Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Orhan Acar
Orhan Acar

HİÇBİRŞEY BİLMESENDE OLUR HADDİNİ BİL YETER......

  • sigara içmek15.07.2009 - 12:14

    SİGARA HAKKINDA EN ÇOK MERAK EDİLENLER:
    ▪ Bunları Biliyor musunuz?

    ▫ Bir tek sigaranın insan vücudunda 2.5 mgr. C vitaminini yok ettiğini biliyor musunuz?
    ▫ Ya da, sigara içenlerin vücudunda 20 yıl içerisinde 7 kg. katran biriktiğini?
    ▫ Sigaradan çekilen her dumanın beyninizden 50 bin hücreyi öldürdüğünü?
    ▪ Sigara Bağımlılık Yapan Bir Madde Midir?

    Sigaradaki nikotin tıpkı esrar, kokain, eroin gibi bağımlılık yapan bir maddedir. Nikotin sigaradan bir soluk çekildikten sonra beyne ulaşıp kısa bir süre kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Bir süre sonra nikotinden alınan keyif hissi azalacağı için aynı uyuşturucu kullananlarda görüldüğü gibi, kişi doz artırımına yani içilen sigara miktarını arttırmaya başlar. Sigara bağımlıları, sigara içmeyince kızgınlık, endişe, konsantrasyon bozukluğu, huzursuzluk, kabızlık, gibi belirtiler göstermeye başlar. Sigara fiziksel bağımlılığın yanı sıra psikolojik bağımlılık da yapmaktadır. Sigaradan çekilen her nefes el ve ağız alışkanlığını kuvvetlendirmekte ve güçlenen bir alışkanlık ortaya çıkmaktadır.
    ▪ Dünyada Sigara İçme Alışkanlığı Nasıldır?

    Dünya genelinde sigara içen 1.2 milyar insan olduğu tahmin edilmektedir.Bu insanlardan yarısı sigaraya bağlı herhangi bir nedenden erkenden ölecektir. Yılda 4 milyon insan bu şekilde hayatını kaybetmektedir. Sigara içenler ortalama yaşam sürelerinden 8 yıl kaybetmektedirler. 2030 yılında gelişmekte olan ülkelerde görülecek olan ölümlerin yüzde 70’i sigaraya bağlı nedenlerden olacaktır.
    ▪ Türkiye'de Sigara İçme Oranları Nasıldır?

    Türkiye, dünyada en çok sigara tüketilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizde yıllık tütün tüketimi 1960'larda 30 bin ton iken, istatistikler bu rakamın günümüzde 90 bin tona ulaşmış olduğunu gösteriyor.
    ▪ Sigaranın İçindeki Zararlı Maddeler Nelerdir?

    Sigara insan sağlığına çoğu zaman geri dönüşü olmayan zarar verdiği bilindiği halde serbestçe satılan tek maddedir. 4000 den fazla kimyasal madde barındırdığı bilinen sigaranın içersinde çok sayıda kanser yapıcı maddede vardır. Bu maddelere bazı örnekler:

    Benzen (petrol katkı maddesi) : Kanserojen olduğu bilinmektedir özellikle kan kanseri(lösemi) ile ilişkili olduğu bilinmektedir.
    Formaldehit(sabitleme solüsyonu) : İleri derecede zehirli olduğu bilinmektedir. Cesetlerin bozulmaması için saklandığı solüsyondur. Kanserin yanı sıra solunum,cilt ve mide bağırsak şikayetlerine neden olduğu bilinmektedir.
    Amonyak (tuvalet temizleyici) : Nikotini tütünden serbestleştirerek gaz formuna çevirir. Banyo, tuvalet temizleyici maddeler içersinde bulunur.
    Aseton (oje sökücü) : Kuvvetli bir kimyasal maddedir. Normalde ojeleri temizlemek için kullanılır.
    Katran: Sigaranın içersindeki katı zift yapısında maddedir. Sigaradan alınan katranın yüzde 70’i akciğerlerde birikir.
    Nikotin: Sigaranın içersinde bağımlılık yapan bir maddedir.
    Karbon monoksit: Araba egzosundan çıkan ve tüp zehirlenmelerinde kanda artan bir maddedir.Yüksek oranlarda zehirlenmeye yol açmaktadır.

