Kara tahta başında ders veriyordum
Ahmet yine ateşlenip gelmemişti o gün
Zeynep’in karnı ağrıdığı için ilaç vermiştim
Şehirden yeni harita almıştım,
Birde çocuklar için boya kalemi.
Okuyamadığım gazeteler yatağımın baş ucunda...
Aklımda ve düşlerimde öğrencilerim,
..
Canım babacığım,
Sensiz geçireceğim bir babalar günü daha. Bütün çocuklar ellerinde hediyeleriyle babalarına koşup bu özel günlerini kutlarken ben yine boynu bükük onlara bakacağım. Annemin benim için sakladığı birkaç parça eşyanı koklayıp onları öperek avunmaya çalışacağım.
Biliyor musun babacığım ben üç günü hiç sevmiyorum. İlki 21 Nisan yani doğum günün. Ama artık senin bir doğum günün yok değil mi babacığım sen hep 48 yaşındasın. İkincisi 19 Mayıs yani öldüğün gün. Bu sene törendeydim o gün ama yüreğim acıyordu. Üçüncüsü ise bugün yani babalar günü. Öpecek, hediye alacak babam yoksa ve başka çocuklara gıpta ile bakıyorsam nasıl severim ben bu günü.
Annem senin için o artık bir melek ve sen onu yürekten her düşündüğünde bil ki o da seni düşünüyor ve görüyor diyor. Karnemi, takdir belgemi ve üstün başarı belgemi alırken tam o anda seni düşündüm babacığım. O anda beni görüp gurur duydun mu? Çünkü ben seni yanı başımda hissettim, hatta elin saçımı bile okşadı bir an için.
..
İnsan dünyaya farklı cinsten iki kafadarın isteyiyle getirir
Seçmece şansınız olamaz,sonuçta pat diye buradasınız
Nelerle karşılaşılacağı yaratanın kader dediyi takdiri ilahi
Benim ilavemlede evde çocuklar dört kardeşe tamamlandı
Geçen yıllarda olağan tatlı,acı anılarla erişkin insan oldum
Hayatımı derinden etkileyen yıl bin dokuz yüz doksan bir
Mevsimlerden sonbahardan kışa,havalar soğumaya başlar
..
(8 Mart Dünya Kadınlar Günü)
Yaratan yaratırken, kadını farklı gördü
Kadına ana dedi, müstesna bir yer verdi
Cenneti kadınların, ayak altına serdi
Yılda bir anılmak mı, her gün kadınlar günü
Saygısızlık sayarım, kadınlara bir günü.
..
Geçtiğimiz kış mevsiminde Ankara’ya geldiğimde merkezi Ankara’da bulunan ÇAMLIDERE VE DOĞA DOSTLARI DERNEĞİ yönetiminden bir davet aldım. Dernek Başkanımız Gazeteci Yazar Ali ÖCAL ve dernek yönetimindeki hemşerilerim beni dernek merkezinde her hafta düzenledikleri Çarşamba buluşmalarına devet ediyorlardı. Belirlenen gün geldiğinde şair dostlarımızdan hemşerim Ahmet EROĞLU ve yine dernek yönetiminden hemşerimiz Kadir CİVELEK beni Aydınlıkevler’den aldılar ve Yenimahelle’de bulunan dernek lokaline götürdüler. Dernek binasına girişimizde değerli dernek başkanımız Ali ÖCAL hemşerim başta olmak üzere; Ali GÜREL, Faruk ÇALIŞICI, Güresel EYLEN, Davut ERŞAHİN, İsmail ÇETİNER, Ümit KAYA, Mehmet YILMAZ, Hasan ERŞAHİN, Ali Fuat ATALIK, Hasan CEYLAN ve şu an tek tek isimlerini hatırlayamadığım Çamlıdereli gönül ehli hemşerilerim beni büyük bir içtenlikle karşıladılar, bağırlarına bastılar. Yıllardır gurbeti sıla bilmiş bir Çamlıdereli olarak doğrusunu söylemek gerekirse değerli başkanım Ali ÖCAL dahil bu hemşerilerimin bir çoğuyla ilk kez yüz yüze tanışma fırsatı buluyordum. O günkü toplantıya değerli hemşerimiz spor adamı ve işadamı Sami ALTUNYUVA’da kıtıldı. O akşam, gecenin ilerleyen saatlerine kadar şiirden, edebiyattan, sanattan ve spordan konuştuk, doyumsuz bir sohbet yaptık.Gerçekten böylesine gönül ehli ve Çamlıdere sevdalısı hemşerilerimle tanışmaktan ve birçok konuda ortak görüşlerimizi paylaşmaktan büyük keyif aldım.
