Osman Aslan Adlı Üyenin Nedir Yazıları - Anto ...

  • Nepal

    08.03.2020 - 09:24

    Dağcıların uğrak yeri..

  • olgunluk

    16.02.2020 - 15:29

    Olgunluk ancak bilginin, sanatın ortam olduğu yerde yaşar, ürer, gelişir..

  • parazit

    10.02.2020 - 20:41

    Bong Joon Ho'nun yönettiği; "En iyi film", "En iyi yönetmen" ve "En iyi uluslararası film" kategorilerinde Oscar ödülünü kazanan Güney Kore yapımı filmdir. Filmi ayrıcalıklı kılan unsur ise, Oscar Ödülleri'nin 92 yıllık tarihinde ilk defa İngilizce dışındaki bir dilde çekilen bir filmin "En iyi film" ödülünü kazanmış olmasıdır.

  • kabus

    20.01.2020 - 18:44

    En sık olarak kaygı, korku, öfke, utanç ve tiksinti içerir.

  • kabus görmek

    20.01.2020 - 18:43

    Yaşanılan travmaların, kötü olayların ve korkuların yansımasıdır; uykumuzun ve duygularımızın doğal bir bölümüdür.

  • lady gaga

    13.01.2020 - 17:16

    Hayrola Leydi Gaga, pek gözükmüyorsun bu ara.. :)

  • bakış açısı

    12.01.2020 - 19:49

    Bakış açısı her şeydir...
    Gerektiğinden kibar ol,
    Tanıdığın herkes kendi savaşını yaşamakta zaten!
    Basit yaşa,
    Cömertçe sev,
    Yürekten düşün sevdiklerini,
    Hayat, fırtınanın geçmesini beklemek değildir ki!
    Yağmurda dans etmesini becerebilmektir!..

  • reklam

    12.01.2020 - 12:12

    Üretimin görünmeyen motorudur..

  • Gelişim Sinema Dergisi

    07.01.2020 - 16:31

    Tam adıyla "Gelişim Sinema ve Video Dergisi"; Gelişim Yayınları tarafından Ekim 1984 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. Sahibi Ercan Arıklı, genel yayın yönetmeni ise Burçak Evren'di. Yazı kadrosunda İbrahim Altınsay, Burçak Evren, Nijat Özön, Sungu Çapan, Agah Özgüç, Nezih Coş, Prof. Alim Şerif Onaran, Ali Ulvi Uyanık gibi sinema yazarları ve eleştirmenleri, Selim İleri gibi edebiyatçılar, Tuğrul Eryılmaz gibi gazeteci yazarlar vardı. Çetin Altan, Hilmi Yavuz, Murat Belge gibi yazarların yazıları çıkmıştır. Ayrıca yabancı yazarların makalelerine de sıklıkla yer verilmiştir. Dergi 1. hamur iyi kağıda basılıyor olmakla birlikte iç sayfalardaki resimler siyah beyaz basılıyordu.Güçlü bir yayın kadrosu, zengin içeriğine ve güçlü bir dağıtım ağına rağmen "Gelişim Sinema ve Video Dergisi" 1985 Haziranında çıkan 9'uncu sayısıyla yayın hayatına son verdi. Araştırmacılar bunun sebebini Fransız ekolünü takip etmesine (Oysa Türkiye'de sinema dergileri Anglo-Sakson ekolünü takip ederler), gerçek sinefillere hitap etmemesine ve geniş kitlelere cazip gelmemesine bağlamaktadırlar.

  • Star Magazin Dergisi

    07.01.2020 - 16:27

    16 Ekim 1991'de yayınlanan ilk sayısı; 1 milyon 212 bin basılarak yaklaşık 5 milyon okuyucuya ulaşan, 90'ların unutulmaz dergilerindendir. Sabah Yayınlarından çıkan dergi, Türkiye'de parayla satılan dergiler konusunda rekoru da elinde bulundurmaktadır. Ne yazık ki içerik olarak oldukça zengin ve baskı kalitesi yönünden de mükemmel olan dergi, artan maliyetlerden ötürü 1995 yılının başlarında yayın hayatına son vermek zorunda kalmıştır.