    Bu maddelerin haricinde arsenik, hidrojen siyanid, kurşun, polonium 210 nitrozamin, krom, Formaldehit, Nikel, inil klorür, Asetaldehit, Benzopiren, DDT gibi birçok kanser yapıcı madde sigaranın içersinde mevcuttur.
    ▪ Sigara Bize Nasıl Zarar Verir?

    Sigara içersindeki zararlı maddelerin bir kısmı tütünün yanması ile, bir kısmı ise de sigara kağıdının yanması ile ortaya çıkar. Bu zararlı maddeler akciğerlerdeki hava yollarını geçtikten sonra gaz alışverişinin olduğu en uç nokta olan hava keseciklerinin etrafında bulunan kılcal damarlar vasıtasıyla kana karışır.Bu şekilde sadece temas ettiği yüzeylerde değil bütün vücutta zararlı etkiler görülür.

    ▫ Sigara Öldürür Mü?

    Sigara içenlerin yarısı, sigaraya bağlı bir nedenle ölür. Bugün için dünyada her yıl 4.5 milyon insan sigara nedeniyle yaşamını yitirmektedir ve bu sayının 2020 yılında 8.5 milyona, 2025-2030 yıllarında da 10 milyon dolayına ulaşacağı tahmin edilmektedir. Şu an bu paragrafı okuyuncaya kadar zgeçen bir sürede bir insan daha yaşamını yitirdi.Denebilir ki içilen her sigara ömrünüzden 5 dakika çalmaktadır.
    Uzun süren bir araştırmanın sonucunda hiçbir zaman sigara içmeyen erkeklerin 73 yaşına erişme olasılıkları yüzde 78 iken 20 yaşında sigaraya başlayan bir erkeğin 73 yaşına erişme olasılığı yüzde 42’dir.

    ▫ Kansere Yol Açar Mı?

    Hemen hemen bütün sistemlerin kanserlerinde sigara önemli bir rol oynar. Sigara içenlerin kanserden ölüm oranları sigara içmeyenlere göre 15-25 misli artmıştır.

    ▫ Ağız Ve Diş Sağlığına Etkileri Nelerdir?

    Ağız içersinde bakterilerin üremesini arttırır. Diş etleri ve dişlerde tahribat, çürümelere yol açar. Ağız içi kanserlerin gelişmesi için zemin hazırlar.

    ▫ Kulak Burun Boğaz Hastalıklarına Etkileri Nelerdir?

    Sigara üst solunum yolunu temizleyen tüylerin hareketini felç etmesinin yanı sıra üst solunum yollarında şişme yaparak mikropların yerleşmesi için uygun ortam sağlar. Sıklıkla ses telleri iltihabı ve sinüzitlere zemin hazırlar. Orta kulak iltihabına yol açtığı bilinmektedir.
    Gırtlak kanserlerinin en önemli sorumlusu sigaradır. Her yıl milyonlarca insana sigara nedeniyle gelişen gırtlak kanseri nedeniyle hayatını kaybetmekte, veya boğazlarından açılan delikle soluk almak zorunda kalmaktadırlar.

    ▫ Gastrointestinal Sisteme Etkileri Nelerdir?

    Sigara Mide barsak sisteminde bir çok hastalığa yol açmaktadır. Bunlardan en çok bilineni reflüdür. Reflü kendisini mide bölgesinde ağrı, ekşime,yanma,ağza acı ekşi sular gelme ve göğüs bölgesinde yanma şeklinde gösterir. Bu durum ayrıca müzmin öksürüğün en önemli nedenlerinden biridir. Sigara mide ülserinin önemli nedenlerinden biridir. İltihabi barsak hastalıkları, karaciğer,mide,pankreas, yemek borusu kanserleri de sigara ile çok ilişki gösterir. Yemek borusu kanserlerinin sıklığını 5-10 kat arttırdığı bilinmektedir

    ▫ Kardiyovasküler Hastalıklara Etkisi Nelerdir?