O akşamki sohbetimiz esnasında; kurucusu bulunduğum Yeşilırmak Şiir Vadisi Grubu olarak Amasya’nın Taşova İlçesinde her yıl düzenlediğimiz, bu sene üçüncüsü yapılan ve artık geleneksel hale gelen BORABOY ŞİİR GÜNLERİ etkinliklerinden de söz edildi. Acaba böyle bir şiir ve sanat etkinliğini “Kendi memleketimiz Çamlıdere’de de yapabilir miyiz? ” sorusu çerçevesinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Sonuçta 26-27 Haziran 2009 tarihinde ÇAMLIDERE ŞİİR GÜNLERİ adı altında bir şiir ve sanat etkinliği düzenlemeyi kararlaştırdık. O akşamki sohbetimizi müteakip etkinlik tarihine kadar geçen süre içerisinde sık sık dernek yönetimimizle iletişim halinde olduk ve etkinlikle ilgili hazırlıkları günü gününe takip etmeye çalıştık. 22-23 Mayıs 2009 tarihlerinde üçüncüsünü tertip ettiğimiz BORABOY ŞİİR GÜNLERİ etkinliğine derneğimiz yönetiminden Faruk ÇALIŞICI, Gürsel EYLEN, Hasan CEYLAN, Mehmet YILMAZ ve Ahmet TEZCAN’dan oluşan beş kişilik bir heyet katıldı ve derneğimiz adına etkinliğimizin onur konukları oldular. Nihayet ÇAMLIDERE VE DOĞA DOSTLARI DERNEĞİ öncülüğünde bu sene ilk kez düzenlenecek olan ÇAMLIDERE ŞİİR GÜNLERİ etkinlik tarihi gelip çattı. Amasya’daki yoğun iş programlarım ve tamamlamam gereken işlerim nedeniyle ancak etkinlik tarihinden bir gün önce izne ayrılabildim ve 24 Haziran 2009 Perşembe günü Çamlıdere’ye geldim. Çamlıdere’ye iner inmez ilk işim şair dostlarımızı konuk edeceğimiz Çamkoru İzcilik tesislerine gidip, o mekanları gezip görmek oldu. Çamkoru İzcilik tesislerinde İzcilikten sorumlu Bakanlığımız yöneticilerinden Barbaros YILMAZ ve Tesis Müdürümüz değerli hemşerim meslektaşım Yücel KAYA hocamdan bilgi aldım, son hazırlıklar tamamlanmıştı.
Etkinliğin ilk günü, yani 25 Haziran 2009 Cuma günü sabah saatlerinde yanıma eşimi ve iki kızımı da alarak Avdan Köyü önünde Çamlıdere – Çamkoru yol ayrımında Çamlıdere’ye gelecek konukları beklemeye koyulduk derken ilk görünen araçtan değerli dernek başkanımız Ali ÖCAL ve değerli eşleri, değerli hemşerim Gürsel EYLEN ve değerli eşleri ile programda güzel bir şiiri seslendiren Çamlıdereli öğrenci hemşerimiz Sevim BEKTEMİR kızımız indiler, birbirimizle merhabalaşıp kucaklaştık. Birkaç dakika sonra şair dostlarımızdan Hünkar DAĞLI kendi özel aracıyla geldi ve onun ardından da Çorumlu şair dostlarımızdan Rifat KURTOĞLU kendi özel aracıyla buluşma noktasında durdu. Aşık Kurtoğlu ile ilk kez burada yüz yüze tanışma fırsatı buludum ve böyle bir gönül dostunu tanımaktan kendi adıma mutluluk duydum. Birkaç dakika sonra da Ahmet EROĞLU ve Faruk ÇALIŞICI refakatinde Ankara’dan toplu olarak harek eden şair dostlarımız geldiler. Kısa süreli bir hoş beşten sonra hep birlikte Çamkoru İzcilik tesislerine gittik ve birlikte öğle yemeği yedik. Öğle yemeğinin ardından vakit kaybetmeden yine hep birlikte Çamlıdere İlçe merkezine geldik. Erkek katılımcılar Cuma namazı için Çamlıdere merkez camiine gitmek üzere dağılınca bayan katılımcılar Belediye Düğün salonunda dinlendiler. Cuma namazını müteakip tekrar toplanıp kısa bir şehir turu yaptık; Çamlıdere merkezinde kısa bir yürüyüş ve ardından şehir girişindeki Kamil Bostan parkında fotoğraf ve kamera çekimleri yapıldı, dernek başkanımız Ali ÖCAL burada yüksekçe