Kültür Sanat Edebiyat Şiir

  • azrail04.04.2006 - 22:31

    AZRAİL herkesin bildigi gıbı ınsanların dunya yasamında suresı bıttıgınde azrail o ınsanı bekaya yanı ahıret hayatına baslamak uzere gıtmesını saglayacak dort buyuk meleklerden bırısıdır.

  • ahiret04.04.2006 - 22:26

    Ahiret tum kulların elbet bir gün gidecekleri ebedi bir mekandır. yanlız çogu ınsanımız bunları bıldıklerı halde ınanmak ıstemıyorlar, çunkı şartları onlara okadar zor gelıyor kı bıldıklerı halde, ahıetın war oldugu halde yok dıyenler bellı bır zamandan sonra soyledıklerı sozlerede ınanmaya baslıyorlar. ama ınansakta ınanmasakta ahıret war we elbet bır gun herkes yaptıklarının mukafatını alır bedelını oder.

  • insan04.04.2006 - 22:17

    insan gunumuzde uzerinde çekici alımlı bır gıysısı olan ve bıraz dahi olsa itibarı olan yaratıklara denmektedir. fakat asıl insan bunlardan ıbaret degıldır yanlızca gosterişle ve makamla olan bır kelıme degıldır,onemlı olan karakteri mızacı ahlakı'dır. insan olabılmemenın en onemlı yolu ahlaklı durust ve bılınçlı olanlardır.
    zaten bır ınsanın ahlakı war ıse o ahlak onu zırveye çıkarmaya yeter.