Abdullah Cengiz Adlı Üyenin Nedir Yazıları - ...

  • serbest kürsü

    22.02.2022 - 16:11

    Serbest kürsü; yazılmak istenen her türlü yazının kurallara uygunluk şartı ile yazıldığı ortamdır...

  • serbest kürsü

    16.06.2020 - 21:42

    Belediye Başkan Yardımcısı atanırken bulunduğu yerleşim biriminin nüfusuna göre atanmalıdır. Bu göreve atama yapılırken yerleşim biriminin nüfusu en az 25000 olmalıdır.

    Bu sayıdan sonra her 25000'de bir belediye başkan yardımcısı atanmalıdır. Nüfusu 75000'in üzerinde olan yerleşim birimlerinde sadece üç belediye başkan yardımcısı atanmalıdır.

    Belediye Başkan Yardımcısı atanırken en az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak, 30 yaşını doldurmuş olmak, askerlik hizmetini tamamlamış olmak ve geçmişinde yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymiş olmamak şartı aranmalıdır.

    Bu şartlara sahip olan her Türk vatandaşı belediye başkan yardımcılığına atanabilmelidir. Belediye Başkan Yardımcısının görev süresi bir seçim dönemi olmalıdır. Yeni seçimlerin yapıldığı gün görev süresi bitmeli, seçimler yapıldıktan sonra sözleşmesi yenilenerek tekrar belediye başkan yardımcılığına atanabilmelidir.

  • serbest kürsü

    28.05.2020 - 21:49

    : Sosyal Güvenlik Kurumu''nda ( SGK. ) ödenemeyen veya ödenmeyen çalışanlara veya iş yeri sahiplerine ait Sosyal Güvenlik - Emeklilik Primleri için geçmişe dönük borçlanma getirilsin. Vatandaşlar bir iş yerinde çalışırken ödenmeyen veya bağımsız olarak çalışırken ödeyemedikleri ayların primlerini SGK.''ya borçlansınlar. İstedikleri zaman bu borçlarını faizleriyle beraber taksitler halinde bu kuruma ödesinler. Böyle yapılırsa vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmiş olur. Devletimize de maddi gelir ( kaynak ) sağlanmış olur.

  • serbest kürsü

    28.05.2020 - 21:48

    Devlet yada özel sektörde çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu''nda ( SGK. ) Askerlik Borçlanması olduğu gibi üniversitelerde okuyan öğrenciler ve üniversitelerde okumuş çalışanlar için üniversitelerde okudukları süreler için ''''Yükseköğretim Öğrenim Borçlanması'''' Getirilsin. Bu kişiler askerlik borçlanmasında olduğu gibi , üniversitede okudukları süreler için bu sürelerin sigortalarını Sosyal Güvenlik Kurumu''na borçlansınlar. Öğrenciler Üniversite bitince bu süreleri gelirlerine göre devlete ödesinler. Çalışanların ise üniversite okudukları süreleri maaşlarından Sosyal Güvenlik Kurumu''na gelirlerine göre ödesinler yada maaşlarından kesilsin. Böyle yapılırsa üniversitede okunan süreler boşa gitmemiş olur, SGK.'' da gözükmüş olur , devletimize ek gelir sağlanmış olur, öğrencilerin emekleri boşa gitmemiş olur, öğrencilerin okudukları zamanlar boşa gitmemiş olur, bu öğrencilere sosyal hak sağlanmış olur.

  • serbest kürsü

    28.05.2020 - 21:47

    Devlet kadrolarına ( Merkezi ve Yerel Yönetimler ) idareci ( yönetici ) atanırken sadece üniversitelerin idareci ( yönetici ) yetiştiren lisans programlarından yani İşletme / İşletmecilik,Kamu Yönetimi,Siyasal Bilgiler programlarından mezun olanlar idareci olarak atansınlar. Diğer bölüm ve programların mezunları yöneticilik yapmasınlar, onlar sadece mezun oldukları programların yetki verdiği işleri yapsınlar. Böyle yapılırsa herkes aldığı diplomanın verdiği işleri yapar, adalet ve hak yerini bulur. Devlet kurumlarına ( merkezi ve yerel yönetimler ) personel alınırken yaş sınırlaması kaldırılsın. Emekli olana kadar her yaşta insanlar şartları uyuyorsa devlet kurumlarına girebilsin. Böyle yapılırsa devletimiz her yaşta insandan çalışan olarak faydalanabilir , devletin hizmetleri daha başarılı bir biçimde yerine getirilir.

