Sigara Kağıdına Yazılan Şiir Şiiri - Yor ...

Cihan Oğuz
21

ŞİİR


8

TAKİPÇİ

Kimsenin kimsesi yok kendinden başka
Böyle diyor ayyaşhaneden ayık çıkan tek adem
Hayatın sırtına saplı ok bile yorgun haliyle hücumda
Masalımız: Sonu ertelenmiş bir sevinç tablosu
Nereye bıraksak iğreti duruyor dağlar
Seni hangi buluta yakıştırsam beğenmiyorsun
Sanki zili çalıp kaçan yaramaz bir çocuk geçiyor içinden

Tamamını Oku
  • Tayfun Tuna
    Tayfun Tuna 16.06.2023 - 15:25

    Kimsenin kimsesi yok kendinden başka

    Cevap Yaz
  • Yavuz Girgin
    Yavuz Girgin 14.04.2013 - 22:52

    bazı bazı okkalı bir taş gibi değmeli şiirler böyle alınlara çat çat çat
    buharlaşıp gitmeyen şiirler böyle böyle
    ..


    saygı ile

    Cevap Yaz
  • Arap Naci
    Arap Naci 10.05.2012 - 22:16

    sevgili şairimiz bu şiirinin bu kadar değerli bir şiir olacağını düşünmemişdir yazarken muhakkak..

    şiirler düşmanlarıyla büyürler çünkü..şairler de öyle..

    Cevap Yaz
  • Arap Naci
    Arap Naci 10.05.2012 - 22:12

    :))))

    yahu..gülmeyelim de ağlayalım mı?
    insanların kendilerini düşürdükleri şu hallere bakın yahu

    Cevap Yaz
  • Hasan Buldu
    Hasan Buldu 10.05.2012 - 21:51

    Tam da sayın Lara Açanba'nın tarzına uygun bir şiir. Daha önce de söylemiştim tekrar yineliyorum: Bu tür şiirlerin yüzlercesi bu sitede mevcut; kendi tarzını bulamayan, yenilik diye, bu tür şiirleri yazan, zavallı şairlere acıyorum. Bu tür şairler dadayizm kurbanı. Hiç bir zaman bu şairler edebiyat tarihinde kalıcı olamıyacaklardır.

    Sevgi ve saygılarımla.

    Cevap Yaz
  • Harun Yıldırım
    Harun Yıldırım 10.05.2012 - 21:17

    Ben kendim saiir degilim ama aciz hane yazip karalarim ve bu ontolojinin gunun siirlerine baktimda 30 gun 5 siir beni tatmin etmiyor her kalem yazsin ama lutfen gun siirleri onemli buna önem verin bu sizin saglam bir siire onem veren ver oldunuzu ispatlar saygilar

    Cevap Yaz
  • Harun Yıldırım
    Harun Yıldırım 10.05.2012 - 21:17

    Ben kendim saiir degilim ama aciz hane yazip karalarim ve bu ontolojinin gunun siirlerine baktimda 30 gun 5 siir beni tatmin etmiyor her kalem yazsin ama lutfen gun siirleri onemli buna önem verin bu sizin saglam bir siire onem veren ver oldunuzu ispatlar saygilar

    Cevap Yaz
  • Arap Naci
    Arap Naci 10.05.2012 - 20:55

    cevap veremiyecek durumda olan şiirlere,şairlere,resimlere,ressamlara,sanatçılara,heykellere,heykeltraşlara,yazarlara, çizerlere, şahıslarına saldırı niteliğinde yapılan her türlü ucuzluk şehirleşememiş bilinçlerin eseridir..

    Cevap Yaz
  • Arap Naci
    Arap Naci 10.05.2012 - 20:10

    ben şahsım adına Antoloji Yönetiminden şairin şahsına yönelik içinde en küçük de olsa hakaret içeren bütün yazıların silinmesini istirham ediyorum..

    Cevap Yaz
  • Arap Naci
    Arap Naci 10.05.2012 - 19:52

    Cihan Oğuz


    --------------------

    İstanbul, 18 Nisan 1963 doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden “Türk Sosyo-Kültür Yapısı İçinde Arabesk” konulu teziyle mezun oldu. Aynı üniversitede Antropoloji masteri yaptı. Bu kez tezinin konusu, “Değişme Sürecindeki Türk Toplumu ve İsmet Özel’de Kimlik Arayışı” idi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Anabilim Dalı'nda doktora yaptı. Mezuniyet tezinin başlığı, 'Türk Basını'nda Etik Sorunu ve 'Tetikçilik' Kavramı' oldu. 1988 yılından bu yana gazetecilik yapıyor. 12 yıl Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak görev yaptıktan sonra, 2000 yılı Eylül ayında CNN TÜRK’te editör olarak çalışmaya başladı. 6,5 yıllık bir çalışmanın ardından, 2007 yılı Mart ayından bu yana tv8 Haber Merkezi'nde editörlük yapıyor.

    İlk şiir kitabı “Ay Işığı Karanlığı Yırtarken” henüz 20 yaşındayken yayımlandı (1983). Anadolu Ajansı’ndaki muhabirlik görevine başlamadan önce haftalık Yeni Gündem dergisinde kitap tanıtma yazıları yazdı. Şiir ile eleştiri yazılarını birlikte sürdürdü. 1987-1990 yılları arasında 33 sayı yayımlanan Edebiyat Dostları dergisinin yazı kadrosunda yer aldı. Milliyet Sanat Dergisi’nin 1987’de düzenlediği Abdi İpekçi Öykü/Roman Eleştirisi Yarışması’nda Murathan Mungan’ın “Cenk Hikayeleri” adlı yapıtına yönelik incelemesiyle üçüncülük ödülü kazandı, ancak daha sonra edebiyat ödüllerine katılmaktan vazgeçti.






    Şiirleri çeşitli yıllıklarda ve bu arada Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan üç ciltlik “Yüzyılın Türk Şiiri (1900-2000)” ve iki ciltlik “Tanzimat’tan Bugüne Edebiyatçılar Ansiklopedisi” ile “Cumhuriyetten Günümüze Türk Şiir Antolojisi” (Boyut Yayıncılık-1999) ve “Son Çeyrek Yüzyıl Şiir Antolojisi”nde (Scala Yayıncılık-2000) yer aldı.






    Ayrıca, genç yönetmen Kerem Topuz’un “Absence and Everyting is Possible” (Hiçlik ve Her Şey Mümkün) adlı 19,5 dakikalık kısa metraj filminde de tek kişilik rolü oynadı (2000).






    Şiir, eleştiri ve deneme yazıları, başta Edebiyat Dostları, Yeni, Varlık, Yazko Somut, Milliyet Sanat, Parantez, Promete, Virgül, Ütopiya, Ludingirra, Sombahar, Pencere, Şiir-lik, Su, Nitelik, Üç Nokta, Şiir Ülkesi, Yeni Biçem, Akatalpa, Rüzgar, Yom Sanat ve Düzyazı Defteri olmak üzere pek çok dergide yayımlandı.






    Yayımlanan şiir kitapları:






    'Ay Işığı Karanlığı Yırtarken' (1983-kendi yayını)






    'Hoşbulduk Cehennem' (1994-Promete Yayınları)






    'Aşkla Satranç' (1995-Gibi Yayınları)






    'Girdap ve Safir' (1998-Öteki Yayınları)






    'Kendime Savurduğum Hançer'(2004-Yom Yayınları)











    Cevap Yaz

Bu şiir ile ilgili 41 tane yorum bulunmakta