Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Zühre Yıldızı sizce ne demek, Zühre Yıldızı size neyi çağrıştırıyor?

Zühre Yıldızı terimi Uğur Bilgi tarafından tarihinde eklendi

  • Tuna Kafkas
    Tuna Kafkas 12.03.2023 - 17:46

  • Songül
    Songül

    Gelecek

  • metin fıçı
    metin fıçı

    aşk ne zaman

  • AYŞE STDTKA SEVDALI
    AYŞE STDTKA SEVDALI

    MERHABA BEN TERAZİ BURCUNDA DOĞDUM YILDIZIM ZÜHRE ANLAMI NEDİR SAYGILAR

  • aygun penahzade
    aygun penahzade

    bende zuhre yildizi varmi

  • yeliz eserli
    yeliz eserli

    bende zühre yıldızı var mı

  • Göksel Gelin
    Göksel Gelin

    Bir nefesin icindeki ebediyeti hissederken
    Avucumuzun icinde gezinirken sonsuzluk
    Vicdaha hesap veren ahlakla yürürken o yolu
    Göklerde YILDIZ I§IK olmak ne muhtesemdir kimbilir.. :)
    GökseL~

  • Arzu Kılınç
    Arzu Kılınç

    Zühre Yıldızını kandil yapsam yoluna..

  • Elif Elif
    Elif Elif

    zühre yıldızı = çoban yıldızı

    Her akşam üstü, havanın kararmaya yüz tuttuğu bir anda ansızın çıkıverir karşımıza. Gitgide koyulaşan karanlıkta pırıltısıyla gözümüzü kamaştırıverir. Sanki söz vermişçesine her akşam üstü ve yine söz verdiği yerdedir. Bilirim ki sözünün eridir ve herdaim öyle kalacaktır.

    Onu beklemesi bile güzeldir. Parmak parmak sayarım güneşin ufukla buluşmasını ve yine bilirimki güneş elini eteğini yeryüzünden çektiğinde, beni yıldızıma kavuşturacaktır.

    Bir çok insan gibi bende korkarım karanlıktan daha ziyade algılayamadıklarımdan.. Lakin yıldızımı görmebilmek için katlanmam gereken ne ceza varsa çekebilirim. Bilirim ki sonunda yıldızımı göreceğim.

    Her ayın yirmisinde parlak bir ışık topu oluverir ay. Tüm ihtişamını seriverir gözler önüne. Ammavelakin bilirim, geçicidir bu eşsiz güzellik.

    Gelelim çoban yıldızına: her akşam söz verdiği yerde olacaktır, ve olurda. Güneşin çekilip, aydınlığın sona erdiği noktada...

  • Beste Negâr
    Beste Negâr

    Efendim, zamanında, çok eski zamanlarda Tanrı’nın huzuruna çıkan Harut ve Marut adlı iki melek (bu kutsal kitaplarda geçen isimlerin neden kafiyeli olduğu konusunu hâlâ çözmüş değilim; Davut ve Callud, Mikail, Cebrail, İsrafil, Azrail vs.) insanların tüm nimetlere karşın nasıl böyle nankör, şehvet düşkünü ve katil olabilecekleri konusunda istişâre yaparlar… Tanrı bu ya insafa gelmiş bir kere ve ademoğlunu fazla küçümsediklerini söylerler… Hattâ meleklerle bir anlaşama yapar ve onlara ademoğluna ait şehvet, hırs ve mülk edinme duygusunu aşılar onları yeryüzüne gönderir… Tabi gündüz yeryüzüne inecekler insan kılığında gece Tanrı’dan aldıkları özel bir duayı okuyup şifre yapacaklar, gece tekrar gökyüzüne çıkacaklar…

    Tanrı melekleri sınamak için onlara üç gün mühlet verecektir… Nihayet İsrail oğullarının yaşadıkları bölgenin birine, -ki, bu lut bölgesi olduğu rivayet edilir- Lut gölü çevresindeki bir kente inerler… Hemen ilk günden Zehra adında bir kadınla tanışırlar; Zehra, nam salmış bir afettir, bol bol şarap içer, seks yapar ve canının dilediğini öldüren bir kadındır… Günümüze uyarlansa ismi Sermaye Aysel, Vampir Emel ya da panter Emel vs gibi bir şey olurdu :) Neyse ki Zehra, Harut ile Marut’u ilk gün yoldan çıkarır ve ikisiyle de ilişkisi olur, akşam olur melekler mahçup mahçup gökyüzüne çıkarlar… Ertesi gün yine inerler ve Zehra dün geceki zevki yaşamaları için belâlısı olan bir genci öldürmelerini ister… İki sınanma meleğimiz bunu da yaparlar ve gece yarısı yine şifreyi okuyup çıkarlar gökyüzüne… Tanrı bu arada görüşmüyor bunlarla... Üçüncü gün indiklerinde akşam parti vereceğini söyler Zehra, akşam olduğunda şaraplar açılır afyonlar hazırlanır ve bu üçlü keyfince takılır Harut ve Marut artık cenneti dünyada bulmuş iki mutlu mesut melektir…

    İlk iki günden uyanık olan Zehra okudukları duayı ezberleyip tam gece yarısı duayı okur ve gökyüzüne çıkar… Böylece tüm günahlarından arınmış olur ve gökyüzünün en parlak yıldızı oluverir; biz, ona bugün ‘Venüs’ diyoruz… En güzel yıldızdır da…