bir yere çıkarak misafirlere Hoşgeldiniz dedi ve Çamlıdere hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Ardından İlçemize yeni yapılan spor sahası ve kapalı spor salonu gezildi ve en son olarak da Çamlıdere’nin manevi sembolü Şeyh Ali Semarkendi Hazretlerinin Türbesi ziyaret edildi. Türbe ziyareti esnasında, katılımcı hocalarımızın ve şair dostlarımızın hayranlıklarını gizleyemedikleri gözlemlendi. Akşam saatlerinde Çamkoru’da toplu olarak yenilen akşam yemeğinin ardından GELENEKSEL SİNSİN ATEŞİ VE OYUNUUNU izlemek üzere yine toplu olarak Çamlıdere yaylasına hareket edildi. Son altı yıldan beri ilk kez oynanan yöreye ait bu özel oyun katılımcı sanat dostları ve kalabalık bir izleyici grubu tarafından ilgiyle izlendi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren sinsin oyununun ardından, misafirler konuk edildikleri Çamkoru izcilik tesislerine döndüler ve geceyi burada geçerdiler.
Ertesi gün, yani etkinliğin ikinci günü 26 Haziran 2009 Cumartesi günü izcilik tesislerindeki sabah kahvaltısının ardından katılımcılarla birlikte Çamkoru Göleti ve mesire alanı içinde bir gezinti yapıldı. Öğleye yakın saatlerde de etkinliğin Şiir Dinletisi bölümünün sunulacağı ALUÇDAĞI FESTİVAL ALANIN’na hareket edildi. Burada katılımcı şairler ve misafirler Çamlıdere Doğa Dostları Derneği Başkanı Ali ÖCAL ve dernek temsilcileriyle, Yeşilırmak Şiir Vadisi Grubu Kurucusu Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza ATASOY tarafından karşılındı. İlk gelenler arasında İlçe Kaymakamımız Hüseyin PARLAK ve İlçe Belediye Başkanımız H. Caner CAN vardı. Öğle yemeği olarak katılımcılara ve izleyicilere Ankara döneri ve ayran ikram edildi. Çay molası ve festival alanındaki son hazırlıkların kontrolünden sonra etkinliğin şiir dinletisi bölümüne geçildi. Etkinliğin açış konuşmasını Çamlıdere ve Doğa dostları derneği Başkanı Gazeteci yazar Ali ÖCAL yaptı. Konuşmasında böyle anlamlı bir etkinliğin ilçemizde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; etkinliğe destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti. Ardından programın içeriğine ilişkin konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Eğitimci Şair Ali Rıza ATASOY ve ardından kürsüye gelen Çamlıdere Belediye Başkanı H. Caner CAN konuşmalarını ansızın bastıran sağanak yağmur altında tamamladılar. Yağmurun olanca şiddetiyle devam etmesi nedeniyle programa İlçe merkezinde Belediye Düğün salonunda devam edildi. Burada konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin PARLAK, katılımcı şairlere hitaben şairane bir konuşma yaptı ve böyle anlamlı bir etkinliğin İlçemizde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Etkinliğin şiir dinletisi bölümü Kızılcahamam Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Asuman ARSLAN’ın kendine özgü yorumuyla Ali Rıza ATASOY’un TÜRBE / ÇAMLIDERE ŞİİRİ başlıklı şiirini seslendirmesiyle başladı, istek üzerine programın kapanışı da aynı şiirle yapıldı. Etkinlğin şiir dinletisi bölümünde her şair kendisine ait bir şiir seslendirdi ve akşama yakın saatlerde program sona erdi.
..
Rahat rahat konuş çocuk
Bilmez isen danış çocuk
Hep akranın tanış çocuk
Burda hayat bayram çocuk
Burcu burcu sevgi açar
Her türlü dert kaygı kaçar
..
