Afacan cinsinden küçük bir kız varmış evvel zaman içinde. Hiç yaşıtları gibi değilmiş, sürekli bir şeyler okuyup bir de utanmadan yazarmış:) Daha yedi yaşlarındayken o çoktan okumayı yazmayı öğrenmiş bir de ailesini romana dökmüş şaka gibi. Çok meraklıymış şiirlere, şairlere babası da babaymış hani en fiyakalısından, eski Datça diye bir yer varmış bir gün orada geziyorlarmış, henüz yeni tanıştığı bir yüzle karşılaşmışlar, “bir an içinde” ve bizimki durur mu? Elini sallamaya başlamış ve babasının tüm müdahalelerine karşı susmamış yüksek bir sesle “ büyüksün baba!” Diye bağırmış. Onun sesine dönüp bakan şiir yürekli adam da; gülümseyerek elini kaldırmış “ sen de büyüyeceksin” diyerek selamlamış bizimkini.
Hayat akıp gider zamanın içinden, çekilen anlar kalır geriye.
İyi ki sen vardın ve bu güzel vatanı canın pahasına savunup bize bıraktın. 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye’ye kutlu olsun. Değil bir gün her gün bizim. İyi ki Türk milletinin Atası oldun. İyi ki bize nasip oldun. Senin ve silah arkadaşlarının Ruhunuz şad olsun büyük kumandan.
Zafer, ufukta doğan bir sabahın hülyası, Kılıçların değil, aklın çelikten türküsü, Yüreklerde yanan ateşin, çehresinde mânâ, İnsanlık mefkûresine yazılan bir destan.
Afacan cinsinden küçük bir kız varmış evvel zaman içinde. Hiç yaşıtları gibi değilmiş, sürekli bir şeyler okuyup bir de utanmadan yazarmış:)
Daha yedi yaşlarındayken o çoktan okumayı yazmayı öğrenmiş bir de ailesini romana dökmüş şaka gibi. Çok meraklıymış şiirlere, şairlere babası da babaymış hani en fiyakalısından, eski Datça diye bir yer varmış bir gün orada geziyorlarmış, henüz yeni tanıştığı bir yüzle karşılaşmışlar, “bir an içinde” ve bizimki durur mu?
Elini sallamaya başlamış ve babasının tüm müdahalelerine karşı susmamış yüksek bir sesle “ büyüksün baba!” Diye bağırmış. Onun sesine dönüp bakan şiir yürekli adam da; gülümseyerek elini kaldırmış “ sen de büyüyeceksin” diyerek selamlamış bizimkini.
Hayat akıp gider zamanın içinden, çekilen anlar kalır geriye.
İyi ki sen vardın ve bu güzel vatanı canın pahasına savunup bize bıraktın.
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye’ye kutlu olsun. Değil bir gün her gün bizim. İyi ki Türk milletinin Atası oldun. İyi ki bize nasip oldun. Senin ve silah arkadaşlarının Ruhunuz şad olsun büyük kumandan.
?si=t2UTwOdAhk6B_XNh
Bugün muzip günümdeyim her zaman böyle bulaman:))
Ezeldeki ruha
Dünyadaki ruhbana
Hangisi ateş? Hangisi su? Bul, bana
Kırmızı mı suyun? Mavi mi?
Hangisi alim? Hangisi zalim? Zor, bana
Ebed’ i alemde neredeyim? Bul, beni
Geçerken döküldüm toprağına
Çiçekte mi? Böcekte miyim?
Gör beni
Aslı Birer
Bensiz uyanmaz hiçbir şey,
Bahara da vuran benim
Kışa da,
Toprakta papatya’ ya
Gökyüzündeki kuşa da
Aslı Birer
Sen hep dalgalan 30 binlerce semada
Zafer, ufukta doğan bir sabahın hülyası,
Kılıçların değil, aklın çelikten türküsü,
Yüreklerde yanan ateşin, çehresinde mânâ,
İnsanlık mefkûresine yazılan bir destan.
Sevgi, notaların suretine bürünmüş :)
?si=LL_cDEvr11aE3EhL
Yok, olmaz!!!
Toplumun elinden alınırsa sevgisi
Bozulur tümden kalplerin ritmi
Kara yumak gibi sarar dünyayı aritmi
Darp olur dudaklar ölür çehresi
Aslı Birer
Akıl denizinde düşünce gemisi,
Her dalga bir soru, her rüzgar izi.
Kaptanı bilgelik, rotası hakikat,
Var mıdır limanı, ya da son izi
Aslı Birer
Öyle bir sevgi ki sınırsız, hür,
Her yürekte bir kor, bir ateş, bir sur,
İnsanı insan kılan bu özde pür-nur,
Onla örülen dünya, en gerçek düştür.