    Ha, Harut ile Marut’a ne olmuş? .. Onlar da ibret-i âlem olsun diye Lut gölünün tavanına başları aşağı doğru sonsuza kadar asılmışlardır, Lut çukurundan hâlâ koku gelmekte ve dikkatli dinlenildiğinde sesler gelmektedir… Harut ile Marut un sesleri olduğu rivayet edilir…

    Şimdi, demek ki neymiş: boş yere eşref-i mahlûkat (yaratılanların en şereflisi) denmemiş insanoğluna… Mâdem böyle, neden hâlâ insanlara Tanrının verdiği değer verilmiyor, deyip konuyu kapatıyorum…

    Zühre’nin boy ve beden ölçülerine ait herhangi bir emâre yok, ama muhtemelen Gilbert Alexandre De Severac’ın Harem güzeli adlı tablosundaki kadın gibidir…

    Saygılar :)

  • Buba Mevlut
    Buba Mevlut

    zuhre yildizi
    kamerin
    matlubun yildizi
    arabi ayin

  • Buba Mevlut
    Buba Mevlut

    zühre yildizi
    kamerin
    arabi ay
    matlubun yildizi
    bunlari bana aciklarsaniz memnun olurum mersi

  • İnsaf Bozkurt
    İnsaf Bozkurt

    ZÜHRE YILDIZI ALEVİ TOPLUMUNDA ŞU ŞEKİLDE GEÇMEKTEDİR
    Başımız elif-i taç
    Anlımız zühre yıldızı
    Kaşlarımız kalem-i kudret
    Gözlerimiz nur-u hidayet
    Kulaklarımız şebber-i şübber
    Burnumuz hoşmayı cennet
    Agzımız kelime-i şahadet
    Dilimiz mürşit
    Dişlerimiz Hasan-ül askeri
    Çenemiz talip
    Göğsümüz yaylayı cennet
    Kollarımız dest-i bilayet
    Dizlerimiz secdey-i bağdet
    Ayaklarımız hakiturap

  • Ece Özdemir
    Ece Özdemir

    Aşkla çarpan yürekler sanırım bu yıldızın ışığında daha kolay bulurlar yollarını...

  • Filiz Demiral
    Filiz Demiral

    Derler ki,aşk da unutulurmuş her şey gibi.Hem de yaşayıp bittikten,soğuyup küllendikten sonra değil,tam da doludizgin devam ederken unutulurmuş aşk.
    Neyse ki,Zühre yıldızı varmış göğün üçüncü katında.Halen aşık olup olmadıklarını hatırlayamayanlar,göğün üçüncü katına çıkıp,Zühre yıldızının elindeki aşk aynasına bakarlarmış.Baktıklarında gördükleri yüz,aşık oldukları kişinin yüzü olurmuş.
    Derler ki,bazıları sadece zifiri karanlık görürmüş aynada.Böylelerinin hafızalarından şüphe etmeleri yersizmiş.Çünkü tekleyen hafızaları değil,yürekleriymiş.(Elif Şafak-Mahrem)

  • Gözde Örge
    Gözde Örge

    zühre yıldızı nedir

  • Gözde Örge
    Gözde Örge

    zühre yıldızı

  • Halil
    Halil

    Yıldıza andolsun batarken. Arkadaşınız sapıtmadı, azdırılmadı. Kendi hevasından konuşmuyor. O ancak kendisine vahyedilen bir vahiydir. Bunu ona çok güçlü biri öğretti.'(ayet: 15)
    Sûreye niçin yıldıza yemin edilerek başlanıyor? Yıldız ile Muhammed'in peygamberliği arasında nasıl bir ilgi vardır? Bu yıldız hangi yıldızdır?
    Necm: Yıldız anlamına gelir. En-Necm ifadesiyle araplar genellikle Sü-reyya yıldızını kastederler, bazen Zühre yıldızı da kast olunur. İbn Abbas, Mücahid, Zemahşeri ve İbn Cerir bunun Süreyya yıldızı olduğunu Suddî ise Zühre yıldızı olduğunu söylemişlerdir. (1)
    Yıldız, hangisi olursa olsun Allah'ın bir ayeti, bir işaretidir. Karanlık bir gecede insanlara ışık tutar. Fakat, yıldızın batışı da ayrı bir müjdedir. Çünkü yıldız batar, güneş doğar.
    İşte Muhammed'in peygamberliğe seçildiği dönem de böyle bir dönemdir. Cahiliye karanlığı içindeki insanlara bir güneşin doğuşu müjdelenmek-tedir.

  • Nihan Aydın
    Nihan Aydın

    venüs

  • Yıldız Demirel
    Yıldız Demirel

    Sandım ki Zöhre yıldızı
    Şavkı beni yaktı geçti

  • Yıldız Demirel
    Yıldız Demirel

    Mitolojide, şehvet, müzik ve aşkı temsil eden ve divan edebiyatımızda Zühre olarak adlandırılan bir yıldız Eski astronomi bilgilerine göre üçüncü göktedir ve kutlu bir yıldızdır. Müzisyenlerle, hânendelerin yıldızı

    İran mitolojisinde adı Nâhid, Yunan mitolojisinde Afrodit, Romalıların mitolojisinde Venüs adıyla anılan bir kadın tanrıça.... Finikeliler bu tanrıya Astarte derlerdi. Tabiatın doğurucu gücünü ve güzelliğini temsil eden yıldız