Ayaklarının üstünde durmasını öğrenmelisin Sendeleyerek ya da tökezleyerek değil Dimdik ayakta durmasını. Dürüst olmasını öğrenmelisin Yalanla ve dolanla değil… Tıpkı bir ayna gibi olmasını. İçten bir gülüşü öğrenmelisin Sinsice tebessümü ya da sırıtmayı değil..! Sımsıcak bir gülüşü. Yaşamla kıyasıya mücadeleyi öğrenmelisin “Pes ettim” ya da “Korktum” demeyi değil İnanmış bir kalple mücadeleyi. Öğrenmelisin Ve sana son sözüm: Bir gün gerçekten sevmeyi öğrenmelisin Kırmayı ve incitmeyi değil Gerekirse küçük bir kalpte Koca bir sevgi olmayı öğrenmelisin
sözleriniz değil, fiillerinizdir sizin talep ettikleriniz.. fiil sözden bin kat güçlüdür.. sözler de yapılan fiil için kullanılan araçlardır.. fiil ise altta taşıdığı manadır aslında, hissettirdikleri... araç olan sözler görünmez bile doğrudan manayı hissedersin.. yapılan fiil perdesi ve söz kalkar niyetler ise gözükür.. latiftir habirdir kesafetin içinden fışkırır.. örtüler işe yaramaz ki.. kalp iyi bir aynadır.
bizim olanı tam görememiz onu eksik yapmaz.. her oluş öncekinin tamamlayıp,, sonralara hazırlık yaparlar çünkü.. bu evvelinde olduğu gibi devamındada böyledir..
DHA, genellikle yağlı balıklarda olan bir kimyasal asittir. Somon, ton ve kedi balığı örnek olarak verilebilir. Bu nedenle uzmanlar haftada 1-2 kez yağlı balık yenilmesinin gerekliliğini söylüyor. Eğer, balık yiyemiyorsanız omega-3 takviyesi alınmalıdır. Günde 1.1- 2miligram kadar omega-3 alınması yeterlidir. Hemen aklınıza balık yemenin beyni geliştirdiği ve daha zeki olmamızı sağladığı söylemi gelir. Oysa balık, Alzheimer gibi hastalıkların önüne geçmek yani hafıza sorunlarında çok etkili bir besin maddesidir. Uzmanlar, balık yemeyen kişilerin ilerleyen yaşla birlikte bunama, Alzheimer’a yakalanma riskinin diğerlerine oranla %25 daha fazla olduğunu söylüyor. Bu nedenle yeni bir beslenme programına geçmek gereklidir.
Hafızamız zamanla yavaşlayabilir. İlerleyen yaşlar ile hafıza da sorun yaşamamak için uzmanlar önlem almamızın gerekli olduğunu söylüyor. Beyni çalıştıracak çeşitli aktiviteler ve omega-3 takviyesi hafıza sorunlarını çözmek için gereklidir. Çünkü, omega-3 hafıza ve beyin için çok gereklidir. Bol balık tüketen biriyseniz balığın içinde bulunan DHA isimli kimyasal bir asit beyniniz için çok etkilidir. İlerleyen yaşlar ile birlikte DHA sayesinde beyin fonksiyonları hızla gelişir ve yeni sinir hücreleri oluşmaya başlar. Yaşlılar, çocuklar ve hamileler bu nedenle omega-3 almalıdır. Yapılan araştırmalarda 6 ay boyunca DHA verilen 18-45 yaş arası denekler, hafızalarında gelişme kaydettiler. Fakat, kadın ve erkekte farklı etkiler kaydedildi. Buna göre, kadınlarda resim ya da kelime hafızası sayıları arttı, erkeklerde hafıza %25 hızlandı. Bu araştırmalar sonucu, DHA’nın hafıza üzerinde ki etkisi tüm yaş grupları için kanıtlanmış oldu.
Emeğin olmadığı yerde, yemeğin bereketi olmaz.
Yürüdüm yağmurla....gözlerim gönlüm dalgalara deniz....
Ve......RUH'um gözyaşlarıma sevdalı............
D.Dilek
Seni tek kelimeyle de okurdum ben ama roman ol sayfalarında kaybolayım, istedim...
İnsanın Özünü ateş yakmaz, dışını yakar!