  • serbest kürsü

    28.05.2020 - 21:46

    Önceki geçerli olan yasaya göre memur liselerinden yani ; Sağlık Meslek , Polis Meslek , Askeri , İmam Hatip , Öğretmen Liselerinden mezun olanlar bu okullardan mezun olduktan sonra almış oldukları ünvanları ile devlet memuru olarak atanıyorlardı. Bir tarihten sonra söz konusu yasa değişti ama Polis Meslek ve Askeri Liselerden mezun olan kişiler mezun olunca önceki kaldırılan yasaya göre sınavsız olarak devlet memuru olarak atanmaya devam ettiler. Buna karşın Sağlık Meslek , Öğretmen ve İmam Hatip Liselerinden mezun olan kişiler devlet memuru olarak atanmadılar. Ancak geçerli olan yasamıza göre kazanılmış haklar geri alınamaz. Sağlık Meslek , Öğretmen ve İmam Hatip Liselerinden mezun olan kişilerin bu liselerden mezun olunca kazanmış oldukları ünvanları ile devlet memuru olarak atanmaları ,bu liselerden mezun oldukları tarihlerin bu kişilerin SGK-Emeklilik Başlangıç tarihi olarak kabul edilmesi, resmiyette devlet memuru sayılmaları bu kişilerin kazanılmış haklarıdır. Bunun için bu liselerden mezun olan kişiler resmiyette, yasal olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) kayıtlarında kazanılmış hakları olarak söz konusu ünvanları ile devlet memuru olarak sayılsınlar ( kabul edilsinler ) , bu liselerden mezun oldukları tarihler bu kişilerin SGK-Emeklilik Başlangıç tarihi olarak kabul edilsin ,devlet memurlarında olduğu gibi bağlı oldukları sosyal güvenlik-emeklilik kurumu Emekli Sandığı olsun. Devlet kurumlarına ( merkezi ve yerel yönetimler ) personel alınırken yaş sınırlaması kaldırılsın. Emekli olana kadar her yaşta insanlar şartları uyuyorsa devlet kurumlarına girebilsin. Böyle yapılırsa devletimiz her yaşta insandan çalışan olarak faydalanabilir , devletin hizmetleri daha başarılı bir biçimde yerine getirilir.

  • serbest kürsü

    28.05.2020 - 21:43

    Güvenilir ve başarılı bir Diyanet kurumunun oluşturulması için Diyanet İşleri Başkanlığının yapısı değiştirilmeli. Bunun için bu kurum önce yerel yönetimlerde olduğu gibi iç işlerinde bağımsız, kendi bütçesi olan, kendi bünyesinde kendi kararlarını alabilen bir kurum haline getirilmelidir. Bu kurumun bünyesinde Diyanet Şurası kurulmalıdır. Bu şura belediye meclislerinde olduğu gibi bu kurumun son karar ve kurum yönetimini denetleyen organ olmalıdır. Bu şuranın üyeleri tüm üniversitelerin senatolarından seçilen birer üyelerden oluşmalıdır. Şuranın üyeleri ilahiyat alanında doktora yapmış kişiler arasından, senatoların salt çoğunluğuyla iki turlu seçimle seçilmelidir. Diyanet İşleri Başkanını ve diğer önemli organları iki turlu seçimle Diyanet Şurası seçmelidir. Bu şura altı ayda bir olağan olarak toplanmalı, diyanet konuları ile ilgili ve kurum ile ilgili sorunlar bu şurada tartışılmalıdır. Bu şura üyelerinin tam sayısının dörtte birinin yazılı isteği ile ve Diyanet İşleri Başkanının çağrısı ile olağanüstü olarak toplanabilmelidir. Şura gerekli gördüğü durumlarda Diyanet İşleri Başkanını ve diğer önemli organların üyelerini değiştirebilmeli, yerlerine yeni kişileri seçebilmelidir. Bu kurumun faaliyetleri, hesapları yargı denetimine açık olmalı, gerekli durumlarda yetkili yargı organları tarafından gerekli hukuki işlemler yapılabilmelidir. Teşekkürler.

  • serbest kürsü

    27.01.2020 - 20:38

    1990 YILINDA KÜÇÜK BİR ÇOCUK İKEN MASAL VE HİKAYE YAZARAK BAŞLADIĞIM SANAT HAYATIMDA OTUZ YILI GERİDE BIRAKTIM. MASAL VE HİKAYEDEN SONRA ŞİİR VE KURGULAR YAPARAK SANAT ALANIMI GENİŞLETTİM. SANATI MADDİ GELİR İÇİN YAPMADIM. TELEVİZYONDA SEYRETTİĞİM ÇİZGİ FİLMLER, SUSAM SOKAĞI PROGRAMI VE OKUDUĞUM KELOĞLAN MASALLARI BENDE SANAT YAPMA İSTEĞİ UYANDIRDI. SONRA DA BU İSTEK HEMEN UYGULAMAYA DÖNÜŞTÜ. BUNDAN SONRA DA FIRSAT BULABİLDİĞİM SÜRECE SANAT ÇALIŞMALARIM DEVAM EDECEK. BAŞTA SANAT CAMİASI OLMAK ÜZERE TÜM MİLLETİMİZE VE İÇİNDE İNSANLIK DUYGUSU TAŞIYAN TÜM İNSANLARA SAYGILARIMI SUNUYORUM. MASUM CANLILAR ÖLMESİN. SAVAŞA VE TERÖRE HAYIR ( WEB ADRESİM acfanku.tr.gg ) )))))))))))))))))))))))

