Necdet Erem Şiirleri - Şair Necdet Erem

Necdet Erem

İnsan yaratıldığı günden beri, üzerinde yaşadığı dünyayı hatta imkânların el verdiği ölçüde dünyanın içinde bulunduğu uzayı tanımaya ve tanımlamaya çalışıyor.

Amma maalesef bütün bunlara rağmen;
eşyayı isimlendiren, maddeyi şekillendiren, varlığı değerlendiren kendisini önem ve büyüklüğü nispetinde tanımayı ve tanımlamayı düşündüğü söylenebilirmi?

Hayret;

Devamını Oku
Necdet Erem

Evet,
Ben her manası ile
haktan ve hakikatten yanayım.

Akıl, marifete ehil olup,
hakka hizmet ettiği sürece,

Devamını Oku
Necdet Erem

Mum sönüp karanlığa gömüldükten sonra,
karanlığa karşı vermiş olduğu kahredici mücadelenin ne önemi var?

Aydınlığını, sonsuza kadar devam ettirecek bir filme kaydetmediyse!

İnsan hayatı mumdan farklımı sanki?

Devamını Oku
Necdet Erem

Ne güzeldir Allah’ım, Kendini bulabilmek,
Bu hilkat ağacına, bir meyve olabilmek.

Men arefe nefsehu, dersini okuyarak,
Fekad erefe rebbehu, ufkuna erebilmek.

Devamını Oku
Necdet Erem

Bize cenneti tarif eden büyüklerimiz, dünyanın BİN SENE MESUDANE HAYATI bir saatine mukabil gelmeyen elem ve ölümün olmadığı, hasret ve hasedin bulunmadığı, zaman ve mekânı sınır tanımayan, akıl, kalp ve ruhun yeteneklerinin tam kapasite aktif olabileceği vadedilen sonsuzluk standardımıza kavuştuğumuz sınırsız bir yaşam müjdesini veriyorlar.

Böyle bir cenneti, içinde yaşamakta olduğun ve çok sevdiğini zannettiğin, bir üzüm yedirse bin tokat vuran dünya ile mukayese edebilirsen et.

Hal böyle iken!
İnsanlardan inançlı olanlar, ölüm sonucu kavuşacaklarına inandıkları bu sonsuz saadet yurduna gitmeye bir türlü razı olmayışları aşağıda izah edilecek olan sebepler ile anlaşılabilir olsa da!

Devamını Oku
Necdet Erem

Evet,
Değerli Dostlar.
Dünyada güzel imkânlarla itibarlı bir yaşam,
ahirette de Cennet ve Rüyeti Cemalullah istemeyen bir kimse olabilirmi?

Samimi olmayan talepler karşılık bulabilirmi?

Devamını Oku
Necdet Erem

Ağlanacaksa burada ağlanmalı! ..

Âdemoğlunun en çok sevdiği dört şey,
rızasına bakılmadan yağmalanır gibi elinden alınır.

Azrail,

Devamını Oku
Necdet Erem

İnsan EKO SİSTEMİN DENGE UNSURU bir nevi bakteri,
YAŞADIĞI DÜNYAYI TAHRİP EDEN HABİS bir hücre veya yok olacağı ızdıraplı hayatı sonuna kadar yaşama inadı içindeki BİR APTALMI? ..

........ İNSANLIĞIN GÜNDEMİ

Sonucu itibariyle yaşamının, yaşanmaya değer bir anlamı olmayanların, yaşam içindeki düşünce ve davranışlarının bir DEĞERİ OLABİLİRMİ?

Devamını Oku
Necdet Erem

Bir kimsenin imanına vesile olmak 'SAHRALAR DOLUSU KIRMIZI KOYUNDAN' diğer bir hadisi şerifte ' GÜNEŞİN ÜZERİNE DOĞUP BATTIĞI HER ŞEYDEN DAHA HAYIRLI' olduğunun müjdesine nail olmaya hem şiddetli ihtiyacımız hem de kuvvetli umuduz var.


........TEBLİĞ

Elbet, Cennet'te dolacak.

Devamını Oku
Necdet Erem

Mikro organizmalara, bakterilere bile
hayat hediye eden, şefkat ve rahmet ve merhamet ilahı!

İstisnasız her insana,
tüm kainatı hediye etmiş olmasına rağmen,
şükredip mün-imi memnun edip nimeti bakileştirmek dururken! ..

Devamını Oku