  • düşman

    07.01.2020 - 13:37

    "Zor kullanarak kazanan, düşmanını ancak yarı yarıya yenmiş demektir." John Milton

  • masraflar

    07.01.2020 - 13:33

    "Küçük masraflardan kaçınmayın.. Bazen küçük bir delik koca bir gemiyi batırır.." Benjamin Franklin

  • akla zarar sözler

    06.01.2020 - 16:55

    "Lan Barni, iyi ki 'Taş Devri'nde yaşıyoruz. Bütün hatunlar taş gibi..." Fred Çakmaktaş

  • Matthew Labyorteaux

    06.01.2020 - 15:20

    70'li ve 80'li yılların sevilen dizisi "Küçük Ev"'de; Baba Charles Ingalls'ın manevi oğlunu canlandıran, 8 Aralık 1966 doğumlu, ABD'li aktör ve dublaj sanatçısıdır. (Soyadı genellikle "Laborteaux" olarak geçer.)

  • Mathew Laborteaux

    06.01.2020 - 15:17

    70'li ve 80'li yılların sevilen dizisi "Küçük Ev"'de; Baba Charles Ingalls'ın manevi oğlunu canlandıran, 8 Aralık 1966 doğumlu, ABD'li aktör ve dublaj sanatçısıdır. (Soyadı bazı yerlerde "Labyorteaux" olarak geçer.)

    Matthew Laborteaux, dizide Jonathan Garvey'in oğlu Andy Garvey'i canlandıran Patrick Laborteux'un da kardeşidir aynı zamanda. Patrick ve Mathew Laborteaux bebeklik yıllarını bir yetimhanede geçirmişler. İkisi de gerçek anne ve babalarını bilmiyorlar. Los Angeles'li ressam Ron Laborteaux ile eşi sinema oyuncusu Frankie, çocuk sahibi olamayacaklarını anlayınca, kendi durumlarındaki pek çok genç çift gibi bir yetimhaneye başvurup, kimsesiz bir çocuğu evlat edinmek istemişler. Önce Mathew'yu nüfuslarına geçirtmişler. Onu öz oğulları gibi sevmişler ve benimsemişler. O kadar ki, kısa bir süre sonra Mathew'un evde tek çocuk olarak kalmasının çocuğu olumsuz yönde etkileyeceğini düşünerek, ona bir erkek kardeş kazandırmak istemişler.. Eve gelen ikinci çocuk da Patrick olmuş böylece. O da dünyaya gözünü hangi kentte, kimin evinde açtığını bilmiyormuş. Çevresinde olup bitenleri anlayacak yaşa geldiği zaman bir yetimhanede bulmuştu kendini..

    Karı-koca Laborteaux'lar Patrick'i de öz oğulları gibi benimseyip, bağırlarına basmışlardı. Genç anne ve baba iki erkek çocuğunun sorumluluğunu üstlenirken, onların kişiliklerinin farklılıklar göstereceğini başka kardeşlere benzemeyeceklerini düşünüyorlardı. Öyle ya, ikisi de ayrı ana ve babanın kanını taşıyordu. Birinin ak dediğine, öbürünün kara demes, birinin sevdiğinden öbürünün nefret etmesi doğaldı.

    Mathew, küçük yaşta iyi bir oyuncu olacağını kanıtlamıştı. Baba Ron Laborteaux, eski dostu Michael Landon'un (Küçük Ev) dizisinde küçük bir oğlan çocuğuna rol vermek istediğini duyunca, Mathew'yu hemen elinden tutup, stüdyoda soluğu almıştı. Patrick'i de evde bırakmaya gönlü razı olmamıştı. Ama o gün sadece Mathew deneme filmi çevirmişti. Michael Landon, küçük delikanlının oyununu çok beğenmiş ve onu hemen işe aldığını babasına müjdelemişti. Lakin gözleri Mathew'un ağabeyi Patrick'i de takılmıştı. Bu delikanlının zeki bakışları onu etkilemişti. Hemen Ron Laborteaux'ya düşüncesini açıklayarak, büyük oğlu Patrick'e de şans tanımasını istemişti.

    Patrick de kardeşi Mathew gibi yetenekliydi. Michael Landon'un Patrick'in de ileride büyük bir oyuncu olacağından kuşkusu yoktu. Böylece "Küçük Ev" dizisinde iki erkek kardeşin rol alması kesinleşmişti. Patrick, Ingalls'ların aile dostu Garvey'lerin oğlu Andy Garvey'i canlandıracaktı.

    Not: Kaynak olarak 3 Ağustos 1981 (Sayı: 25) tarihli TV'de 7 Gong dergisinden yararlanılmıştır.

