Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Hasan Kalemköy
Hasan Kalemköy

KİMSEDEN KORKMAYIN KORKUTUN KORKARLAR

  • sihirbazlık (illüzyon)01.02.2008 - 20:51

    HASBORA’NIN ESRARENGİZ SAYILARI
    İllüzyon Sanatçısı Sahnede Show’unu Nasıl Sunar?
    İllüzyonist seyircisini sahneye davet eder. 2 haneli ve 4 haneli rakamlar yazar ve seyircisinin toplamasını rica eder. Seyircisi rakamları rahatlıkla toplar, ancak toplanan rakam sonucu yanlıştır. Bu seferde başka bir seyirci çağırır ve ona da yeni rakamlar yazar, ona da toplamasını rica eder. Esrarengiz sayıları ikinci gelen seyirci de toplayamaz, yani topladığı sayı doğru değildir. Hatta 10 – 15 seyirci çağırmasına rağmen hepsi yanlış toplamaktadır. Rakamlar herkesi şaşırtmış durumdadır. Sonra hesap makinesi ile toplandığında gerçek sonuç çıkar. İllüzyonist kendisi açıklama yaparak toplayınca, seyirciler yanılgısını hemen anlarlar. Bu esrarengiz sayı oyununuzu eğlenceli bir şekilde yapabilirsiniz.
    İllüzyon Show’unuzu Sunabilmeniz İçin Gerekli Malzemeler: Rakam yazacağınız pano ve kalem, bir de hesap makinesi.
    İllüzyon Show’unuzun Açıklaması ve Gerekli Bilgiler: Rakamlarınızın asıl sonucunun 4100 ve 2100 olmasına rağmen, birinci gruptaki sayıları seyirciniz 5000 olarak toplarken, ikinci gruptaki sayıları ise 3000 olarak toplar. Bu sayıların özelliği bu şekildedir. Kısacası sayılar illüzyonludur. Ben bu ilginç sayıları kartvizitime de yazdırdım. Çok güzel esprili oluyor. Tabii ki toplamaların sonuçlarını yazdırmadım. Sadece toplama işareti koydurdum. Genelde hayatımız boyunca düz hesap dediğimiz bir kavram vardır. İnsanlar çoğunlukla düz hesaba alışmışlardır. Örneğin birinci şıkta 1050 + 2050 gerçekten 3050 eder. 30 eklendiğinde 3080 eder. 1000 eklendiğinde 4080 eder. Yani toplanan rakam 4000 ve sadece 80 rakamından ibarettir. Dikkat edin; şu ana kadar toplanan rakamlar 4880 değil, 4080’ dir. 4080’e 20 eklersek 4100 etmez mi? Yani 5000 değil.
    Gelelim 2.şıktaki rakam toplamına; 1040 rakamı var, 1040 rakam daha ekleyeceğiz. Kaç eder? Doğru. 2080 eder. Yani 2880 değil, 2080. 10 daha eklenince 2090 olur? Hadi bir 10 daha ekleyelim. 2090’a bir 10 daha eklersek, 2100 olur. Yani 3000 değil. Buradaki yanılgımızın nedeni, hayatımız boyunca öğrenmiş olduğumuz düz hesap kavramıdır. Yani bizim düz hesaplara alıştırılmamızdır. İşte illüzyon ve illüzyonlu sayılar budur.
    Hangi hayatta her gün kazanılmaz? (Tabii ki, iş hayatında)
    İnsanı insan yapan uymamız gereken kurallara ne denir? (Görgü kuralları)

    1050 2000 30 1000 + 20 ....? Bu sıradaki sayıların gerçek toplamı 4100 olmasına rağmen biraz hızlı toplandığında ise 5000 çıkmaktadır. Sayıların esrarengiz olduğunu göreceksiniz.

    1040 1040 10 +10 ....? Bu sıradaki sayıların toplamı ise gerçekte 2100’dür, yine acele toplandığında ise 3000 rakamı çıkmaktadır.

