Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Osman Aslan
Osman Aslan

Kim demiş ki büyük insan kudretli olandır; İnsanın büyüğü, yüreğinde sevgi ve insanlık taşıyandır.

  • Ayasofya Camisi19.07.2020 - 14:34

    İnsanlığın ortak kültürel mirası olan ve oy kaygısıyla siyasete alet edilerek tekrar ibadete açılan aslında zarar görmemesi için müze olarak kalması gereken 6. yüzyıldan kalma muazzam bir eser.

  • şu an ne dinliyorum17.07.2020 - 11:11

    57'nci yaşın kutlu olsun Phoebe Cates..

  • üç şey14.07.2020 - 17:52

    Nefret - Kan - Gözyaşı

  • üç şey14.07.2020 - 17:51

    Hitler - Nazizm - Gamalı Haç

  • Kütüphane14.07.2020 - 17:49

    “Geri kalan her şey sizi yarı yolda bıraktığında, kütüphanenin yolunu tutun.”

    -Yazma Sanatı / Stephen King

  • adalet ağaoğlu14.07.2020 - 12:34

    Maalesef bugün 91 yaşında hayata gözlerini yummuştur. Türk edebiyatının fikrinin ince gülü olarak da anılan Adalet Ağaoğlu, yazma tutkusu ile ilgili ise şöyle demişti: “Yazarak öğrendiğim kadar hiçbir yerden öğrenmedim. Şimdi öyle bir şey ki yazmak, sigara tiryakiliğinden daha büyük bir tiryakilik. Sahiden. Ben elimden düşürmediğim sigarayı kolayca bıraktım, hiç de aramadım. Fakat yazmayı bırakamadım, tiryakilik o dereceydi. Şimdi yaklaşık son iki yıldır evden dışarı çıkamıyorum, yine de yazmadan duramıyorum. Yazmak, su içer gibi içimden geliyor hep.”

  • Kelly Preston14.07.2020 - 11:04

    Dün maalesef 57 yaşında göğüs kanserinden hayata gözlerini yummuştur.

  • Kelly Preston14.07.2020 - 11:03

    John Travolta'nın 29 yıllık; oyuncu, manken ve şarkıcı olan eşi.

  • şamar oğlanı13.07.2020 - 19:39

    16. ve 17. yüzyıllarda feodal düzenin hakimiyeti sonucu, üst sınıf ve alt tabaka arasındaki uçurum iyice açılmıştı. Öyle ki soylu kesim, kendisini halktan çok üstün görüyor ve onlarla herhangi bir yakın temas kurmaktan kaçınıyordu.

    Dolayısıyla saray mensubu ve asilzade çocuklarının halkın arasına karışıp, onlarla aynı dersliklerde eğitim almaları düşünülemezdi. Doğal olarak en iyi hoca ve alimler, saray, şato ve konaklara bu çocukların ayağına getiriliyordu.

    Ancak o dönem eğitim sırasında dayak ve cezalandırma çok yaygındı ve tabi ki bu yöntemin soylu çocuklar üzerinde kullanılması mümkün değildi.

    İşte buna çözüm olarak alt tabakadan olan bir çocuk, ders sırasında bu dayağı yemek için hazır bulunuyordu. Asilzade çocuğunun işlediği her hatada şamar ve sopayı bu çocuk yiyordu.

    Derse katılan bu halk çocuğunun bir şeyler öğrenmemesi için sağır kimseler arasından seçilmesi ya da bilhassa bu iş için sağır edilmesiydi. Şamar Oğlanının İngilizcesi “Whipping boy” dur.

  • Benjamin Presley13.07.2020 - 19:37

    Elvis Presley'in kızı Lisa Marie Presley'in 27 yaşındaki oğlu. Dün silahla intihar etmiştir.