Kültür Sanat Edebiyat Şiir

zeytin yağı sizce ne demek, zeytin yağı size neyi çağrıştırıyor?

zeytin yağı terimi Dolun Ay tarafından tarihinde eklendi

  • Nilüfer Aydemir
    Nilüfer Aydemir

    bu yağın kullanımını ve yararlarını bilene kadar insanoğlu onu tedavi ya da vücuduna sürerek güneşlenme de kullanıyordu :)) öyle ki biz bile öğrenene kadar pamuk-keten-fındık-.. ve hayvansal yağları kullanmışız

  • Bulent Uyucu
    Bulent Uyucu

    Zeytinyağı denince aklıma dünyanın en büyük üreticilerinden olmamıza rağmen, dünyaya pazarlayamadığımız bir ürün geliyor. Hatta Türkiye'den variller ile ispanya, italya, yunanistan gibi ülkelere ihraç edilip ilgili ülkerlerin malıymış gibi satılan bir ürün olarak ta bilinmektedir. Zeytinyağımıza sahip çıkmalıyız!

    www.zeytinyagirehberi.com

  • Kara Dut
    Kara Dut

    zeytin yagına bayılırım ama; zeytin yagı gibi üste cıkanlardan haklı gözükmeye calışanlardan tiksinirim....

  • King Predator
    King Predator

    ZEYTİNYAĞI KANSERE İYİ GELİYOR

    zeytin yagi“(Sizin için) Tûr-i Sina’da yetişen bir ağaç yarattık ki, bu ağaç hem yağ ve hem de ekmeğinize katık edecekleri verir”(Mu’minun, 20)

    “Zeytinyağını yiyiniz ve onunla yağlanınız! Zira o, mübarek bir ağaçtan meydana gelmektedir.” (Hadis-i şerif)
    Dinimizde övgü ile tavsiye edilen az sayıdaki gıda maddelerimizden biri olan zeytinyağının kansere karşı da hem koruyucu, hem de tedavi edici özelliklerinin bulunduğunu anlatan, kendi başından da kanser vakası geçmiş bir uzman doktorun anlattıklarını istifadeniz için sunuyoruz.


    ZEYTİNYAĞI mucizesi!

    Egzoz gazları, fabrika bacalarının kustuğu kanserojenler, içme sularımıza karışan sanayi atıkları, bir yandan da belediyelerin temizlemek için suya kattıkları klor, fast food gıdalardaki, hazır yiyeceklerdeki tehlikeli katkı maddelerine karşı elimizde iki silah var: EKMEĞİMİZ ve ZEYTİNYAĞIMIZ
    Doktor İlhami Güneral, bugün dünyanın en önemli kanser ilacı olarak kabul edilen köpekbalığı kıkırdağının Küba'nın ihracat kalemleri arasında ilk sırada yer alışını gülümseyerek karşılıyor. Köpekbalığından çıkarılan squalene adlı madde sızma zeytinyağında bol miktarda bulunuyor. Günde 100 cl. Zeytinyağı tüketimi ile köpekbalığı kıkırdağından alınacak kadar squalene alınır...