    Sigara koroner arter hastalığı için major risk faktörüdür. Sigara içenlerde miyokard infarktüsü riski 2.5 kat artmaktadır.Pasif içicilerde kalp hastalıklarına bağlı ölümler yüzde 30 artış göstermiştir. Sigara ayrıca damar yapısını bozarak tansiyonun yükselmesine neden olur. Kalp krizi geçirme olasılığı olan bir kişide sigaranın bırakılması ile kısa süre içersinde kalp krizi riski yarıdan fazla azalmaktadır.

    ▫ Kan Sistemi Üzerine Etkileri Nelerdir?

    Sigara kanda beyaz hücreler (lökositler) in kandaki seviyesini arttırır. Bunun sonucunda beyaz hücrelerden salgılanan bazı zararlı oksidan maddelerin kan seviyesi yükselerek vücutta hemen hemen her organda sigaraya ait zararlı etkiler artar. Ayrıca sigara kanın pıhtılaşmasına yol açan bazı maddelerin kandaki seviyelerini arttırarak zaten bozuk olan damar çeperlerininde yardımıyla damarların tıkanmasına yol açar. Tıkanan damar beyin damarı olursa felç, kalp damarları tıkanırsa kalp krizi, bacaklara giden damarlar tıkanırsa kangren sonucu bacaklarda kesilmeler olur.Ayrıca kanda pıhtılaşmayı sağlayan hücerlerin sayısının artması, kanda oksijen taşınmasında bozukluklarda bu olayları artırır. Ayrıca sigara ile kan kanseri arasında ilişki saptanmıştır.

    ▫ Ürolojik Sisteme Etkileri Nelerdir?

    Böbrek damarlarını ve fonksiyonel üniteleri olumsuz etkilediği için sigara böbrek yetersizliğine neden olabilir. Böbrek mesane kanserlerinin önemli bir nedenidir. Erkeklerde cinsel yetersizliğe yol açan önemli etkenlerden biridir.
    ▫ Psikiyatrik Ve Nörolojik Hastalıklarla İlişkisi Nedir?

    Sigara beyin kanaması riskini 2-3 misli arttırır.

    ▫ Bağışıklık Sistemini Etkiler Mi?

    Evet, sigaranın bağışıklık sistemini düzenleyen hücreleri ve bunların salgı miktarlarını arttırarak olumsuz etki yapar. Bunun sonunda başta solunum yolu enfeksiyonları olmak üzere bütün enfeksiyonlara eğilim artar.

    ▫ Solunum Yolları Ve Akciğerler Üzerine Etkileri Nelerdir?

    Sigara akciğerler ve solunum yollarında kalıcı hasarlara yol açarak Kronik Bronşit, amfizem, kronik obstruktif akciğer hastalıkları gibi hastalıklara yol açar.

    ▫ Dolaşım Üzerine Etkileri Nasıldır?

    Sigara içimi ile kanda zararlı yağların seviyesi artarken(LDL) yararlı yağların seviyesi artar (HDL) . Bunun sonucunda damar çeperinde kolesterol plakları oluşarak damar çeperini daraltarak hipertansiyon ve kalp hastalıklarına zemin hazırlanır.Ayrıca nikotin damar çeperinde bozulmalar oluşturarak pürtüklenmeye ve hem kolesterol plaklarının artmasına hemde damarların daralmasına neden olur.

    ▫ Endokrin Ve Metabolik Sisteme Etkileri Nasıldır?

    Sigara içenlerde şeker hastalığı(diyabet) riski yaklaşık 3 misli artmaktadır.Diyabet gelişenlerde damar komplikasyonu gelişme ihtimali çok artar.Ayrıca sigaraya devam eden diyabetiklerde kan şeker seviyelerinin kontrolü çok güçtür.Ayrıca sigara içen diyabetiklerde böbrek yetersizliği gelişme riski çok daha fazladır. Sigara içenlerde guatr gelişme olasılığı da içmeyenlere göre fazladır.
    ▪ Yaşam Kalitesini Nasıl Etkiler?