  • sihirbazlık (illüzyon)01.02.2008 - 20:47

    ASİSTANINIZI YOKTAN VAR EDİN

    İllüzyon Sanatçısı Sahnede Show’unu Nasıl Sunar?
    İllüzyon sanatçısı sahneye gelir, açılış konuşmasını yapar ve oyuna başlamak üzereyken asistanının henüz gelmediğini hatırlatır. Asistanı sahnede yoktur. Sahnedeki şekillerden dikdörtgen olanını havaya kaldırır ve boş olarak gösterir. Göstermiş olduğu şekil altı ve kapağı olmayan bir sandık olduğu apaçık ortadadır. Sonra üçgen olan şeklin üzerine geçirir. Daha sonra ise üçgen olan şekli havaya kaldırır ve boş olarak gösterir. İkisi de boş olmasına rağmen yine de seyircilerine göstermiştir. Üçgen olan şekil de üstü ve altı olmayan 3 parçadan oluşan bir sandıktır. Daha sonra tekrar dikdörtgen şeklin içine yerleştirir ve tekrar dikdörtgeni boş gösterir. Şekillerin içinde ve sahnede asistanı bırakın, kaybetmek için mendil bile yoktur. Daha sonra ise illüzyonlu sözler olan “Hasbora Raxbora” dediği anda, bir asistan meydana gelir. Yoktan var olan asistan, elinde illüzyonistin sunacağı show eşyalarını da beraberinde getirmiştir. Seyirciler hayretle alkışlamışlardır. İllüzyon sanatınızda alkış seslerinin sahneyi çınlatmasını istiyorsanız, sizin için ideal bir oyun.

    İllüzyon Show’unuzu Sunabilmeniz İçin Gerekli Malzemeler: Malzeme olarak fiberglastan veya ince tahtadan yapabileceğiniz asistanınızın sığabileceği dikdörtgen ve üçgenler ve tabii ki asistanınızın elinde hazır tutacağı diğer show malzemeleriniz.

    İllüzyon Show’unuzun Açıklaması ve Gerekli Bilgiler: Bu öğrenmiş olduğunuz oyun, podyum sahnelerde (seyircilerle aynı hizada olan sahneler) yapılmamalıdır. Tiyatro sahnelerinde yapmanızın uygun olacağı bir sahne oyunudur. Bir adet dikdörtgen yaptıracaksınız. Bir adet de dikdörtgenin içine sığabilecek üçgen yaptırmalısınız. Malzemelerinizi kolay monte edilen, açılıp kapanan şekilde yaptırın. Kolay taşınabilmesi için katlanan model de yaptırabilirsiniz. Katlanan model yaptırırken “kelebek vida” tabir edilen vida kullanabilirsiniz. Nakliye sorununuz yoksa, katlamayı düşünmüyorsanız çivi veya vidayla siz de yapabilirsiniz. Gelelim oyunumuzu sahnede güzel uygulama şekline! Sahnenizin perdeleri açılmadan önce üçgen şeklinizin seyirci tarafından görülmeyen kısmına asistanınız elinde show aletlerinizle beraber oturur. Siz de zaten hiçbir hilesi olmayan dikdörtgen şekli perdeler açıldıktan sonra seyircinize gösterin. Boş gösterdikten sonra üçgen olan asistanınızın saklandığı şeklin üzerine kapatın. Daha sonra asistanınızın içinde bulunduğu üçgeni havaya kaldırıp boş olarak gösterin ve yerine koyun. Daha sonra ise, istediğiniz anda asistanınızı yoktan var edin.
    www.hasbora.com

