* - akşam bize gelsenizeee ** -beyime sormam lazım * - neyine neyine sorman lazım..? ? ? ? ? ? ? ** - beyime diyom.. kocam bilir yani... * - iyisin di mi anacım sen...? ..! ..! ** -iyiyimdir herhal.. beyime bi soruyum.... hatta sana da tavsiye derim sende hep beyine sor... :)) * - huuu bugün hastanede başını bi yere filan mı vurdun... ** - yok bugün hastanede bi hastama ameliyat olman lazım dedim O da her zaman olduğu üzere; - ''beyim bilir'' dedi.... * - Anlaşıldıııı.......bunca sene sen hastaları eğitemedin onlar seni eğitti.. ** - yok ya değil.. Bizim temizlikçi kadın kaçtı işler kaldı ya.. * - eeeeeeee ** - beyim bilir deyince adam şoka giriyo bütün işleri ona yaptırıyom....))) * - ha anladıııııııımmmm.... Beyine selam sööleee... :))) Ha bak beyiminde çok selamı var size... :))))))))))))))))))
Nar taneleri ayıklanıp bir kavanoza yarıyı geçecek şekilde doldurulaaaa.. Kavanoz ağzına kadar cin konulaaa... Narın bütün rengi ve tadı alkole çıkana kadar bekleneeee... Nar taneleri rengini tadını ve kokusunu alkole bıraktığından boz bir renk aldığında süzülüp çıkarılaaa ve afiyetle içileee... :))))
Yok başka hiçbir umarın En granit kayanın en ortasında Balta girmemiş karanlıklarında kıpırtısız Ya ölmektir kurtuluşun Yada şiir tutunmak
O en gergin tele şöyle bir dokun Son tınıyla tel kopsun Ayak sesleri duyulsun ölümün Her yanın her yönün çıkmaz Nereye baksan yok Hiç bile herşey sayılır o bulunduğun yerde Kurtarırsa kurtarır ancak Yine şiire tutunmak.
Çok fakir iki kardeş dağda çobanlık yaparlar... O kadar fakirlermiş ki, ekmeğe katık edecek soğandan başka bir yiyecekleri yokmuş... Birgün burada bir hazine bulsak diye hayal kurmaya başlamışlar.. Küçük kardeş büyüğe demiş ki - bir hazine bulsak da çok paramız olsa ne yapardın.. büyük; - hergün soğanın cücüğünü yerdim... demiş.. peki sen ne yapardın küçük; - e sen soğanın cücüğünü yedin bana bişey kalmadı ki... :))
O yüzden cücük çobanın hayal gücünün son sınırı yazmışım bu terime daha önceden.. :)))
* - akşam bize gelsenizeee
** -beyime sormam lazım
* - neyine neyine sorman lazım..? ? ? ? ? ? ?
** - beyime diyom.. kocam bilir yani...
* - iyisin di mi anacım sen...? ..! ..!
** -iyiyimdir herhal.. beyime bi soruyum.... hatta sana da tavsiye derim sende hep beyine sor... :))
* - huuu bugün hastanede başını bi yere filan mı vurdun...
** - yok bugün hastanede bi hastama ameliyat olman lazım dedim O da her zaman olduğu üzere; - ''beyim bilir'' dedi....
* - Anlaşıldıııı.......bunca sene sen hastaları eğitemedin onlar seni eğitti..
** - yok ya değil.. Bizim temizlikçi kadın kaçtı işler kaldı ya..
* - eeeeeeee
** - beyim bilir deyince adam şoka giriyo bütün işleri ona yaptırıyom....)))
* - ha anladıııııııımmmm.... Beyine selam sööleee... :))) Ha bak beyiminde çok selamı var size... :))))))))))))))))))
Kendini beğeniyor ve seviyorsan, özgüvenin sağlamsa, ve niyetinde iyiyse huzurlu bir tebessüm eksik olmaz dudaklarından... :))
bağına girmiş gibi
gülünü dermiş gibi
geç buldum tez yitirdim
oldum düş görmüş gibiiii..... :))
orta anadolu türküsü
E haketten ikilem... :)) gerçek olmayanına dost denmez kiii.. :)))
sevgi
iyi niyet
tebessüm.... :))))
Nar taneleri ayıklanıp bir kavanoza yarıyı geçecek şekilde doldurulaaaa..
Kavanoz ağzına kadar cin konulaaa... Narın bütün rengi ve tadı alkole çıkana kadar bekleneeee... Nar taneleri rengini tadını ve kokusunu alkole bıraktığından boz bir renk aldığında süzülüp çıkarılaaa ve afiyetle içileee... :))))
ŞİİRE TUTUNMAK
Yok başka hiçbir umarın
En granit kayanın en ortasında
Balta girmemiş karanlıklarında kıpırtısız
Ya ölmektir kurtuluşun
Yada şiir tutunmak
O en gergin tele şöyle bir dokun
Son tınıyla tel kopsun
Ayak sesleri duyulsun ölümün
Her yanın her yönün çıkmaz
Nereye baksan yok
Hiç bile herşey sayılır o bulunduğun yerde
Kurtarırsa kurtarır ancak
Yine şiire tutunmak.
AZİZ NESİN
Erkin babanın gönül salıncağı geliyor tabi ki aklımaa.. :))
Yanağım yanağında, dudağım dudağında
Salla beni sevgilim gönül salıncağında
Başım dönsün,herşey dönsün salla beni
Dünyam dönsün gönül salıncağında..... :)))
Çok fakir iki kardeş dağda çobanlık yaparlar... O kadar fakirlermiş ki, ekmeğe katık edecek soğandan başka bir yiyecekleri yokmuş...
Birgün burada bir hazine bulsak diye hayal kurmaya başlamışlar.. Küçük kardeş büyüğe demiş ki
- bir hazine bulsak da çok paramız olsa ne yapardın..
büyük;
- hergün soğanın cücüğünü yerdim... demiş.. peki sen ne yapardın
küçük;
- e sen soğanın cücüğünü yedin bana bişey kalmadı ki... :))
O yüzden cücük çobanın hayal gücünün son sınırı yazmışım bu terime daha önceden.. :)))
Elbet gönüllerde sabah olacak
Bir gün ağlayanlar ferah bulacak
Unutma ki benimsin, biricik sevgilimsin
Sensiz bil ki tadı yok baharın da kışın da
Ümidim şimdi pek çok o tatlı bakışında
Unutma ki benimsin, biricik sevgilimsin
Bu şahane Sadettin Kaynak şarkısı.. sabah sabah Zeki Müren'den... E ilaç gibi valla... :))