    Üstünüz başınız sigara kokar kendiniz, eşiniz, çocuklarınız arkadaşlarınız bu kokudan rahatsız olursunuz, ciltte erkenden kırışmalar olur, dişleriniz sarı kirli bir renk alır. Ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülür. Tat alma isteğiniz azalacağı için yemeklerin tadını alamazsınız. Koku alma duygusunu azalttığı için kokuları algılayamazsınız. Ses tellerinizde bozulacağı için ses kısıklığı sesde kalınlaşma ve çatallanma ortaya çıkar, beyin hücrelerini öldürdüğü için unutkanlığa yol açar, ileri yaşlarda bunama ortaya çıkar. Gözlerde katarakt hastalığına yol açacağı için görme bozukluğu ortaya çıkar. Erkeklerde iktidarsızlığa yol açarak kadınlarda ise kısırlık, çocuk düşürme, sakat doğuma yol açacağı için bütün yaşantınızı etkileyecek problemlerle karşılaşabilirsiniz. Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma olur.
    ▪ Çocukların Sigaraya Başlamasını Nasıl Engelleyebiliriz?

    Çocuklar en çok anne ve babalarının sigara içmelerinden etkilenerek sigaraya başlamaktadır. Bu konuda yapılabilecek en önemli şey sizin sigara içmeyerek çocuğunuza örnek olmanızdır. Ayrıca hassas dönem olan ergenlik çağında çocuğunuzla daha çok ilgilenerek, ona her konuda olduğu gibi sigara ve diğer zararlı maddeler konusunda onu sıkmadan eğitim desteğini vererek yararlı olabilirsiniz. Sigara üreticisi firmalar reklam yasağı olduğu için film kahramanlarına filmlerde veya tanınmış şarkıcılara konserlerde sigara içtirerek gençleri etkilemeye çalışmaktadırlar. Bunda da çok başarılı olmaktadırlar. Yapılan bir araştırmada bu tür filmleri seyreden gençlerde sigaraya başlama olasılığının seyretmeyenlere göre 3 misli fazla olduğu bildirilmektedir. Bu konuda uyanık olmalı çocuğunuzu uyarmalısınız.
    ▪ Puro, Pipo Ve Nargile İçerek Sigaranın Risklerini Yok Edebilir misiniz?

    Hayır. Örneğin akciğer kanseri riskini ele aldığımızda puro,pipo,nargile içenlerde hiç sigara içmeyenler veya sigarayı bırakmış olanlara göre akciğer kanseri riski fazla olduğu gibi dudak ve ağız içi kanseri riski de artmaktadır.Sonuçta bu girişimin herhangi bir yararı yoktur.
    ▪ Sigarayı Bırakmakla Neler Kazanacaksınız?

    Son Sigaranızdan...

    20 Dakika Sonra Kan basıncınız düzelir
    Kalp atışlarınız normale döner
    El ve ayak ısınız normale döner
    8 Saat Sonra Kanınızdaki nikotin ve karbonmonoksit düzeyi yarıya düşer
    Kanınızdaki oksijen seviyesi normale döner
    24 Saat Sonra Karbonmonoksit vücudunuzdan tamamen atılır
    Akciğerleriniz sigaranın neden olduğu mukusu temizlemeye başlar
    Kalp krizi riskiniz azalmaya başlar
    48 Saat Sonra Vücudunuzdaki nikotin tamamen temizlenir
    Koku ve tat duyularınızda artış kaydedilir
    72 Saat Sonra Nefes almanız kolaylaşır
    Enerji seviyeniz yükselir
    2-12 Hafta Sonra Kan dolaşımınız daha sağlıklı gerçekleşmeye başlar
    Akciğer fonksiyonunuz %30 oranında artar
    Yürüme ve koşmanız kolaylaşır
    3-9 Ay Sonra Öksürük ve göğüsteki hırıltılarınız azalır.
    Nefes alma sorunlarınız iyileşir
    Akciğerlerinizin enfeksiyona karşı direnci artar
    1 Yıl Sonra Kalp hastalığı riski, sigara içmeye devam eden birinin taşıdığı riskin yaklaşık yarısına iner
    5 Yıl Sonra Ağız ve gırtlak kanserinden ölme riskiniz azalır
    10 Yıl Sonra Akciğer kanserine yakalanma riskiniz, sigara içmeye devam eden birinin taşıdığı riskin yarısına iner
    Kalp hastalığı riskiniz hiç sigara içmemiş birinin taşıdığı riskle aynı seviyeye iner
    15 Yıl Sonra Felç geçirme ve kalp krizi riskiniz hiç sigara içmemiş birinin taşıdığı riskle aynı seviyeye iner

    ▪ Sigarayı Bırakma Öncesi Ne Gibi Hazırlıklar Yapalım?

