Kral Artur bir soruya doğru cevap verebilirse hayatı kurtulacak,aksi halde ölecektir.Soruya dogru cevap verebilmesi icin tam 1 senesi vardır. Soru aynen söyledir. KADINLAR NE İSTER? Bu soru tabiki dünyanın en zor sorusu.Ancak kralın secme sansı yok.Ülkesine dönünce türlü alimlere, bilgelere,bilir kişilere danısır sorunun doğru cevabını bulamaz.Yalnız sorunun cevabını yaşlı bir cadı bilmektedir.Artık son gün gelinmiş, karal mecburen cadının yolunu tutmuştur.Cadı cevabı verebılecegini yalnız karsılık olarak en yakısıklı ve en ıyı şovalyesıyle evlenemk ıster.Artur boyle bır seyı hıcbır sovalyesının ıstemıyecegını duusunerek uzgun bır sekılde cadının yanından ayrılır.Sovalye olup bıtenı duymustur ve kosup,hiç bir şeyin arturun hayatından daha onemlıolmayacagını soyleyerek evlenmeyı kabul eder..Boylelıkle cadı cevabı verir. ’KADINLAR HER ZAMAN KENDİ ÖZGÜR İRADELERİYLE KARAR VERMEK İSTERLER’ Evet kesinlikle dogru cevap budur.Cevab sayesınde kralın hayatı kurtulur. Nihayet sovalye icin en kotu an gelir. Gerdek gecesi gelmiştir.Odaya girdiginde karşısında cadı yerine dünyanın en guzel kadınını gorunce şaşırarak sorar.’ Sen kımsın’ Kadın cevap verır.’Ben evlendiğin cadıyım. Ancak gündüzleri son derece çirkin, geceleri ise son derece güzel olurum. Yada gündüzleri çirkin, geceleri guzel olurum. Nasıl gözükecegime sen karar vereceksin’ der Şovalye kısa bir sure düsünür.’Geceleri güzel bir kadın mı,yoksa gündüzleri eşiyle bereber kazanacagı bır saygınlık mı’. Sonra karar verir.’ Nasıl olmak istedigine sen karar ver lütfen, ben senin her haline karşı saygılıyım’. Cadı bu cevaba cok sevınmıstır. Ve ‘Sen bana seçme özgürlügümü verdin,bundan sonra ömür boyu yanında güzel olacagım der
BENCE KADINLAR İSTER ÇOK GÜZEL OLSUN,İSTER ÇOK ÇİRKİN.HER ZAMAN CADIDIRLAR.AMA TATLI CADİ :)
Papa II. Urban ve Piyer Lermit'in çabalarıyla Avrupa'da kalabalık bir ordu hazırlanmıştı. Anadolu'ya ilk gelen düzensiz gruplar, I. Kılıç Arslan tarafından yok edilmişlerdir. Ancak bu grubun ardından şövalye, kont ve düklerden oluşan bir ordu, Anadolu'ya girdi. Türkiye Selçuklularının merkezi İznik kuşatıldı. Kılıç Arslan, İznik'i boşaltmak zorunda kaldı. Haçlılara karşı başarı ile mücadele eden Kılıç Arslan, Haçlıları çok kalabalık olmalarından dolayı durduramamıştır. Antakya'yı işgal eden Haçlılar, 1099'da Kudüs'ü Fatımilerden aldılar. Sonuçta:
Kudüs, Haçlıların eline geçti. İznik ve Batı Anadolu, Bizans'ın eline geçti. Anadolu Selçukluları, İznik'i kaybedince Konya'yı başkent yaptılar. Haçlılar, ellerine geçirdikleri Antakya, Urfa, Trablusşam, Sur, Yafa, Nablus gibi şehirlerde feodalite rejimine dayanan dükalık ve kontluklar kurdular. II. Haçlı Seferi (1147-1149)
Musul Atabeyi İmadeddin Zengi, Urfa'yı 1144'te Haçlılardan aldı. Ardından Halep ve Şam alınınca Kudüs Krallığı Papa'dan yardım istedi. Papa'nın çağrısı ile Alman İmparatoru III. Konrad ile Fransa Kralı VII. Lui, ayrı yollardan Anadolu üzerine sefere çıktılar. İki ordu da Anadolu Selçukluları tarafından bozguna uğratıldı. Ordularının büyük kısmını kaybeden iki kral, Şam'a saldırdılar, fakat başarılı olamadılar.
