Kültür Sanat Edebiyat Şiir

Turhan Sıradağlar
Turhan Sıradağlar

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"

  • Turhan aGa'nın Mekanı (Atış serbest!)12.04.2023 - 22:39

    Evet, unutmadık.bunu ve bunun gibi yıkama yağlamaları... Gecenin bombasıydı bu Yasemin hanım :))) Teşekkürler.

  • Turhan aGa'nın Mekanı (Atış serbest!)12.04.2023 - 22:09

    Sesldndirenlerin yanısıra besteci ve söz yazarına, Mekan'la paylaşan Yasemin hanıma ve elbette Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mücadele Arkadaşları'na da selam.olsun.

  • Turhan aGa'nın Mekanı (Atış serbest!)12.04.2023 - 21:52

    Dinsiz diye sağa sola sataşanlar kendilerine baksınlar. Biilimsel bir araştırma sonucunda şu çıkmış ortaya: Başkalarının diniyle ugrasanlarin dinsel, cinselligiyle uğraşanların ise cinsel sorunları varmış ve bu anlaşılmasın diye dikkatleri uzerlerinden çekmek için sağa sola çamur atıp hedef saptirirlarmis.. Ben demiyom, bilim diyor.

  • Turhan aGa'nın Mekanı (Atış serbest!)12.04.2023 - 21:19

    O zulüm, o baskı hala sürüyor.
    İran'da ahlak.polisi kurumsallaşmadı mı? Ya Afganistan'da din adına yaşamları söndürülen kadınlar, çocuklar?

    Bizde bile kadın gülmez, hamile kadın sokağa çıkmaz benzeri baskilarla toplumu alıştırma yöntemi uygulamays çalışmıyorlar mı?

    Havalarını alacaklar tabii...
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşları öyle bir temel atmışlar ki ne dışarıdan ne içerden yıkamadılar, yıkamayacaklar.

  • Turhan aGa'nın Mekanı (Atış serbest!)12.04.2023 - 21:02

    Dört fıkra da hem güldüren hem düşündüren türden, yani ders...Ama ensede patlayan tokatla olmayan itibar fikralarini hayal ettikçe daha çok güldüm:))) Siz de inşallah gülersiniz hep.

  • Turhan aGa'nın Mekanı (Atış serbest!)12.04.2023 - 20:17

    Yasemin hanım merhaba...
    İsabetli bir seçimdi son gunlerin atmosferine uygun :)))

    Bu da benden olsun.
    Gerçi bilinen bir fıkra ama birilerine bir şeyleri anımsatmak açısından yinelemekte yarar var :))

    Akıl hastanesinin önünden geçen bir adam, parmaklıklar önündeki bir hastaya sormuş: ‘’İçerde kaç kişisiniz? ‘’
    Hasta cevaplamış:
    "Asıl siz dışarda kaç kişisiniz?"

  • Turhan aGa'nın Mekanı (Atış serbest!)12.04.2023 - 10:55

    Günaydın Tuba hanım...
    Sizi burada girmek.ne güzel.:)).Üstelik anlamlı bir şarkıyla :))) Keyifle dinledim. Tşk ederim

    Saygılar...

  • Turhan aGa'nın Mekanı (Atış serbest!)12.04.2023 - 03:36

    YAKALANANLAR (İhanetin Uzantıları) 1

    Varlığını emperyalizmin hizmetine peşkeş çeken ihanet çetesi pkk ve kimi partiler(?) gibi, ayrılıkçı etnik uzantıları da kirli misyonlarını yerine getirmek niyetiyle her yere bulaşıp sızmak için fırsat kolluyorlar.

    Ama ne kadar sinsi davransalar da ayak takımına özgü kültürsüzlüklerinin yanısıra beyinsizlikleri nedeniyle de bir yerde ne mal olduklarını belli ediveriyorlar.

    Sloganlarına, ordan bundan şurdan arakladıkları uydurma söylemlerine baktığınızda -aman Allahım- nasıl da özgürlükçü(!) ve demokrat(!) görünüyorlar, değil mi?

    O kadar ki, paslaştıkları şiirlere,
    şarkılara şöyle bir göz attığınızda gözleriniz yaşarıyor(!)... Yaşarmıyor mu? :))

    Ancak...

    (Devamı aşağıdaki mesajda)

  • Turhan aGa'nın Mekanı (Atış serbest!)12.04.2023 - 03:33

    YAKALANANLAR (İhanetin Uzantıları) 2
    (Baş tarafı yukarıdaki mesajda)

    Ancak...
    Pek özgürlükçü(!) ve demokrat(!)
    geçinen bu uzaktan kumandalı devşirme kuklalar, Doğu ve Güneydoğu halkına kan kusturan ilkel feodal yapıyı tek sözcükle
    bile gündeme getirmezler, bugüne kadar getirmedikleri gibi...

    Ne çağdışı toprak ağalığına değinmişlerdir,
    ne aşiretlerden veya şeyhliklerden şıhlıklardan(?) tarikatlardan oluşan acımasız sistemin Doğu/Güneydoğu insanını baskı altına alıp sömürmesine karşı çıkmışlardır...

    Ne bu zulme karşı savaş vermişler, ne de kadınlar için psikolojik yıkım ve yaşarken ölüm anlamına gelen iğrenç "kumalık" düzenine karşı çıkmışlardır.

    (Devamı aşağıdaki mesajda)

  • Turhan aGa'nın Mekanı (Atış serbest!)12.04.2023 - 03:32

    YAKALANANLAR (İhanetin Uzantıları) 3
    (Baş tarafı yukarıdaki mesajda)

    Tarayın sözünü ettiğim çetenin,
    partilerin karanlık tarihlerini; tarayın
    Antoloji ve benzeri özgür sitelerin arşivlerini,
    bu asalak kuklaların feodaliteye karşı çıkan tek sözcüğünü bulamazsınız.

    Sadece feodal yapı değil, kadın ve çocuğa uygulanan şiddet ve istismar da umurlarında olmamıştır bunların...

    Ülkemizde neredeyse her gün yaşamlarına son veriliyor çaresiz ve umutsuz kadınların...

    Masum ve savunmasız çocuklar istismar ediliyor...

    Hemen yanıbaşımızda İran'da yürekli yiğit kadınlar verdikleri onur mücadelesinde işkence tezgahlarına, damlara, toprağa düşüyorlar.

    Uzağa gitmeyin, açın bakın Antoloji arşivine, ülkemdeki hangi kadın cinayeti veya çocuk istismarında ya da İran kadınlarının ölüm kalım mücadelesinde tepki koyduğunu arayın bu asalakların... Bulamazsınız!

    (Devamı aşağıdaki mesajda)