Kültür Sanat Edebiyat Şiir

  • allah (c.c)10.12.2004 - 22:07

    insan bugünkü şekliyle yaratıldıysa, bilim adamları kazı bölgelerinde neden iskelet yapısı günümüz insanına uymayan (daha bir maymuna benzeyen) fakat yanıbaşında taştan delici ve kesici aletler bulunan iskelet örnekleri bulmaktadir? (Bunların yüzlerce örneği var) .

  • allah (c.c)10.12.2004 - 22:04

    Tanrı'nın kadınlara ne garezi vardır? Neden gerekirse dövülebileceklerini söylemiştir? (Nisa suresi, 34. Ayet) Neden onlar 'Aklen ve dinen eksik yaratıklardır' (Hadis, kaynak: Buhari) . Neden şahitlikleri erkeğin yarısı değerindedir?

  • allah (c.c)10.12.2004 - 22:03

    Tanrı nın bizi hem sevdiği söylenir, hem de hayatın bir imtihan olduğu ve eger bu imtihandan kalırsak, bunun cezasının olduğu söylenir. Yani Tanrı bizi zorla böyle tuhaf bir imtihana sokmuştur. Bu insanın sevdiği birilerine yapacağı türden birşey midir? (Tanrının izni olmadan hiçbir şey olmuyorsa ve herşeyi tanrı planlıyorsa neden biz yaptıklarımızdan dolayı cezalandırılıyoruz.? ? ? ?

  • allah (c.c)10.12.2004 - 22:02

    Peki ya ömrü boyunca islamla tanışmamış kişilerin ne sucu vardır? Afrika nın ilkel bir kabilesinde doğmuş birinden Tanrı nasıl kendisine iman bekler? (şartlar herkes için farklıdır)

  • allah (c.c)10.12.2004 - 21:59

    Biz seçimlerimizde özgürüz, kader sadece Tanrı'nın bizim seçimlerimizi önceden bilip takdir etmesidir diyerek bu işin içinden çıkmaya kalkmayın.insan verdiği kararları çevresindeki koşullara ve faktörlere göre verir. Bu koşullar ve faktörler ise Tanrı'nın kontrolu altında, hatta onun sebep olduğu şeyler olduğundan, Tanrı eğer denilen vasıflara sahipse, insan gerçekten özgür olamaz. Durum bu olmasa ve tanrı insanı gerçekten özgür kılabilecek (ve kılmış) olsa, yani insanın kararları konusunda Tanrı'nın hiçbir kontrolü olmasa, o zaman da bu durum Tanrı'nın özgürlüğünü kısıtlar.insanın özgürlüğü ve iradesi Tanrı'nınmutlak iradesiyle çelişir.insan gerçekten seçimlerinde özgürse ve Tanrı'nın bunda hiçbir rolü yoksa, fonksiyonu sadece bunları baştan bilmekten ibaretse, bu Tanrı'nın gücüne sınır koyar. Tanrı herşeye kadir olduğuna göre,bizim seçimlerimiz de onun onayı ve bilgisi dahilindedir. Hattaçevremizdeki her şeyi o yarattığından, seçimlerimiz de dolaylı olarak onun sebep olduğu şeylerdir. Dolayısıyla, hem Tanrı hem de insan bir arada özgür olamaz. Cüz-i irade ve külli irade ayrımı da bu işi çözmeye yetmez. Bu çelişki dinlerin doğasında vardır ve din adamları bunun içinden ağızlarıyla kuş tutsalar çikamazlar......

  • din10.12.2004 - 21:37

    Biz seçimlerimizde özgürüz, kader sadece Tanrı'nın bizim seçimlerimizi önceden bilip takdir etmesidir diyerek bu işin içinden çıkmaya kalkmayın.insan verdiği kararları çevresindeki koşullara ve faktörlere göre verir. Bu koşullar ve faktörler ise Tanrı'nın kontrolu altında, hatta onun sebep olduğu şeyler olduğundan, Tanrı eğer denilen vasıflara sahipse, insan gerçekten özgür olamaz. Durum bu olmasa ve tanrı insanı gerçekten özgür kılabilecek (ve kılmış) olsa, yani insanın kararları konusunda Tanrı'nın hiçbir kontrolü olmasa, o zaman da bu durum Tanrı'nın özgürlüğünü kısıtlar.insanın özgürlüğü ve iradesi Tanrı'nınmutlak iradesiyle çelişir.insan gerçekten seçimlerinde özgürse ve Tanrı'nın bunda hiçbir rolü yoksa, fonksiyonu sadece bunları baştan bilmekten ibaretse, bu Tanrı'nın gücüne sınır koyar. Tanrı herşeye kadir olduğuna göre,bizim seçimlerimiz de onun onayı ve bilgisi dahilindedir. Hattaçevremizdeki her şeyi o yarattığından, seçimlerimiz de dolaylı olarak onun sebep olduğu şeylerdir. Dolayısıyla, hem Tanrı hem de insan bir arada özgür olamaz. Cüz-i irade ve külli irade ayrımı da bu işi çözmeye yetmez. Bu çelişki dinlerin doğasında vardır ve din adamları bunun içinden ağızlarıyla kuş tutsalar çikamazlar. Kendilerine sorun, alacağınız hiçbir cevap sizi tatmin etmeyecektir.

  • aziz nesin07.12.2004 - 22:58

    Google da bir arama yapın....
    bir Aziz nesin yazın,bir de bayhan.....
    yazık..inanın yazık..ne durumdayız..farkına varmalıyız bu zavallılığın..
    bu derece değerli bir üstad....