III. Haçlı Seferi (1189-1192)
Mısır'da devlet kurmuş olan Selahaddin Eyyubi, Haçlılarla amansız bir savaşa tutuştu. Amacı, Suriye'deki Haçlı üstünlüğüne son vermekti. Selahaddin Eyyubi, bu mücadelede başarılı olarak 1187'de 'Hıttin' denilen yerde Haçlıları yendi. Kudüs dahil olmak üzere Suriye'nin büyük bir bölümünü Haçlı istilasından kurtardı.
Kazanılan bu zaferler, Avrupa'da duyulunca, her yerde dini propagandalar yapıldı. Alman İmparatoru Frederik Barbaros, Fransa Kralı Filip Ogüst ve İngiltere Kralı Arslan Yürekli Rişar komutası altındaki yeni Haçlı orduları harekete geçtiler. Kara ve deniz yollarıyla gelen Haçlı orduları, Kudüs'ü almayı başaramayarak geri döndüler.
IV.Haçlı Seferi (1204)
Eyyubiler, Haçlılarla mücadeleye devam ediyorlardı. Filistin'deki Yafa ve sahil şeridindeki bazı kaleler, Eyyubilerin eline geçince Papa, bütün Hıristiyanları sefere çağırdı. Haçlılar, bu defa deniz yolunu kullanmak istediler ve Venedik ile anlaştılar. Bu sırada Bizans'ta taht kavgaları sürüyordu. İmparator olmak isteyen Aleksi Angelos, Haçlılardan çeşitli vaadlerle yardım istedi. Papa'nın muhalefetine rağmen İstanbul'a gelen Haçlılar, tahttan indirilen İzak ve oğlu Aleksi'yi imparator ilan ettiler ve İstanbul'u yağmaladılar.
İstanbul halkının ayaklanarak imparatoru ve oğlunu öldürmesi üzerine Haçlılar, İstanbul'u işgal ederek Latin İmparatorluğu'nu kurdular (1204) . İstanbul'dan kaçan Bizans soyluları, İznik Rum İmparatorluğu'nu (1204 -1261) ve Trabzon Rum İmparatorluğu'nu (1204 -1461) kurdular. İznik Rum İmparatorluğu, 1261 yılında Latin İmparatorluğu'nu yıkarak Bizans'ı tekrar canlandırmıştır.
V. Haçlı Seferi (1228)
Papa'nın çağrısı üzerine Alman imparatoru II. Frederik, deniz yolu ile Akka'ya geldi (1228) . Bu sırada Eyyubiler, iç mücadeleler ile uğraşıyorlardı. Haçlılar, bundan yararlanarak Sayda ve Kudüs'ü kuşattılar. Haçlılarla başa çıkamayacağını anlayan Eyyubi Hükümdarı Melik Adil, Haçlıların Kudüs'te serbestçe oturma şartını kabul ederek 10 yıllık bir anlaşma yaptı (1229) . Böylece Haçlılar amaçlarına ulaştılar. Ancak Filistin'e kadar inen Harzem Türklerinin Haçlıları yenmesiyle Eyyubiler Kudüs'ü yeniden ele geçirdiler (1244) .
