Kültür Sanat Edebiyat Şiir

  • tasavvuf28.12.2005 - 16:23

    Tasavvuf bilmek değil bitmektir.
    Bitecek olanda nefistir. nefis bitince benlik de biter ve ortada hakikat kalır.
    Bütün ibadetler nefsin islahı içindir. ötelerden mükafat için değil.sana şah damarından daha yakın olan Allah hangi varlıga uzaktır.nerdedir ikilik, bir Allah birde ben öylemi? Hani Ahad. Hani allah birdi?
    Ötelerdeki Allaha tapınmanın ne faydası var bilen varmı? heba geçen ömür. Allah her yerde her şeydedir dersek yanlış olur.Allah her yerin ve her şeyin yokluğundadır Bu aleme gelmiş geçmiş en yüce insanlardan biridir Muhiddin İbni Arabi hazretleri anlamak lağzım hissetmek lazım.

  • hz.muhammed28.12.2005 - 16:01

    hz. Muhammet; Bedeniyle bir fena, yani gayb. Maneviyatı ile bir mana yani hak.Bedeni topraktan geldi geri toprağa döndü, lakin müşahade ettikleri hakkaniyet ve rahmaniyet mertebesi.İnsanlığa dediki ey insan bunları yap şunları yapma ki allaha ulaşasın.İnsan ne yaptı, cennet diye öldükten sonraki fiziki yaşamında bolluk içinde yaşamak için şeklen yaptı,hala da yapıyor. O ne istedi, gönlünle yapki gönlündekine eresin. Ey insan ölümden sonra bolluk arama yok, bolluk şimdi de sonra da hakikatte var önu da kendinde ara ötede yok.

  • ölüm28.12.2005 - 15:26

    Nefis korkar lakin Batın memnundur der üstad ölüm için(H.L.Ş) . Varlık nefsinin esareti altında dünyaya batmış farkında değil hakikatin.Görünenin ardındaki gerçek dünyadaki şahaneliğin çok ötesinde, bu da ölüm ile olur ama hangi ölüm. Beden ölümü mü, nefis ölümü mü.Beden ölümü korkutur ama kolaydır istesende istemesende, çünki başlayan herşey bitti, ömür başladıysa bitecek. Lakin nefis ölümü çok zor, mükafatı mükemmel.Mühim olan ölümü bu bedeninde yaşamandır. yani ÖLMEDEN EVVEL ÖLMEK BUNDAN SONRA YAŞAMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU GÖR.

  • allah (c.c)28.12.2005 - 15:14

    Tanrı veya İlah ile Allahın aynı olmadığını bimek gerekir. İlah ta ikilik vardır, bir ben birde ilah yani ötelerde. Allahta birlik vardır.Benlik ile Allah bulunmaz.Nefis benliği oluşturur, hırs güçlendirir.Tasavvuf benliğin bitmesine teveccüh eder. Nefis ve hırs yani benlik yok olmaya başladıkça ki bu ilim ile olur, irfaniyet açığa çıkar.İrfaniyet Allah bilincinin hissedilmeye başlamasına neden olur.Bu yakiin yani manevi ölüm oluşana kadar devam eder.Ben derim ki Allah ile senin aranda sen varsın, sen çekilince aradan ortada kalan yaradan.

  • Ahmed Kayhan28.12.2005 - 11:24

    Tasavvuf bilmek değil bitmektir.(H.L.Ş.) Ahmed KAYHAN dede benliğinde bitmiş, maneviyat ile açığa çıkmış sufilerin en nadidesidir. o bir elçidir.