    Dr. İlhami Güneral ile sürdürdüğümüz dizinin beşinci gününde ülkemizde de bol miktarda bulunan, ancak ne yazık ki yeterince tüketmediğimiz zeytinyağı birinci tartışma konumuzu oluşturuyor.
    Bu konuşma sırasında Dr. Güneral, Dr. Klinkhamer'in şu sözünü anımsamadan edemiyor: 'Büyük ilaç firmaları, havucun ya da baklanın sağlık yönünden değerini araştırmayı istemezler. Zira kendi ürünlerine büyük yatırımları vardır. Para musluğu neredeyse, ilgi ve araştırma da o tarafta. Böylece anlaşılıyor ki, konvansiyonel tıbbın kanser problemini çözmesi olanaksızdır'
    Köpekbalığı kıkırdağı yerine ZEYTİNYAĞI
    Dr. Güneral, zeytinyağının da ABD'de unutturulmak istendiğini anlatıyor. Biz de bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan 'Tarihten Günümüze İzmir Mutfağı' adlı kitabımızda, zeytinyağının Akdeniz'in bir mucizesi olduğunun altını çizdiğimizi söylüyoruz. Gerçekten de, Akdeniz'de kalp krizleri ve kanser dünya ortalamalarının çok altındaydı.
    Konuşmamızda hem fikir olduk ki, egzoz gazları, fabrika bacalarının kustuğu kanserojen- ler, içme sularımıza karışan sanayi atıkları, bir yandan da belediyelerin temizlemek için suya kattıkları klor, fast food gıdalardaki, hazır yiyeceklerdeki tehlikeli katkı maddelerine karşı elimizde iki silah vardı: Ekmeğimiz ve zeytinyağımız... ikisine de çok iyi sahip çıkmalıydık.
    Bir süredir gazetelerde ilanlar çıkıyor, TV'lerde haberlerini izliyoruz. Köpekbalığı kıkırdağı AIDS ve kansere iyi gelmektedir, hatta önleyicidir. Doktor Güneral'e soruyoruz:
    - Köpekbalığı kıkırdağı gerçekten önleyici mi?
    - Evet önleyicidir. Köpek balığı karaciğerinde bulunan Squalene maddesi tümörlerin yok edilmesinde yapıtaşı niteliğindedir. Bu madde bazı böceklerde ve karıncalarda da vardır. Squalene kanser tedavisinde başarı ile kullanılmaktadır. En önemli üreticisi Küba'nın da önemli bir zenginlik kaynağıdır. Ancak unutmayınız ki bu maddenin en çok bulunduğ madde ise bizim sızma, geleneksel yöntemlerle çıkarılmış zeytinyağıdır. Zeytinyağında yüzde 2 oranında Squalene bulunur. Günde en az 100 cl. Zeytinyağı tüketen bir kişi gerektiği kadar Squalene almış olur. Amerikan Tabipler Birliği'nin yayınladığı Archive of Internal Medicine Dergisi'nin 12 Ocak 1998 sayısında çıkan bir makale hayati bilgiler içeriyor. İsveç'teki Karolinska Enstitüsü'nden başta Dr. Alicya Wolk olmak üzere 8 bilim adamının yıllar süren 61.471 kadın üzerinde yaptıkları araştırma da şu çok önemli sonucu vermiştir: Zeytinyağı kanser riskini yüzde 50'ye yakın azaltmaktadır. Buna mukabil soya, mısır, ayçiçek yağları, hayvani yağlar ve margarinler kanser riskini yüzde 69 yükseltmektedir. O nedenle buğday kadar önemli olan zeytinyağının tüketiminin artmasına çalışmamız gerekiyor.
    Yüksek ateş tedavisi

    İki yıl kadar önce Rusya'da bir grup hekimin kanserli hücreleri yüksek ateş tedavisiyle öldürdüğü iddia edilmiş, ancak başta Türkiye'deki 'ortodoks' hekimler tarafından bu iddia kabul görmemişti.
    Dr. ilhami Güneral ile yaptığımız söyleşi de bu konuyu da gündeme getirdik. Güneral bu yöntemin de doğru bir yöntem olduğu kanısında, ancak sadece Ruslar'ın bildiği iddiasına katılmıyor. Bakın uzmanımız bu konuda neler diyor:
    -Bu iddialar doğru mudur?
    -Kanser hücreleri 42 derecenin üzerindeki ısıya dayanmaz ve ölür. Bu, ta Mısırlılar zamanından beri bilinen ve tedavi maksadıyla uygulanan bir yöntemdir. Günümüzde bu uygulamalar daha bilimsel yöntemlerle, lokal olarak iyi odaklanmış, ultrason, mikro dalga ve radyo dalgalarıyla yapılır. Kanser kitlesi 42-44 C dereceye kadar ısıtılır ve böylece sağlıklı komşu dokulara zarar vermeden tümör kitlesi tahrip edilir.
    - Türkiye'de neden uygulanmıyor?
    - Bu kadar sade, böylesine etkili ve zararsız bir kanser tedavisi, ne yazık ki, ülkemiz onkologları tarafından ya bilinmediğinden, ya da ilaç firmalarına sadakatten kanser hastalarına ulaşamıyor. Yüksek ateş şokunun kanseri tedavi etmesi yanında, koruyucu niteliğini de gösteren çok parlak bir örnek verelim: Bundan 50 yıl kadar önce Orta İtalya'da Pontine Bataklığı diye anılan ve adeta sıtma tarlası olan bir bölge vardı. 500 kilometrekarelik bir bölgede hemen herkes sıtma geçirmekte ve bu hastalığın sık sık nükseden yüksek ateş krizlerini yaşamaktaydı. Fakat bu bölge yerlileri arasında hiçbir kanser olayı saptanmamıştı. Görüldüğü gibi yüksek ateş kanseri önleyici bir etken…
    Dr. Güneral'dan kanserlilere tavsiyeler...