VI. Haçlı Seferi (1248)
Kudüs, tekrar Türklerin eline geçince, Papa yeniden Hıristiyanları sefere çağırdı. Ancak Avrupalılar seferlerden bıkmışlardı. Sadece Fransa Kralı Sen Lui sefere çıktı. Sen Lui de Eyyubi Hükümdarı Turanşah'a esir düştü. Önemli miktarda kurtuluş parası vererek Fransa'ya dönebildi.
VII. Haçlı Seferi (1270)
Fransa Kralı Sen Lui, kardeşinin kışkırtmalarıyla son Haçlı Seferi'ne çıktı. O sırada Tunus'tan kalkan Arap korsanları, doğuya giden Hıristiyan gemilerine zarar veriyordu. Bu yüzden Tunus'a sefer düzenleyen Sen Lui ve ordusunun yarısı, veba salgını nedeniyle öldü.
küçükken ' BUYUYUNCE FUTBOLCU OLUCAM VE YILLARCA FUTBOL OYNUYACAGIM ' dediğim takım...şimdi bu ismi duyunca yüzümde hala ufak bır tebessum oluyor..ne guzel :))
Ne kaldı geriye zaten Bir sürü boş hatıra Yaşamak değil ki bu Görüntüler var adeta Sana gülüm demiştim ya O gül soldu... Hani bu son demiştim ya O gün sondu... Sarılınca sana, hemde titreyerek Sevişince benimle sabahlara dek Gideceksen eğer gelirim diyerek Bir daha geri gelme Elde ne varsa sende kalsın Umurumda değil eller alsın O kadar zararım olsun varsın Gelip hiç birşey verme Bir daha geri gelme Sana gülüm demiştim ya O gül soldu... Hani bu son demiştim ya O gün sondu... Ne kaldı geriye zaten Bir sürü boş hatıra
fenerbahçe
Kral Artur bir soruya doğru cevap verebilirse hayatı kurtulacak,aksi halde ölecektir.Soruya dogru cevap verebilmesi icin tam 1 senesi vardır. Soru aynen söyledir.
KADINLAR NE İSTER? Bu soru tabiki dünyanın en zor sorusu.Ancak kralın secme sansı yok.Ülkesine dönünce türlü alimlere, bilgelere,bilir kişilere danısır sorunun doğru cevabını bulamaz.Yalnız sorunun cevabını yaşlı bir cadı bilmektedir.Artık son gün gelinmiş, karal mecburen cadının yolunu tutmuştur.Cadı cevabı verebılecegini yalnız karsılık olarak en yakısıklı ve en ıyı şovalyesıyle evlenemk ıster.Artur boyle bır seyı hıcbır sovalyesının ıstemıyecegını duusunerek uzgun bır sekılde cadının yanından ayrılır.Sovalye olup bıtenı duymustur ve kosup,hiç bir şeyin arturun hayatından daha onemlıolmayacagını soyleyerek evlenmeyı kabul eder..Boylelıkle cadı cevabı verir. ’KADINLAR HER ZAMAN KENDİ ÖZGÜR İRADELERİYLE KARAR VERMEK İSTERLER’
Evet kesinlikle dogru cevap budur.Cevab sayesınde kralın hayatı kurtulur. Nihayet sovalye icin en kotu an gelir. Gerdek gecesi gelmiştir.Odaya girdiginde karşısında cadı yerine dünyanın en guzel kadınını gorunce şaşırarak sorar.’ Sen kımsın’ Kadın cevap verır.’Ben evlendiğin cadıyım. Ancak gündüzleri son derece çirkin, geceleri ise son derece güzel olurum. Yada gündüzleri çirkin, geceleri guzel olurum. Nasıl gözükecegime sen karar vereceksin’ der Şovalye kısa bir sure düsünür.’Geceleri güzel bir kadın mı,yoksa gündüzleri eşiyle bereber kazanacagı bır saygınlık mı’. Sonra karar verir.’ Nasıl olmak istedigine sen karar ver lütfen, ben senin her haline karşı saygılıyım’. Cadı bu cevaba cok sevınmıstır. Ve ‘Sen bana seçme özgürlügümü verdin,bundan sonra ömür boyu yanında güzel olacagım der
BENCE KADINLAR İSTER ÇOK GÜZEL OLSUN,İSTER ÇOK ÇİRKİN.HER ZAMAN CADIDIRLAR.AMA TATLI CADİ :)
umulmadık bır zamanda...