  • sihirbazlık (illüzyon)31.01.2008 - 11:14

    YER ÇEKİMİNE MEYDAN OKUYAN ŞEKİLLER

    İllüzyon Sanatçısı Sahnede Show’unu Nasıl Sunar?
    İllüzyonist elinde bastonuyla sahneye gelir. Bastonuyla sanatsal hareketler yaptıktan sonra, elinde bulunan şekilleri seyircilerine gösterir ve bu üçken üç kenarı vardır, yine bu daire, bu kare, bu dikdörtgen der ve çocuk izleyicilerine ise bu şekilleri sizlerin bildiğini, hatta örneğin elimdeki dikdörtgen yön değiştirirse yine dikdörtgen der, ancak elimdeki bu telden yapılan şekillerin bir özelliği daha var, ben size onları göstereceğim der ve showuna başlar. Söz dinleyen şekillerden daire olanını bastonunun ucuna takar, yarıya kadar geçen halkaya illüzyonist “biraz havaya doğru yükselir misin? ” der. Seyircilerin dikkati halkaya çevrilmiş, dikkatle halkanın söz dinleyip dinlemeyeceğini merak ederler. Halka havaya doğru yükselmiştir. Daha sonra illüzyonist “aşağıya doğru iner misin? ” dediğinde ise, aşağıya inmiştir. İllüzyonist diğer şekillere de söz dinletmiştir. Bu oyun eğitici ve eğlendirici olduğu için herkes ilgiyle seyredip defalarca illüzyonisti alkışlamışlardır.

    İllüzyon Show’unuzu Sunabilmeniz İçin Gerekli Malzemeler: İnce telden yaptıracağınız daire, kare, üçgen, dikdörtgen, vs. şekiller ve baston, misina, bant.

    İllüzyon Show’unuzun Açıklaması ve Gerekli Bilgiler: Metal borulardan veya plastikten bir baston tedarik edin. Daha sonra iki ucuna renkli kağıt yapıştırın, isterseniz elinizin tutmuş olduğu tarafa tahtadan bir başlık da takabilirsiniz, bunlar isteğinize bağlı oyun itibari ile tahta uygun değildir. Gelelim hazırlığımıza; en ince siyah misina bulamazsanız, sağlam ince siyah ip veya en ince beyaz misina bir ucuna çatal iğne bağlayın, öbür ucunu ise bastonunuzun ucuna yapıştırın. Süsleme yaparken kullandığınız stickerin altına ipi dolayın, doladıktan ve üzerine yapıştırdıktan sonra çekip deneyin, gerekirse en kaliteli para bantı ile de yapıştırabilirsiniz. Donanımlarınızın diğer şekillerini ise metallerden yaptırın, bu şekilleri ise demirden yaptıracaksanız normal kaynakla yaptıramazsınız. İnce olduğu için yapamazlar, bakırdan yaparsanız lehimle de yapabilirsiniz. Metalden de yapılabilir, argon veya oksijen kaynağı da olabilir. Bastonunuza rahatça girip çıkacak bu şekilleri de yaptıktan sonra ucunda ip bağladığınız çatal iğneyi ceketinizin en üst düğmesine bağlayın, hatta daha yukarıları da deneyebilirsiniz, en uygun yere bağlayın. Örneğin şekillerden birini bastonunuzun ucundan, yani ipi de içine alacak şekilde geçirin, şekil elinizin bastonu tuttuğunuz yere kadar gelecek, daha sonra sizin yapacağınız bastonu vücudunuzdan biraz uzaklaştırıp şeklin yukarı çıkması, gevşek bırakınca da aşağı inmesini sağlamak.
    www.hasbora.com

  • sihirbazlık (illüzyon)31.01.2008 - 11:13

    PARALARINIZI ÇOĞALTMAK İSTER MİSİNİZ?