    Sigarayı bırakmada en önemli nokta sigarayı tam anlamıyla beyninizde bitirmektir. Eğer bir yanınız sigarayı bırakmak isterken bir yanınız “ben bu işten keyif alıyorum ne olacak canım,arada tek tük sigara içeyim” derse, içmek isteyen tarafınız galip gelir ve düşündüğünüz gibi tek tük değil eskiden içtiğiniz tempoda sigaraya devam edersiniz.

    Başarı formülü

    1.basamak: Sonuçlarınızı bilmek
    2.basamak: Eyleme geçmek
    3.basamak: Başarı ya da başarısızlığı mümkün olan çabuklukta gözlemleyebilmek
    4.basamak: Şayet hedefe ulaşamadıysanız, istediğinizi elde edinceye kadar davranışlarınızı değiştirebilme esnekliğine sahip olabilmek

    Başarıya götürecek temel özellikler:

    1- Hırs
    2- İnanç
    3- Strateji
    4- Değerlerin açıklığı
    5- Enerji
    Yakınlarınızı işin içine katın

    - Sigarayı bırakma tarihiniz üzerine bir arkadaşınızla bahse girin.
    - Eşiniz veya arkadaşınızın sizinle birlikte sigarayı bırakmasını sağlayın
    - Ailenize ve arkadaşlarınıza sigarayı belirli bir tarihte bırakacağınızı söyleyin.

    Sigaraya ulaşma imkanlarınızı kısıtlayın

    - Kartonlarca sigara almaktan vazgeçin.Diğer bir paketi almak için öbürünün boşalmasını bekleyin.
    - Evde ve işyerinde üzerinizde sigara bulundurmaktan kaçının.

    Markaları değiştirin

    - İçimini kötü bulduğunuz bir sigara markasına geçiş yapın.
    - Hedeflediğiniz bırakma tarihinden birkaç hafta önce katranı ve nikotini düşük bir sigara markasına geçin. Ancak bunlarla miktarı arttırmayın,daha derin nefes almayın

    İçtiğiniz sigaraların sayısını azaltın

    - Her sigaranın sadece yarısını için
    - Her gün ilk sigaranızı 1er saat erteleyin
    - Sadece tek veya çift saat başlarında sigara içmeye karar verin
    - Gün boyunca kaç sigara içeceğinizi kararlaştırın. Her ekstra sigara için bir para cezası öngörün
    - Yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirin: süt için
    - Bir sigaraya ulaşmaktansa bir bardak meyve suyuna ulaşın
    - Sigarayı azaltmak bırakmaya yardımcı olabilir, ancak en etkin yöntem tam olarak bırakma tarihi belirlemektir! (7 sigara altında tarih)

    Otomatik olarak sigara içmeyin

    - Gerçekten çok istediğiniz bir sigarayı için. Alışkanlığınız yüzünden sigara yakmak üzere olduğunuz anları yakalayın
    - Kül tablalarınızı boşaltmayın
    - Değişik yerlere koyarak veya sigara içtiğiniz eli değiştirerek içtiğiniz her sigaranın farkında olun
    - Düşünmeden sigara yakıyorsanız, sigarayı aynanın karşısında yakmayı deneyin
    Sigarayı sevimsiz hale getirin
    - Sadece sizin için uygun olmayan ortamlarda sigara için
    - Sigara izmaritlerinizi cam bir kapta toplayın

  • Aleyna26.04.2009 - 21:05

    bence türk isimleri kullanmak daha iyi yinede insanların görüşlerine saygılar

  • Rabia17.04.2009 - 21:39

    cennetle müjdelenen dört büyük insandan biri dilerim allahtan peygamber efendimizin şefaatinden sonra bize şefaat gösterenlerden olur...