. Haçlı Seferi (1096-1099)
Papa II. Urban ve Piyer Lermit'in çabalarıyla Avrupa'da kalabalık bir ordu hazırlanmıştı. Anadolu'ya ilk gelen düzensiz gruplar, I. Kılıç Arslan tarafından yok edilmişlerdir. Ancak bu grubun ardından şövalye, kont ve düklerden oluşan bir ordu, Anadolu'ya girdi. Türkiye Selçuklularının merkezi İznik kuşatıldı. Kılıç Arslan, İznik'i boşaltmak zorunda kaldı. Haçlılara karşı başarı ile mücadele eden Kılıç Arslan, Haçlıları çok kalabalık olmalarından dolayı durduramamıştır. Antakya'yı işgal eden Haçlılar, 1099'da Kudüs'ü Fatımilerden aldılar. Sonuçta:
Kudüs, Haçlıların eline geçti.
İznik ve Batı Anadolu, Bizans'ın eline geçti.
Anadolu Selçukluları, İznik'i kaybedince Konya'yı başkent yaptılar.
Haçlılar, ellerine geçirdikleri Antakya, Urfa, Trablusşam, Sur, Yafa, Nablus gibi şehirlerde feodalite rejimine dayanan dükalık ve kontluklar kurdular.
II. Haçlı Seferi (1147-1149)
Musul Atabeyi İmadeddin Zengi, Urfa'yı 1144'te Haçlılardan aldı. Ardından Halep ve Şam alınınca Kudüs Krallığı Papa'dan yardım istedi. Papa'nın çağrısı ile Alman İmparatoru III. Konrad ile Fransa Kralı VII. Lui, ayrı yollardan Anadolu üzerine sefere çıktılar. İki ordu da Anadolu Selçukluları tarafından bozguna uğratıldı. Ordularının büyük kısmını kaybeden iki kral, Şam'a saldırdılar, fakat başarılı olamadılar.
III. Haçlı Seferi (1189-1192)
Mısır'da devlet kurmuş olan Selahaddin Eyyubi, Haçlılarla amansız bir savaşa tutuştu. Amacı, Suriye'deki Haçlı üstünlüğüne son vermekti. Selahaddin Eyyubi, bu mücadelede başarılı olarak 1187'de 'Hıttin' denilen yerde Haçlıları yendi. Kudüs dahil olmak üzere Suriye'nin büyük bir bölümünü Haçlı istilasından kurtardı.
Kazanılan bu zaferler, Avrupa'da duyulunca, her yerde dini propagandalar yapıldı. Alman İmparatoru Frederik Barbaros, Fransa Kralı Filip Ogüst ve İngiltere Kralı Arslan Yürekli Rişar komutası altındaki yeni Haçlı orduları harekete geçtiler. Kara ve deniz yollarıyla gelen Haçlı orduları, Kudüs'ü almayı başaramayarak geri döndüler.
IV.Haçlı Seferi (1204)
Eyyubiler, Haçlılarla mücadeleye devam ediyorlardı. Filistin'deki Yafa ve sahil şeridindeki bazı kaleler, Eyyubilerin eline geçince Papa, bütün Hıristiyanları sefere çağırdı. Haçlılar, bu defa deniz yolunu kullanmak istediler ve Venedik ile anlaştılar. Bu sırada Bizans'ta taht kavgaları sürüyordu. İmparator olmak isteyen Aleksi Angelos, Haçlılardan çeşitli vaadlerle yardım istedi. Papa'nın muhalefetine rağmen İstanbul'a gelen Haçlılar, tahttan indirilen İzak ve oğlu Aleksi'yi imparator ilan ettiler ve İstanbul'u yağmaladılar.