    İllüzyon Sanatçısı Sahnede Show’unu Nasıl Sunar?
    Sıra geldi paralarınızı çoğaltmaya. İllüzyon sanatçısı elinde bir çay tabağı ile sahneye gelir ve seyircilere madeni paraları olup olmadığını sorar. Tabii ki para önemli, kimse para vermek istemez. Para bizler için bir dosttur, arkadaştır, herkes arkadaş ve dost kazanmak için çaba gösterir. Sizler de bu güzide illüzyon sanatını öğrenince dostlar ve arkadaşlar kazanacaksınız. Hele de donanımlarınızı hazırlayıp, arkadaş ve dostlarınıza gösteri yapabiliyorsanız, sıra geldi fuarlara, belediyelere, vs. yerlere! Buralardan çok para kazanacaksınız. Kazandığınız bu paraları kimseye ödünç vermeyin. Sizden daha iyi arkadaş ve dost bulurlarsa, geri dönmeyebilirler. O yüzden sahnede bozuk para vermeyen olacağı için, siz de kendinize para hazırlayın. Seyircilere güvenin ama tedbiri elden bırakmayın. İllüzyonist cebinden çıkardığı bir-iki adet madeni parayı gösterir ve tabağın içine koyar. Bu arada illüzyonlu sözler olan “Hasbora Raxbora” demeyi de unutmaz ve bir seyircisini çağırır. “Şu iki adet parayı alır mısınız? ” der. Seyircisinin eline döker, fakat seyirci adeta birdenbire zengin olmuştur. Çünkü avucu para dolmuştur. İşin içinde para olunca, espri kolay bulunuyor. Bir bahane ile paralarınızı geri almayı unutmayın.
    İllüzyon Show’unuzu Sunabilmeniz İçin Gerekli Malzemeler: Yeterli miktarda madeni para, özel yaptırmanız gereken tarif edeceğimiz para tabağı.
    İllüzyon Show’unuzun Açıklaması ve Gerekli Bilgiler: Çay tabaklarının yuvarlağı da olur, dikdörtgeni de. Tercih ettiğiniz şekilde para tabağı yaptırmanız gerekiyor. Bu tabağı şöyle düşünün: İki tabağı iç içe konmuş düşünün, daha sonra kenarlarını lehimletin. Alt bölmesinin bir tarafını para çıkacak ve girecek şekilde kestirin. Oyundan önce çıkaracağınız kadar madeni parayı doldurun. Delik olan tarafı asla seyirciye doğru tutmayın. Oyun esnasında paraların düşmemesi için, asla elinizi delikten ayırmayın. Bu tabağı biraz tepsi gibi, yani elinize uygun daha büyük yaptırabilirsiniz. O sizin kararınıza bağlı. Para oyunlarında nükte, espri, şaka bulmak sizin için pek zor olmaz sanırım.
    Sizler için sahnede seyircilerinize sorabileceğiniz güzel bilmecelere ne dersiniz?
    www.hasbora.com