  • galatasaray13.04.2009 - 08:15

    hayatımda ilk kez iddaa oynadım beraberlik tuttu... bana kazandırdığı para 5 tl' ye 1283 lira :)))) ama gönül isterdi ki kavgasız gürültüsüsüz dostluk içinde geçmesini ama olmadı yine kavga çıktı.....

  • şu an ne dinliyorum11.04.2009 - 22:10

    haluk levent hani benim olacaktın

  • şu an ne dinliyorum08.04.2009 - 21:27

    MAHSUN KIRMIZI GÜL (göçmen kızı)
    MUSTAFA KAYA (çocuklar gibi)
    OZAN ARİF İ. TÜRÜT (plan yapmayın)
    OZAN ARİF ( KURTKARIN VADİSİNDE)

  • Karanlıkta yazı yazmak03.04.2009 - 20:03

    BİR KAÇ YIL ÖNCE DENİZ ALTINDA BOZULAN VE PERSONELİNİN TAMAMININ HAYATINI KAYBETTİĞİ Bİ RUS DENİZ ALTI GELİYOR AKLIMA ORDAKİ AMİRALİN SON ANLARINDA YAZDIĞI MEKTUPTA Kİ 'GÖRMEDEN YAZIYORUM' CÜMLESİ

  • kadın02.04.2009 - 18:15

    İşte “İyi ki kadınım” Dedirtecek Gerçekler

    • Sigaradan sararmış bıyıklarımız yok.
    • Arabamızın yolda patlayan lastiğini değiştirmeyi bilmesek de olur.
    • Pantolon giymek bizim için fizyolojik olarak en az etek kadar rahattır.
    • Kişiliğimiz kullandığımız arabanın beygir gücü ile doğru orantılı olarak değerlendirilmiyor.
    • 'Damsız Girilmez' bize bir şey ifade etmiyor...
    • Kırmızı ışıkta yanımızdaki arabanın bizden önce çıkması yada bir aracın bizi sollaması hiçbir şey demek değildir.
    • İstediğimiz her yerde ve her koşulda ağlayabiliriz.
    • Vücudumuzdaki olası kasları belirginleştireçek diye bir zorunluluğumuz yok. Vücudumuzda kas olacak diye bir zorunluluğumuz da yok hatta... Kas gücü gerektirecek işleri zevkle yapacak birileri her zaman vardır.
    • Düğme, sökük vs. dikmek özel bir beceri gerektirmiyor.
    • Dünya yerle bir olsa önce kadınlar ve çocuklar!
    • 'Yoktan var edilen' yapay bedenlerimize tapınacak bir karşı cins varken, kozmetik ürünleri ve estetik cerrahinin olanaklarından sonuna kadar yararlanıyoruz.
    • Aşık oluyoruz... korkmadan! ! !
    • Biraz göbek sevimli mi durur? ... hadi ordan! ! siz hiç 'kalçalarımdaki yağlar beni çekici gösteriyor' diyen bir kadın yada 'yağlar beni çekici gösteriyor' diyen bir kadın gördünüz mü? Asla dış görünümümüzle ilgili yalan telkinlerle kendimizi kandırmaya çalışmayız... Rejim gerekiyorsa rejim... Allah Allah! ! !
    • Tecavüze uğradığımızda cinsel tercihimizi değiştirmek zorunda değiliz.
    • Duygusal saçmalıklar adına kredi sahibiyiz... Çiçek ve çikolata istiyoruz...
    • Evde, banyoda, kıl- tüy dökmeyiz.
    • Dokunduğumuz bedenin herhangi bir kısmından silikonlar fışkırma korkusu duymayız... Genelde tabi! ! !
    • Sünnet olmuyoruz.
    • Meslek grubunda 'ev kadını' diye kebap (! - bir seçenek var.
    • Birinden hoşlansak da 'ilk adım atma kabusu'ndan muafız.
    • Evet, gelinlik 200.- $, smokin ise 100.-$...ve her ikisini de sevgili damat ödüyor.
    • 'Üç dubleden sonra feciii sarhoş olurum' diyebiliriz rahatlıkla.
    • 'Çirkin' kadın yoktur.