    1) Gün boyu, susadıkça, evde yapılmış fazla koyu olmayan sebze çorbaları ve taze sıkılmış sebze ve meyve suları içiniz. Bu vücudunuza gereken vitamin, mineral ve enzimleri depolar ve ayrıca vücudu toksinlerden temizler.
    2) Ne içmede ne de pişirmede asla klorlu olabilecek su kullanmayın. Özellikle pişirme sırasında klor yoğunluk kazanabileceğinden daha da tehlikeli olabilir.
    3) Gıdalarınızı paslanmaz çelik ya da cam kaplarda pişirin. Az su kullanın. Düdüklü tencere, mikro dalga fırını ve alüminyum kap kullanmayın.
    4) Alkollü içki kullanmayın. Yoğun sigara dumanı olan yerlerden kaçın.
    5) Rafine besinler ve muamele görmüş gıdaları kullanmayın. Yedikleriniz ne derecede doğal ve taze iseler o kadar yararlıdırlar.
    6) Toksik maddelerle ilaçlanmış sebze ve meyveleri kullanmayın. Bahçeniz varsa bu ürünleri kendiniz yetiştirin.
    7) Tuzu azaltın ve iyotlu tuz kullanın.
    8) Patates, kuru fasulye, fındık, yeşil sebzeler gibi potasyum yönünden zengin gıdalar alın...
    9) En az 8 saat uyuyun. Gündüz ara sıra dinlenin. Elinizden geldiğince hareketli olun.
    10) Bitki çayları için, kekik, kuşburnu, ıhlamur, adaçayı gibi,
    11) Beyaz ekmek yerine, çavdar, yulaf, kepek ekmeği ve bulgur kullanın. Esmer pirinç de tavsiye edilir.
    12) Sadece koyun sütünden yapıldığına inandığınız peynir ve yoğurtları yiyin.
    13) Taze meyve yerken, içerdiği şeker düzeyine göre elma, armut ve portakal gibi iri meyveler günde 3-4 tane, çilek, vişne; kiraz ve ahududu gibi meyveler 150/200 gram yenebilir.
    14) Zeytinyağı kullanın.
    15) Taze olarak beyaz etli derin su balıkları yiyin.
    16) Kuzu eti ve ciğeri yiyin.
    17) Kavrulmamış kayısı çekirdeği yiyin
    18) Bol bol ısırgan otu yiyin... Tohumunu balla karıştın, kendisini börek ya da salata şeklinde yiyin.
    19) Acı biber dışındaki baharatları kullanabilirsiniz.
    20) Soğan ve sarımsağı da bol bol tüketin...

  • Selma Doğan
    Selma Doğan

    güzellik ve sağlık kaynağı........... :))

  • Asya Liman
    Asya Liman

    daha ne yaraları varda siz bilmiyoonuzzz....

  • Selma Doğan
    Selma Doğan

    sağlıklı yemekler............ ege mutfağı............nefissss::::::: :)))))))))))

  • Selma Doğan
    Selma Doğan

    kendini yeterince tartamama...her zaman haklıymış gibi hssetme ve hissettirme çabası.................. :)))

    insan kendini objektif olarak eleştirmeli bence..... :)))

  • Göçmen Kızı
    Göçmen Kızı

    ıııımmmhhh harika

  • Atakan Kartaltepe
    Atakan Kartaltepe

    Benim yağım...Zira ben bir ZEYTİNAĞACI'yım...bu adı biri takdı bana...eh şikâyetim yok bu takma ad'dan yana...

  • Nesrin Gelincik
    Nesrin Gelincik

    Olmaz elbett

  • Nesrin Gelincik
    Nesrin Gelincik

    Zeytinyağı olmazsa olmazlardan

  • Gülçin Yilmaz
    Gülçin Yilmaz

    büyüyünce olmak istediğim şey :)

  • Mahmut Yıldırım
    Mahmut Yıldırım

    kazığa geçirme işlemi kolay olsun diye kullanılırmış.
    ne insaflı adamlar görüyonuzmu...
    birde türklere barbar diyorlar.

  • Anıl Taş
    Anıl Taş

    proses tasarımı ödevi

  • Mehmet Ugur
    Mehmet Ugur

    su ile karıştırılınca özkütle farkından dolayı hemen suyun üzerine çıkar.

  • Sezgin Yeşiltaş
    Sezgin Yeşiltaş

    Güzel birşeydir. Hemencecik suyun üstüne çıkar ;)

  • Selin Sonsuz
    Selin Sonsuz

    zeytin yağlı margarin...
    hayal gücü çok geniş bu üreticilerin...
    satmak için kırk takla atmaya gerek olmamalıydı oysa...
    kalp dostu...

  • Düşünmüyorum Yine De Varım
    Düşünmüyorum Yine De Varım

    sahtesini yapmışlar.

  • Elif Topraksüren
    Elif Topraksüren

    Taze kepek ekmeği üzerine zeytin yağı ince kıyılmış sarımsak maydanoz çok az tuz ve isteğe göre baharat karışımı ekleyip yiyebileceğiniz aparatif bir lezzet aklıma geldi :)) işimiz gücümüz miğdemizde vallahi :))) ne olucak bu halimiz bilinmez.

  • İrem
    İrem

    Zeytin yağıyla patates kızartması çok hoş oluyor deneyin.

  • Bilhan Erden
    Bilhan Erden

    üfff.çoban salatasının üzerinde hayal ediyorumda.derler ya yemede yanında yat nikah bile kıyarım

  • Elif Cevahir
    Elif Cevahir

    Zeytin denilince aklima Flistin gelir barisin ve dostlugun anlami ya zeytin yagi deyincede faydali oldugu halde tüketimi en düsük besin degeri