  • sihirbazlık (illüzyon)31.01.2008 - 11:11

    PARTİLERDE SUNACAĞINIZ SÜPER ŞAKA
    İllüzyonist Sahnede Şakasını Nasıl Sunar?
    Hem de ne şaka? Bu şakayı yaptığınız ortamda gülmeyen kalmayacak. Bakalım neymiş? İki şakalanacak insana 2 tabak veriyorsunuz. Tabakları bir süre ellerinde tuttuklarında yüzleri simsiyah olacak. Hem de yüzlerinin istediğiniz yerleri siyaha boyanacak. Sizin yüzünüzde ise hiçbir leke olmayacak.
    Şakanızı Sunabilmeniz İçin Gerekli Malzemeler: 3 tabak, mum, kibrit ve ayna.
    Şakanızın Açıklaması ve Gerekli Bilgiler: Her şakada olduğu gibi ölçüsü önemli. Buna dikkat etmeniz gerekir. Daha önceki kitaplarımı okuyanlar bilir. Hepsinde 1 veya 2 adet şaka oyunumuz oluyor. Bu kitabımızda da olsun istedik. Sizlerin de bildiği gibi, benim ismim “Hasbora Güzelrüzgâr” müstear adım ise “Şakacı İllüzyonist”. “Şakacı illüzyonistin kitabında şaka olmaz mı? ” dedik ve bu şakayı sizler için yazdık. Mumunuzu yakın ve şakalanacak olanların tabağının altına birazcık mumu tutun, yani is olsun. Daha sonra temiz tabağı kendinize alın. Daha sonra ise kendinize istediğiniz bir senaryoyu yazın, gerisi kolay olacak. Örneğin şöyle de yapabilirsiniz: 2 seyirci çağırıp onlara birer tabak vereceğinizi, fakat o tabakları havaya uçuracağınızı söyleyin, onların karşısına geçin. Bu arada tabakları uçurabilmeniz için seyircilerinizin yardımına ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Daha sonra ise verdiğiniz tabakların altına parmaklarınızı dokunup sonra yüzlerine dokunmalarını isteyin. Bu hareketleri de mum isi olmayan sizdeki tabakla önce siz yapıp, onların da tekrarlamalarını isteyin. Sizin yüzünüze bir şey olmadığı için hiçbir şeyden şüphelenmeyecekler, sizin dikkat edeceğiniz tek şey ise, ellerini siyah olduğunu onlara fark ettirmeyin, onu da şöyle yapabilirsiniz, devamlı ve dikkatle size bakmalarını telkin edin, “yoksa tabakları uçuramam” dersiniz. Seyircileriniz tabağın altına 2-3 kez parmağını sürüp yüzlerine götürünce şaka kendiliğinden oluşacaktır. Onlara aynayı tutup, yüzünüzdeki şakaya bakın demeniz ve salondaki diğer seyircilerin de gülmesiyle ve şakalananların ellerini ve yüzlerini yıkamasıyla bu şakanız da sona erecektir. Şakanızın sırrını öğrendiniz; tabağın altındaki isi, şaka yapacağınız insana kendi eliyle sürdürmek. Çok şakalı, mutlu hayatlar sizlerin olsun. Sizler de buna benzer şakalar üretip, seyircilerinize şaka yapabilirsiniz. Şaka ölçülü olarak yapıldığında faydaları çoktur. Çevremizdeki şakacı ve esprili insanların nasıl genç kaldığını, diğerlerinin ise nasıl genç olmadıklarını görmeniz şakanın faydalı olduğunu kanıtlamaktadır.

    www.hasbora.com

  • sihirbazlık (illüzyon)29.01.2008 - 22:30

    SÜT ŞİŞESİNİ DELEN KURDELA

    İllüzyon Sanatçısı Sahnede Show’unu Nasıl Sunar?

    İllüzyon sanatçısı içi dolu bir süt şişesiyle sahneye gelir. Seyircilere vermek üzere bardaklara doldurur. Seyirciler afiyetle sütü içerler. Buradaki asıl amacı; çocuk izleyicilerine süt içme alışkanlığını kazandırmak, sütü sevdirmektir tabii ki. İllüzyon sanatçısı olduğu için gösteri de yapması gerekir. Sizler eğer zaman ve ortam uygunsa bu oyununuzu şu şekilde yapabilirsiniz. Aşağı yukarı aynı yaşlarda (4-5 yaşlarında) uygun iki seyircinizi sahneye davet edin. Bardaklarına süt doldurun, sonra da aynı anda sütlerini içmeye başlasınlar. Hangisi çabuk içerse onun kazanacağını söyleyin. Kazanan çocuk seyircinize ve diğerine teşekkür edin ve yerlerine uğurlayın. Daha sonra ise oyununuza geçin. Bu oyunu çocuk yuvasında iseniz, bu şekilde sunmanız çok iyi olur. İllüzyon sanatının eğitime yönelik olduğunu anlatırsınız, hatta küçük bir yarışma da yapmış olursunuz. Yarışmayı yaptınız, süt içmenin faydalarını anlattınız, sıra geldi eğlenceye! Süt şişenizin içine kurdelayı atın ve kapağını kapatın. Daha sonra kurdelayı şaşırtıcı bir şekilde elinizi ağız tarafına götürmediğiniz halde “Hasbora Raxbora” diyerek kurdelanızı çıkarıp seyircinize gösterin.

