çok ağır ve çok sert bir ağaçtır. 'dilimize pelesenk oldu' deyimi ise bir galattır. Aslı 'dilimize persenk oldu' deyimidir, dil persengi farsça bir kelime olup konuşurken sık sık tekrarlanan söz demektir. (deyimler sözlüğü: Ömer Asım Aksoy)
Cengiz; iyi savaşçı, maharetle cenk yapan demek. Cenk kelimesinden türemektedir. 'Cenk' kelimesine 'iz' takısı eklenmiş ve 'Cengiz' kelimesi oluşmuştur.
çok ağır ve çok sert bir ağaçtır.
'dilimize pelesenk oldu' deyimi ise bir galattır. Aslı 'dilimize persenk oldu' deyimidir, dil persengi farsça bir kelime olup konuşurken sık sık tekrarlanan söz demektir. (deyimler sözlüğü: Ömer Asım Aksoy)
Cengiz; iyi savaşçı, maharetle cenk yapan demek.
Cenk kelimesinden türemektedir. 'Cenk' kelimesine 'iz' takısı eklenmiş ve 'Cengiz' kelimesi oluşmuştur.