Bugün bir meleğin doğum günü
Canım doğum günün kutlu olsun
Sevdiğime şahit tut bu günü
Hayatın daima mutlu olsun
Unutmadım tanıdığım o günü
O gün tanışma günümüz olsun
..
Ben öleceğim günü bilmeliyim,
Ve bir bahar günü ölmeliyim.
Güneşli bir günde,
Bir gül bahçesinde gül toplayarak.
...
Bekleyen bir dost gibi,
Sarıp sarmalamalı beni toprak.
..
diyelim ki milli eğitim bakanısın
biraz düşükmüş IQ’n
çapsızmış kafatasın
neden olmasın
çok daha azları neler olmuyor ki?
kuralları yeniden koysan
..
Çocukluğumuzun amacı öğretmenlerimiz,
Sevgilerimiz sizlerle bilesiniz.
Sadece alfabeyi öğretmediniz,
Bize pek çok bilgiyi sizler öğrettiniz.
Çocukluktan erişkinliğe kadar eğitirsiniz,
Eğitmen öğretmenlerimiz hepimiz sizlerleyiz.
..
“Bu günde olan, büyük ve hakikat olaylar şunlardır! ”
Kulun hakka doğru, eriştiği gün
Bir mübarek gündür, aşure günü!
Önemli olaylar, geliştiği gün
Bir mübarek gündür, aşure günü!
..
Evet öfkem çok büyük, çünkü sevdam okyanus
Sev dedin bende sevdim, gösterme bana kâbus
Karadeniz kanı var hem asiyim hem deli,
Bana atamdan miras bir şeref bir de namus...
At, avrat, bir de silah,emanet bırakılmaz,
..
Öğretmen ülkenin dünü bugünü
Atatürkçü gençlik onun ürünü
Eğitime adamış bütün ömrünü
Kutlu olsun öğretmenler gününüz
Görev yaparsın şehirde dağda
..
Öğretmen, ders anlatıyordu. Kapı çaldı, on bir yaşlarında iki erkek çocuğu ellerinde bir poşetle içeri girdi.
--Özür dileriz öğretmenim.
--Hayırdır, dedi öğretmen..
--Biz aramızda kura çekip, her sınıftan bir kişiye hediye aldık, onu verecektik.
--Verin bakalım dedi, öğretmen.
--Ali Fidan dedi biri, diğeri poşeti uzattı gelen çocuğa.
--Peki, siz kimsiniz dedi öğretmen.
..
Ayaklarım yürüdü benim
Şahit oldu tenim
Ayağım şikayet etti, taşıdı bu bedeni
Mahşer günü,mahşer günü
*
Bilmem. Bilmeden kötü mü çıktı sözüm
İncindi, kanadı özüm
..
Sevgililer Günü
Sevgililer Günü, sevgiliyi bilmis ve bulmuslarin günü.
Gercek Yâr'i bulanlar icinse, hergün sevgililerin günü.
Berlin, $ubat 2006.
..
Selâmını alarak açıp kalbime koydum
Sevda yüklü yürekten en büyük ödül bana
Anlatmaya yetmez söz diyemem sana doydum
Hayat verdi can kattı böyle tatlı dil bana
İnce bir davranışla unutmadın aradın
..
Her kim Peygamber Efendimize 100 kere cuma günü salavat getirirse, kıyamet günü mahşer yerinde yüzü çok güzel ve onurlu bir şekilde gelir. İnsanlar gıpta ile bu zata bakar. "Acaba hangi güzel amel işleyen? " diye birbirlerine sorarlar.
MÜFESSİRLERDEN İMAM SALABE'NİN ANLATTIĞINA GÖRE PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V) BUYURDULAR Kİ: 'CUMA NAMAZINDAN SONRA YÜZ SALAVAT-I ŞERİFE GETİREN, YÜZ YILLIK İBADET SEVABINI ALIR.'
(Enverü-l Aşıkin, sahife:389)
..
Bizim elde Kırmızı'ya Al derler,
Yavuklu'nun dudağına Bal derler...
Şehitlerin kanlarına bulanmış;
Gökteki yarım Ay'a Hilal derler...
Ay'ı gökten alır Şal'a koyarız.
Kanımızla Kırmızı'ya boyarız.
..
Anneler Günü, yılda sadece bir günmü,
Ben annemin nasıl severim, güldüğünü,
Anneler Günü, yılda sadece bir günmü,
Cânım annemde çok sever güldüğümü.
Ona kırdan çiçek topladım, tac yaptım,
..