    İllüzyon Show’unuzu Sunabilmeniz İçin Gerekli Malzemeler: Bir şişe süt, rengarenk kurdelalar, alt tarafı delinmiş başka bir süt şişesi.

    İllüzyon Show’unuzun Açıklaması ve Gerekli Bilgiler: Süt şişenizin alt kısmını deldirin, yani baş parmağınızla kapatabileceğiniz kadar içine sütünüzü doldurun. Kapağını kapalı bir şekilde sahneye gelin. Kapağını açın. Bardaklara doldurun. Yarışmanızı yapın. İsterseniz süt şişenizi bitirdikten sonra su ile çalkalayın, şişenizde hiçbir hile olmadığını, yani kurdelayı alttan çekeceğiniz için deliğin olmadığını ispatlayın. Daha sonra kurdelanızın sağlam olduğunu gösterin ve şişeye koyun. Delik kısım size dönük olsun. Şişeye koyarken kurdelanın ucunu veya çekebileceğiniz bir bölümünün deliğe gelmesini sağlayın. Kapağını kapatın ve aniden “Hasbora Raxbora” deyip kurdelayı çıkarın. Herkes şaşırıp sizi bol bol alkışlayacaklardır. Çünkü şişenin sağlam olduğunu ve kapağını da sıkıca kapattığınızı görmüşlerdir. Tabii ki kurdelayı içeri attığınızı da gördükleri için ilginç bir oyundur. www.hasbora.com

  • sihirbazlık (illüzyon)29.01.2008 - 22:29

    GİZEMLİ VE ŞAŞIRTAN İP OYUNU

    İllüzyon Sanatçısı Sahnede Show’unu Nasıl Sunar?

    İllüzyon sanatçısı masada duran bir ipi seyircilerine gösterir. Sağlam olduğunu ispatlamak için bir seyircisini sahneye davet eder ve ipi çekmesini ister. Daha sonra ise, “Hasbora Raxbora” deyince inanılması güç bir şekilde bir düğüm oluşur. Seyirciler büyük hayret ve neşe yaşayacaklarını hissetmişlerdir. Gerçekten de öyle sonuçlanan bu oyun karşısında illüzyon sanatçısını defalarca alkışlamışlardır.

    İllüzyon Show’unuzu Sunabilmeniz İçin Gerekli Malzemeler: Sizin uygun gördüğünüz renkte 30 cm. başparmağınız kalınlığında ip.

    İllüzyon Show’unuzun Açıklaması ve Gerekli Bilgiler: Yapacağınız iş; ipinize elinizde görünmeyecek şekilde bir düğümü gösterinizden önce atıp donanımınızı hazırlamanız ve tabii ki her yeni öğrendiğiniz oyunlar gibi defalarca prova etmeniz gereklidir. Seyircilerinize elinizdeki düğümü farkettirmemeye itina gösterin. Önce ipinizi aşağıya doğru birkaç kez sallayın. Hatta düğüm atmaya çalışır gibi de yapabilirsiniz. Daha sonra ise, düğümü sanki illüzyonla yapmış gibi ortaya çıkarın. Şunu da hatırlatmam gerekir ki; en büyük illüzyon oyunları bile sözlerle ve sanatsal hareketlerle süslenmezse, değerini bir miktar azaltır. Onun için her oyununuzda çeşitli hikâyeler, kısa öyküler hazırlamanız, sizin menfaatinize olacaktır. Hepimizin bildiği gibi, bankalar para alır, para satar ve bu para alım-satımında çok dikkatli ve titiz davranırlar, başarıları da kaçınılmaz olur. Gelelim sahne sanatlarının en güzidesi olan illüzyon sanatına! Biz illüzyonistler de gösterilerimizi yaparken sorumluluğumuzun bilincinde olmamız gerekir. İnsanlar bizi mutlu olmak için seyrederler, hatta illüzyon seyircileri kendi dertlerinden uzaklaşmak, eğlenmek ve neşelenmek için gelirler. İllüzyon sanatımız böyle güzel daha birçok olguyu içinde barındıran ideal sanatlardan biridir. Biz illüzyonistler bu sorumluluğumuzu bilip ona göre davranmalıyız.
    İllüzyon sanatçısı olanlar herşeyden önce aktif, atılgan, mutlu ve neşeli olacak ki, çevresine faydalı olsun. Bunun yanında girişken ve cesur olmalı, ancak o zaman kendini sahnede ifade edebilir. Sizler de gayretli çalışarak yeni oyunlar geliştirebilirsiniz. Birçok yeni oyun üreten illüzyonistler, gece-gündüz çalışarak bu oyunları bulmuşlardır. İllüzyon oyunlarınızı sunabilmeniz için gerekli açıklamalar ileriki bölümlerde de yapılmaktadır. Size düşen görev; anlayamadığınız oyunları birkaç kez okumanız ve prova yapmanızdır. www.hasbora.com