İnsanın sırrı ateşi söndürür.
İç sırrını yükselt,
git ateş yanan yere,
emin ol söndürürsün!
(Derman ks)
Ayaklarının üstünde durmasını öğrenmelisin
Sendeleyerek ya da tökezleyerek değil
Dimdik ayakta durmasını.
Dürüst olmasını öğrenmelisin
Yalanla ve dolanla değil…
Tıpkı bir ayna gibi olmasını.
İçten bir gülüşü öğrenmelisin
Sinsice tebessümü ya da sırıtmayı değil..!
Sımsıcak bir gülüşü.
Yaşamla kıyasıya mücadeleyi öğrenmelisin
“Pes ettim” ya da “Korktum” demeyi değil
İnanmış bir kalple mücadeleyi.
Öğrenmelisin
Ve sana son sözüm:
Bir gün gerçekten sevmeyi öğrenmelisin
Kırmayı ve incitmeyi değil
Gerekirse küçük bir kalpte
Koca bir sevgi olmayı öğrenmelisin
sözleriniz değil, fiillerinizdir sizin talep ettikleriniz.. fiil sözden bin kat güçlüdür.. sözler de yapılan fiil için kullanılan araçlardır.. fiil ise altta taşıdığı manadır aslında, hissettirdikleri... araç olan sözler görünmez bile doğrudan manayı hissedersin.. yapılan fiil perdesi ve söz kalkar niyetler ise gözükür.. latiftir habirdir kesafetin içinden fışkırır..
örtüler işe yaramaz ki.. kalp iyi bir aynadır.
ne eksik ne fazla,, her oluş TAMdır..
bizim olanı tam görememiz onu eksik yapmaz..
her oluş öncekinin tamamlayıp,, sonralara hazırlık yaparlar çünkü.. bu evvelinde olduğu gibi devamındada böyledir..
DHA, genellikle yağlı balıklarda olan bir kimyasal asittir. Somon, ton ve kedi balığı örnek olarak verilebilir. Bu nedenle uzmanlar haftada 1-2 kez yağlı balık yenilmesinin gerekliliğini söylüyor. Eğer, balık yiyemiyorsanız omega-3 takviyesi alınmalıdır. Günde 1.1- 2miligram kadar omega-3 alınması yeterlidir.
Hemen aklınıza balık yemenin beyni geliştirdiği ve daha zeki olmamızı sağladığı söylemi gelir. Oysa balık, Alzheimer gibi hastalıkların önüne geçmek yani hafıza sorunlarında çok etkili bir besin maddesidir. Uzmanlar, balık yemeyen kişilerin ilerleyen yaşla birlikte bunama, Alzheimer’a yakalanma riskinin diğerlerine oranla %25 daha fazla olduğunu söylüyor. Bu nedenle yeni bir beslenme programına geçmek gereklidir.
Hafızamız zamanla yavaşlayabilir. İlerleyen yaşlar ile hafıza da sorun yaşamamak için uzmanlar önlem almamızın gerekli olduğunu söylüyor. Beyni çalıştıracak çeşitli aktiviteler ve omega-3 takviyesi hafıza sorunlarını çözmek için gereklidir. Çünkü, omega-3 hafıza ve beyin için çok gereklidir.
Bol balık tüketen biriyseniz balığın içinde bulunan DHA isimli kimyasal bir asit beyniniz için çok etkilidir. İlerleyen yaşlar ile birlikte DHA sayesinde beyin fonksiyonları hızla gelişir ve yeni sinir hücreleri oluşmaya başlar. Yaşlılar, çocuklar ve hamileler bu nedenle omega-3 almalıdır.
Yapılan araştırmalarda 6 ay boyunca DHA verilen 18-45 yaş arası denekler, hafızalarında gelişme kaydettiler. Fakat, kadın ve erkekte farklı etkiler kaydedildi. Buna göre, kadınlarda resim ya da kelime hafızası sayıları arttı, erkeklerde hafıza %25 hızlandı. Bu araştırmalar sonucu, DHA’nın hafıza üzerinde ki etkisi tüm yaş grupları için kanıtlanmış oldu.
Seviyorsan kanadım ol gel gayri
Kuş kanatsız nasıl uçar birtanem.