Tıbbi Kanuni (Adli Tıp) ismi altında yer almıştır. Bu dersin ilk hocası Avusturyalı Dr. C.A. Bernard olmuş ve ilk otopsi 1841 yılında bu hoca tarafından yapılmıştır.
1917 yılında, Adli Tıp örgütü Sağlık İşleri Genel Müdürlüğünden ayrılarak Adalet Bakanlığına bağlanmıştır ve 225 sayıl kanunla Adli Tıp Müessesi ve Meclisi kurularak bu tarihte Adli Tıp hocası olan Dr. Vasfi Bey Morg Müdürlüğüne getirilmiş ve bir süre sonra da Adli Tıp Müessesi Müdürlüğüne ek görevle atanmıştır
forensic medicine..
bu dersin finaline çalıştığım gece elektrikler kesildi ve dersiin konuları hayli ilgi çekici olduğıu için bütün gece kabuslar olarak uykumda beni buldu...sınavı geçtim ama korkunç bir gece yaşadım
Geceleri yatmadan önce 15 dk kitap okursak eğer ömrümüzce kaç tane kitap okuyacağımızı üşenmeden hesaplamıştı profösörümüz..
O gün bugün her gece kitap okumaya çalışırım...
Tıptaki en ilginç konuları barındırır..
Dikkatin dağılmasına imkan yok...
ACAYİP KEYİF ALARAK GİRDİĞİM DERSLERDENDİR KENDİSİ..
Tarihçe
Adli tıp ilmi M.Ö. 18. yüzyılda Hammurrabi Kanunlarında yer almasına rağmen, ülkemizde, ancak Osmanlı İmparatorluğu döneminde 2. Sultan Mahmut tarafından 1839 yılında Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin eğitim proğramı içinde Tıbbi Kanuni (Adli Tıp) ismi altında yer almıştır. Bu dersin ilk hocası Avusturyalı Dr. C. A. Bernard olmuş ve ilk otopsi 1841 yılında bu hoca tarafından yapılmıştır.
1857 yılında, Sultan Abdülmecit sivil halkın sağlık işlerinini ayırarak Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane nezaretine bağlı Umuru Tıbbiyye-i Mülkiye'ye vemiştir. Bu kuruluş içinde bir de Adli Komisyon bulunuyordu.
1879 yılında, İstanbulda Polis Müdürlüğüne bağlı Zabıta Tababeti Adliye Şubesi kurulmuş ve başına da Adli Tıp hocası Ali Rüştü Paşa getirilmiştir.
1908 yılında, Umuru Tıbbiyye-i Mülkiye ve Sıhhıyeyi Umumiye içinde ilk defa bir Morg İdaresi kurulmuş ve başına Ali Rüştü Paşa ek görevle getirilmiştir.
1917 yılında, Adli Tıp örgütü Sağlık İşleri Genel Müdürlüğünden ayrılarak Adalet Bakanlığına bağlanmıştır ve 225 sayılı kanunla Adli Tıp Müessesi ve Meclisi kurularak bu tarihte Adli Tıp hocası olan Dr. Vasfi Bey Morg Müdürlüğüne getirilmiş ve bir süre sonra da Adli Tıp Müessesi Müdürlüğüne ek görevle atanmıştır.
İş hacmi artan ve yetersiz kalan Adli Tıp Müessesesi 1926 yılında 813 sayılı Adli Tıp Müessesi Kanunu'nun kabulüyle Reislik haline getirilimiştir.
Zaman içinde 813 sayılı yasa da ihtiyacı karşılamadığından 1953 yılında 6119 sayılı kanun kabul edilerek teşkilat daha da genişletilmiş ve bu sırada Grafoloji ve Balistik konularını araştıran Fizik Şubesi kurulmuştur.
1973 yılında Prof. Dr. Şemsi Gök tarafından Adli Tıp Müessesesi ve Adli Tıp Enstitüsü binalarının inşaatına başlanmıştır.
20 Nisan 1982 tarihinde kabul edilen ve 1 Mayıs 1982 tarihinde yürürlüğe giren 2659 sayılı Adli Tıp Kurumu Kanunu ile Kurum yapısında önemli gelişmeler olmuştur.
25 Ekim 1982 tarihinde Kurumun halen hizmet verdiği binasının açılışı gerçekleştirilmiştir.