  • sihirbazlık (illüzyon)29.01.2008 - 22:27

    MÜCADELECİ VE CESARETLİ JETON

    İllüzyon Sanatçısı Sahnede Show’unu Nasıl Sunar?
    İllüzyonist elinde boş kibrit kutusuyla sahneye gelir. Kibrit kutusu boş ve sağlamdır. Eline bir jeton alır ve kibrit kutusunun altına doğru yaklaştırır. Kibrit kutusunu o esnada kapatır. Kibrit kutusunun ağzı yukarı doğru açıktır, fakat hayret edici bir şekilde “Hasbora Raxbora” dediği anda para kibrit kutusunun içine girmiştir. İllüzyonist jetonu seyircilerine gösterir ve büyük alkış, takdir toplamıştır. Kibrit oyunları içersinde donanım gerektirmediği için, ideal bir oyun olarak kabul edilir. Diğer kibrit oyunlarımızda olduğu gibi, delme, yapıştırma, ip bağlama gibi yöntemler yoktur. Sadece açmış olduğumuz kibrit kutusunu dikkatlice kapatmanız yeterli olacaktır.

    İllüzyon Show’unuzu Sunabilmeniz İçin Gerekli Malzemeler: Jeton, kibrit kutusu, çift taraflı bant.

    İllüzyon Show’unuzun Açıklaması ve Gerekli Bilgiler: Kibrit kutusunun altına çift taraflı bantı yapıştırın. Yapıştırdığınız bantın, oyununuza başlamadan önce kabuğunu çıkarın. Diğer hazırlığınız ise, kibritin çekmecesini yarıya kadar açın, daha sonra ise jetonunuzu kibritin çekmecesinin iç tarafına gelecek şekilde jetonu yerleştirin, zaten birkaç kez denerseniz sorunsuz olarak jetonun kibrit kutusunun içine düştüğünü göreceksiniz. Bunu şöyle de algılamanız mümkündür. Bir kapalı çekmece düşünün. Kapalıyken dıştan bir kağıt veya sığabileceği bir kartonu yarıya kadar yerleştirin ve çekmeceyi açın. Açar açmaz yerleştirdiğiniz cisim çekmeceye düşecektir. Yani sizin yapacağınız iş; kibrit kutusunu yarıya kadar açmak, jetonu içerde kalan çekmecenin üst boşluğuna kibrit kabının arasına yerleştirmek, başparmağınızla showa başlamadan düşmemesini sağlamak. Yani rahatlıkla boş gösterebilmeniz için kibriti biraz sallamanız da çok hoş olur. Kibrit kutusunda jeton olmadığına ve hiçbir delik bulunmadığına inanırlar. Zaten delik yok. Sadece dıştaki jetonu yapıştıracağınız bant var, o da şeffaf olduğu için asla kimse farkedemez. Sizin yapacağınız işlemler jetonu tam yapışkanın üzerine getirip bastırmanız, bir de yapışkanı başka bir yere yapıştırmadan showunuzu bitirmeniz. Tüm öğrenmiş olduğunuz illüzyon oyunlarını kendiniz prova ederken yapmanız gerekenleri görüyorsunuz, daha önce ayna karşısında prova yapacağınız için sorunları daha önceden çözme olanağınız var. Bunu size şöyle de anlatabiliriz; şu anda bir kez prova yapın, konuşmalı olsun, hemen ikinci kez yapın daha başarılı oldunuz değil mi? İşte provanın önemi!