  • Müjde Ar

    06.01.2020 - 15:09

    Yapılan araştırmalara göre, Türk sinemasında fahişe rolünü en çok oynayan ve en fazla tecavüz edilen artisttir.

  • Tatlı dil

    05.01.2020 - 19:52

    "İnsanın öğrenmesi gereken ilk dil, tatlı dildir.." Barış Manço

  • korsan

    05.01.2020 - 15:34

    Yönetmenliğini Vincent Minelli'nin yaptığı, başrollerinde; Judy Garland, Gene Kelly, Gladys Cooper, Walter Slezak'ın oynadığı 1947 yapımı, 102 dakikalık bir filmdir.

    Karayipler'de bir limanda yaşayan genç kız hoşlandığı adamın ünlü bir korsan olduğunu sanmaktadır Halbuki adam genç kızla evlenmeye aday olan ama reddedilen kişidir. Cole Porter'in müziği (gerçi her zamanki mükemmelliğinde değil) eşliğinde Kelly ve Garland hareketli bir çift oluşturmuşlardı. Film, MGM şirketinin daha sonra yaptıracağı ünlü müzikallerin ilk habercilerinden biri olarak sıkılmadan izlenebilir.

  • The Country Girl (Taşralı Kız)

    05.01.2020 - 15:24

    Yönetmenliğini George Seaton'ın yaptığı, başrollerinde; Bing Crosby, Grace Kelly ve William Holden'ın oynadığı 1954 yapımı, 104 dakikalık bir film.

    Alkolik bir şarkıcının geriye dönüş çabaları ve karısının öyküsü. Dramatik olarak etkileyici ama inandırıcılıktan oldukça uzak bir film. Gişe hasılatı düşünülerek seçilen ünlü oyuncuların aşağı yukarı hiç biri rollerine uygun değiller. Film Grace Kelly'ye bir Oscar ödülü kazandırsa da, film yine de gelişmesi açısından yeterince ilginç değil.

  • yanlış davranış

    04.01.2020 - 13:15

    Yanlışı, yanlışla düzeltmeye çalışmak en büyük yanlıştır.

  • burun karıştırmak

    04.01.2020 - 12:44

    Çocukluğumuzdan itibaren burun karıştırmanın iğrenç bir alışkanlık olduğunu düşünürüz. Hijyenik olmamasının yanı sıra burnunuzu karıştırırken burun deliklerinizin içindeki hassas deriye zarar verebilirsiniz ve bu da sinüs enfeksiyonlarını tetikleyebilir. Fakat, yakın zamanda yapılan bir araştırmada burnunu karıştıran insanların daha sağlıklı olduğu ortaya çıktı.

    Uzmanlar çocuğunuzu burnunu karıştırırken gördüğünüzde engel olmamanız gerektiğini söylüyor. Araştırmanın ikinci kısmını okumadan önce midenizi hazırlayın. Çünkü Profesör Friedrich Bischinger, burnunuzdan çıkardığınız kuru kalıntıları yemenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini açıkladı.

    "Burun, bakterilerin biriktiği bir filtre gibi. Bu birikintiler bağırsağınıza indiğinde ilaç görevi görüyor." diye konuştu.

    Bilim insanları nasal mukusun iyi bakteriler bakımından zengin olduğunu ve bu bakterilerin dişlere yapışarak çürüklere neden olan bakterileri önlediğini buldu. Dişlere olan faydasını bulduktan sonra uzmanlar, sümüğü diş macunu yapımında kullanma fikri üzerinde de çalışmaya başladı. Amerikan Mikrobiyoloji Derneği'nin bulguları aynı zamanda sümüğün solunum enfeksiyonlarını, mide ülserini ve hatta HIV'i önlediğini gösterdi.

  • Tay yayınları

    03.01.2020 - 22:41

    Kurucusu ve sahibi M. Sezen Yalçıner bugün Fethiye'deki evinde vefat etmiştir. Türk Çizgi roman severlerin başı sağolsun.

  • aziz nesin

    02.01.2020 - 09:20

    Türk Edebiyatının kısa boylu “Dev” adamı.

  • bilgisayar mühendisliği

    28.12.2019 - 21:43

    "Kuramsal Temeller", "Donanım" ve "Yazılım olarak üç ana bilim dalına sahiptir.

Toplam 5292 mesaj bulundu