  • serbest kürsü

    15.04.2015 - 21:41

    Stajyerlikde SSK...Meslek liselerinde, yüksekokullarda, fakültelerde ve diğer eğitim-öğretim yapılan kuruluşlarda eğitim ve öğrenim gören öğrenciler buralarda aynı zamanda zorunlu olarak staj görmektedirler.Bu öğrenciler staj görerek okullarında teorik olarak öğrendikleri bilgileri iş yerlerinde uygulamalı olarak (bizzat çalışarak,uygulayarak) öğrenme imkanı bulmaktadırlar.
    Bu öğrenciler staj gördükleri iş yerlerinde bu işyerlerinde çalışan diğer personel ile aynı işi yapmaktadırlar.Ancak mevzuat gereği bu öğrencilerin SSK. primleri ilgili iş yerleri ve devlet tarafından ödenmemektedir.
    Devletimize ek gelir kazandırmak, geçmişte ve günümüzde çeşitli eğitim-öğretim kurumlarında okurken okudukları alan ile ilgili iş yerlerinde staj görmüş tüm söz konusu öğrencilere yeni sosyal hak kazandırmak amacıyla yapılacak yasa veya yönetmelik değişikliğiyle; bu öğrencilerin ilk staj gördükleri tarihler SSK. başlangıç tarihi olarak kabul edilsin. Sonra öğrenciler aradaki boşlukları S.G.K. Müdürlüklerine giderek toplattırsın, hesaplattırsın ve gelirlerine göre aylık taksitler halinde S.G.K.’ya ödesin.
    Günümüzde geçmişte ve günümüzde çeşitli eğitim-öğretim kurumlarında okurken okudukları alan ile ilgili iş yerlerinde staj görmüş milyonlarca yeni ve eski öğrenci var.Bu anlattığım yapılırsa milyonlarca yeni ve eski öğrenci S.G.K.’ya para yatırır ve bu yolla devletimiz milyonlarca TL. ek gelir elde etmiş olur.

  • Seyyid Fevzeddin el Bilvanisi

    18.06.2010 - 16:16

    Tüm Allah dostlarından Allah razı olsun,onların hayır duaları İslam Ümmetinin üzerinden eksik olmasın....

  • gavsı sani

    15.04.2010 - 15:11

    Gavs; Nakşibendi ve Kadiri tarikatlerinde kullanılan bir kelimedir.Dünya'da hayatta olan müslümanlar içinde imanda en üstün olan kişiye gavs denir.Bu tarikatlerde tüm müridler kendi şeyhlerinin gavs olduğuna inanırlar.Tabi gerçekte hangi müslümanın imanda en üstün olduğunu ancak Rabbimiz bilir....

  • Nakşibendi Tarikatı

    11.04.2010 - 16:02

    Ben tüm tarikatleri inceledim,tanıdığım insanlar oldu,aralarına girdim.Asıl olan şu.Varlığımızın gayesi; Allah'ın istediği kul olmak.Bunu başarmak için; sadece Allah rızası için Allah'ın emir ve yasaklarına uymanız ve imkanınız varsa Peygamberimizin sünnetlerini yapmanız yeterli.Hiçbir tarikate girmenize gerek yok.Tarikatler sizin bildiğiniz gibi değildir.Allah dostlarının çevresindeki sevenlerinin sürdürdükleri gelenektir.Tarikatin başı o Allah dostudur.O Allah dostunun sevgisini,hayır duasını kazanmanız için tarikate girmenize gerek yok,bunun için onu kalpten sevin,onun için dua edin,imkanınız varsa yanına gidin hayır duasını alın.yani; tarikate girmek diye bişey yok.Nakşibendi tarikati ise Şah Nakşibendi Hazretlerinin kurduğu bir gelenek.Sünni olan tüm tarikatlere girdiğinizde sizde göreceksiniz; anlattıkları hep aynı; Allah'a itaat et,sünnetleri yap.Günümüzdeki tarikatlerden uzak durun.Kafanız bulanır.Nakşibendi Tar. girmek istiyosanız Şah Nakşibendi Haz.'ni sevin,onun için dua edin,dualarınızın kabul olması için Peygamberimizden sonra onun hatrı için deyin yeter.Bugün bu tarikat dergahlar halinde yaşıyor ve her dergahın ayrı şeyhi var.(Menzil,İskenderpaşa,Konya vb.)

Toplam 12 mesaj bulundu