Zengin isen bir gün oda yok olur,
Malını bölüşen elbet çok olur,
Hesabı soracak yine hak olur,
Kimsenin gururu ile oynama.
Büyükmüş,küçükmüş bundan sanane,
GURURLUYUM
Beklenmedik anda sürprizi yaptın,
Hak ettin ödülü,ehlinden kaptın,
Her şeyi anlatan sanki kitaptım,
Başarınla beni gururlandırdın.
GURURU
Belli bir sürede taşır karnında,
Dünyaya gelince durur bağrında,
Korumaya alır, solu, sağında,
Çocuklar annenin gurur kaynağı.
Toprakla örtüşüp saçaklan malı,
Üretici bakıp verim almalı,
Doğamız mis gibi temiz olmalı,
Kökleri yerinden kaldırmayalım.
Yeşermesi için sulanmalıdır,
GÜLLÜ AMCA ; ( Masalın tekerlemesi.. )
Uzaklardan gelen bir amca varmış,
Geldiği ilk köyde odada kalmış,
Parası olunca arazi almış,
Eşiyle burada hayale dalmış.
GÜNAH EKLEME
Sen yolundan yürü, bende yolumdan,
Gecede, gündüzde bekleme sakın,
Sokak ortasında tutma kolumdan,
Günahına beni ekleme sakın.
GÜNAHI ve SEVABI BİLMEMİZ GEREK..
Selamünaleyküm gönül dostlarım. Ben çok şükür Elhamdülillah Müslümanım demekle maalesef yeterince Müslüman olunmuyor. İbadet konusunda her nedense ihmalkarlık yaparak kusurlarımız fazlasıyla bulunmaktadır. Bunları telafi etmeye ömür yetmeyebilir. İslam dünyasında birbirinin kusurunu örtmek yerine daha da açıp, topluma rezil durumuna düşürmek isteyen cahil zihniyetler vardır. Günahı ve sevabı daima bilmemiz gerektiğini vurguluyorum. Ben her şeyi bilirim bana nasihat gerekmez diyenlerde ihmal etmektedir.
Ana baba hakkının ödenmesinin Allah rızasına bağlı olduğu bilinen gerçekler arasındadır. Canım ciğerim diye üzerine toz kondurmadığınız evladınız zaman çerçevesi içinde dünya hırsına bürünerek özel ve güzel günlerinizi unuttuğu gibi, babalar gününüzü kutlamayı da unutarak muhtaç olduğunuz dönemlerde uzak durması bence yavrunuza çok şey kaybettirmektedir. Hiç kimse varlığına da, sağlığına da , dirliğine de asla güvenmesin. Birlik beraberliğinizde bozulabiliyor göze de yaşlar dizile biliyor. Her şeyin hayırlısını diliyorum.
Evliyim desem de tahriki saçtın,
Başını, kalçayı, gerdanı açtın,
Arzu alemin de sevinçten uçtun,
Kendini,beni de günaha soktun.
Helalim olsaydın böyle olmaz dı,
GÜNAHLARIN SONU !. NARI CEHENNEM
Merhaba gönül dostlarım. İmtihan için geldiğimiz şu yalancı dünyada bilerek veya bilmeyerek hatalarımız olabiliyor. Her ne kadar gözümüzü haramlardan, dilimizi yalanlardan sakınmış olsak da nefsimizi yenemediğimiz anlarımız oluyor. Günah işlemeyi elbette hiç kimse arzu etmez. Mevcut günahlarımıza da tövbe ederek bir çok günahımızı da Rabbıma yalvararak affetmesini niyaz ederiz. Dualarımız kabul olur veya olmaz O onun işidir. Allah cümle ümmeti korusun inşallah. Eğer şeytanında emir ve isteklerine uyarsak kaybedenlerden oluruz.
Azapların içinde cehennemin kademelerinin olduğu hocalarımız tarafından zaman zaman söylenmektedir. Azrail'in görev icabı insanların canını almaya geldiğinde kimine göre korkunç, kimine göre de uyumlu davranır diye söylenmektedir. Tabi ki bu manzarayı bire bir ben gördüm diyene rastlayamazsınız. O taktir ilahinin işidir. Hiç kimse öleceği gününü bilemez. Doğarken de aynı olmuştur. Babanın veya annenin tahmini tutmayabilir.
Bazı çocuklar yedi aylıkken de dünyaya gelebiliyor.
GÜNAHSIZ
Dedikodu senin neyine gerek?,
Harama elini sakın ha sürme,
Cehenneme sende girersin direk,
Günahıma girme, ameli verme.




-
Perihan Pehlivan
-
Metin Solak
-
Metin Solak
Tüm Yorumlartam puanla kutluyorum üstad ne güzel bir konuyu işlemişsiniz hayırlı kandiller
Tebrikler Zeki bey
Tutuşup dostluğa uzansın eller
Dost kokusu getirsin esen yeller
Dostluğa methiye dizsin kalemler,
Şairler ozanlar dostça yaklaşın.