İstanbul halkının ayaklanarak imparatoru ve oğlunu öldürmesi üzerine Haçlılar, İstanbul'u işgal ederek Latin İmparatorluğu'nu kurdular (1204) . İstanbul'dan kaçan Bizans soyluları, İznik Rum İmparatorluğu'nu (1204 -1261) ve Trabzon Rum İmparatorluğu'nu (1204 -1461) kurdular. İznik Rum İmparatorluğu, 1261 yılında Latin İmparatorluğu'nu yıkarak Bizans'ı tekrar canlandırmıştır.
V. Haçlı Seferi (1228)
Papa'nın çağrısı üzerine Alman imparatoru II. Frederik, deniz yolu ile Akka'ya geldi (1228) . Bu sırada Eyyubiler, iç mücadeleler ile uğraşıyorlardı. Haçlılar, bundan yararlanarak Sayda ve Kudüs'ü kuşattılar. Haçlılarla başa çıkamayacağını anlayan Eyyubi Hükümdarı Melik Adil, Haçlıların Kudüs'te serbestçe oturma şartını kabul ederek 10 yıllık bir anlaşma yaptı (1229) . Böylece Haçlılar amaçlarına ulaştılar. Ancak Filistin'e kadar inen Harzem Türklerinin Haçlıları yenmesiyle Eyyubiler Kudüs'ü yeniden ele geçirdiler (1244) .
VI. Haçlı Seferi (1248)
Kudüs, tekrar Türklerin eline geçince, Papa yeniden Hıristiyanları sefere çağırdı. Ancak Avrupalılar seferlerden bıkmışlardı. Sadece Fransa Kralı Sen Lui sefere çıktı. Sen Lui de Eyyubi Hükümdarı Turanşah'a esir düştü. Önemli miktarda kurtuluş parası vererek Fransa'ya dönebildi.
VII. Haçlı Seferi (1270)
Fransa Kralı Sen Lui, kardeşinin kışkırtmalarıyla son Haçlı Seferi'ne çıktı. O sırada Tunus'tan kalkan Arap korsanları, doğuya giden Hıristiyan gemilerine zarar veriyordu. Bu yüzden Tunus'a sefer düzenleyen Sen Lui ve ordusunun yarısı, veba salgını nedeniyle öldü.
küçükken ' BUYUYUNCE FUTBOLCU OLUCAM VE YILLARCA FUTBOL OYNUYACAGIM ' dediğim takım...şimdi bu ismi duyunca yüzümde hala ufak bır tebessum oluyor..ne guzel :))
fotojenik degılım...
son bır kac haftadır evimin son halıyle anımsattıgı yer..temızlık sart oldu :))
Ne kaldı geriye zaten
Bir sürü boş hatıra
Yaşamak değil ki bu
Görüntüler var adeta
Sana gülüm demiştim ya
O gül soldu...
Hani bu son demiştim ya
O gün sondu...
Sarılınca sana, hemde titreyerek
Sevişince benimle sabahlara dek
Gideceksen eğer gelirim diyerek
Bir daha geri gelme
Elde ne varsa sende kalsın
Umurumda değil eller alsın
O kadar zararım olsun varsın
Gelip hiç birşey verme
Bir daha geri gelme
Sana gülüm demiştim ya
O gül soldu...
Hani bu son demiştim ya
O gün sondu...
Ne kaldı geriye zaten
Bir sürü boş hatıra
ÖNEMLİ OLAN İNSANIN KENDİNİ YETİŞTİREBILMIŞMİŞ OLMASI. BU DEMEK DEGILKI UNIVERSITE YE KASMA..ONCE KZAN BITIR SONRA KENDINI GELISTIR...
YARATAN OZENEREK YARATMIS NEDENSE...GERCEKTEN COK HOS BIR BAYAN