  • avatar29.01.2008 - 09:40

    AVATAR BENCE RESMİNİ AV OLARAK ATMAK. YANİ BLOG YAZARLIĞINA BAŞLADIĞIN ZAMAN TANINIRLIK ÖLÇÜN YÜKSELSİN DİYE AVATAR EKLE DENEN YERE RESMİNİ GÖNDERMEKTİR. www.hasbora.com

  • sihirbazlık (illüzyon)28.01.2008 - 23:56

    PARANIN AYIRAMADIĞI SEVGİLİLER
    İllüzyon Sanatçısı Sahnede Show’unu Nasıl Sunar?
    İllüzyon sanatçısı sahneye gelir ve aşkla ilgili bir fıkra anlatır. Aşkla ilgili sözler söyler ve seyirciler bu duygulu sözlerden sonra, illüzyonistin nasıl bir oyun sunacağını merakla beklerler. İllüzyonist, aşıkları genelde paranın ayırdığını söyleyerek cebinden yeni bir kağıt para çıkarır ve seyircilere gösterir. Daha sonra parayı katlar ve 2 adet ataç alır. Onları iki sevgili olarak kabul edelim der ve ayrı ayrı yerlere, yani kağıt paranın bir ucuna birini, diğer ucuna öbürünü tutturur ve birbirleri ile kavuşabilme, el ele tutuşma için çaba gösterip gösteremeyeceklerini sorar. Daha sonra da paranın uçlarını çeker. Yani katladığı parayı açar. Bu arada iki ayrı yerdeki ataçların birbirlerine kavuştuklarını seyirciler hayretle izlerler ve çok mutlu olurlar. Bu oyununuzu her yaş grubuna rahatlıkla yapabilirsiniz. Çocuk yuvalarına gittiğinizde ise, o zamanın en ünlü çizgi film kahramanlarından bahsederek bu oyununuzu yaparsanız, çocukların çok hoşlarına gidecektir. Bu illüzyon oyununun bir özelliği de malzemelerinin kolay bulunması ve kolay taşınmasıdır.
    İllüzyon Show’unuzu Sunabilmeniz İçin Gerekli Malzemeler: 2 adet ataç, yeni bir kağıt para.
    İllüzyon Show’unuzun Açıklaması ve Gerekli Bilgiler: Paranızı üçe katlayın. Ataçlarınızı ayrı ayrı takınız, her ataç iki kat para tutsun. Ataçların aralıklarını da ayarlayın. Daha sonra ise yapacağınız, ataçları taktığınız üst kısımdan kağıt paranın uçlarını biraz hızlıca çekerken “Hasbora Raxbora” demeniz yeterli olacaktır. Ataçlar adeta birbirlerine kenetlenirler. Siz bile şaşıracaksınız. Çünkü bu ataçları para bile ayıramıyor. İsterseniz bir daha deneyin, gene ayrılmayacaklar. Sizler sahnede illüzyon oyunları yaparken güzel sözler söyleyerek bütün oyunlarınızı güzelleştirebilirsiniz. İllüzyon sanatını seçtiğiniz için, bu güzel sözleri bulmanız gereklidir. Ben sizlere sadece oyununuzun sunum şeklini yazıyorum. Sizler yeni ve güzel, hatta o anda moda olan sözlerle oyunlarınızı sunun. Moda sürekli değişiyor, hatta bazısı moda bile olmadan modası geçiyor denebilir.

    www.hasbora.com