    • Elli yaşından önce hiçbir erkeğe seks için para ödemek zorunda değiliz.
    • Kısa boy mu? E topuklu ayakkabılar ne güne duruyor ki?
    • Yaşımız ne olursa olsun bir uçan balon taşıyabilir, pamuk helva ve elma şekeri de yiyebiliriz.
    • Her sabah traş olmak zorunda değiliz.
    • Genellikle istediğimizi almamız için söylememiz yeterlidir. Bazen istemediğimizi söyleyerek de alırız.
    • Kızdığımızda birbirimizin anneleri, kız kardeşleri, ebeleri,dayıları yada sülalesine dair cinsel taleplerimiz olmaz.
    • Ayakta kalmak(? ! - için 1,5 porsiyon kaymaklı künefe yememiz gerekmiyor.
    • Bebeklik albümlerimiz sırtüstü çırılçıplak resimlerimizle dolu değil.
    • 'Hadi amcalara göster..' şeklinde rezil bir çocukluk anımız da hiç olmayacak.
    • Uçan tekmelerle birbirimizin ağzını yüzünü kırdığımız sporlar yapmıyoruz
    • Fiziksel güç iddiamız yok ama,grip olunca da ölümcül bir hastalığa yakalanmış gibi iptal olmuyoruz.
    • Silah... Hiç iki kızın silahla oynarken birbirini vurduğunu duydunuz mu?
    • Birbirimize, beklenmedik yıkıcı sonuçlar doğurabilecek, eşşek şakaları yapma adetimiz yoktur.
    • Canımızın çektiği yemeği pişirir, herkese yedirebiliriz.
    • Kerizi parasından ayırmada Allah vergisi bir yeteneğimiz vardır.
    • Sigaramızı yakacak birileri hep vardır.
    • Evde bozulan bir aleti, onarmaya çalışıp bir daha kullanılmayacak hale getirmek yerine tamirci çağırmak rasyonalitesine sahibiz.
    • Tükürmeyiz.
    • Giysilerimizden o gün öğle yemeğinde ne yediğimiz anlaşılmaz.
    • Harika alyansımız asla kılların arasında kaybolmaz.
    • Estetik sanatların %90'ı kadından esinlenmiştir.
    • Ayaklarımız kokmuyor.
    • 'Erkek sözü' gibi ikna etmeye yönelik sıfatlar yaratmadık hiç. Yoksa verilen sözlerin tutulmaması gibi bir sorun mu var?

  • kadın02.04.2009 - 18:10

    * Kadınlar ağlar. Ancak tek başına bir köşeye çekilip de -yalnız-ağlamaz. Kadınlar sadece sevdiği erkek duyabilecekse ağlar.

    * Bütün kadınlar kesin bir cevabı olmayan konularda soru sormakta müthiş ustadır. Maksat, siz kendinizi sürekli suçlu hissedin.

    * Kadınlar asla sır saklayamaz. Daha doğrusu, kadınlar için bir sırrı en yakın üç arkadaşlarına söylemek, sırrı açık etmek kapsamına girmez. Bu mantıkla hepsi en yakın arkadaşlarına söylediklerinden sonunda sırrı bilmeyen kalmaz.

    * Kadınlar telefona cevap vermeyi sevmez, uzun uzun çalsa dahi rahatsız olmadan açmayabilirler. Lakin telefonda en uzun konuşmaları yapanlar yine onlardır.

    * Kadın yatağa yatmadan 'evvel' saçını tarayan tek yaratıktır.

    * Kestirme yola sapıldığında her kadına bir 'kaybolacağız' korkusu gelir.

    * İstisnasız her kadın vermesi gereken bir-iki kilo olduğunu düşünür.

    * Kadınlar durup dururken eve bir buket çiçekle gelen kocadan şüphelenir.

    * Kadınlar tuvaletin kapağını küçük bir hareketle indirmek yerine tuvaletten salona kadar yürür, kocasına söylenir ve tuvalete geri döner.

    * Erkek konuşurken kadın lafın ortasından konuşmaya dalar ve devam eder. Aynı şeyi erkek yapacak olsa kıyamet kopar.

    * Düğünlerde kadın kadına dans edenleri görünce kimsenin aklına bir şey gelmez. Erkekler için durum aynı değildir.

    * Karısının göz ucuyla bir başka adama baktığını yakalayabilmiş erkek yoktur. Oysa kadınlar erkeklerini başka kadına baktığı an -saniyesinde-yakalarlar.




    * Evde saatlerce kendi giyimiyle ilgilenen kadın, sokağa çıktığında saatlerce başka kadınların elbiseleriyle ilgilenir.

    * Kadınlar asla haksız değildir... En haksız olduğu konuda bile 'Kendime göre nedenlerim var' der.

    * Tabiatta kadınlara karşı son sözü söyleyebilecek tek bir doğal yapı vardır: Yankı!

    * Kadınlar kendilerine neler verildiğine değil, onların nelerden vazgeçildiğine bakar.

    * Kritiklere başlayan kadın, kritik bir yasa gelmiş demektir.

    * Kadın elinizi tuttuğu anda bilin ki eninde sonunda tepenize çıkacaktır.

    * Dünyanın en güzel kadını olduklarını bütün erkeklerin idrak etmesini isterler. Kendileri henüz üç dört yaşlarındayken bunu idrak etmişlerdir.

    * Bütün erkekleri baştan çıkarmak isterler. Çevrelerinde baştan çıkmamış tek erkek kalmayıncaya kadar harekâta devam ederler. Ha, karşılık verirler vermezler, o başka mesele.

    * Kendilerinden başka bütün kadınların yeryüzünden yok olmasını isterler. Hadi fazla abartmış olmayayım, anneleri ve Feriştah’a benzemesi şartıyla bir arkadaşları kalabilir.

    * Her daim kavga etmek isterler. E haklılar, insan havasız susuz yaşayabilir mi?

    * Kocalarının zengin, yakışıklı, kültürlü, başarılı, dürüst, güvenilir, sadık ve kılıbık olmasını isterler. Bu kadar meziyet kâfi. Adamın kafasına kakılacak birkaç eksiklik olmalı.

    * Anlaşılmaz olmayı, ayni zamanda da anlaşılmayı isterler. Anlayan varsa beri gelsin!

    * Bütün kadınlar tarafından kıskanılmak isterler. Zaten bütün kadınlar bütün kadınları kıskandıklarından lüzumsuz bir istek.

    * Eğer ilişki bitecekse bitiren tarafın kendileri olmasını isterler. Olurlar da. Aksi durumda ne yapar ne eder tekrar bir araya gelir, 'terk etme' eylemini gerçekleştirirler.

    * 24 saat alışveriş etmek isterler. Aslında bu çok önemli bir husus. Kadınların yarısı yokluktan, öteki yarısı dükkânlar 24 saat açık olmadığından bu isteğini gerçekleştiremez. Hal böyle olunca, gelsin bunalım.

    * Dünyanın merkezi olmak isterler. Cesareti olan erkek varsa başka merkezler icat etsin. Hiç olmazsa 'Pişman olma' duygusunu tatmış olur.

    * Otuzlu yaslarda kalmak isterler. Nitekim kalmak isterler nitekim de kalırlar...

    *Bir kadın kocasının değişeceği inancıyla evlenir, ama erkek değişmez.

  • Gizli örgütler01.04.2009 - 22:13

    MOSSAT CIA KGB MİT MI6 JİTEM ASALA(bitmiş) VEEEEEEEEEEE ERGENEKON HEPSİDE DÜNYA STANDARTLARIYDI AMA BU ERGENEKON NECİ HALEN ANLAŞILMIŞ DİİL O KADAR EMEKLİ VE MUVAZZAF ASKERLER EMNİYET MÜDÜRLERİ GAZETECİLER VS NİYE BOŞU BOŞUNA CEZA EVİNDE TUTULUYOR ANLAŞILMIŞ DEĞİL